Καρφιτσωμένο Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)
- Οδηγός
- Ολοκληρώθηκε
- RedMi Note 2
-
-
-
-
Ο/H alnikou έγραψε:
Παιδια σας ευχαριστω για ολλα αλλα δεν καταλαβα τιποτα ειμαι λιγο ασχετως με το ολο θεμα οπως και με τα αγγλικα μου δεν καταλαβαινω πως γινετε WIPE και πως κανω εγκατασταση την νεα ρομ !! βασικα ειμαι σαν μωρο παιδι αν ειναι δυνατον καποιος να μου τα πει σαν να ειμαι μωρο Ευχαρισω ξανά !! εκανα κατι και τωρα κολλησε σε κατι γραμματα ουτε κλεινει
"Μωρό" μου μη κάνεις έτσι... Πήγαινε στο ΠΡΩΤΟ μήνυμα αυτού του νήματος και διάβασε με ΠΡΟΣΟΧΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ... Αν δεν καταλάβεις, δεν πειράζει... Μετά ξαναδιάβασε και δες και το βίντεο! (ναι έχουμε και βίντεο Yipeeee!!!)... Δεν μπορεί...κάποια στιγμή θα καταλάβεις! Είναι η μόνη σου "σωτηρία" αν θέλεις να χαρείς τη ΚΙΝΗΤΑΡΑ που έχεις (φαντάζομαι ότι μιλάς για το NOTE2, επειδή στο προφίλ σου έχεις βάλει και το NOTE 4G...)
Και ότι δεν καταλαβαίνεις ΡΩΤΑ...! -
-
Τι να πω ρε παιδιά, θεοί είστε. Ευχαριστώ..... btw, τι τηλεφωνάρα είναι αυτή
-
τηλεφωναρα με τα ολα του,ακριβως οπως το λες φιλε
-
Ο/H caeser έγραψε:
Το κινητό θα αρχίσει να φλασάρει την ελληνική ρομ, χρησιμοποιώντας τo TWRP Recovery.
Καλημέρα σε όλους σας!!!!
Να ρωτήσω κάτι για να τα ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου
Το πρώτο βήμα (1ο ΒΗΜΑ) γίνεται για να αποκτήσουμε TWRP Recovery, έτσι δεν είναι;
Από την ώρα που έχουμε κάνει μία φορά όλη την διαδικασία (και τα δύο βήματα) δεν χρειάζεται όταν βάζουμε νέα ΡΟΜ να ξεκινάμε από το πρώτο βήμα;
Καλά τα λέω;
Οπότε τώρα που φοράω την 5.10.29 για να περάσω τη νέα RΟΜ κάνω μόνο το δεύτερο βήμα;
Και κάτι ακόμα, τί είναι καλύτερο για το κινητό να κάνουμε όταν περνάμε νέα ROM; Δηλαδή, αξίζει να κάνουμε Wipes, Factory reset, Dalvik Case (ή οτιδήποτε άλλο σε περίπτωση που δεν έγραψα) και με ποια σειρά πρέπει να γίνεται αυτό, ώστε κάθε φορά που βάζουμε μία νέα ROM να ξέρουμε ότι το τηλέφωνο είναι απολύτως άδειο από σαβούρα προηγούμενων ROM και εννοείται ότι δεν μας απασχολεί εάν σβηστούν τα προηγούμενα δεδομένα μας και ρυθμίσεις μας;
Συγγνώμη εάν σας κούρασα αλλά τα έχω λίγο μπερδεμένα.Ο ιδανικός χρόνος για να αρχίσει η διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού είναι εκατό χρόνια πριν τη γέννησή του.
Είπε ο William Ralph Inge.
Κάθε κέρδος είναι μια αδικία σε κάποιον και οι κρίσεις γεννάνε Κροίσους.
Είπε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. -
@Sakoumidis καλημέρα!
Το ΒΗΜΑ1 δεν το κάνουμε για να περάσουμε τη TWRP. Ο βασικός σκοπός και λόγος που κάνουμε το ΒΗΜΑ1 είναι για να διαγράψουμε στη κυριoλεξία τα ΠΑΝΤΑ μεσα στο κινητό, να το κάνουμε "παρθένο", όπως όταν βγαίνει από το εργοστάσιο και την ίδια ώρα να του βάλουμε την εργοστασιακή ρομ σαν "βάση", όπου αργότερα επάνω της θα "ακουμπήσει" η Ελληνική ρομ, που είναι φτιαγμένη ("παραμετροποιημένη" είναι ο σωστός όρος) για τα δικά μας δεδομένα και ανάγκες.
Τώρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω κλειδωμάτων που είχε η εργοστασιακή ρομ, κάναμε "επέμβαση" μόνο στο recovery image, έτσι ώστε περνώντας τη να έχουμε και το TWRP recovery εγκατεστημένο, για να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη όταν αργότερα θα περάσουμε την ελληνική.
Τώρα, στο επόμενο ερώτημα σου η απάντηση είναι ότι ο σωστός τρόπος να κάνεις αναβαθμίσεις είναι μπαίνεις στο recovery (TWRP) να κάνεις ένα wipe στη cache και στη dalvik cache (με αυτό το wipe δεν σβήνεται ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ από τα δικά σου δεδομένα, οπότε δεν χρειάζεται να τα ξαναβάζεις, αλλά καθαρίζουν τα "σκουπίδια" που λες και εσύ) και μετά απλά κάνεις "install" την νέα έκδοση της rom και είσαι έτοιμος! -
Υπόχρεος και παράλληλα ευγνώμων για την άμεση απάντησή σου.
Καλή σου μέρα ...Ο ιδανικός χρόνος για να αρχίσει η διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού είναι εκατό χρόνια πριν τη γέννησή του.
Ο/H caeser έγραψε:
και μετά απλά κάνεις "install" την νέα έκδοση της rom
Μία τελευταία χαριτωμένη (χαζή)ερώτηση: Μετά τα wipe cache - dalvik, την εγκατάσταση την κάνω μέσα από τοrecovery ή μπαίνω στο κινητό και από τα εργαλεία πάω στην αναβάθμιση και τηνκάνω; Παίζει κάποιο ρόλο από που θα γίνει η εγκατάσταση; (δεν θα ξαναμιλάω γιασήμερα και συγγνώμη εάν γίνομαι κουραστικός αλλά με το που πήρα το κινητό στα χέρια μου έπαθα μία νίλα και από δω και πέρα θέλω να είμαι πιο προσεκτικός και σίγουρος για κάθε βήμα).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...Ο ιδανικός χρόνος για να αρχίσει η διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού είναι εκατό χρόνια πριν τη γέννησή του.
Ο/H Sakoumidis έγραψε:
Ο/H caeser έγραψε:
και μετά απλά κάνεις "install" την νέα έκδοση της rom
Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...
Βρε συ...άστα αυτά και ΡΩΩΩΩΩΩΤΑΑΑΑΑΑ όσο πιό πολύ μπορείς! Γι'αυτό είναι το φόρουμ! Όποιος "ενοχλείται" ας πάει να δει κινεζούλες να προμοτάρουν τα Xiaomi (όχι οτι θα κακοπεράσει δηλαδή... αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ)
Απο το TWRP να κάνεις το install μετά τα wipes... Δηλαδή, όσο είσαι μέσα στο TWRP κάνεις τα wipes και όταν τελειώσει, πάς πίσω (έχει το κουμπάκι επιστροφής), επιλέγεις "INSTALL" σε βάζει μέσα στο file explorer, επιλέγεις το αρχείο της ρομ που έχεις βάλει μεσα στο κινητό σου ΧΥΜΑ (οχι σε φάκελο) πριν απο αυτή τη διαδικασία και πατάς επάνω του και ...περιμένεις να τελειώσει! Μετά 1-2 φορές θα είναι ρουτίνα όλη αυτή η ενέργεια... μην την φοβάσαι!
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες