Διαφήμιση

Απενεργοποίηση wifi όταν σβήνει η οθόνη

• Ενημερώθηκε
    • Ο/H geo88 έγραψε:

Ο/H Antonis95gr έγραψε:

Για όσους σταματάνε να συνδέονται εφαρμογές στο Internet με το σβήσιμο τις οθόνης ίσος σας βοηθήσει αυτή η ρύθμιση...
      Ρυθμίσεις>Πρόσθετες ρυθμίσεις>Μπαταριά>Διαχ. χρίσης μπαταρίας εφαρμογών
      Εκεί επιλέγεις σε κάθες εφαρμογη να μην απενεργοποιείται το wifi όταν κελιδώνει η οθόνη.Δοκίμασε το αλλά απ ότι διαβαζω και εδώ και σε αλλα forum της miui το πρόβλημα παραμένει.
      Το έχω δοκιμάσει, δεν λειτουργεί. Σε κάθε περίπτωση η ρύθμιση "keep wlan on during sleep" θα έπρεπε να λειτουργεί ανεξαρτήτως ρυθμίσεων εφαρμογών.

Κάντε confirm το bug και εδώ ---> Wifi disconnect during sleep - Bugs - Xiaomi MIUI Official Forum
    • Επαναλαμβάνω την ερώτηση με περισσότερη σαφήνεια, αν κάποιος το έχει ψάξει. Το συγκεκριμένο bug υπάρχει σε όλες τις διαθέσιμες ρομ για το Redmi note 2?

Αν όχι, ποια είναι η τελευταία developer rom που δεν παρουσιάζει το συγκεκριμένο πρόβλημα;

Το πρόβλημα παρουσιάζεται και στη stable rom?

Ευχαριστώ
    • Ο/H karlesg έγραψε:

Επαναλαμβάνω την ερώτηση με περισσότερη σαφήνεια, αν κάποιος το έχει ψάξει. Το συγκεκριμένο bug υπάρχει σε όλες τις διαθέσιμες ρομ για το Redmi note 2?

Αν όχι, ποια είναι η τελευταία developer rom που δεν παρουσιάζει το συγκεκριμένο πρόβλημα;

Το πρόβλημα παρουσιάζεται και στη stable rom?

Ευχαριστώ

Σύμφωνα με αναφορές σε αυτό το thread, το πρόβλημα υπάρχει από την 5.11.5 και μετά. Εγώ παρέλαβα το κινητό πριν 2 βδομάδες, οπότε δεν έχω δουλέψει με προγενέστερες dev. Επίσης σύμφωνα πάλι με αναφορά σε αυτό το thread, χρήστης που δουλεύει με την ελληνική stable GTV40 δεν έχει πρόβλημα. Στις τελευταίες stable το bug υφίσταται.
    • Διαφήμιση
    • Δεν ξέρω αν είναι σχετικό ή άσχετο αλλά θα το γράψω, θα κριθεί εδώ.

Σήμερα από την εργασία μου στο προς το σπίτι, είχα μηνύματα στο viber και email.
      Δεν είχα ενεργοποιήσει data, δεν περίμενα κάτι σημαντικό.
      Διαδρομή 40 λεπτών...μπήκα σπίτι και μετά από καμία ώρα άνοιξα την οθόνη του κινητού να δοκιμάσω κάτι σύνολο 1 ώρα και 40 λεπτά off line.

Με το άνοιγμα της οθόνης (πιστεύω) συνδέθηκε στο wifi του σπιτιού και πήρα notifications, μηνύματα και email όλα μαζί, τα οποία είχαν σταλεί όσο ήμουν off line από το κινητό.

Ελπίζω να βοηθήσει :/

ΥΓ. Προσθήκη 24.11.2015: Το προφίλ του WiFi το είχα να μένει ενεργό "μόνο όταν είναι συνδεδεμένο"...το άλλαξα στην επιλογή "πάντα".
    • Παιδιά, έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα ίσως εξαρτάται από το ρούτερ ή κάτι σχετικό με το wifi διότι, στη δουλειά μου το κινητό παραμένει το wifi σε sleep mode ενώ στο σπίτι όχι.
    • Ο/H vkouroub έγραψε:

Παιδιά, έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα ίσως εξαρτάται από το ρούτερ ή κάτι σχετικό με το wifi διότι, στη δουλειά μου το κινητό παραμένει το wifi σε sleep mode ενώ στο σπίτι όχι.

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Εγώ δεν έχω δοκιμάσει ακόμα σε άλλο router. Θα δοκιμάσω να το συνδέσω και σε ένα wireless extender που έχω, να δω συμπεριφορά.

ΥΓ αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ είναι ρυθμισμένο dhcp, δηλαδή κάθε φορά θα έπρεπε να παίρνει άλλη ip, συνδέεται μονίμως στην 192.168.2.8... Θα δοκιμάσω να του δώσω "καρφωτή" ip, να δω αν αλλάζει κάτι.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    • Ο/H vkouroub έγραψε:

Παιδιά, έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα ίσως εξαρτάται από το ρούτερ ή κάτι σχετικό με το wifi διότι, στη δουλειά μου το κινητό παραμένει το wifi σε sleep mode ενώ στο σπίτι όχι.

Ο/H linuxovios έγραψε:

Ο/H vkouroub έγραψε:

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Εγώ δεν έχω δοκιμάσει ακόμα σε άλλο router. Θα δοκιμάσω να το συνδέσω και σε ένα wireless extender που έχω, να δω συμπεριφορά.

ΥΓ αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ είναι ρυθμισμένο dhcp, δηλαδή κάθε φορά θα έπρεπε να παίρνει άλλη ip, συνδέεται μονίμως στην 192.168.2.8... Θα δοκιμάσω να του δώσω "καρφωτή" ip, να δω αν αλλάζει κάτι.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
      Το διάβασα κι εγώ εχθές αυτό στο en.miui (ότι εξαρτάται απο το ρούτερ). @linuxovios δοκίμασε να αλλάξεις και κανάλι στο wifi σου, έτσι έλυσα πρόβλημα αποσυνδέσεων στο παρελθόν σε ένα xperia (channel 6 για μάξιμουμ συμβατότητα).
      Βασίλης
    • Διαφήμιση
    • Λοιπόν δοκίμασα με καρφωτή ip, το πρόβλημα παραμένει. Εν τω μεταξύ το router μου είναι ρυθμισμένο στο channel 6 και καμία άλλη συσκευή δεν έχει θέμα (2 laptop, 2 tablet και οποιοδήποτε κινητό έχει συνδεθεί στο παρελθόν...)

Τώρα θα δοκιμάσω να συνδεθώ πάνω σε ένα wireless extender και θα αναφέρω αποτελέσματα.
    • Κάθε μέρα συνδέομαι σε 3 access point. 1 στη δουλειά, 1 στο σπίτι μου και άλλο 1 σε σπίτι συγγενή.
      Από την 5.11.5 και μετά έχω το πρόβλημα που συζητάμε και στα 3. Δεν έχει γίνει καμία αλλάγη σε κανένα router, οπότε από τις λίγες γνώσεις μου, αλλά και βάσει λογικής δεν μπορεί να φταίει το router αλλά κάτι άλλο.

Αυτά :D
    • Δοκίμασα και με το netgear extender που έχω, πάλι τα ίδια. Τουλάχιστον με τον wireless εξοπλισμό που έχω εγώ και με όποιες δοκιμές έκανα, το πρόβλημα παραμένει.
    • Ο/H linuxovios έγραψε:

Δοκίμασα και με το netgear extender που έχω, πάλι τα ίδια. Τουλάχιστον με τον wireless εξοπλισμό που έχω εγώ και με όποιες δοκιμές έκανα, το πρόβλημα παραμένει.
      Την ip στην εμφανίζει σωστά ;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H geo88 έγραψε:

Ο/H linuxovios έγραψε:

Δοκίμασα και με το netgear extender που έχω, πάλι τα ίδια. Τουλάχιστον με τον wireless εξοπλισμό που έχω εγώ και με όποιες δοκιμές έκανα, το πρόβλημα παραμένει.
      Την ip στην εμφανίζει σωστά ;
      Ναι και όλα τα στοιχεία του δικτύου.