Διαφήμιση

Revolut και Ξεχάστε τo Capital Control

• Οδηγός
    • Video
    • Επειδή το θυμαμαι ακριβώς συνολικά είχα χάσει 35.63€ με τα 4€ που κράτησε η Πειραιώς.
      Στερνή μου γνώση λένε να σε είχα πρώτα.
      Ευτηχώς ο πωλητής ήταν Οκ άτομο και μετά που ξαναπαρήγγειλά αντί για 380$ έκανε έκπτωση και μήρα την μπαταριούλα με 350$ και κάπως ισορρόπησε το πράγμα.

Even dead i will fight.
    • Ο/H geomech έγραψε:

πως θα αποφύγω στο μέλλον τέτοιες χρεώσεις όταν πληρώνω σε EURO από την revolut...
      Να μετατρέπεις τα € σε συναλλαγμα εντος revolut που έχει την καλύτερη ισοτίμια χωρίς να αφήνεις υπολοιπα σε € γιατί η paypal είναι πονηρη και θέλει το κακό σου.

Even dead i will fight.
    • Ο/H osalonikios έγραψε:

Ο/H geomech έγραψε:

πως θα αποφύγω στο μέλλον τέτοιες χρεώσεις όταν πληρώνω σε EURO από την revolut...
      Να μετατρέπεις τα € σε συναλλαγμα εντος revolut που έχει την καλύτερη ισοτίμια χωρίς να αφήνεις υπολοιπα σε € γιατί η paypal είναι πονηρη και θέλει το κακό σου.
      Επειδή δεν το έχω καταλάβει μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος κάνοντας και ενα παράδειγμα σε παρακαλώ? Στην κάρτα revolut φαίνεται πως μετά την φόρτιση έχω EURO. Σε τι συνάλλαγμα θα πρέπει να κάνω μετατροπή αν θέλω να πληρώνω σε EURO μέσω paypal? Ευχαριστώ
    • Διαφήμιση
    • Αν θέλεις να πληρώσεις σε € θα αφήσεις τα €.
      Αν θέλεις σε $ θα κάνεις τα € $.
      Συνήθως στο ebay και στα διαφορα κινιζομάγαζα οι συναλλάγες είναι σε $ και τις τιμές σε € τις εχουν για ενδεικτικές.
      Όταν αγοράζεις κάτι από το Vickmall πχ με 1€ δεν πληρώνεις 1€ αλλά 1.11$ που κάνει σχεδόν 1€.

Even dead i will fight.
    • Ο/H osalonikios έγραψε:

Αν θέλεις να πληρώσεις σε € θα αφήσεις τα €.
      Αν θέλεις σε $ θα κάνεις τα € $.
      Συνήθως στο ebay και στα διαφορα κινιζομάγαζα οι συναλλάγες είναι σε $ και τις τιμές σε € τις εχουν για ενδεικτικές.
      Όταν αγοράζεις κάτι από το Vickmall πχ με 1€ δεν πληρώνεις 1€ αλλά 1.11$ που κάνει σχεδόν 1€.
      ok κατανοητό αλλά έχοντας αφήσει σε EURO οτι έχει η revolut μετά την φόρτισης της και παρόλο που θέλω να αγοράσω κάτι σε EURO, το paypal αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και τα θεωρεί GBP...εκεί καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι....σωστά?
    • Το Paypal θα κάνει οτιδήποτε μπορει για να τσιμπήσει φράγκα. Το να δει το ένα νόμισμα ώς κάποιο άλλο για να το μετατρέψει και να κερδίσει στην ισοτομία είναι κλοπή.
      Πριν πατήσεις το κουμπα΄κι να πληρώσεις επιλέγεις να ισχυσει η τιμή συναλλάγματος της τράπεζας σου. Στην προκειμένη περίπτωση τράπεζα=revolut.

Even dead i will fight.
    • τι συμβουλές δίνετε ακριβώς ;;; :))

λοιπόν ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ PAYPAL ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ .-

paypal.com/?cmd=_profile-merch…ng&CALL_FORM_UPDATE=false

επιλέγεις σε κάθε κάρτα το convertion options και το βάζεις

Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
    • Διαφήμιση
    • Λιγο πιο αναλυτικα :D
      Για Revolut. Τα λ7 θα μπουν στην καρτα σε €.
      Η καρτα ομως ειναι αγγλικη οποτε αν δεν ρυθμισει καποιος μεσα στη σελιδα του paypal την μετατροπη να την κανει η τραπεζα μας θα την κανει το paypal.
      Ετσι αν το προιον που θα αγορασουμε ειναι σε δολ, πρωτα θα το μετατρεψει σε λιρες Αγγλιας (θα φανει την στιγμη που θα πας να πληρωσεις οτι θα ζηταει λιρες) και μετα, επειδη εχεις στη revolout € θα μετατρεψει και αυτα σε λιρες.
      Για να μην το ψαχνετε και γινεται αδικα κουραστικο παμε μεσα απο τη σελιδα του paypal:
      Settings (εικονιδιο με γραναζι πανω δεξια) - Payment settings - preapproved payments - Set Available Funding Sources και βγαζει μια λιστα με τις καρτες που εχεις συνδεδεμενες στο Paypal.
      ιπλα στην καθε μια εχει μια επιλογη: Conversion Options.
      Απο εκει επιλεγεις για την καθε καρτα σου ξεχωριστα ποιος θελεις να κανει την μετατροπη.
      Αν θελεις να την κανει η τραπεζα/καρτα σου επιλεγεις 'Bill me in the currency listed on the seller's invoice'' και τελειωνεις με οτι αφορα τις χρεωσεις του Paypal.
      Αρα ΝΑΙ συμφερει η Revolut και πολυ μαλιστα.
    • Ευχαριστώ πολύ, μόλις έκανα αυτές τις ρυθμίσεις ! Το θέμα είναι ότι η πληρωμή που έκανα σήμερα μου στοίχισε σχεδόν 10 ευρώ επιπλέον επειδή δεν είχα κάνει αυτές τις ρυθμίσεις. Βλέπω η πληρωμή που έκανα είναι ακόμη pending στην revolut, μπορώ να κάνω ακύρωση ώστε να μου επιστραφεί το ποσό και να κάνω ξανά την πληρωμή με τις νέες ρυθμίσεις?
    • Ο/H geomech έγραψε:

Ευχαριστώ πολύ, μόλις έκανα αυτές τις ρυθμίσεις ! Το θέμα είναι ότι η πληρωμή που έκανα σήμερα μου στοίχισε σχεδόν 10 ευρώ επιπλέον επειδή δεν είχα κάνει αυτές τις ρυθμίσεις. Βλέπω η πληρωμή που έκανα είναι ακόμη pending στην revolut, μπορώ να κάνω ακύρωση ώστε να μου επιστραφεί το ποσό και να κάνω ξανά την πληρωμή με τις νέες ρυθμίσεις?
      Εγω θα σου ελεγα κατι πιο απλο. Τωρα που απο οτι φαίνεται, αρχιζει παλι να δουλευει και το εκτος revolut....
      Στο paypal εχω δυο καρτες.
      H μια revolut και την αλλη Της τραπεζας μου. οταν θελω να κανω αγορες με Ευρο χρησιμοποιω της τραπεζας. Οταν θελω να κανω αγορες με δολαρια χρησιμοποιω τη revolut. Κανω τις αλλαγές στις κάρτες όταν μετά την παραγγελεια συνδεομαι με paypal για την πληρωμη.
      Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα χειρότερα.... :D
    • Καταρχάς αυτο που λένε ο @kodorevi8ulis και ο @vrs5 είναι must. Πρέπει να ρυθμίσεις το paypal να μην κάνει μετατροπή. Κατα την προσωπική μου άποψη για ΟΛΕΣ τις κάρτες σου και τις Ελληνικές. Κατα δεύτερον αυτο που λέει ο @divo το θεωρώ αυτονόητο... Εαν είναι να πληρώσεις σε ευρω δεν υπάρχει λόγος χρήσης της revolut.

Τέλος, γενικά η άποψή μου είναι πως οτι έχει να κάνει με συνάλαγμα να αφήνεις να το κάνει η revolut (και δεν αναφέρομαι μόνο στο paypal).

Π.Χ. είχα πάει Τσεχία, πάω να σηκώσω λεφτά(Τσέχικες λίρες). Στα ατμ εκεί σου δίνει 2 επιλογές ή σου κάνει συνάλγμα το ατμ οτι νομίζει(σε ενημερώνει πρώτα για το ποσό) ή πατάς την επιλογή να κάνει το συνάλαγμα η τράπεζά σου, κατι το οποίο σε προειδοποιεί οτι είναι πιο ριψοκίνδυνο γιατί δεν ξέρεις πως θα κάνει την μετατροπή η τράπεζά σου. Προφανώς όμως πρέπει να διαλέξεις την δεύτερη περίπτωση γιατί τελικά η revolut σε συμφέρει πολύ περισσότερο!

Σημείωση: Οι τρίτες τράπεζες(paypal, ατμ εξωτερικού, ατμ Ελλάδος) βλέπουν οτι πας να χρησιμοποιήσεις μια Αγγλική κάρτα οπότε θεωρούν αυτονόητο οτι τα λεφτά που έχεις μέσα είναι σε λίρες. Δεν ξέρουν όμως τι έχεις στην πραγματικότητα μέσα!!! Οπότε μην αγχώνεσαι, η revolut ξέρει τι κάνει ;)
      Stay away from dx.com

Redmi Note 2 2/32 | Xiaomi Piston 3 Redot | MiKey | MiBand 1.1 | Xiaomi Router Mini | Mi Power Strip | Xiaomi Touch Gloves | Xiaomi PowerBank 10000mAh | Xiaomi Yi | MiBand 1s | Mi WiFi Amplifier | Roidmi | Xiaomi Yi | Mi Capsule | Mi Rabbit 16GB
    • Διαφήμιση
    • Εγώ πάντως όταν πήγα να συνδέσω την revolute με την paypal δεν γίνονταν με τίποτα. Έκανα online chat από την εφαρμογή με κάποια κυρία της revolute και μου είπε ότι δεν συνδέετε!! Στην λίστα με τις χώρες που υποστηρίζει η paypal δεν υπάρχει η Αγγλία!! Τέλος πάντων η virtual Mastercard της εθνικής έσωσε την κατάσταση

Στάλθηκε από το Lenovo S960 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk