Οκ ευχαριστώ παιδιά. Να είστε καλά. Καλό βράδυ.
ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"
- Οδηγός
-
-
EMS express mail service.
-
Ο/H amavroudis έγραψε:
Απο ali δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος αποστολής. Αν είναι κάτω από 22€ πάρτο και το πολύ να δώσεις 3€ τελωνειακά.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Οτι και να γίνει δείχνεις απόδειξη PayPal ή άλλη και δεν πληρώνεις ακόμα, εκτός από τα 3€ που μπορεί να ζητήσουν.
-
Ο/H amavroudis έγραψε:
Οτι και να γίνει δείχνεις απόδειξη PayPal ή άλλη και δεν πληρώνεις ακόμα, εκτός από τα 3€ που μπορεί να ζητήσουν.
-
Ο/H amavroudis έγραψε:
Παιδια καλησπερα, ειμαι καινουριος στο σαιτ καθως εψαχνα για λεπτομερειες σχετικα με τα τελωνεια και βρηκα αυτο το φορουμ! Εχω ενα προβλημα κ θα ηθελα την καθοδηγηση σας αν γνωριζετε κ εσεις φυσικα. Επισης το προβλημα μου ειναι σχετικα "ασχετο" με android κ smartphones, αλλα σχετικο με τελωνεια. Ελπιζω να μη δημιουργω προβλημα που ποσταρω εδω περα.
Παμε λοιπον στο προβλημα. Παρηγγειλα 2 ηλεκτρονικα τσιγαρα απο πολυ γνωστο κινεζικο σαιτ και μου τα στειλανε με απλο ταχυδρομειο και ΟΧΙ με DHL, για τους παραπανω λογους που αναφερατε κι εσεις.
Το δεμα πηγε Ολλανδια σε δικη τους αποθηκη, για να αποσταλλει μετα εδω στην Ελλαδα. Εκει ξεκιναει κ το προβλημα. Το δεμα παροτι ηρθε πολυ γρηγορα Ελλαδα απο Ολλανδια (νομιζω μεσα σε 7 εργασιμες), το "σκαναρανε" στο τελωνειο και του κανανε κατασχεση. Ετσι τουλαχιστον ενημερωθηκα απο το κεντρο εξυπηρετισης πελατων των ΕΛΤΑ, οτι ειναι παρανομα πλεον τα ηλεκτρονικα τσιγαρα εκτος Ελλαδας και οτι κατασχονται κ θα πρεπει να αγοραζω μονο απο Ελλαδα.
Ερχομαι τωρα στην ευλογη απορια μου. Ρε παιδια, αφου το προιον εχει παρει ολες τις απαραιτητες εγκρισεις CE κλπ, ειναι προιον που ΗΔΗ πωλειται στην ελλαδα και σε ολο το κοσμο, πως γινεται να το βαφτιζουν παρανομο κ να το κατασχεσουν; Μηπως τελικα ειναι παρανομη η ιδια η κατασχεση; Να καταλαβετε οτι δε πηρα ΚΑΝ ενημερωση για την ολη διαδικασια ουτε απο τελωνειο ουτε απο ΕΛΤΑ. Πηγα μονος μου και ρωταγα σα το βλακα στα ΕΛΤΑ με τη ταυτοτητα μου.
Τι μπορω να κανω στη προκειμενη περιπτωση; Ζητω συγνωμη αν ειμαι σε λαθος section του φορουμ, η αν δεν υπαρχει καν section για αλλα προιοντα περαν των smartphones, απλα πρεπει καπως να μαθω κι εγω τι μπορω να κανω γιατι δε θελω κανενας τελωνειακος "εξυπνακιας" να παρει δωρακι 2 Aspire Speeder Kit σπιτι του (αυτα ειναι τα ηλεκτρονικα τσιγαρα που σταματησανε στο τελωνειο). -
Δεν επιτρέπεται εισαγωγή ειδών ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ελλάδα πλέον. Έπρεπε να το γνώριζες....
-
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εξετάσεις την δυνατότητα να επιστραφεί πόσο στον πωλητή ώστε να πάρεις τα χρήματα σου πίσω, φυσικά αυτό προϋποθέτει και την σύμφωνη γνώμη του πωλητή, αλλιώς φίλε μου δυστυχώς την πάτησες
-
Ανέστη κατασχέθηκαν τα προϊόντα τέλος, έκλεισε η υπόθεση δεν μπορεί να κάνει κάτι
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0