Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)

• Οδηγός
  • Ολοκληρώθηκε
  • RedMi Note 2
  • Aντε μπράβο,

μας κράτησες σε αγωνία βραδιάτικα, αλλά άξιζε τον κόπο.

Να χαρείς την νέα σου συσκευή... :thumbsup:
    Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
    Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • barwnos τελικά τι έκανες και όλα καλά περίμενες μερικές χιλιάδες seconds? γιατί είμαι ίδια περίπτωση. Ενώ το pc πετάει, περιμένω και περιμένω..
  • Διαφήμιση
  • Ο/H voidjava έγραψε:

barwnos τελικά τι έκανες και όλα καλά περίμενες μερικές χιλιάδες seconds? γιατί είμαι ίδια περίπτωση. Ενώ το pc πετάει, περιμένω και περιμένω..
    Με PC που πετάει σε 3 λεπτά έχεις τελειώσει... ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ??? Κόφτο και ξανά από την αρχή... Κάτι δεν σου πήγε καλά.
    Αποσυμπίεσε το φάκελο στην επιφάνεια εργασίας (επιμένω σε αυτό!),
    δώσε τη σωστή διαδρομή στο διευθυνσιογράφο του MiFlash,
    τσεκάρισε το καλώδιο και την θύρα USB, να είναι USB 2 (άσπρο χρώμα), όχι USB 3(ΟΧΙ μπλέ χρώμα)
    και ξανακάνε πάλι τη διαδικασία απο την αρχή...
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ τόσο πολύ!
  • Άλλαξα pc και έκανα ξανά τη διαδικασία από την αρχή. Πιθανό να μην είχε γίνει καλά η εγκατάσταση του miflash γιατί και αυτή άργησε πολύ. Ακόλουθα τις οδηγίες του career και θα γίνει η δουλειά. Αξίζει.

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Καλή σας ημέρα.
    Σε λίγο σπεύδω ταχέως στο ταχυδρομείο της γειτονιάς μου για να παραλάβω το κινητό.
    Ως αρχάριος, πρώτη κίνηση (εξ όσων έχω διαβάσει στη κοινότητά μας), είναι η εργασία του παρόντος θέματος, δηλαδή καθαρή εγκατάσταση.
    Ερώτηση: απαιτείται να κάνω (πριν την εφαρμογή του οδηγού καθαρής εγκατάστασης) επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή περνάω απ΄ευθείας στην υλοποίηση του οδηγού;
  • Kαλημέρα σας, είμαι νέα κάτοχος του κινητού εδώ και 6 μέρες. Έχω κάνει τον παραπάνω οδηγό με επιτυχία, μια και που είχα εμπειρία σε φλασάρισμα το βρήκα πανεύκολο. Η ερώτηση μου είναι όμως η εξής. Εφόσον περνάμε την κινέζικη stable και μετά μεσω recovery έβαλα την ελληνική developers, σημαίνει ότι αφού περαστεί θα πρέπει πρώτα να του κάνω εργοστασιακές ρυθμίσεις; Έτσι διάβασα εδώ μέσα. --->
    ......

Ο/H dnomikos έγραψε:

και μου βγαζει μηνυμα "unfortunately, the process android.process.acore has stopped"

Αυτά είναι συνήθως προβλήματα όταν περνάμε απο stable σε developer ROM
    (ή το ανάποδο) και δεν κάνουμε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων όπως
    απαιτείται.

Εγώ δεν το έχω κάνει και έχω βάλει από titanium τις εφαρμογές μου. Παρατήρησα χθες ότι με 2.30 ώρες ανοιχτή οθόνη τελείωσε η μπαταρία του και το θεώρησα λίγο. Βέβαια μετά από συζήτηση σε άλλο φόρουμ, κατάλαβα ότι ήταν λάθος γιατί είχα κάνει downgrade της ρομ από την 1/11 σε 29/10. Έτσι αποφάσισα το βράδυ να ξανακάνω καθαρή εγκατάσταση και έβαλα την 5/11 χωρίς όμως εργοστασιακές ρυθμίσεις. Θεωρείται ότι πρέπει να το κάνω; Γιατί μόνο μια φορά σήμερα μου βγήκε το μήνυμα ""unfortunately, the process android.process.acore has stopped".
    Αν όντως ισχύει μήπως να το αναφέρουμε στον οδηγό για να μην γίνει ξανά λάθος και από άλλους;
    zaf_4 --> Zafeira
  • Διαφήμιση
  • Ο/H zaf_4 έγραψε:

Εγώ δεν το έχω κάνει και έχω βάλει από titanium τις εφαρμογές μου. Παρατήρησα χθες ότι με 2.30 ώρες ανοιχτή οθόνη τελείωσε η μπαταρία του και το θεώρησα λίγο. Βέβαια μετά από συζήτηση σε άλλο φόρουμ, κατάλαβα ότι ήταν λάθος γιατί είχα κάνει downgrade της ρομ από την 1/11 σε 29/10. Έτσι αποφάσισα το βράδυ να ξανακάνω καθαρή εγκατάσταση και έβαλα την 5/11 χωρίς όμως εργοστασιακές ρυθμίσεις. Θεωρείται ότι πρέπει να το κάνω; Γιατί μόνο μια φορά σήμερα μου βγήκε το μήνυμα ""unfortunately, the process android.process.acore has stopped".
    Αν όντως ισχύει μήπως να το αναφέρουμε στον οδηγό για να μην γίνει ξανά λάθος και από άλλους;
    Σίγουρα υπάρχουν και άλλα προβλήματα που δεν έχουν φανεί ακόμα. Χρειάζεται οποσδήποτε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Μην επαναφέρεις το backup από το titanium γιατί ίσως επαναφέρεις τα προβλήματα. Φτιάξτα πάλι όλα από την αρχή και από δω και πέρα με το Mi cloud και Google cloud μάλλοn το titanium backup είναι περιττό.
  • Ο/H dnomikos έγραψε:

Ο/H zaf_4 έγραψε:

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα προβλήματα που δεν έχουν φανεί ακόμα. Χρειάζεται οποσδήποτε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Μην επαναφέρεις το backup από το titanium γιατί ίσως επαναφέρεις τα προβλήματα. Φτιάξτα πάλι όλα από την αρχή και από δω και πέρα με το Mi cloud και Google cloud μάλλοn το titanium backup είναι περιττό.
    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, οπότε μένω με την 5/11 και κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων χωρίς titanium. Nομίζω ότι είχα κάνει back up τις εφαρμογές μου στο mi cloud οπότε το τρέχω άφοβα. Να σαι καλά.
    zaf_4 --> Zafeira
  • Ο/H zaf_4 έγραψε:

Εάν ακολουθήσεις επ'ακριβώς τον συγκεκριμένο οδηγό, ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις εργοστασιακές ρυθμίσεις και θα σου εξηγήσω το λόγο:
    Κάνοντας εργοστασιακές ρυθμίσεις σε μια συσκευή ουσιαστικά η συσκευή αυτή επανέρχεται ΑΚΡΙΒΩΣ στο σημείο που έρχεται το τηλέφωνο, όταν κάποιος εκτελέσει και τελειώσει το ΒΗΜΑ 1 του οδηγού. Οπότε σε εκείνο το σημείο, εάν κάνουμε "εργοστασιακές ρυθμίσεις" δεν θα κερδίσουμε τίποτα το διαφορετικό, αφού το τηλέφωνο θα επιστρέψει και πάλι στο ΙΔΙΟ σημείο που ήταν! Με άλλα λόγια είναι περιττό! Τώρα εάν κάποιος θέλει να κάνει, έτσι για "ψυχολογικούς λόγους", δεν θα προκαλέσει κάποιο "κακό", αλλά ούτε και κάποιο καλό... :D
    Κατ'άλλα ΙΣΧΥΟΥΝ όλα όσα είπε ο @dnomikos ότι δηλαδή όταν περνάμε από stable σε developer ROM (ή το ανάποδο) κάνουμε ΠΑΝΤΑ επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων! (=για να επαναφέρουμε το τηλέφωνο εκεί που θα βρίσκεται όταν κάποιος τελειώσει το ΒΗΜΑ 1 του οδηγού!)
  • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H zaf_4 έγραψε:

Εάν ακολουθήσεις επ'ακριβώς τον συγκεκριμένο οδηγό, ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις εργοστασιακές ρυθμίσεις και θα σου εξηγήσω το λόγο:Κάνοντας εργοστασιακές ρυθμίσεις σε μια συσκευή ουσιαστικά η συσκευή αυτή επανέρχεται ΑΚΡΙΒΩΣ στο σημείο που έρχεται το τηλέφωνο, όταν κάποιος εκτελέσει και τελειώσει το ΒΗΜΑ 1 του οδηγού. Οπότε σε εκείνο το σημείο, εάν κάνουμε "εργοστασιακές ρυθμίσεις" δεν θα κερδίσουμε τίποτα το διαφορετικό, αφού το τηλέφωνο θα επιστρέψει και πάλι στο ΙΔΙΟ σημείο που ήταν! Με άλλα λόγια είναι περιττό! Τώρα εάν κάποιος θέλει να κάνει, έτσι για "ψυχολογικούς λόγους", δεν θα προκαλέσει κάποιο "κακό", αλλά ούτε και κάποιο καλό... :D
    Κατ'άλλα ΙΣΧΥΟΥΝ όλα όσα είπε ο @dnomikos ότι δηλαδή όταν περνάμε από stable σε developer ROM (ή το ανάποδο) κάνουμε ΠΑΝΤΑ επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων! (=για να επαναφέρουμε το τηλέφωνο εκεί που θα βρίσκεται όταν κάποιος τελειώσει το ΒΗΜΑ 1 του οδηγού!)
    Ακολούθησα επακριβώς τον οδηγό. Δεν μιλώ για 1 βήμα που βάζουμε την κινέζικη ρομ αλλά μετέπειτα εφόσον θελήσουμε να βάλουμε την ελληνική developer, δεν χρειάζεται να κάνουμε εργοστασιακές ρυθμίσεις; Αυτό δεν έκανα και αυτό κατάλαβα ότι χρειαζόταν γιατί είχα ψιλο-προβληματάκια με την ρομ.
    zaf_4 --> Zafeira
  • Διαφήμιση
  • Ο/H zaf_4 έγραψε:

Ακολούθησα επακριβώς τον οδηγό. Δεν μιλώ για 1 βήμα που βάζουμε την κινέζικη ρομ αλλά μετέπειτα εφόσον θελήσουμε να βάλουμε την ελληνική developer, δεν χρειάζεται να κάνουμε εργοστασιακές ρυθμίσεις; Αυτό δεν έκανα και αυτό κατάλαβα ότι χρειαζόταν γιατί είχα ψιλο-προβληματάκια με την ρομ.
    Μα εάν περνώντας την κινέζικη που είναι STABLE κάνεις εργοστασιακές ρυθμίσεις, για να προετοιμάσεις το κινητό να δεχτεί την Ελληνική DEVELOPER, το κινητό θα έρθει και ΠΑΛΙ εκεί που ήταν, όταν (πριν λίγο) είχες εκτελέσει και ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ το ΒΗΜΑ1 (επειδή εάν κάνει κάποιος "εργοστασιακές ρυθμίσεις", σε εκείνο το σημείο της διαδικασίας πρέπει να της κάνει...ούτε πριν, ούτε μετά...).
    Εάν είχες "ψιλο-προβληματάκια" (τι είδους προβλήαμτα είχες?) αυτά δεν οφείλονται σε αυτό το λόγο! Μέχρι σήμερα έχουν 10αδες χρήστες εκτελέσει το οδηγό (μεταξύ των οποίων και εγώ σε κάμποσες συσκευές) και δεν υπήρξαν άλλου είδους προβλήματα. Ωστόσο, εάν θέλεις εσύ να το κάνεις, κάνε το ελεύθερα... δεν πρόκειται να προκαλέσεις κάποια ζημιά ή οτιδήποτε άλλο... αλλά να ξέρεις ότι δεν θα αλλάξει κάτι στη συσκευή...

Υ.Γ. Η τελευταία developer που φοράει το κινητό (5.11.5) έχει αποσυρθεί επίσημα από την Xiaomi, με σκοπό να αντικατασταθεί άμεσα, επειδή παρουσίασε κάποια προβλήματα σε Wi-Fi και FM-Radio, αλλά αυτό δεν έχει τίποτα να κάνει με τον οδηγό και την σειρά που εκτελούμε τα φλασαρίσματα.