Διαφήμιση

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

• Οδηγός
    • Ο/H liakosblvd έγραψε:

Γι αυτό δεν θέλω να μπλέξει...
      Αν είναι έτσι ακολούθησε την συμβουλή του @linuxilakis και πήγαινε να το πληρώσεις..
    • Πάντως κάποιος να μας απαντήσει από πρώτο χέρι δεν υπάρχει απ ότι κατάλαβα...

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διασάφιση σου είπε, αλλά το σημαντικό είναι το αυτοκόλλητο! Εννοούσε το CN22 έντυπο που κολλάνε οι κινέζοι επάνω? Αυτό προκαλεί τον έλεγχο? Για ξαναρώτα τον, και ενημέρωσε μας
      Ναι έτσι το είπε σίγουρα, διασάφιση και είναι αυτο που προκαλεί κατά 99% τον έλεγχο. Φυσικά ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος μου είπε. Δεν μπορώ ν τον ξαναβρώ γιατί τον έτυχα σε κοινή παρέα σε ένα μαγαζί. Δεν τον ξέρω προσωπικά.
    • Διαφήμιση
    • Προς ενημερωση σας απλα επικοινωνησα με το γραφειο συναλλαγης των ελτα στο αεροδρομιο και ο τυπας εκει αφου το σηκωσε μετα απο 700 τηλεφωνα χωρις καμια διαθεση για πολλα πολλα απλα μου ειπε οτι πλεον περνανε ηλεκτρονικα τα παντα και μηχανογραφουνται οποτε ΟΛΑ θα υποκεινται σε αναλογα φπα και δασμους συγκριτικα με την αξια τους.Για το 3ευρω λεει δεν ειναι τελωνειου αλλα για τις παροχες των ελτα(ενταξει εκει εκλαψα,παροχες που κανουν ενα μηνα να το φερουν απο αεροδρομιο στην αθηνα)και απο εδω και περα θα μπαινει παντου.Μακαρι να υπερεβαλλε λιγο στο παντου γιατι εχω ακομα αρκετα δεματακια που περιμενω και θα δωσω τζαμπα λεφτα.2103538122 ειναι το τηλεφωνο τους σε περιπτωση που επιθυμει και κανας αλλος να ρωτησει κατι ή να ριξει κανα μπινελικι ξερω εγω
    • Ο/H Scarface1990 έγραψε:

Προς ενημερωση σας απλα επικοινωνησα με το γραφειο συναλλαγης των ελτα στο αεροδρομιο και ο τυπας εκει αφου το σηκωσε μετα απο 700 τηλεφωνα χωρις καμια διαθεση για πολλα πολλα απλα μου ειπε οτι πλεον περνανε ηλεκτρονικα τα παντα και μηχανογραφουνται οποτε ΟΛΑ θα υποκεινται σε αναλογα φπα και δασμους συγκριτικα με την αξια τους.Για το 3ευρω λεει δεν ειναι τελωνειου αλλα για τις παροχες των ελτα(ενταξει εκει εκλαψα,παροχες που κανουν ενα μηνα να το φερουν απο αεροδρομιο στην αθηνα)και απο εδω και περα θα μπαινει παντου.Μακαρι να υπερεβαλλε λιγο στο παντου γιατι εχω ακομα αρκετα δεματακια που περιμενω και θα δωσω τζαμπα λεφτα.2103538122 ειναι το τηλεφωνο τους σε περιπτωση που επιθυμει και κανας αλλος να ρωτησει κατι ή να ριξει κανα μπινελικι ξερω εγω
      Σ' αυτό μπορείς να προσθέσεις και το 2103542181. :D
    • Σήμερα μόλις παρέλαβα το xiaomi redmi note 4x, η αξία που είχε κοστολογησει το τελωνείο ήταν 100€ και τελικά πλήρωσα 27€ (+3€ ΕΛΤΑ), στην περίπτωση μου γλύτωσα αρκετά λεφτά αλλά αν είναι να δίνουμε 3 ευρα κάθε φορά ακόμη και για μικροπραγματα κλάφτα Χαράλαμπε
    • Ο/H bitos έγραψε:

Σήμερα μόλις παρέλαβα το xiaomi redmi note 4x, η αξία που είχε κοστολογησει το τελωνείο ήταν 100€ και τελικά πλήρωσα 27€ (+3€ ΕΛΤΑ), στην περίπτωση μου γλύτωσα αρκετά λεφτά αλλά αν είναι να δίνουμε 3 ευρα κάθε φορά ακόμη και για μικροπραγματα κλάφτα Χαράλαμπε
      Μακάρι να έχουμε την ίδια τύχη με σένα όλοι όσοι περιμένουμε δέματα. Και εμένα σήμερα μπήκε τελωνείο. Redmi note 4x και εγώ. Αν το κοστολογούν 100€ μια χαρά. Για να γλιτώσουμε το Τέρας πλέον ανοίκει στους παλιούς ρομαντικούς καιρούς. ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΜΗ Ε.Ε. ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΩΝΕΙΟ.

Και κάτι ακόμα να ρωτήσω τα 12€ έξοδα εκτελωνισμού δεν τα χρεόνουν;;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H bitos έγραψε:

Σήμερα μόλις παρέλαβα το xiaomi redmi note 4x, η αξία που είχε κοστολογησει το τελωνείο ήταν 100€ και τελικά πλήρωσα 27€ (+3€ ΕΛΤΑ), στην περίπτωση μου γλύτωσα αρκετά λεφτά αλλά αν είναι να δίνουμε 3 ευρα κάθε φορά ακόμη και για μικροπραγματα κλάφτα Χαράλαμπε
      καλησπέρα, απο που το είχες παραγγείλει και ποιον τρόπο αποστολής ειχες επιλεξει;
    • Ο/H leonidasts έγραψε:

ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΜΗ Ε.Ε. ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΩΝΕΙΟ.
      1)δηλαδη αν ειναι απο χωρα της ευρωπαικης ενωσης δεβ θα πληρωνουμε τελωνειο;;;;;

2)σημερα ενας γνωστος μου που κανει αγοιρες απο ebay οπως εγω,ειπε oti,οτι παραγγελνει απο κινα και ευρωπη δεν πληρωνει τελωνειο.αλλα οτι ερχετε απο αμερικη πληρωνει.
      και συγκεκριμενα μου λεει και μου το εδειξε κιολας οτι κατω απο καθε προιον λεει αν θα πληρωσεις τελωνειο και ποσο.....συγκεκριμενα τωρα τελευταια παρηγγειλε εναν σκληρο δισκο και δεν πληρωσε τελωνειο δεν ξερω τι γινετε τελικα εχω μπερδευτει.

3)επισεις μου ειπε οτι με ελληνικη καρτα mastercard pireos κανει κανονικα αγορες απο το εξωτερικο και δεν χρειαζετε revolut.
      εχει αλλαξει κατι πανω σε αυτο;;;;επιτρεπονται οι αγορες με ελληνικη καρτα πλεον;;;
    • Ο/H blackm76 έγραψε:

Ο/H leonidasts έγραψε:

ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΜΗ Ε.Ε. ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΩΝΕΙΟ.
      1)δηλαδη αν ειναι απο χωρα της ευρωπαικης ενωσης δεβ θα πληρωνουμε τελωνειο;;;;;
      2)σημερα ενας γνωστος μου που κανει αγοιρες απο ebay οπως εγω,ειπε oti,οτι παραγγελνει απο κινα και ευρωπη δεν πληρωνει τελωνειο.αλλα οτι ερχετε απο αμερικη πληρωνει.
      και συγκεκριμενα μου λεει και μου το εδειξε κιολας οτι κατω απο καθε προιον λεει αν θα πληρωσεις τελωνειο και ποσο.....συγκεκριμενα τωρα τελευταια παρηγγειλε εναν σκληρο δισκο και δεν πληρωσε τελωνειο δεν ξερω τι γινετε τελικα εχω μπερδευτει.

3)επισεις μου ειπε οτι με ελληνικη καρτα mastercard pireos κανει κανονικα αγορες απο το εξωτερικο και δεν χρειαζετε revolut.
      εχει αλλαξει κατι πανω σε αυτο;;;;επιτρεπονται οι αγορες με ελληνικη καρτα πλεον;;;
      1 όχι δεν περνά τελωνείο
      2 Ότι ισχύει για Αμερική πλέον θα είναι το ίδιο και για Κίνα Σημειώνω ότι από Αμερική συνήθως μπορείς να προπληρώσεις τον εκτελωνισμό (Για μεταχειρισμένο laptop έδωσα επιπλέον 18$ στον πωλητή και το παρέλαβα από DHL εκτελωνισμένο
      3. Ναι κανονικά περνάει πλέον η ελληνική κάρτα

=============== Ιουλ 7th 2017, 11:07pm ===============
      Βρήκα τυχαία αυτό Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο | Dr. Android για ενημέρωση του φόρουμ
    • Ο/H 2 Ότι ισχύει για Αμερική πλέον θα είναι το ίδιο και για Κίνα Σημειώνω ότι από Αμερική συνήθως μπορείς να προπληρώσεις τον εκτελωνισμό (Για μεταχειρισμένο laptop έδωσα επιπλέον 18$ στον πωλητή και το παρέλαβα από DHL εκτελωνισμένο 3. Ναι κανονικά περνάει πλέον η ελληνική κάρτα έγραψε:

Άρα τα χρήματα που λέει σε ορισμένα προϊόντα στο ebay για το τελωνείο ισχύουν. Καλά έδειξε ο φίλος.
      Όσο για την ελληνική κάρτα ευχαριστώ νέο. Θα την ξανασυνδεσω στο PayPal και θα κάνω αγορές όπως παλιά.

=============== Ιουλ 8th 2017, 1:55pm ===============
      Παιδιά σήμερα τυχαία μίλησα και με τελωνειακό.... Χαχαχαχαχαχαχαχαχα
      Μου είπε ότι πάντα υπήρχε αυτός ο έλεγχος... Ιδίως από Κίνα και Αμερική. Δεν ξέρω αν λέει αλήθεια. Και πως αν ψωνίσω από Ευρώπη δεν θα πληρώσω τελωνείο.
    • Διαφήμιση
    • @blackm76 αλήθεια σου λέει... και στα δύο. Οι έλεγχοι από τρίτες χώρες, όπως είναι η Κίνα, πάντα υπήρχαν. Απλά το τελευταίο εξάμηνο έχουν αυξηθεί σημαντικά. Όλα τα πακέτα που έρχονται από Ευρωπαϊκές χώρες δεν μπαίνουν Τελωνείο.