Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)

• Οδηγός
  • Ολοκληρώθηκε
  • RedMi Note 2
  • Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Κάτοχος κι εγώ του redmi note 2 prime μόλις ολοκλήρωσα με απόλυτη επιτυχία το φλασαρισμα της συσκευής ακολουθώντας με μεγάλη προσοχή τον οδηγό του Caesar.Η ρομ που εγκατέστησα είναι η GTV 5.11.12 μόνο θετικές εντυπώσεις έχω να αναφέρω από την ολιγοωρη χρήση του κινητού.Νομίζω πάντως ότι όλα τα παιδιά στο φόρουμ έχουν κάνει πολλή καλή δουλειά και πιστεύω ότι θα συνεχουν έτσι!Το μόνο πρόβλημα που συνάντησα είναι ότι δεν υπάρχει πληκτρολόγιο εγκατεστημένο στο κινητό.Πρέπει να βάλουμε εμείς από το play store?Είδα ότι η υπάρχει η εφαρμογή Swift key στο κινητό αλλά θα ήθελα ένα τελείως απλό πληκτρολόγιο!προτείνετε κάποια λυση;
  • Ο/H marsele έγραψε:

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Κάτοχος κι εγώ του redmi note 2 prime μόλις ολοκλήρωσα με απόλυτη επιτυχία το φλασαρισμα της συσκευής ακολουθώντας με μεγάλη προσοχή τον οδηγό του Caesar.Η ρομ που εγκατέστησα είναι η GTV 5.11.12 μόνο θετικές εντυπώσεις έχω να αναφέρω από την ολιγοωρη χρήση του κινητού.Νομίζω πάντως ότι όλα τα παιδιά στο φόρουμ έχουν κάνει πολλή καλή δουλειά και πιστεύω ότι θα συνεχουν έτσι!Το μόνο πρόβλημα που συνάντησα είναι ότι δεν υπάρχει πληκτρολόγιο εγκατεστημένο στο κινητό.Πρέπει να βάλουμε εμείς από το play store?Είδα ότι η υπάρχει η εφαρμογή Swift key στο κινητό αλλά θα ήθελα ένα τελείως απλό πληκτρολόγιο!προτείνετε κάποια λυση;
    Μπράβο σου που τα κατάφερες με την εγκατάσταση!
    Το swift key γινεται και "πολύ απλό" και έχει και πολλά θέματα να επιλέξεις, αν θέλεις, αλλα αν δεν σου αρέσει υπάρχουν δυο ακόμα έτοιμα πληκτρολόγια μέσα στο μενού.
    Πήγαινε Ρυθμίσεις-->Προσθετες Ρυθμίσεις-->Γλώσσα & εισαγωγή -->Προεπιλογή και επέλεξε πληκτρολόγιο...
    Αν πάλι δεν βρεις κάτι που σου αρέσει μπορείς να βρεις στο Play Store...
  • Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την τρομερή δουλειά που κάνετε.
    Όντας νιούμπης όσο δεν πάει και έχοντας μόλις πάρει στα χέρια μου το redmi note 2 ξεκίνησα να διαβάζω τον οδηγό αλλά φτάνοντας στη σύνδεση του κινητού στον υπολογιστή διαπίστωσα ότι έχω μόνο usb3 μόνο.
    Δεν ξέρω αν έχει ήδη απαντηθεί (δεν διάβασα και τις 36 σελίδες) αλλά πρέπει οπωσδήποτε να είναι usb2 η θύρα;
  • Διαφήμιση
  • Ο/H geon έγραψε:

Δεν ξέρω αν έχει ήδη απαντηθεί (δεν διάβασα και τις 36 σελίδες) αλλά πρέπει οπωσδήποτε να είναι usb2 η θύρα;
    Καλό θα ήταν, αλλά αφού δεν έχεις άλλη επιλογή δοκίμασε με αυτή την usb που έχεις
  • Ο/H Bodai έγραψε:

Ο/H geon έγραψε:

Καλό θα ήταν, αλλά αφού δεν έχεις άλλη επιλογή δοκίμασε με αυτή την usb που έχεις
    Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το δοκιμάσω.
  • Καλησπέρα,

μια ακόμα ερώτηση και μάλλον η τελευταία για αρκετό καιρό...
    Προσπαθώντας να ακολουθήσω τον οδηγό και αφού ξεκίνησα να φλασάρω με το miflash αποσύνδεσα το καλώδιο πριν τελειώσει το φλασάρισμα. Κατάλαβα ότι έγινε μεγάλη καλαμία αλλά σκέφτηκα να κάνω πάλι refresh και να ξαναφλασάρω. Ε...έκοψα την προσπάθεια στα 400+ sec γιατί δεν γινόταν τίποτε. Από εκείνη την ώρα δεν bootαρει ούτε κανονικά ούτε σε fastboot.
    Μπορώ να κάνω κάτι ή πάει στα σκουπίδια το note? :(

update...μετά από μια περίεργη κατάσταση όπου το κινητό δεν μπούταρε. Και αφού το έκλεισα και το ξανάνοιξα 5-6 φορές, έβγαλα την μπαταρία και ξαναμπούταρα, ξαφνικά άρχισε να προσπαθεί να εκκινήσει μόνο του κάνοντας restart 4-5 φορές μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και τελικά πήγε στο επόμενο βήμα! :D
  • Ο/H geon έγραψε:

αφού ξεκίνησα να φλασάρω με το miflash αποσύνδεσα το καλώδιο πριν τελειώσει το φλασάρισμα.
    Αυτό είναι ένα απο τα χειρότερα σενάρια τρόμου για την συσκευή σου.
    Δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς πλέον για το αν θα καταφέρεις να επαναφέρεις την συσκευή σου, γιατί αν καταστράφηκε το Partition του Pre-loader στο οποίο βρίσκεται και το FastBoot, δεν ξέρω αν θα βρεθεί τρόπος να γίνει Recover.

Προσπάθησε να ακολουθήσεις τον παρακάτω οδηγό που είναι για το RedMi Note 3G, προσαρμόζοντάς τον στα δικά σου αρχεία FastBoot.

=> Bήμα προς βήμα η διαδικασία του Unbrick για το RedMi Note WCDMA
    Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
    Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Διαφήμιση
  • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H geon έγραψε:

αφού ξεκίνησα να φλασάρω με το miflash αποσύνδεσα το καλώδιο πριν τελειώσει το φλασάρισμα.
    Αυτό είναι ένα απο τα χειρότερα σενάρια τρόμου για την συσκευή σου.Δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς πλέον για το αν θα καταφέρεις να επαναφέρεις την συσκευή σου, γιατί αν καταστράφηκε το Partition του Pre-loader στο οποίο βρίσκεται και το FastBoot, δεν ξέρω αν θα βρεθεί τρόπος να γίνει Recover.

Προσπάθησε να ακολουθήσεις τον παρακάτω οδηγό που είναι για το RedMi Note 3G, προσαρμόζοντάς τον στα δικά σου αρχεία FastBoot.

=> Bήμα προς βήμα η διαδικασία του Unbrick για το RedMi Note WCDMA
    Δημήτρη το Redmi Note 2 (αν μιλάμε γι αυτό) έχει ένα αρνητικό. Παρόλο που ο υπολογιστής το βλέπει σαν vCom χωρίς μπαταρία το SP Flash Tool δεν ξεκινάει την διαδικασία. Έχω δοκιμάσει διάφορες καταστάσεις αλλά τίποτα. Αποτέλεσμα: Αν πάθει το κινητό κανένα Hard Brick την πατήσαμε. Ψάχνω για λύση στο διαδίκτυο αλλά τίποτα.
    Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
    ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
  • Kαλησπερα στην παρεα !!!θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω για την δουλεια που κανετε,, εβαλα σε 2 συσκευες την τελευταια developer rom με την βοηθεια του οδηγου αν και ασχετος με software ολα πηγανε μια χαρα,, πραγματικα τα κινητα πετανε!!! πολυ καλη η δουλεια σας keep going!!!!!
    Όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει!!!
  • καλησπέρα!!
    σήμερα μου ήρθε το πολυπόθητο redmi note 2 prime, το κινητο μου ήρθε rootαρισμένο και με twrp recovery.. θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να flasharω απευθείας την Ελληνική rom μέσω twrp..H πρέπει απαραίτητα να περάσω πρώτα αυτή που λέει στο νήμα "καθαρή εγκατάσταση" και μετα να flasharw τη ρομ? προσπάθησα να το κάνω με fastboot αλλα το miflash δεν μου βλέπει τη συσκευή και σκεφτόμουν μήπως γίνεται απευθείας μέσω twrp όπως έκανα και στο samsung που είχα και να παρακάμψω τη διαδικασία του άλλου νήματος.
  • Ο/H sanceliken2000 έγραψε:

καλησπέρα!!
    σήμερα μου ήρθε το πολυπόθητο redmi note 2 prime, το κινητο μου ήρθε rootαρισμένο και με twrp recovery.. θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να flasharω απευθείας την Ελληνική rom μέσω twrp..H πρέπει απαραίτητα να περάσω πρώτα αυτή που λέει στο νήμα "καθαρή εγκατάσταση" και μετα να flasharw τη ρομ? προσπάθησα να το κάνω με fastboot αλλα το miflash δεν μου βλέπει τη συσκευή και σκεφτόμουν μήπως γίνεται απευθείας μέσω twrp όπως έκανα και στο samsung που είχα και να παρακάμψω τη διαδικασία του άλλου νήματος.
    Καλορίζικο το κινητό σου!
    Ναι, μπορείς να το αναθαθμίσεις μέσω TWRP. Δεν ξέρω τι ρομ φοράει τώρα, αλλά αν θέλεις να απαλλαγείς απο τυχόν κινεζιές που μπορεί να έχει, και να κάνεις μια "νέα αρχή" με τη συσκευή σου και να τη φέρεις σε εργοστασιακή κατάσταση, καλό είναι να του κάνεις ένα factory reset απο το TWRP και μετά να το αναβαθμίσεις με την τελευταία Ελληνική GTV ρομ.
  • Διαφήμιση
  • ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση είμαι κατενθουσιασμένος με το κινητό και πανευτηχής που υπάρχει τέτοια ομάδα για τα xiaomi!!
    σκεφτόμουν να κάνω ότι ακριβώς έκανα για να flasharw rom στο προηγούμενο κινητό δηλαδή στο twrp στην επιλογή wipe tick στα παρακάτω:
    dalvik cache ,system, cache, data, internal storage ΔΕΝ κάνω tick το external sd οπου και έχω την τελευταία ελληνική developer rom καθώς και το usb otg που λεει. Επίσης πάω στο advanced wipe και γραφω yes και κάνω και αυτό.

Μετα παω install και flasharw τη rom απο την sd και αφού εγκατασταθεί κάνω wipe cache dalvik και bootarw.

Ισχύουν τα ίδια και εδώ;

με εκτίμηση,
    Νίκος