Καλή μας επιτυχία και καλή χρονιά!!!
(user in en.miui.com: 1576727476 )
(user in en.miui.com: 1576727476 )
Πρέπει να εγγραφείτε ως μέλη για να μπορέσετε να αφήσετε σχόλια και μηνύματα
Έχετε ήδη έναν λογαριασμό ; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣυμφωνώ και εγω σε αυτο... Αν ανοίξει Ελλάδα η Xiaomi θα κρατήσει ενα 10%(άποψή μου) απο τους παλιούς πελάτες(οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να αγοράζουν απο Κίνα) και οτι καινούρια πελατεία δημιουργήσει.Ο/H annonnaki έγραψε:
Δύσκολο θέμα θέτεις. Έστω ότι καταφέρνουμε και πείθουμε την οποιαδήποτε xiaomi να εξάγει στην Ελλάδα και επίσημα, με δημιουργία service center και εγγυήσεις κλπ.Ο/H GnF έγραψε:
Βασικά νομίζω η νίκη έχει ήδη γίνει, ειδικά αν αρχίσουν να μας βλέπουν σαν καλύτερο πελάτη. Άντε να δούμε.
Το αποτέλεσμα λόγω φορολογίας επιχειρήσεων, ΦΠΑ κλπ θα είναι ένα καπέλο εύκολα +50% στις τιμές που αγοράζουμε χωρίς μάλιστα αυτό το ποσοστό να μεταφέρεται στις τσέπες της εταιρείας. Οπότε και πάλι μέρος των καταναλωτών θα αγοράζει από Κίνα απευθείας.
Άρα το μόνο τους κίνητρο πηγάζει από την αύξηση των πωλήσεων, του καθαρού πλήθους των συσκευών που πουλάνε. Οπότε θεωρώ πως το καλύτερο μέσο για να πιεστούν και να μπουν επίσημα σε νέες αγορές είναι η διαφαινόμενη "μη επίτευξη" του φετινού στόχου πωλήσεων. Ίσως και η επέκταση κάποιων δυνατών ανταγωνιστών (βλ. Meizu, Letv, +1 κ.α.).
Συγνώμη για το off topic. Πάμε γερά την προσπάθεια.