Διαφήμιση

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

• Οδηγός
    • Ο/H christos8972 έγραψε:

:) Τα 48 ήταν του gearbest, το δεματακι μου ανοίχτηκε μεν από τον τελώνη, ξεγλυστρισε δε!

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Ας ήταν το δέματακι σου κάνα κινητό αξίας και θα σου έλεγα εγώ για τον τελώνη πως θα τον εστολιζες. Ξεγλυστρισες επειδή το δέματακι σου έχει δηλωμένη αξία 27US$ δηλαδή περίπου 22€. Πέραν της πραγματικής του αξίας, σου έκανε χάρι γιατί η διαφορά πραγματικής και δηλομενης αξιας δεν ήταν και πολύ μεγαλη. Ας ήταν άλλης αξίας και θα σε στόλιζε κανονικά και αυτός.
      Το ότι μας κοστολογούν μόνο με 100€ κινητά και προϊόντα διπλάσιας και πολλαπλάσιας αξίας, είναι και αυτό από μόνο του μια επιτυχία. Απλά είχαμε συνηθίσει στο τζάμπα και τώρα που το τζάμπα πέθανε, μας κακοφενεται.
    • Ο/H leonidasts έγραψε:

Ο/H christos8972 έγραψε:

:) Τα 48 ήταν του gearbest, το δεματακι μου ανοίχτηκε μεν από τον τελώνη, ξεγλυστρισε δε!

Ας ήταν το δέματακι σου κάνα κινητό αξίας και θα σου έλεγα εγώ για τον τελώνη πως θα τον εστολιζες. Ξεγλυστρισες επειδή το δέματακι σου έχει δηλωμένη αξία 27US$ δηλαδή περίπου 22€. Πέραν της πραγματικής του αξίας, σου έκανε χάρι γιατί η διαφορά πραγματικής και δηλομενης αξιας δεν ήταν και πολύ μεγαλη. Ας ήταν άλλης αξίας και θα σε στόλιζε κανονικά και αυτός.
      Το ότι μας κοστολογούν μόνο με 100€ κινητά και προϊόντα διπλάσιας και πολλαπλάσιας αξίας, είναι και αυτό από μόνο του μια επιτυχία. Απλά είχαμε συνηθίσει στο τζάμπα και τώρα που το τζάμπα πέθανε, μας κακοφενεται.

Δεν έχεις άδικο! Ένα oukitel που πήρα για την γυναίκα μου έρχεται από ευρωπαϊκή αποθήκη. Μπαρεπιπτοντως το ταχυδρομείο της Ουγγαρίας τι λέει από χρόνους, γνωρίζει κάποιος?

• καλησπέρα,

Περιμένω δέμα από gearbest, συστημένο μέσω NLpost, με κινητό αξίας γύρω στα 100€ [τιμή αγοράς κάτω από 100€ αλλά μάλλον δεν αποδεικνύεται κάπως ε?]
      Τι περίπου δασμούς να περιμένω ότι θα φορτωθεί στο τελωνείο/ΕΛΤΑ?
      Αν η παραγγελία περιέχει και άλλα προιόντα οι δασμοί αφορούν το σύνολο των προιόντων ή κάποια απαλλάσσονται λόγω μικρού κόστους αγοράς?
    • Διαφήμιση
    • Λοιπόν φίλε @cozi74 όλα αποδεικνυονται απ την απόδειξη του paypal που σύγουρα έχεις. Αλλά για να φτάσεις εκεί θα πρέπει πρώτα να έρθει το δέματακι σου, να μπεί τελωνείο, να βγει με την λυπητερή (φπα24%+15€εξοδα διαχείρισης τελωνείου) και να εκτιμήσεις ύστερα εσύ αν έγινε σωστα η εκτίμηση. Να θυμάσαι πως για επανεκτίμηση θέλουν +10€. Τώρα για τα πραγματάκια αν είναι όλα μαζί σε ένα πακέτο, είναι ένα πακέτο όπως το λες άρα η αξία του είναι συνολική αλλά δεν είναι και ο κανόνας, κάθε μέρα τα ΕΛΤΑ μας εκπλήσσουν με τις διαφορετικές εκτιμήσεις τους. Γι'αυτό περίμενε και δες.
    • Ο/H azuli έγραψε:

δειτε το βιντεο στο 12:00 για να καταλαβετε ακριβως τι παιζει αυτον τον καιρο με ελτα/τελωνεια

youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=JoE9DNLxOoM&app=desktop
      ΜΑλιστα. Οποτε το στανταρ ειναι το εξης. 10-15 μερες για να ερθει το πακετο Ελλαδα απο εξωτερικο. 10-15 μερες να περασει τελωνειο και κανα 10-15 μερες για την παραδοση (αναλογως την περιοχη) + το κοστος 24% επι της εκτιμωμενης αξιας (συνηθως 24€) + 12€ εξοδα ελτα. Κλαφτα Χαραλαμπε...
      Μαλλον θα προτιμαμε Ευρωπαικες αποθηκες. Οποτε θα γλιτωνουμε τουλαχιστον το τελωνειο και τα λεφτα που θα διναμε στον εκτελωνισμο θα πανε στην διαφορα τιμης τις ευρωπαικης αποθηκης..
    • Ο/H christos8972 έγραψε:

Ένα oukitel που πήρα για την γυναίκα μου έρχεται από ευρωπαϊκή αποθήκη. Μπαρεπιπτοντως το ταχυδρομείο της Ουγγαρίας τι λέει από χρόνους, γνωρίζει κάποιος?
      Εμένα έκανε 19 μέρες από τότε που μου δώσανε tracking number μέχρι τα χέρια μου (9 μέρες ταξίδι από Ουγγαρία Ελλάδα)
    • Ο/H pagouras7 έγραψε:

Με priority line απο gearbest kai banggood δεν περνάνε τελωνείο , από το πήρες ; όσο για τιμες ΦΠΑ 24%επι της τιμής και 15 τέλη υπέρ ΕΛΤΑ.
      Από Gearbest με priority Line αλλά είχε κλασει το σύστημα και θελαν να μου το στείλουν με Austian Post και αρνήθηκα και μου το στείλουν με Sweden Post
      Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην George Kaggelaris: Πολλαπλές παραθέσεις ().

• Διαφήμιση
    • Τελικά θα δώσω άλλα 39 ευρώ για το κινητό. 170 αρχική τιμή, 48 την πρώτη φορά που πέρασε τελωνείο, 9 ευρώ να το στείλω πίσω, 39 ευρώ για να το πάρω επισκευασμένο, σύνολο 266 ευρώ. Συν 10 ευρώ για να πάρω μπαταρία για το παλιό κινητό που είχε χαλάσει (υπολόγιζα ότι αφού θα έχω νέο κινητό το Φεβρουάριο δεν θα χρειαζόμουν νέα μπαταρία). Πολύ καλή επιλογή το Aliexpress και το Fantacy Tehcnology παιδιά. Νομίζω το πήρα το μάθημά μου μια και καλή!

Α και φυσικά ακόμη δεν ξέρω αν το κινητό είναι όντως επισκευασμένο, θα πρέπει να δώσω 39 ευρώ για να μάθω!! Τι καλάαα!!
      • Μετά από ταξίδι 41 ημερών και αν βάλουμε και τις μέρες στην Κίνα 51 μέρες παρακαλώ για να λάβουμε το δεματάκι μας. Ένα Redmi note 4 (3-32) snapdragon, βέβαια με το αζημίωτο 39€ Τελώνιο.
      Να σημειωθεί πως τα δέματα τα ανοίγουν με χειρουργικό τρόπο. Ήταν ανοιγμένο στα πλάγια με νιστέρι μάλλον και κολιμενο με διάφανη ταινία.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H geocha έγραψε:

Σκεφτομαι να παρω το 4Χ απο vickmall παιδες. Τελικα στανταρ περνανε τελωνειο?
      Ε μάλλον ναι! Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως, είναι ότι τη 2η φορά που μπήκε το δικό μου τελωνείο, βγήκε πολύ γρήγορα. Την πρώτη φορά έκανε σχεδόν 2 μήνες, ενώ τώρα ούτε 10 μέρες. Νομίζω το λέει και στο βίντεο που έβαλε πιο πάνω ο @azuli ότι προσέλαβαν κόσμο.