Διαφήμιση

Redmi Note 2-εγκατάσταση ελληνικής ROM

• Redmi Note 2-εγκατάσταση ελληνικής ROM

Καλησπέρα και από εμένα.
      Αρχικά να πω και γω μπράβο για το φόρουμ..και το εννοώ!

Λοιπόν,αρχάριος είμαι το λέω από τώρα,γι'αυτό όσο γίνεται πιο κατανοητές οι απαντήσεις!Και ειλικρινά συγγνώμη αν κάνω κάποια πολύ χαζή ερώτηση αλλά έχει γίνει το μυαλό μου πουρές με όλα αυτά που έχω διαβάσει τις τελευταίες ώρες για το redmi note 2.

Ακολουθώ πιστά αυτόν τον οδηγό:
      Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση")

Exω ολοκληρώσει το 1ο βήμα.
      Στο 2ο βήμα έχω κατεβάσει το αρχείο της ελληνικής ROM ωστόσο κάτι φαίνεται να πηγαίνει στραβά.
      Συνδέω την συσκευή με το pc μου (windows 7) και μου βρίσκει κανονικά την συσκευή.Περνάω το αρχείο .zip της ελληνικής ROM και πηγαίνω στο update-->choose update package-->update.zip
      Κλείνει αφού επιλέξω το αρχείο,ανοίγει στο mode που πρέπει ανοίξει,ξεκινάει το update και στο 6% ξαφνικά πηδάει στο 99% και μου βγάζει FAILED.Το έχω δοκιμάσει κανά 2 φορές χωρίς αποτέλεσμα.

Κάποια βοήθεια?
      Ευχαριστώ.
    • Ο/H Leonardos Leonardos έγραψε:

Συγκεκριμένα βγάζει 'update signature not verified'.
      Καλώς ήρθες στο φόρουμ!
      Στον οδηγό ΠΟΥ λέει ότι πρέπει να μετονομάσεις το αρχείο της Ελληνικής ρομ σε update.zip? Αν και πάλι θα έπρεπε να στο περνάει, ακόμα και σαν update.zip... αλλά για να το έχεις μετονομάσει, σημαίνει ότι κάπου έχεις μπερδευτεί με τον οδηγό...
      Εφ'όσον έχεις περάσει το ΒΗΜΑ 1 σημαίνει ότι εχεις TWRP στη συσκευή σου... σωστα?
      (εκτός αν κατέβασες και φλασάρισες άλλη fastboot rom... όποτε έχουμε άλλο θέμα...)
    • Διαφήμιση
    • Αυτήν εδώ πέρασα
      xiaomi-miui.gr/community/wsif/…/6050-FastBoot-ROM/#files

Οκ για το update.zip μάλλον μπερδεύτηκα αλλά και με το αρχικό όνομα του αρχείου της ελληνικής ROM πάλι το ίδιο πρόβλημα βγάζει.

Αυτήν εδώ πέρασα
      xiaomi-miui.gr/community/wsif/…/6050-FastBoot-ROM/#files

Οκ για το update.zip μάλλον μπερδεύτηκα αλλά και με το αρχικό όνομα του αρχείου της ελληνικής ROM πάλι το ίδιο πρόβλημα βγάζει.
      Μετά το ΒΗΜΑ 1 και εφ'όσον χρησιμοποίησες αυτή τη fastboot ρομ απο πάνω (που είναι η σωστή) πρέπει να έχεις TWRP recovery στη συσκευή σου? ΣΩΣΤΑ? Μπορείς να το τσεκάρεις?
    • Οσο για τον αν έχω TWRP Recovery πως μπορώ να το τσεκάρω?
      Να σημειώσω ότι πατώντας power+volume+ με πηγαίνει στο recovery το οποίο γράφει πάνω πάνω Mi-Recovery.Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι δεν έχω TWRP Recovery.Εκτός βέβαια αν πρέπει να χρησιμοποιήσω διαφορετικό συνδυασμό.
      Τέλος ο συνδυασμός power+volume- με πηγαίνει στο FastBoot (ενημερωτικά το λέω αυτό κυρίως).

Οσο για τον αν έχω TWRP Recovery πως μπορώ να το τσεκάρω?
      Να σημειώσω ότι πατώντας power+volume+ με πηγαίνει στο recovery το οποίο γράφει πάνω πάνω Mi-Recovery.Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι δεν έχω TWRP Recovery.Εκτός βέβαια αν πρέπει να χρησιμοποιήσω διαφορετικό συνδυασμό.
      Τέλος ο συνδυασμός power+volume- με πηγαίνει στο FastBoot (ενημερωτικά το λέω αυτό κυρίως).
      Ναι...ακου.
      Δεν έχεις TWRP και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να σου περάσει την Ελληνική... Μην προσπαθείς άλλο...
      Το θέμα τώρα είναι, αφου είπες ότι ολοκλήρωσες το ΒΗΜΑ 1 του οδηγού, ΠΩΣ γίνεται να έχεις Mirecovery, αφου η ρομ που φλασάρισες εχει μέσα την TWRP?
      Μήπως δεν πήγε καλά η διαδικασία στο βΗΜΑ 1? Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...
    • Διαφήμιση
    • Καλό θα ήταν να με βοηθήσετε λίγο μιας και τώρα έχω περισσότερες 'κινεζιές' απ'ότι πριν και επίσης ενώ κατέβασα το play store από το προεγκατεστημένο browser για κάποιον λόγο δεν μου ανοίγει.
      Θα αρχίσω να φρικάρω σε λίγο <X

Καλό θα ήταν να με βοηθήσετε λίγο μιας και τώρα έχω περισσότερες 'κινεζιές' απ'ότι πριν και επίσης ενώ κατέβασα το play store από το προεγκατεστημένο browser για κάποιον λόγο δεν μου ανοίγει.
      Θα αρχίσω να φρικάρω σε λίγο <X
      Έχεις την αίσθηση ότι δεν σε βοηθάμε? Αν είναι να αρχίσεις να φρικάρεις, είσαι στη τέλεια κατάσταση να κάνεις ακόμα χειρότερη τη συσκευή σου! Αυτό που θέλεις να κάνεις προυποθέτει καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση! Αν δεν τα διαθέτεις αντε να ξεκουραστείς και αύριο με το καλό ξαναπροσπάθησε...
      Είμαι σίγουρος ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος σοβαρό, αλλά δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω ποιό ακριβως... Το γεγονός ότι μετονόμασες την rom σε update.zip και κατέβασες το Play Store σε μια fastboot κινέζικη ρομ, παροτι ο οδηγός λέει οτι την σετάρουμε γρήγορα και χωρίς στοιχεία, μόνο και μόνο για να αποτελέσει το "βήμα" για να βάλουμε την ελληνική και δεν λέει πουθενά για "Update.zip", σημαίνει ότι ακολούθησες κάποιον άλλο οδηγο ή ότι κάτι άλλο έχεις μπερδεψει!
    • Οκ.
      Το θέμα είναι ότι στην πρώτη προσπάθεια που έχει και την μεγαλύτερη σημασία ακολούθησα κατά γράμμα τον οδηγό.
      Απο κει και πέρα όπως είπατε και στο 1ο σχόλιο-απάντηση θα έπρεπε να είχε γίνει η εγκατάσταση της ελληνικής rom ανεξάρτητα από το όνομα του αρχείου μιας και το 1ο πράγμα που έκανα ήταν να περάσω με copy paste την ελληνική rom,να πάω στο updater για να επιλέξω το κατάλληλο αρχείο και πάει λέγοντας.
      Δυστυχώς από την στιγμή που κάτι πήγε στραβά και δεν εγκαταστάθηκε αρχικά από το 1ο βήμα η TWRP άρχισα να διαισθάνομαι ότι θα κολλήσω σε αυτήν την περίεργη αγγλο-κινεζικη έκδοση.Γι αυτό και αποπειράθηκα να κατεβάσω το play store να δω τι παίζει.Και αυτό που παίζει είναι ότι πράγματι έχω κολλήσει σε αυτήν την έκδοση που δεν έχω ιδέα πως να χειριστώ μιας και αδυνατώ να την χειριστώ στοιχειωδώς αφού τα μισά είναι στα κινέζικα.
      Οπότε με αυτά τα δεδομένα έχοντας αυτήν την στιγμή εγκατεστημένη την αγγλο-κινεζικη rom χωρίς TWRP αλλά με mi-recovery (ανεξάρτητα το πως έγινε αυτό που είναι δύσκολο πράγματι να βγάλουμε άκρη) πως μπορώ από αυτό το σημείο να εγκαταστήσω την ελληνική rom?
      Τέλος θα πρότεινα,επειδή αυτή η αλληλογραφία μέσω σχολίων είναι χρονοβόρα.αν υπάρχει η δυνατότητα να το δούμε από κοντά το όλο θέμα.Εμένα η περιοχή μου είναι η Αθήνα.Το λέω πολύ ειλικρινά αυτό..προτιμώ να το δω μαζί σας που φαίνεται ότι ξέρετε και ασχολείστε καιρό με την xiaomi παρά να το πάω σε οποιοδήποτε κατάστημα για επισκευή το κινητό.Την ψυχραιμία μου την χάνω για τον απλούστατο λόγο ότι έχω μόλις ενα μήνα την συσκευή και ενώ έχω προσπαθήσει και προσπαθώ να την κάνω να δουλεύει ορθά τελικά έγινε χειρότερα.Και αυτό ξεκίνησε εξ'αρχής γιατί ήρθε με ένα σωρό bloatware από Κίνα και διάφορα εκνευριστικά μικροπροβλήματα.
    • Διαφήμιση

Οπότε με αυτά τα δεδομένα έχοντας αυτήν την στιγμή εγκατεστημένη την αγγλο-κινεζικη rom χωρίς TWRP αλλά με mi-recovery (ανεξάρτητα το πως έγινε αυτό που είναι δύσκολο πράγματι να βγάλουμε άκρη) πως μπορώ από αυτό το σημείο να εγκαταστήσω την ελληνική rom?
      Το κλειδι (κυριολεκτικά) στην όλη ιστορία είναι το TWRP...! Χωρίς αυτό, απλά "μένεις απ'έξω", επειδή η συσκευή είναι κλειδωμένη με private keys της Xiaomi, αποκλείοντας έτσι την δυνατότητα να βάλεις οτιδήποτε άλλο, που δεν είναι κινέζικο...
      Μην παιδεύεσαι άδικα με την αγγλοκινέζικη ρομ που εγκατέστησες! Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις άκρη... Εκτός μόνο εάν θέλεις να τη σκαλίζεις για εμπειρία... αλλά θα σου πρότεινα να μην το κάνεις... Ήδη η προσπάθεια που έκανες να κατεβάσεις το PlayStore γεμίζει τη cache με διάφορα... που δεν θα τα ήθελες στη συσκευή σου!
      Λοιπόν υπάρχουν δυο τρόποι να εγκαταστήσει κάποιος το TWRP μεμονομένα.
      ο 1ος περιγράφεται ΕΔΩ από τον @GR_Macedon
      Ο δεύτερος μπαίνει με την εφαρμογή Flashify, σχετικά πιό εύκολα απο τον 1ο, αλλά προυποθέτει να έχεις rooted συσκευή για να τρέξει η εφαρμογή... και η ρομ που έχεις βάλει ΔΕΝ είναι rooted... (αν αποφασίσεις τον 2ο έχω οδηγό να σου δώσω).
      Οπότε μήπως θα ήθελες να δοκιμάσεις τον 1ο τρόπο? (εάν τελικά δεν θέλεις να κάνεις μια προσπάθεια ακόμα με το MiFlash, όπου θεωρητικά θα σου έλυνε τα χέρια με όλα αυτά...)
      Η περίπτωση να συναντηθούμε δεν αποκλείεται (χαρά μου θα ήταν), αλλά οι χρόνοι μου για κάτι τέτοιο είναι περίεργοι σε σημείο που θα σε απογοητεύσω περισσότερο, απο ότι ήδη σε έχω! Χαχαχα!