Όχι δεν υπάρχει περίπτωση καμία είναι ξεκάθαρος ο νόμος για την επιστροφή προϊόντων χρειάζεται απόφαση δικαστική, αλλά από την στιγμή που απαγορεύεται η εισαγωγή πάνε προς κατάσχεση και δημοπρασία εντός 1 έτους αν θυμάμαι καλά η καταστροφή, αυτό ορίζει ο νόμος.
ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"
- Οδηγός
-
-
Ξέρω κι εγώ από φίλο που έχει ηλεκτρονικό τσιγάρο εδώ και χρόνια έκανε παραγγλίες από το εξωτερικό ότι εδώ και ένα χρόνο περίπου απαγορεύεται η εισαγωγή οτιδήποτε έχει σχέση με αυτά. Υποψιάζομαι, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος όμως, ότι αυτό έχει να κάνει με την προστασία της επένδυσης των εγχώριων πωλητών ηλ. τσιγάρων και όλα όλα τα σχετικά με αυτά προϊόντα (αν και νομίζω ότι αυτό είναι κόντρα στο ελεύθερο εμπόριο και τον υγειή ανταγωνισμό). Κάτι αντίστοιχο μου θυμίζει και η περίπτωση με τα xiaomi κινητά και μεγάλη αλυσίδα - αποκλειστικό αντιπρόσωπο - xiaomi στην Ελλάδα. Όταν μυρίστηκαν ''μαρούλι'' με τα συγκεκριμένα κινητά, αποφάσισαν να κάνουν μια επένδυση και για να προστατέψουν την επένδυσή τους ζήτησαν από το κράτος αυστηρότερους ελέγχους στα τελωνία για κινητά και συσκευές προερχόμενα από Κίνα.
Υ.Γ. Ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ, ότι είναι καθαρά προσωπική άποψη - εκτίμηση. Με το που ανακοινώνει φέτος το καλοκαίρι η συγκεκριμένη αλυσίδα ότι γίνεται αποκλειστικός αντιπρόσωπος xiaomi στην Ελλάδα, ως εκ θαύματος γίνονται και αυστηρότεροι οι έλεγχοι στα τελωνείαWinners find a way, losers find an excuse -
Ο/H makis1024 έγραψε:
Δεν επιτρέπεται εισαγωγή ειδών ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ελλάδα πλέον. Έπρεπε να το γνώριζες....
Αυτο δεν επρεπε να το γνωριζει το ιδιο το σαιτ πριν τα στειλει; Ευχαριστω πολυ παιδια για την αμεση ανταποκριση! -
Ο/H derveni έγραψε:
κατασχέθηκαν τα προϊόντα τέλος, έκλεισε η υπόθεση δεν μπορεί να κάνει κάτι
Open-source is the future -
Σε αποθήκες και γίνεται δημοπρασία αν δεν πάνε για καταστροφή
-
Εδώ αφού απαγορεύονται, και γενικότερα στην Ευρώπη, δε νομίζω να πάνε σε δημοπρασίαOpen-source is the future
-
@vrs5 δώσε μας τον νόμο , ο Γιάννης είναι admin στο vaping.gr
"Απαγορεύονται οι διασυνοριακές εξ αποστάσεως πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων και περιεκτώνεπαναπλήρωσης από το εξωτερικό προς την Ελλάδα"
Είναι σαφής ο νόμος. -
Το γράφει και εδώ ότι απαγορεύονται τα καπνικά και συναφή...
ΕΛΤΑ > Ιδιώτες > Αλληλογραφία & Δέματα > Εκτελωνισμός -
OffTopicΤώρα κλαίν’ όλα τ’ αλάνια
που θα μείνουνε χαρμάνια/offtopic] -
OffTopicΌποιος θέλει ρίχνει μια ματιά εδώ: Νομοτεχνικά - GVC
Στο περίπου:
Με την έναρξη της ισχύος του Ν. 4419/2016, την 20η Σεπτεμβρίου 2016 δηλαδή, απαγορεύεται σε οποιοδήποτε κράτος-μέλος της ΕΕ να πωλεί λιανικώς ατμιστικά είδη προς Έλληνες καταναλωτές. Επιτρέπεται όμως στους Έλληνες κατασκευαστές ή εισαγωγείς να πωλούν προς άλλα κράτη μέλη, εάν και εφόσον όμως στο κράτος λήπτη επιτρέπεται η αγορά.
Και να τα κατασχεθέντα πάνε προς καταστροφή, τουλάχιστον αυτό έχει δηλωθεί. Τι που πως κλπ μην με βάζετε να ψάχνω όμως καθώς και εγώ τα έχω σχεδόν παρατήσει
Το αν είναι δίκαιο η όχι φυσικά καλύτερα να μην συζητηθεί. + του ότι είμαστε και off topic
-
Αλλάζω θέμα.
Η συσκευασία από banggood, όταν παρέλαβα πριν ένα μήνα με priority.
Δεν μπήκε τελωνείο. -
Καλησπέρα παιδία, σήμερα το 17track μου εμφάνισε αυτά τα τρία γεγονότα, μπορεί κάποιος παρακαλώ να με βοηθήσει τη σημαίνουν ? H παραγγελία έγινε με το νεο Priority Direct Mail της Gearbest όπου ελπίζω ότι δεν θα περάσει από τελωνείο.
2018-02-13 16:51 / Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.), DISPATCH CLOSED (--> ATHENS SORTING CENTER)
2018-02-13 14:51 / Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.), ITEM ARRIVED AT
2018-02-13 14:00 / ATHENS AIRMAIL CENTER, RECEIVE ITEM AT INWARD OFFICE OF EXCHANGE
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0