Διαφήμιση

Επίσημη ενημέρωση για τον λόγο του κλειδώματος του Bootlader.

• Επίσημη ενημέρωση για τον λόγο του κλειδώματος του Bootlader.

Σας παραθέτουμε παρακάτω την επίσημη ενημέρωση από το en.miui.com για τους λόγους που προχώρησε η Xiaomi στο κλείδωμα του bootloader στις νέες της συσκευές όπως στο RedMi Note 3.

Ο/H en.miui.com έγραψε:

Γεια σας MIUIers,

Γνωρίζουμε ότι πολοί συζητούν για το κλειδωμένο bootloader του Redmi Note 3. Κάποιοι από εσάς υποστηρίζουν αυτήν την αλλαγή, ενώ σε κάποιους από εσάς δεν σας αρέσει.
      Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας το λόγο που κάναμε αυτή την αλλαγή, και ελπίζω ότι μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα την κατάσταση.

Ειδική Σημείωση: Αυτή η κατάσταση ισχύει μόνο για MIUI ROM της Κίνας για τώρα.

Γιατί Xiaomi έχει κλειδώσει τον bootloader για το Redmi Note 3;

H Xiaomi είναι ένα διεθνές εμπορικό σήμα τώρα, αλλά αυτή είναι παρούσα μόνο σε λίγες χώρες επί του παρόντος, και είναι ακόμη στο στάδιο της επέκτασής της στην διεθνή αγορά. Έτσι είναι δύσκολο για τους χρήστες από χώρες όπου η Xiaomi δεν είναι επίσημα παρούσα να αγοράσουν Mi τηλέφωνα.
      Πολλοί χρήστες δε, έχουν αναλάβει τον κίνδυνο της αγοράς συσκευών από μια ανεπίσημους μεταπωλητές. Αλλά μερικές φορές έχουν λάβει ψεύτικα τηλέφωνα Mi, ή με ανεπίσημη ROM φορτωμένη με bloatware.

Εσείς πρέπει να έχετε δει κάποιους χρήστες να ρωτούν στο forum αν τα Mi τηλέφωνά τους είναι γνήσια, ή ότι έχουν παράξενη έκδοση ROM εγκαταστημένη στα νέα κινητά τους τηλέφωνα. Αυτό είναι πολύ κακό για την εμπειρία του χρήστη, και θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και απώλεια των προσωπικών τους δεδομένων αν έχουν εγκατασταθεί μερικά κακόβουλα λογισμικά. Αυτή η κατάσταση υπάρχει και στην αγορά της Κίνας.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι χρήστες Mi συσκευών. που τα Mi τηλέφωνά τους χαθεί ή κλαπεί, το πρόσωπο που έχει πάρει την συσκευή τους, θα μπορούσε εύκολα να περάσει μια νέα ROM σε αυτό, και καθίσταται σχεδόν αδύνατο για τους χρήστες μας να πάρουν πίσω τα τηλέφωνά τους. Στην πρόσφατη ενημέρωση της MIUI, έχουμε προσθέσει ένα χαρακτηριστικό στο οποίο οι χρήστες μπορούν να εισέλθουν στα στοιχεία του λογαριασμού τους και να κάνουν πλήρη διαγραφή των δεδομένων τους σε περίπτωση κλοπής. Αλλά αν ένας κακόβουλος χρήστης ξέρει πώς να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο fastboot και να κάνει flash μία άλλη ROM, αυτό δεν θα τον εμποδίσει από την απόκτηση του ελέγχου του τηλεφώνου.

Με βάση τους ανωτέρω δύο λόγους, έχουμε αποφασίσει να κλειδώσουμε τον bootloader. Έχουμε, επίσης, κάνει αλλαγές στο Mi Cloud σε ότι αφορά την λειτουργία »Εύρεση Συσκευών», και έχουμε προσθέσει μια νέα διορθωμένη και επικαιροποιημένη λογική συστήματος επαλήθευσης.Με αυτές τις συνδυασμένες μεθόδους, τα δεδομένα του χρήστη μπορούν να προστατεύονται καλύτερα, και η εμπειρία του χρήστη μπορεί επίσης να βελτιωθεί.

Τι θα αλλάξει μετά το κλείδωμα του bootloader;

• Το κλείδωμα του bootloader δεν θα επηρεάσει τις κανονικές ΟΤΑ ενημερώσεις.
      • Το ROOT θα απενεργοποιηθεί εάν ο χρήστης το έχει από πριν ενεργοποιημένο. Για την ενεργοποίηση του ROOT, θα χρειαστεί να ξεκλειδώσετε τον bootloader
      • Η λειτουργία ανάκτησης αλλάζει. Για την ενημέρωση μέσω του Recovery θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Mi PC Suite
      • Συσκευές με κλειδωμένο bootloader δεν μπορούν να ενημερωθούν χρησιμοποιώντας το Miflash. Οι χρήστες πρέπει να ξεκλειδώσουν τον bootloader, αν θέλουν να κάνουν Flash Fastboot ROMs.

Δεν είναι το κλείδωμα του bootloader ενάντια στο πνεύμα της MIUI ως εμπειρία;

Το κλείδωμα του bootloader έχει ως στόχο να παρέχει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη, την οποία και προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλη την ώρα. Εν τω μεταξύ, έχουμε κυκλοφορήσει και ένα εργαλείο για το ξεκλείδωμα, για έμπειρους χρήστες που γνωρίζουν τους τρόπους ενός σωστού Flash. (Οδηγός Ξεκλειδώματος)

Η διαδικασία ξεκλειδώματος είναι πραγματικά απλή. Μετά το ξεκλείδωμα, η συσκευή μπορεί να κάνει όλα τα πράγματα όπως ήταν πριν τον κλειδωμένο bootloader.

Για την διαδικασία ξεκλειδώματος θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στο Internet για να πάρουν τον κωδικό πρόσβασης ξεκλειδώματος. Επίσης, ο λογαριασμός Mi πρέπει να είναι συνδεδεμένος με το συγκεκριμένο τηλέφωνο Mi, για να δουλέψει σωστά το ξεκλείδωμα. Διαφορετικά, η αίτηση ξεκλειδώματος θα απορριφθεί. Αυτό θα διασφαλίσει ότι ο κακόβουλος χρήστης δεν θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

Τελική σημείωση,

αν δεν ξέρετε ότι πολλά σχετικά με το Android, το Flash, και την αναβάθμιση των ROM κ.λπ. Δεν συνιστάται για να ξεκλειδώσετε τον bootloader.
      Μπορεί να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά στη συσκευή σας ή τα προσωπικά σας δεδομένα.

Aυτό είναι ένα κείμενο που αναρτήθηκε στο επίσημο en.miui.com
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Η λογική τους δεν είναι λανθασμένη εκ πρώτης ανάγνωσης, ειδικά όταν σου δίνει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσεις το κινητό (με δική σου ευθύνη) και να κάνεις ότι θες.
    • Το εργαλείο ξεκλειδώματος είναι για κλάματα... Αίτηση για ξεκλείδωμα - αναμονή 10 μέρες και αν σε δεχτούν θα το ξεκλειδώσεις. Ελπίζω να κυκλοφορήσει μια πιο απλή λύση σύντομα.
    • Διαφήμιση
    • Μετά από αυτό θα χάσει μεγάλη πελατεία....μιάς και προσωπικά το "εύκολο" ρουταρισμα ήταν ένας απο τους βασικούς λόγους που επέλεξα xiaomi redmi note 2.... :wacko:
    • Ο/H agentsmith έγραψε:

Μετά από αυτό θα χάσει μεγάλη πελατεία....μιάς και προσωπικά το "εύκολο" ρουταρισμα ήταν ένας απο τους βασικούς λόγους που επέλεξα xiaomi redmi note 2.... :wacko:
      Τίποτα δεν θα χάσει φίλε μου ...η xiaomi απλά γιγαντώνετε & κάποια στιγμή θα πουλάει τα προιόντα της ,όπως οι άλλες μεγάλες εταιρείες.
      Οι Κινέζοι έχουν μια μεγάλη αρετή ...την υπομονή ...... τα τελευταία χρόνια ξεκίνησαν ένα project χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν τεράστια ποσά σε άδειες για πατέντες ,με μηδέν διαφήμιση ,εκμεταλλεύτηκαν το διαδικτυακό marketing,πούλησαν εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο χωρίς να αναλαμβάνουν το παραμικρό ρίσκο (after sale support & service) , χρησιμοποίησαν τους χρήστες των κινητών της σαν ''πειραματόζωα'' gia να διορθώσουν τα λάθη & σιγά σιγά είναι έτοιμοι να μπουν & επίσημα στην παγκόσμια αγορά
      ENJOYme, m!, mi , μη !!!!
    • KAΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΄ΓΩ ΤΟ ΝΟΤΕ 3 ΚΑΙ ΘΑ 'ΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ MIUI. MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ...
    • Ο/H dimzia72 έγραψε:

KAΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΄ΓΩ ΤΟ ΝΟΤΕ 3 ΚΑΙ ΘΑ 'ΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ MIUI. MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ...
      Καλημέρα και καλώς ήρθες,

μην γράφεις σε παρακαλώ με κεφαλαία. Οσον αφορά ελληνική rom για το Redmi Note 3 δεν υπάρχει ακόμα. Οταν βγεί θα δημοσιοποιηθεί, όπως και ο οδηγός μεσω του οποίου θα γίνεται η εγκατάσταση της.
      Stay tuned!!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H dimzia72 έγραψε:

KAΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΄ΓΩ ΤΟ ΝΟΤΕ 3 ΚΑΙ ΘΑ 'ΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ MIUI. MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ...
      Εδώ θα βρεις τον επίσημο οδηγό πως να περάσεις την ελληνική rom. Διάβασε τον κάμποσες φορές πριν ξεκινήσεις...
      Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 3
    • Καλημέρα φίλε μου. Το έχω δει το άρθρο που αναφέρεις. Απλά εγώ δεν το έχω με το συγκεκριμένο θέμα. Μια φορά πήγα να το παίξω χακερ, και το κινητό κατέληξε στα σκουπίδια. Γι αυτό επαναλαμβάνω, αν υπάρχει κάποιος που να έχει γνώση και όρεξη να το κάνει, ας επικοινωνήσει μαζί μου...
    • καλησπερα ! για της αλλες συσκευες θα ισχυει το ιδιο? εχω το mi3 και εκανα κανονικα ubdate απο την σελιδα σας
      ,εχω stable εκδοση!τωρα θα μπορω να το κανω με τον ιδιο τροπο με πριν? (κατεβασμα zip απο την σελιδα σας περασμα στο κινιτο και update κανονικα μεσα απο το κινιτο) η θα αλαξει κατι? ευχαριστω
    • Ο/H fotis έγραψε:

καλησπερα ! για της αλλες συσκευες θα ισχυει το ιδιο? εχω το mi3 και εκανα κανονικα ubdate απο την σελιδα σας
      ,εχω stable εκδοση!τωρα θα μπορω να το κανω με τον ιδιο τροπο με πριν? (κατεβασμα zip απο την σελιδα σας περασμα στο κινιτο και update κανονικα μεσα απο το κινιτο) η θα αλαξει κατι? ευχαριστω
      Επίσημη ενημέρωση υπάρχει μόνο για το Xiaomi Redmi Note 3. Εάν θα αλλάξει κάτι και στα υπόλοιπα μοντέλα της, λογικά θα μας ενημερώσει η εταιρεία και θα σας ενημερώσουμε και εμείς.
    • Διαφήμιση
    • θεωρώ ότι είναι μια απαράδεκτη κίνηση από την Xiaomi. Δηλαδή αγοράζω μια καινούργια συσκευή κατασκευής 2016 η οποία θα φοράει φυσιολογικά την Global rom η οποία δεν έχει Ελληνικά ( όπως και πολλές άλλες γλώσσες). Θα πρέπει να κάνω αίτηση για τον κωδικό να περιμένω, ένας θεός ξέρει ποσό, για να περάσω την Ελληνική?
      Ρε φωστήρες της Xiaomi δεν μας παρατάτε? Βάλτε πρώτα στην παγκόσμια rom σας όλες τις γλώσσες όπως κάνουν ή samsung, lg, huawei, sony, lenovo, motorola, apple και μετά κλειδώστε τον.