Διαφήμιση

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

• Οδηγός
    • Ο/H kodorevi8ulis έγραψε:

Ο/H Mike D έγραψε:

Απλά ενημερώνω ότι απο GB 3 παραγγελίες όλες κάτω των 20 ευρώ πιάστηκαν απο το ΤΕΡΑΣ με 3 ευρώ!!! Στα ΕΛΤΑ μου είπαν οτι έτσι θα πάει απο εδώ και πέρα σε όλες τις παραγγελίες, προφανώς ανεπίσημα.... χαλάλι που αυτα που πήρα δε τα έβρισκα Ελλάδα αλλιώς με τα μεταφορικά και με 40 μέρες για να έρθουν σύν τα 3 ευρώ δεν αξίζει....επίσης όλες οι παραγγελιές καναν ακριβώς 25 εργάσιμες μέρες...το GB δεν αστειεύεται :)
      Ε καλά τίποτα δεν είναι σίγουροΠριν 2 μήνες είχα ρεκόρ σε 3ε από διάφορες αγορές και μαγαζιά
      Τώρα τελευταία , αγορές από gb / banggood / ali όλες ήταν "οκ" χωρίς να πληρώσω κάτι
      φυσικά απλά δίνω feedback...αφού όλους μας τρώει το σαράκι της Κίνας και δή του Τέρατος :P
    • "Συγκεκριμένα με αγορές smartphone στα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν είχαμε ποτέ προβλήματα με το τελωνείο και αυτό γιατί προφανώς τα κινητά που αγοράζουμε δεν χρίζουν τελωνειακής διερεύνησης. Αν ίσχυε το αντίθετο και στα ΕΛΤΑ, σίγουρα κάποια από αυτά θα περνούσαν από το τελωνείο, όμως στο 100% των περιπτώσεων που αγοράσαμε τόσα χρόνια, δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα."

Αυτό δεν ισχύει πια. Έγραψα πριν μερικούς μήνες ότι είχε μπει τελωνείο το δικό μου, τελικά πλήρωσα 48 ευρώ. Το κινητό ήρθε χαλασμένο. Πλήρωσα άλλα 10 ευρώ για να το στείλω πίσω. Ζητούσα να μου δώσει λεφτά πίσω αλλά αποφάσισε μόνος του (Aliexpress - Fantacy Technology) να το επισκευάσει και να το στείλει πίσω. Ενώ του είπα να γράψει ότι είναι κινητό που έχει ήδη πληρωθεί το τέλος και ότι είναι από επισκευή αυτός έκανε του κεφαλιού του και δεν έγραψε τίποτε και τώρα το κινητό είναι πάλι τελωνείο!! (το παρήγγειλα στις 3 Ιανουαρίου και έχουμε 14 Ιουλίου!)

Έχει κανείς καμία ιδέα πως ξεμπερδεύουμε από αυτή την κατάσταση. Από τα ΕΛΤΑ μου έδωσαν αυτό το τηλ 2103538122 αλλά κανείς δε το σηκώνει!
    • @moussathecat
      Εσύ μίλα και με το Άλι εξπρές απευθείας, πές τους όλη την ιστορία και ζήτα αποζημίωση για ότι έξτρα έξοδα θα έχεις λόγω της ανικανότητας του εμπόρου.
      Αν μάλιστα πείς ότι είσαι και μέλος εδώ στο φόρουμ, πίστεψέ με θα το κοιτάξουν αρκετά πιο σοβαρά το θέμα.
      Ότι και να γίνει, ενημέρωσε μας για το τι θα σου απαντήσουν αυτοί..

* Όταν τα πράγματα φαίνονται να είναι όπως δεν θα ήθελαν να φανούν ότι δεν είναι. *
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Alex_MLT έγραψε:

@moussathecat
      Εσύ μίλα και με το Άλι εξπρές απευθείας, πές τους όλη την ιστορία και ζήτα αποζημίωση για ότι έξτρα έξοδα θα έχεις λόγω της ανικανότητας του εμπόρου.
      Αν μάλιστα πείς ότι είσαι και μέλος εδώ στο φόρουμ, πίστεψέ με θα το κοιτάξουν αρκετά πιο σοβαρά το θέμα.
      Ότι και να γίνει, ενημέρωσε μας για το τι θα σου απαντήσουν αυτοί..
      Αυτό έκανα μόλις. Παραδόξως σχετικά με όλες τις άλλες φορές φάνηκαν ιδιαίτερα εξυπηρετικοί στο ALI (έχω μιλήσει άπειρες φορές μαζί τους εδώ και 6 μήνες και συνήθως το αποτέλεσμα είναι μια τρύπα στο νερό). Μου είπαν ότι θα εξετάσει το θέμα μια ανώτερη ομάδα και ότι θα έχω νέα σε 4 ώρες.

Ο/H linuxilakis έγραψε:

Μήπως έβαλε χαρτί μέσα που να δείχνει ότι προέρχεται απο επισκευή? Τουλάχιστον?
      Θα τον ρωτήσω και για αυτό αν και δε νομίζω. Του τύπου του έδωσα ακριβώς τι να γράψει, μαζί με τα παλιά tracking numbers και αυτός λέει έγραψε ότι είχε γράψει και την πρώτη φορά. Μιλάμε για στόκο. Σε περίπτωση που έχει βάλει χαρτί, πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω με το τελωνείο?
    • Τα παρέλαβα τελικά. Κόστος 12,60. 9,60 ΦΠΑ και 3 για τα ελτά. Για κάποιο λόγο κοστολογήθηκαν τα 4 mi band 2 40€. Ίσως νόμιζαν ότι περιείχε 1 τεμάχιο.
    • @moussathecat το πιο σωστό είναι να στο στείλει με το ίδιο κουτί που του το έστειλες οπότε θα έχει και το πράσινο αυτοκόλητο που σου έδωσαν τα ελτα για να το στείλεις πίσω. Ή να πάρει αυτό το αυτοκόλλητο και να το κόλλαγε πάνω στο νέο κουτί. Έτσι θα μπορούσες να αποδείξεις ότι είναι απο επισκευή. Τα σωστά μαγαζία σου στέλνουν ένα rma sheet που το γράφεις και το βάζεις μέσα. Με αυτό το ξαναστέλνουν πίσω. Οπότε αν το ανοίξουν να ξέρουν τι είναι. Τουλάχιστον να μπορέσεις να βρεις το δίκιο σου. Διότι αν το πας για επανέλεγχο ώστε να γλιτώσεις τους δασμούς (θέλουν 10 ευρώ τα ελτα για επανελεγχο) θα πρέπει να υπάρχει τρόπος να το αποδείξεις όπως σου ανέφερα παραπάνω.

Ελπίζω κάπως να βοήθησα
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Petran3 έγραψε:

Τα παρέλαβα τελικά. Κόστος 12,60. 9,60 ΦΠΑ και 3 για τα ελτά. Για κάποιο λόγο κοστολογήθηκαν τα 4 mi band 2 40€. Ίσως νόμιζαν ότι περιείχε 1 τεμάχιο.
      φιλε περιμενω και εγω 4 miband 2 μαζι στο πακετο .. Ακομα ειναι ομως Ολλανδια να δουμε τι θα παιχτει και σε μενα και θα σε ενημερωσω :) Ευχαριστω για την ενημερωση :)
      :Chief Wiggum: POCO X3 PRO (8/128) :thumbup: :Homer3:
    • Να ρωτήσω κάτι (ρώτησα και αλλού αλλά απάντηση δεν πήρα)
      Έχω αγοράσει πριν ένα μήνα το Xiaomi Mi5 από το Gearbest. Η συσκευή σε προσφορά στα 195€. Χρησιμοποίησα όμως κάποιους πόντους που είχα και τελικά το αγόρασα με 153€. Από 11/7 βρίσκεται τελωνείο.
      Είχα ζητήσει στα "ξεφτέρια" να βάλουν μέσα στο πακέτο την απόδειξη αγοράς που να δείχνει τα 153€. Δεν ξέρω όμως αν την έβαλαν ή όχι.
      Πιστεύετε ότι θα έχει νόημα να πάρω τηλέφωνο στο τελωνείο ώστε να βεβαιωθώ ότι θα με χρεώσουν με βάση την τιμή που το αγόρασα και όχι με βάση την τιμή που κυκλοφορεί τώρα στα κινεζομάγαζα;
    • Διαφήμιση
    • Όχι, δεν έχει καμία ουσία...συνήθως μέχρι 50 ευρώ χρεώνουν συνολικά.