Διαφήμιση

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

• Οδηγός
    • Ο/H vortalhe έγραψε:

είμαι απο τους τυχερους?
      Μάλλον είσαι. Εμένα το έχουν τελωνείο από την 01/02 και σήμερα το ALI Express έδωσε και τα λεφτά στον πωλητή γιατί αγνόησαν πλήρως τις διαμαρτυρίες μου για να κάνουν extend το buyer's protection. Επέμεναν να στείλω έγγραφα ότι το πακέτο έχει γίνει detained από το τελωνείο. Τραγικοί και αναξιόπιστοι και αυτοί.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H vortalhe έγραψε:

οποτε ειναι ενας τροπος που μπορουμε να γλιτωσουμέ το τελωνειο ??
      Ο τελωνειακός ή θα σε χρεώσει βάση τιμολογίου που θα βρει ή βάση αυτού που θα βρει στο διαδίκτυο ή του αρέσει σαν νούμερο. Λογικά εάν μέσα στο πακέτο υπάρχει κάποιο έγγραφο από το μαγαζί που να δείχνει ότι πλήρωσες χ$, θα κοστολογηθείς βάση αυτό. Τώρα για να γλυτώσεις εντελώς, από EU αποθήκη επίσημα, τριγωνική ανεπίσημα.
    • Ο/H maddoctor έγραψε:

Ο/H vortalhe έγραψε:

οποτε ειναι ενας τροπος που μπορουμε να γλιτωσουμέ το τελωνειο ??
      Ο τελωνειακός ή θα σε χρεώσει βάση τιμολογίου που θα βρει ή βάση αυτού που θα βρει στο διαδίκτυο ή του αρέσει σαν νούμερο. Λογικά εάν μέσα στο πακέτο υπάρχει κάποιο έγγραφο από το μαγαζί που να δείχνει ότι πλήρωσες χ$, θα κοστολογηθείς βάση αυτό. Τώρα για να γλυτώσεις εντελώς, από EU αποθήκη επίσημα, τριγωνική ανεπίσημα.
      ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου!!!
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Δεν έβαλες φώτο από το tracking number ?
      Αν ρωτάς εμένα το βλεπουν το status από δικό τους σύστημα, δεν χρειάζεται να βγάλω κάποια φωτό. Είδαν ότι έχει κρατηθεί τελωνείο και δεν ήθελαν να ασχοληθούν παραπάνω.

Πιο συγκεκριμένα δείτε εδώ: Ali Dispute. Οι προτάσεις που έκαναν είναι εξής (για κάποιο λόγο δε τις βγάζει στο timeline)

1o response:

Problems with the orderJudgement from AEInvalid Reason
      Purchase Protection is running out, but package is still in transitInvalidAccording to the shipping information, the package now stay in your local custom and delayed the delivery. Normally it would be held because many reasons. Please notice that it is the buyer's duty to do normal customs clearance and pay the tax. Since our mediation is based on the detained reason, please confirm with your local customs and provide official documents from them or other evidence to clarify the exact detained reason within due time.

Solutions:
      Option 1: Please continue to wait for 8 days

Response time: 8 days

2o response:

Purchase Protection is running out, but package is still in transitInvalidAccording to the shipping information, the package now stay in your local custom and delayed the delivery. Normally it would be held because many reasons. Please notice that it is the buyer's duty to do normal customs clearance and pay the tax. Since our mediation is based on the detained reason, please confirm with your local customs and provide official documents from them or other evidence to clarify the exact detained reason within due time.

Solutions:
      Option 1: Please continue to wait for 7 days

Response time: 7 days

Please provide evidence as requested. Please kindly note that if no response or no valid evidence provided before the deadline, AliExpress would release full payment to the seller or refund the money as per seller's suggestion and close the dispute.

Note: You can resolve the issue by clicking 'Add a New Proposal', 'Accept' (to accept the seller or AliExpress' proposal), 'Upload Evidence' or 'Edit' (to modify comments on the proposal).

Your understanding and cooperation will be appreciated.

3o response:

Purchase Protection is running out, but package is still in transitInvalidWe're sorry for what has happened. Since the shipping information indicates that the package is held by the customs and you didn't provide us with official documents from customs or other evidence to clarify the exact detained reason within limited calendar days and it's buyer's duty to do the normal customs clearance and pay tax, we will release full payment to seller according to our rule and thanks for your understanding and cooperation.

Final resolution: Full Payment Release

Οπότε δεν θα έκανα ποτέ ξανα recommend σε κανέναν να κάνει αγορές από το ALI Express γιατί σε περίπτωση τελωνείου σε κρεμάνε όσο κι αν τους παρακαλάς. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύω να χάσω 170 ευρώ. Στο chat support τους μου είπαν ότι αν τελικά βρω documentation μπορώ να ξαναπροσπαθήσω να πάρω τα λεφτά μου. ΑΛΛΑ την Παρασκευή που είχα μιλήσει πάλι μαζί τους μου είχαν πει ότι δεν θα έχω πρόβλημα εφόσον έκανα update το reason και το dispute θα παραμείνει ανοιχτό, το οποίο ήταν ψέμα γτ σήμερα το έκλεισαν.
    • Διαφήμιση
    • Φίλε
      moussathecat

κι εμένα 2 κινητά από Aliexpress βρίσκονται τελωνείο από 1/2 , δεν ασχολήθηκα καν να ανοίξω dispute ( δεν μπορούσα νομίζω ούτως η άλλως) αλλά από την στιγμή που το δέμα έχει tracking number δε νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχούμε για κάτι (να χαθεί,να το βουτήξουν κλπ.). Απλά θέλει υπομονή το θέμα. Αν κρίνω από την κίνηση των δεμάτων στο τελωνείο γενικώς και συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες αύριο μεθαύριο θα έχουμε νέα εμείς που είμαστε μέσα απο 1/2 .
    • και εγω Αθήνα απο 1/2/17 που το σταμάτησαν τελωνείο περιμένω. Ακρη με τους κινέζους στο geekbuying δεν έβγαλα, τα αγγλικά του είναι χειρότερα άπο τα δικά μου αλλα
      το συμπέρασμα είναι ένα φιλε τον ήπιες εμείς δεν έχουμε καμια ευθύνη βρες τα με το ταχυδρομείο σου ..... .......
      στο τελωνείο όσες φορές πήρα ο τύπος που απαντάει (οταν το θυμηθεί) απλά τραγικός
    • geekbuying = τρελοαπατεώνες! ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ! Μέχρι paypal claim έφτασα για 14 ευρώ. Πόσο μάλλον εσύ με πιο πολλά που πρέπει να φτάσεις. Απείλησε τους με claim και να δεις πως στρώνουν τα Αγγλικά τους. Είμαι πολύ τσατισμένος με αυτούς εκεί στο geekbuying γιατί μας περνάνε για βλάκες.
    • Ως προς απάντηση του φίλου Makrimakr
      και άλλων ενδεχομένως, παρελαβα το κινητό μου εχτές, στα ΕΛΤΑ επαρχίας οπου πάλευαν στο PC να μου δώσουν απόδειξη ( μάλλον είμαι ο πρώτος του χωριού :) )Εντέλει πλήρωσα και εγώ 36 ευρώ!!!!
      Επειδή βλέπω υπάρχει κόσμος πολύς εδώ, το κινητό που πήρα ( ZTE Z7 τι το θελα) εχει κινέζικη ROM και το youtube app δε παίζει ( κατι διάβασα σε κινεζικα φορουμ για ένα wall του Hong Kong....), τι μπορώ να κάνω? Προφανώς ψάχνω για ROM αλλά πως ξέρω πια να βάλω?
    • Διαφήμιση
    • Παρελαβα τελικα εχθες το redmi pro 3/64gb με καθολου εξοδα για τελωνειο με sg post.To eixe kanei declare mp5 20$ και δωρο!