Διαφήμιση

REDMI 2 2014811 2GB όποιος το έχει να διαβάσει

• REDMI 2 2014811 2GB όποιος το έχει να διαβάσει

Πήρα ένα redmi 2 2014811 (2GB όμως, έχει σημασία) και επιχείρησα να του περάσω την Ελληνική ROM. Αλλά για κάποιο λόγο διαγράφηκε το partition του μοντεμ του (baseband), με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζει καμία SIM . Το θέμα του γιατί έγινε αλλά και της επαναφοράς-επισκευής του τηλεφώνου ερευνάται απο άτομα έμπειρα του forum. Μετά απο μέρες δοκιμών καταλήξαμε ότι πρέπει να βρούμε το αρχικό partition του modem με το οποίο ερχόταν το κινητό. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να περάσουμε αυτήν την σπάνια έκδοση modem partition που δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά στο ιντερνετ, και να επαναφέρουμε το άτυχο κινητάκι . Ακόμα θα μπορέσουμε να προστευσουμε μελλοντικά παρόμια προβλήματα που ενδεχομένως να παρουσιαστούν στην κοινώτητά μας.

Αυτό που βασικά ζητάω είναι , αν υπάρχει κάποιος νέος κάτοχος ενώς REDMI 2 2014811 με 2GB RAM, αν βρίσκεται Θεσσαλονίκη να επικοινωνήσει μαζί μου να δανειστώ για 10 λεπτά το κινητό του και να πάμε για έναν καφέ στο σπίτι μου να τραβήξουμε με ασφάλεια ένα backup το modem partition (και για αυτόν θα είναι καλό) , ή αν δεν είναι Θεσσαλονίκη, να το κάνουμε τηλεφωνικά και με ένα teamviewer να κάνουμε το backup του partition.

Πληροφορίες για το θέμα μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο link ( Redmi 2 Baseband unknown, IMEI lost )
      Αν και τελευταία επικοινωνώ με τον Dnomikos τηλεφωνικά και δοκιμάζουμε καθημερινά διάφορες λύσεις που μου προτείνει σαν πιο έμπειρος.
    • Δεν μπορείς να μιλήσεις με τον πωλητή, να σου δώσει ένα Link, να κατεβάσεις την ROM που βάζει αυτός στις REDMI 2 2014811 2GB συσκευές ?
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • MiB

Σήμερα παρέλαβα το κινητό κάτω από την μπαταρία γράφει 20140813 και φοράει 20140811. Το είδα στο build.prop

Μιλάμε με pm αύριο να πάρω backup, για να σου στείλω και σένα.
      Smartphone: HTC Wildfire -> Star W007 -> Jiauy G2FW -> Xiaomi Redmi 2 2GB
      Tablet: Ramos i9
    • Θετική απάντηση

Ο/H softwareas έγραψε:

MiB

Σήμερα παρέλαβα το κινητό κάτω από την μπαταρία γράφει 20140813 και φοράει 20140811. Το είδα στο build.prop

Αν φοράει την 811, δώσε από dos:
      adb shell
      su
      ls -l /dev/block/platform/7824900.sdhci/by-name/ (για να σιγουρευτείς για τα partition μήπως είναι κάτι διαφορετικό)
      Αν χτυπήσει η εντολή, δες με ls -l /dev/block/platform/ μήπως το 7824900.sdhci δεν υπάρχει και είναι με διαφορετικό όνομα και άλλαξε το στην παραπάνω εντολή
      μας ενδιαφέρουν τα εξής partition:

lrwxrwxrwx root root 2014-01-06 05:16 fsg -> /dev/block/mmcblk0p20
      lrwxrwxrwx root root 2014-01-06 05:16 modem -> /dev/block/mmcblk0p1
      lrwxrwxrwx root root 2014-01-06 05:16 modemst1 -> /dev/block/mmcblk0p13
      lrwxrwxrwx root root 2014-01-06 05:16 modemst2 -> /dev/block/mmcblk0p14

αν συμφωνούν, δώσε από το adb shell όπως είσαι τα παρακάτω (θα σωθούν στην εσωτερική μνήμη του κινητού)

dd if=/dev/block/mmcblk0p1 of=/sdcard/modem.bin
      dd if=/dev/block/mmcblk0p13 of=/sdcard/modemst1.bin
      dd if=/dev/block/mmcblk0p14 of=/sdcard/modemst2.bin
      dd if=/dev/block/mmcblk0p20 of=/sdcard/fsg.bin

Να ξέρεις ότι τα 3 τελευταία περιέχουν και το IMEI σου αλλά το κινητό είναι χωρίς κάρτα SIM και θα το αλλάξουμε άμεσα. Εναλλακτικά αν θέλεις τράβα από το QPST ένα αρχείο QCN και σβύσε το IMEI σου (NV_UI_IMEI_I). Μας κάνει και αυτό (το QCN) μαζί με το modem.bin :)

EDIT: Τώρα που ξαναβλέπω τι έγραψες παραπάνω, κράτα και εσύ αντίγραφο αυτά τα αρχεία για να μην την πατήσεις αν αλλάξεις ROM, γιατί τους έχω ικανούς να έχουν την ROM του 811 με το modem του 813 και για αυτό δεν βγάζουμε άκρη.

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην MIUI_ART ()
      Αιτία: Δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη πρόταση !!!

• Ο/H softwareas έγραψε:

MiB

Αν κάνεις αυτά που λέει ο Dnomikos και μας δώσεις τα στοιχεία modem πιθανόν να μας σώσεις. Ο Dnomikos έχει χάσει ΩΡΕΣ μαζί μου να προσπαθούμε να δοκιμάζουμε διάφορες λύσεις που γνωρίζει ο Dnomikos ως ποιο έμπειρος (του πρότεινα να ανοίξει κέντρο service Xiaomi στην Ελλάδα :P ) . Ελπίζουμε να σωθώ και εγώ, αλλά και με αυτό που έπαθα να προστατευτείς κι εσύ (αλλά και άλλοι μελλοντικοί αγοραστές) ,

ΥΓ. Όσο για το ΙΜΕΙ, έχω το δικό μου κανονικά γραμμένο πάνω στο κουτί μου οπότε δεν τίθεται θέμα διαρροής και ασφάλειας. Απλά θα αντικαταστήσουμε το ΙΜΕΙ σου με το δικό μου πάνω στα αρχεία του modem και θα δοκιμάσουμε.
      Μπορείς να ανεβάσεις σε μια υπηρεσία πχ. wetransfer.com τα αρχεία που ζήτησε ο dnomikos και να μου τα στείλεις μέσω wetransfer.com στο email μου. [email protected] να δοκιμάσουμε μαζί με τον dnomikos.

ΥΓ2. Αν μας σώσεις θα σου κάνουμε άγαλμα
    • Διαφήμιση
    • Ο/H mib έγραψε:

Ο/H softwareas έγραψε:

MiB

Αν κάνεις αυτά που λέει ο Dnomikos και μας δώσεις τα στοιχεία modem πιθανόν να μας σώσεις. Ο Dnomikos έχει χάσει ΩΡΕΣ μαζί μου να προσπαθούμε να δοκιμάζουμε διάφορες λύσεις που γνωρίζει ο Dnomikos ως ποιο έμπειρος (του πρότεινα να ανοίξει κέντρο service Xiaomi στην Ελλάδα :P ) . Ελπίζουμε να σωθώ και εγώ, αλλά και με αυτό που έπαθα να προστατευτείς κι εσύ (αλλά και άλλοι μελλοντικοί αγοραστές) ,

ΥΓ. Όσο για το ΙΜΕΙ, έχω το δικό μου κανονικά γραμμένο πάνω στο κουτί μου οπότε δεν τίθεται θέμα διαρροής και ασφάλειας. Απλά θα αντικαταστήσουμε το ΙΜΕΙ σου με το δικό μου πάνω στα αρχεία του modem και θα δοκιμάσουμε.
      Μπορείς να ανεβάσεις σε μια υπηρεσία πχ. wetransfer.com τα αρχεία που ζήτησε ο dnomikos και να μου τα στείλεις μέσω wetransfer.com στο email μου. [email protected] να δοκιμάσουμε μαζί με τον dnomikos.

ΥΓ2. Αν μας σώσεις θα σου κάνουμε άγαλμα

MIB, σου έστειλα PM. Αν θες μιλάμε να σε βοηθήσω.

Άγαλμα δεν θέλω :) Αν μπορώ να βοηθήσω να χαρείς και εσύ την συσκευή σου τότε καλώς....
    • Σημερα μου ηρθανε 2 REDMI 2 2014811 2GB και ευτιχος δεν μπορεσα να βαλω την ρομ και δοκιμασα την σιμ και δουλευε. Υπαρχει καποια ρομ για το συγκεκριμενο μοντελο?

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην George Vlialis ().

• The model 2014811 and 2014813 ? they is different? - Redmi 2/2A/Prime - Xiaomi MIUI Official Forum

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο 2014811 και 2014813 ?!?!?!

2014811 is China Unicom version, most common sold by Chinese resellers.
      It supports.4G FDD-LTE(B1 2100MHz / B3 1800MHz)、TDD-LTE(B41: 2555-2575MHz)3G WCDMA(900 / 1900 / 2100MHz)2G GSM(900 / 1800MHz)

2014813 is China Mobile version.
      It supports4G TDD-LTE(B38 / B39 / B40 / B41: 2555-2655MHz)、FDD-LTE(B3 1800MHz / B7 2600MHz)3G TD-SCDMA(1900 / 2100MHz)、WCDMA(850 / 1900 / 2100MHz)2G GSM(900 / 1800 / 1900MHz)
    • Ο/H George Vlialis έγραψε:

Σημερα μου ηρθανε 2 REDMI 2 2014811 2GB και ευτιχος δεν μπορεσα να βαλω την ρομ και δοκιμασα την σιμ και δουλευε. Υπαρχει καποια ρομ για το συγκεκριμενο μοντελο?

Δεν μιλάς PM και εσύ με τον @mib Αφού έχεις το ίδιο μοντέλος, μπορείς να του δώσεις το modem partition και να σώσει το κινητό του.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H George Vlialis έγραψε:

Σημερα μου ηρθανε 2 REDMI 2 2014811 2GB και ευτιχος δεν μπορεσα να βαλω την ρομ και δοκιμασα την σιμ και δουλευε. Υπαρχει καποια ρομ για το συγκεκριμενο μοντελο?

Εφ΄όσον κάτω από την μπαταρία, στο σώμα της συσκευής σου γράφει 20140811, τότε θα βάλεις την παρακάτω ROM.

Έχει γίνει απόκρυψη περιεχομένου. Για να συνδεθείτε/εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ.
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)