Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 3 Pro

• RedMi Note 3 Pro
    • Ο/H Nikos5150 έγραψε:

Ο/H ndlns έγραψε:

Σε φόρτιση 5 ώρες το βράδυ, από 12% πήγε στο 88%.
      Χρησιμοποιούσες παράλληλα την συσκευή ενώ φόρτιζε;
      (Δεν εννοώ για χτες,εννοώ αν γενικά έχεις τη συνήθεια να το δουλεύεις συνδεδεμένο σε φορτιστη.)
      2Α είναι ο φορτιστής σου;Κανονικά θα ήθελε λιγότερο από δύο ώρες για πλήρη φόρτιση.

Το καλώδιο ίσως και να μην παίζει ρόλο στην περιπτωσή σου-αφού δεν υπερθερμένεται-αλλά καλό θα είναι να δοκιμάσεις και με ένα διαφορετικό για να καταλάβεις αν φταίει αυτό.

Ο φορτιστής είναι 2Α, από προηγούμενο Note. Με το καλώδιο του φορτιστή φόρτιζε πιο γρήγορα. Αλλά χάλασε και έχανε την επαφή. Μόλις το κουνούσα δούλευε, το άφηνα σταματούσε. Πήγα κι εγώ και πήρα άλλο... Δεν με χαλάει, σε πρώτη φάση, ή καθυστέρηση. Ή ασφάλεια με νοιάζει. Παίζει να μου κάνει τίποτα περίεργο; Όσο φορτίζει το κινητό δεν το αγγίζω καθόλου...

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Το καλωδιο φταιει.
      Βρες καλο επωνυμο και βαλε.
      Με του κιλου δε προκεται να φορτισει.
      Ειχα και εγω μια επεκταση για να μη με περιοριζει το μηκος και εκανε παλι απειρο χρονο να φορτισει.
      Με το μαμα ολα οκ.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Krasdimi έγραψε:

Δε βλέπω να παίρνουμε ελληνικά στην official global stable....μείνανε οι τελευταίοι των μοικανων

Ε αυτά θα έρθουν μαζί με τα ΜΜ ρε.
      Θα μαζευτούν πολλά και δεν θα ξέρουμε για τι να πρώτο-πανηγυρίσουμε :p

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • το μόνο παρήγορο στην περίπτωσή μου είναι, ότι εμένα όταν έρθει με το καλό, μπορεί να χει πάρει και την επόμενη από την Nougat ήδη!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Λοιπόν επειδή συνεχίζονται κάποια άκυρα σχόλια σχετικά με την φόρτιση του κινητού,
      θα προσπαθήσω απ' την πλευρά μου να διευκρινίσω κάποια πράγματα κι όποιος θέλει τα δέχεται ή ακόμη καλύτερα γκουγκλάρει λίγο,υπάρχουν άπειρα σοβαρά σχετικά άρθρα,και είναι κρίμα να μένουν λάθος συμπεράσματα σε ένα τεχνολογικό forum.
      O φορτιστής μας δεν είναι ένας απλός στα 2.0Α αλλά quick charge 2.0 που σημαίνει ότι βγάζει από 2,5 μέχρι 12volt, όταν όλοι οι απλοί φορτιστές ασχέτως amber δίνουν 5volt.Επίσης το original καλώδιο υποστηρίζει φυσικά quick charge,όπως δείχνει και το σημάδι του κεραυνού πάνω του.
      Οπότε:
      *είναι φυσικότατο να χρειάζεται ακόμη και 6 ώρες για πλήρη φόρτιση με απλό φορτιστή.
      *Με τον δικό του και το καλώδιό του λιγότερο από 2 ώρες.
      *κανένα πρόβλημα αν το φορτίζουμε με απλό φορτιστή (ακόμη και 1Α),η μπαταρία στρεσσάρεται λιγότερο.
      *ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα αν το χρησιμοποιούμε κατά την φόρτιση-αν είναι δυνατόν-άπειρες ώρες έτσι στο κρεβάτι κι εγώ κι άλλοι πολλοί φαντάζομαι.....Καμιά εταιρία δεν συστήνει κάτι τέτοιο,αν κάνω λάθος διορθώστε με.
      Μήπως και τα laptop να μην τα δουλεύουμε στο ρεύμα?σε όλα τα καινούργια είναι μη αφαιρούμενες οι μπαταρίες.
      *Αν το κινητό σας ζεματάει καλύτερα ψαχτείται τι τρέχει από κάτω(διεργασίες),γιατί φυσιολογικό δεν είναι για αυτήν την συσκευή.(ή βγάλτε την θήκη)
      *δεν το αφήνουμε να αδειάσει ποτέ και ιδανικά δεν το αφήνουμε και να φορτίσει πλήρως
      η μπαταρία στρεσσάρεται πολύ περισσότερο κατά το τελευταίο 10-20%,Φυσικά ούτε κι εγώ κάθομαι να δω πότε είναι στο 80% να το βγάλω,κι εννοείται ότι θα κρατήσει λίγο λιγότερο,αλλά αν το ζητούμενο είναι η μακροημέρευση της μπαταρίας σας,το ιδανικό είναι να βρίσκεται συνέχεια μεταξύ 20 και 80%.
      *όταν χαρακτηρίζουμε σαν extreme τις 50 φορτίσεις τον μήνα,ελπίζω να ξέρουμε ότι μια φόρτιση πχ από 50 σε 100%
      δεν συνιστά έναν κύκλο φόρτισης.Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο,μικρές φορτίσεις στο παραπάνω εύρος είναι προτιμότερες από πλήρη αποφόρτιση και φόρτιση.
      *όταν λέω απλούς φορτιστές προφανώς μιλάμε για επώνυμους κι όχι απ' το καλάθι...
      *αν για κάποιον λόγο δεν γίνεται καλή επαφή στην θύρα usb μπορεί να ανέβει πολύ η θερμοκρασία.

αν κάποιος θέλει link από σχετικά άρθρα,ευχαρίστως να τα ποστάρω.
    • Διαφήμιση
    • εμένα με καλύπτει περισσότερο η ανάλυση του Νίκου...είναι πιο "γεμάτη".. :thumbsup:

η δικιά σου Χρήστο είναι πολύ...πως να το πω...."καχεκτικιά"..... lol
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Ο/H xnikos έγραψε:

Λοιπόν επειδή συνεχίζονται κάποια άκυρα σχόλια σχετικά με την φόρτιση του κινητού,
      θα προσπαθήσω απ' την πλευρά μου να διευκρινίσω κάποια πράγματα κι όποιος θέλει τα δέχεται ή ακόμη καλύτερα γκουγκλάρει λίγο,υπάρχουν άπειρα σοβαρά σχετικά άρθρα,και είναι κρίμα να μένουν λάθος συμπεράσματα σε ένα τεχνολογικό forum.
      O φορτιστής μας δεν είναι ένας απλός στα 2.0Α αλλά quick charge 2.0 που σημαίνει ότι βγάζει από 2,5 μέχρι 12volt, όταν όλοι οι απλοί φορτιστές ασχέτως amber δίνουν 5volt.Επίσης το original καλώδιο υποστηρίζει φυσικά quick charge,όπως δείχνει και το σημάδι του κεραυνού πάνω του.
      Οπότε:
      *είναι φυσικότατο να χρειάζεται ακόμη και 6 ώρες για πλήρη φόρτιση με απλό φορτιστή.
      *Με τον δικό του και το καλώδιό του λιγότερο από 2 ώρες.
      *κανένα πρόβλημα αν το φορτίζουμε με απλό φορτιστή (ακόμη και 1Α),η μπαταρία στρεσσάρεται λιγότερο.
      *ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα αν το χρησιμοποιούμε κατά την φόρτιση-αν είναι δυνατόν-άπειρες ώρες έτσι στο κρεβάτι κι εγώ κι άλλοι πολλοί φαντάζομαι.....Καμιά εταιρία δεν συστήνει κάτι τέτοιο,αν κάνω λάθος διορθώστε με.
      Μήπως και τα laptop να μην τα δουλεύουμε στο ρεύμα?σε όλα τα καινούργια είναι μη αφαιρούμενες οι μπαταρίες.
      *Αν το κινητό σας ζεματάει καλύτερα ψαχτείται τι τρέχει από κάτω(διεργασίες),γιατί φυσιολογικό δεν είναι για αυτήν την συσκευή.(ή βγάλτε την θήκη)
      *δεν το αφήνουμε να αδειάσει ποτέ και ιδανικά δεν το αφήνουμε και να φορτίσει πλήρως
      η μπαταρία στρεσσάρεται πολύ περισσότερο κατά το τελευταίο 10-20%,Φυσικά ούτε κι εγώ κάθομαι να δω πότε είναι στο 80% να το βγάλω,κι εννοείται ότι θα κρατήσει λίγο λιγότερο,αλλά αν το ζητούμενο είναι η μακροημέρευση της μπαταρίας σας,το ιδανικό είναι να βρίσκεται συνέχεια μεταξύ 20 και 80%.
      *όταν χαρακτηρίζουμε σαν extreme τις 50 φορτίσεις τον μήνα,ελπίζω να ξέρουμε ότι μια φόρτιση πχ από 50 σε 100%
      δεν συνιστά έναν κύκλο φόρτισης.Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο,μικρές φορτίσεις στο παραπάνω εύρος είναι προτιμότερες από πλήρη αποφόρτιση και φόρτιση.
      *όταν λέω απλούς φορτιστές προφανώς μιλάμε για επώνυμους κι όχι απ' το καλάθι...
      *αν για κάποιον λόγο δεν γίνεται καλή επαφή στην θύρα usb μπορεί να ανέβει πολύ η θερμοκρασία.

αν κάποιος θέλει link από σχετικά άρθρα,ευχαρίστως να τα ποστάρω.

Δεν είναι απλά έτσι , αλλά είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες φίλε μας, υπάρχουν και σχετικά άρθρα στο αγγλικό φόρουμ ! :)

Στάλθηκε από το MI 5s Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • @demakhs μην την λαμβανεις υποψιν. Δεν αντιληφθηκα το θεμα σωστα.
      Την διεγραψα οπως θα δεις..
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Διαφήμιση
    • Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 3 Pro

Θα σας στεναχωρησω αλλά το κινητο μας είναι quick charge 1 δηλαδή 5v 2a.
      Ο snapdragon μας υποστηρίζει QC2 και νομίζω και QC3 αλλά ή xiaomi για να περιορίσει το κόστος για το κινητο μας αγόρασε drivers μόνο του QC1.

Είχα ψάξει εδώ και κάνα τρίμηνο γι αυτό παρά πολυ και παντού έπαιρνα το ίδιο άκυρο.

Τελικά αγόρασα έναν φορτιστη QC2 (5v, 9v, 12v) για να το δοκιμάσω και στην πράξη και απλά επιβεβαιώθηκαν όσα είχα διαβάσει. Το usb volt meter διάβαζε και πάλι 5v και 1.97a.

Ο μόνος τρόπος να δει κανείς στο κινητό μας QC2 είναι αγοράζοντας έναν τέτοιο φορτιστη γιατί ο μαμά δεν είναι και περνοντας έναν kernel που έχει ειπωθεί παλιότερα στο θέμα αλλά δεν θυμάμαι τον developer ο οποίος και υποστηρίζει QC2.