ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"
- Οδηγός
-
-
Το θέμα δεν είναι μόνο η διαφορά αλλά η στραβή του τελωνείου και ειδικά η μεγάλη καθυστέρηση αν μπει τελωνείο.
Αν αυτό δεν ενοχλεί τότε κάνεις την παραγγελία από έξω -
Δυστυχως εγω προτιμω να το ρισκαρω και να αγοραζω απο aliexpress και οχι apo gearbest η banggoood...20-25 ευρω extra shipping για triangle or square shipping (πλακα κανω)ειναι πολλα για μενα οπως και οι τιμες των δυο καταστηματων που εχουν τουλαχιστον 15 ευρω διαφορα απο το alie...λοιπον εμπειρια...κανω αρκετα συχνες αγορες απο alie κατα βαση..δεν ειχα παρει χαμπαρι τπτ!!!!πραγματικα τπτ!!!το τελευταιο διμηνο εχω παραλαβει 25-30 κινεζοκινητα ...λοιπον κανω παραγγελια 2 cool1 leeco απο τον ιδιο πωλητη 103 ευρω και 1,8 shipping...τα πηρα ξεχωριστα οπως παντα με διαφορετικο tracking γτ ειχα και κατι εκπτωσουλες 1,7 ευρω για την καθε κινητο και μου πηγαν γυρω στα 207 ευρω και τα δυο(το κινητο ειναι πολυ καλο παιδια εχει ισαξια του x820 καμερα και καλυτερη selfie και πολυ καλη μπαταρια)..ζηταω απο τον πωλητη τα γνωστα please send as a gift or lower than 20 usd as mp4 οπως κανω παντα...τλκ το ενα το παρελαβα εχτες το αλλο περναει τελωνειο για μια μερα και παει ρουφ για βολτα απο τα ελτα και αποτι βλeπω φορτωνεται για πατρα...μπορει καποιoς να μου πει αν θα πληρωσω το 3ευρω η κανα αλλο καπελο?γτ βλεπω οτι μπηκε μια μερα και βγηκε..πηρα τλφν κ.δ ρουφ να ρωτησω αν μου εχουν βαλει κανα φορο αλλα δεν το σηκωνουν...μπορει καποις να μου πει αν θα πληρωσω το 3ευρω η κανα αλλο καπελο?ty και καλο κουραγιο...θα την βρουμε την ακρη με τους κινεζους για να τα μην περναμε τελωνειο...
-
Απο τη στιγμή που θα μπει τελωνείο δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση... μπορεί να πληρώσεις 3 ευρώ... μπορεί και 50 ή και περισσότερα...θα μάθεις όταν έρθει ο ταχυδρόμος.
-
Ελεγα μην την γλυτωσω γτ εμεινε μονο μια μερα τελωνειο και αν καποιος απο εσας εχει παρομοια μονοημερη τελωνειακη εμπειρια!!!!!!!!!!!!
-
Μικρο δέμα, αξίας 7€, μπήκε στο τελωνείο, περίμενα 20 μέρες, και στο Ταχυδρομείο, πλήρωσα 3 €. Είναι η μικρότερη χρέωση. Θα σου φέρει ειδοποίηση ο ταχυδρόμος, για να πας στο Ταχυδρομείο , όπου προφανώς, θα πληρώσει ς κάποια €.
-
καλησπέρα σε όλους,
Ενημερωτικά να αναφέρω κι εγώ ότι χθες παρέλαβα, χωρίς έξτρα χρεώσεις τελωνείου, την πρώτη μου από Κίνα παραγγελία [φως ποδηλάτου+φορητό ηχείο ΒΤ+θήκη κινητού] από GearBest με postNL συστημένο. Αξία παραγγελίας συνολικά 35,12€, δηλωμένη από GearBest στη συσκευασία 13,57€. Περιγραφή προϊόντων [με τικαρισμένο το gifts] στη συσκευασία: PCS 1 Bike Lights - Speaker Microphones - CaseCovers. Βάρος συσκευασίας 0,497 kg. Έκανε ακριβώς ένα μήνα να φτάσει στην Κοζάνη και μόνο 5 μέρες από τη στιγμή που έφτασε Ελλάδα, χωρίς να περάσει Τελωνείο [αν κατάλαβα καλά από το tracking των ΕΛΤΑ]:
Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση 3/8/2017, 11:58:51 ΚΟΖΑΝΗΣ (Κ.Κ.) ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ 3/8/2017, 07:26:34 ΚΟΖΑΝΗΣ (Κ.Κ.) ΑΦΙΞΗ ΣΕ 2/8/2017, 14:25:43 Μ.Δ.-Δ.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΚΟΖΑΝΗΣ (Κ.Κ.)) 2/8/2017, 12:28:54 Μ.Δ.-Δ.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 2/8/2017, 07:37:46 Μ.Δ.-Δ.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2/8/2017, 06:10:29 Μ.Δ.-Δ.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ 2/8/2017, 03:22:46 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Μ.Δ.-Δ.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ) 2/8/2017, 03:22:39 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Μ.Δ.-Δ.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ) 2/8/2017, 02:42:26 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Μ.Δ.-Δ.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ) 2/8/2017, 01:58:38 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 1/8/2017, 22:00:00 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ 1/8/2017, 18:23:40 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) 1/8/2017, 15:00:04 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ.ΚΟΖΑΝΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)) 1/8/2017, 13:00:04 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ 29/7/2017, 08:54:09 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 8/7/2017, 08:55:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
Αντίθετα, μια άλλη παραγγελία μου [κινητό redmi 4X+θήκη+ακουστικά -- αξία παραγγελίας 111,12€], από το ίδιο κατάστημα με τον ίδιο τρόπο, η οποία είχε φτάσει Ελλάδα λίγες μέρες νωρίτερα από την προηγούμενη, κατευθύνεται ακόμα [από 25/7 - με τα πόδια γρηγορότερα θα έφτανε] προς τελωνείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα πάντα με το tracking των ΕΛΤΑ:
Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση 25/7/2017, 08:03:35 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) 24/7/2017, 07:30:41 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 8/7/2017, 10:50:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
Τείνω να πιστέψω ότι, αφού δεν περνάνε όλα τα δέματα από τελωνείο, δεν υπάρχει σαφής οδηγία για το τι περνάει και τι όχι και είναι τελικά στην διακριτική ευχέρεια του κάθε εκτελωνιστή να κρίνει [υποθέσει τελικά] από την αναγραφόμενη περιγραφή[?], το μέγεθος[?]. την αναγραφόμενη τιμή[?], αν αξίζει κάτι να εκτελωνιστεί ή όχι.. -
Καλημέρα, ενδιαφέρομαι να παραγγείλω το xiaomi smart home kit το οποίο στο aliexpress κοστίζει 45 ευρώ με post nl. Στο gearbest 48 ευρώ + 20 για priority line shipping method. Αξίζει να ρισκάρω από ali ή την διαφορά θα την πληρώσω στο τελωνείο τελικά?
Στάλθηκε από το HUAWEI CAN-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Το τελωνείο δεν είναι κάτι σίγουρα, η απόφαση είναι σίγουρα δική σου, το παίζεις κορώνα γράμματα και ρίχνεις παραγγελία.
-
Με το προσωπικό που έχουν προσλάβει και τις καθυστερήσεις, τούς εξονυχιστικούς ελέγχους , μάλλον για στανταράκι το βλέπω το τελωνείο για οτιδήποτε έχει αξία πάνω από 22€.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το direct line του banggood είναι το αντίστοιχο του priority line του gearbest?
Στάλθηκε από το HUAWEI CAN-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0