Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Flash την Ελληνική ROM στο RedMi 3 (Για πρώτη φορά)

• Οδηγός
    • RedMi 3/PRO
    • Καλησπέρα.
      Επειδή την πάτησα με το twrp (για δεύτερη φορά!) όταν πήγα να περάσω την τελευταία dev (6.4.14) και μου πήρε 4-5 ώρες για να το φέρω στα ίσα του, θέλω να σας παραθέσω το παρακάτω λινκ, όπου βρήκα την έκδοση twrp 3.0.2-0
      Τη βρήκα στο en.miui.com σε αυτό το σύνδεσμο. Αν δείτε, σε κάποιο σημείο που γράφει Requirements, έχει για κατέβασμα αυτό: Combo_TWRP3_IDOV2.zip
      Μέσα εκεί υπάρχει η έκδοση twrp 3.0.2-0
      Αυτή χρησιμοποίησα με την μέθοδο που αναφέρει ο @MIUI_ART στο πρώτο ποστ του συγκεκριμένου νήματος.
      Ακολούθησα όλη τη διαδικασία και μετά, αφού μπήκα σε fastboot, έγραψα την εντολή [i]fastboot boot twrp-3.0.2-0-ido.img[/i]
      Εννοείται ότι το twrp-3.0.2-0-ido.img το είχα αντιγράψει στο φάκελο!
      Επειδή όμως δε θέλω να πάρω κάποιον στο λαιμό μου, θα ήθελα, αν μπορεί κάποιος από την ομάδα να δοκιμάσει τη συγκεκριμένη έκδοση.
      Ευχαριστώ...
    • Ο/H nikos_v έγραψε:

κολούθησα όλη τη διαδικασία και μετά, αφού μπήκα σε fastboot, έγραψα την εντολή fastboot boot twrp-3.0.2-0-ido.img
      Επειδή τις περισότερες φορές η παραπάνω εντολή οδηγεί σε αποτυχία εκτέλεσης, καλό είναι να δίνουμε fastboot flash recovery twrp-3.0.2-0-ido.img
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Ευχαριστώ για την επισήμανση! Ωστόσο πιστεύω οτι (αν αυτό γίνεται με κάποιον τρόπο) καλό θα ηταν να ελέγξει κάποιος αν αυτή η έκδοση είναι "ασφαλής".

Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H giannis4 έγραψε:

Ο/H giannis4 έγραψε:

ξεκινησα την διαδικασια ξεκλειδωματος bootloader και κολλησα απο το πρωτο κιολας βημα.Αφου κατεβασα την κινεζικη dev Rom απο το Site και μετα μπηκα απο τον updater ξεκιναει την διαδικασια και σταματαει σχεδον στην αρχη της με μηνυμα "δεν ειναι δυνατη η επαληθευση ενημερωσης " το κινητο φοραει miui global 7.1 stable 7.1.1.0.0(LHPCNCK) Λογικα για να τρεξει η διαδικασια θα πρεπει να μπει official rom...Μηπως ξερουμε το πως???
      Επισης όταν κανω την διαδικασια για το unlock σταματάει στο 55%
      Οσοι δεν εχετε την official (πρεπει να την βαλετε για να κανετε ολη την διαδικασια) και εχετε multilanguage πρεπει να κανετε οτι λεει το παρακατω βιντεο

Εγω παλι εκανα τη διαδικασια και βγαζει παλι "could not verify update package".
      Eβαλα τη stable 7.1.3.0, εχω γλωσσα αγγλικα και δοκιμασα με τη ρομ αφηνοντας το ιδιο ονομα, αλλα και μετονομαζοντας σε update.zip.
      Να φλασαρω κατευθειαν αντι για stable, dev?

Δεν το πιστευω οτι ηθελε να ειναι στο φακελο downloaded rom.. Την ξανακατεβασα επισης.
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Καλησπέρα σε όλους . Θα συμφωνήσω με τον nikos_v. Σε όλες τις αναβαθμίσεις που έκανα το τελευταίο διάστημα, από 6.3.31 σε 6.4.7 και μετά σε 6.4.14 και 6.4.21, συνάντησα το ίδιο πρόβλημα.

Χρησιμοποιώντας κάθε φορά για αναβάθμιση το ενσωματωμένο twrp των παραπάνω rom, το αποτέλεσμα μετά την εγκατάσταση ήταν συνεχόμενες επανεκκινήσεις, χωρίς να αναγνωρίζεται το σύστημα. Μοναδική λύση στη συνέχεια, φλασάρισμα σε download mode της επίσημης κινέζικης fastboot dev rom με το miflash, και αναβάθμιση σε ελληνική σύμφωνα με τον παρόντα οδηγό.

Σήμερα για πρώτη φορά έκανα επιτυχή αναβάθμιση από το τηλέφωνο, στην τελευταία έκδοση, αφού το είχα επαναφέρει ξανά στην ελληνική 6.4.14. Στην ουσία αντικατέστησα την υπάρχουσα twrp. Μέσα από το flashify, που εγκατέστησα από το google play store, κατέβασα το τελευταίο twrp-3.0.2-0-ido.img και το φλάσαρα στο recovery partition. Αφού αντέγραψα το zip με το update 6.4.21 στη μνήμη του κινητού, έκανα επανεκκίνηση σε recovery, έτρεξε το νέο twrp (το οποίο έχει και ελληνικά) και πάτησα εγκατάσταση το αρχείο zip. Όλα πήγαν καλά, εγκαταστάθηκε η νέα ρομ, επανεκκίνηση συστήματος και το τηλέφωνο δούλεψε κανονικά.

Μήπως η συγκεκριμένη twrp θα πρεπε να ενσωματωθεί σε μελλοντικό update; Βεβαίως ο παρών οδηγός πιστεύω δουλεύει και για την αναβάθμιση του κινητού, και για την εγκατάσταση για πρώτη φορά.

Όπως και να χει, ευχαριστούμε ξανά για την βοήθεια και το χρόνο που διαθέτετε, καθώς και για τη νέα έκδοση!
      Images
      • Screenshot_2016-04-23-17-25-44_com.android.settings.png

61,82 kB, 450×800, viewed 109 times
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H nikos_v έγραψε:

ακολούθησα όλη τη διαδικασία και μετά, αφού μπήκα σε fastboot, έγραψα την εντολή fastboot boot twrp-3.0.2-0-ido.img
      Επειδή τις περισότερες φορές η παραπάνω εντολή οδηγεί σε αποτυχία εκτέλεσης, καλό είναι να δίνουμε fastboot flash recovery twrp-3.0.2-0-ido.img

Καλησπέρα!
      Σήμερα, με τον τρόπο που αναφέρεται στο 1ο post, πέρασα την ελληνική stable 7.2.7 χρησιμοποιώντας -φυσικά- την έκδοση twrp 3.0.2 του Μιχάλη!!
      Πάλι με τον ίδιο τρόπο που ανέφερα λίγο παραπάνω Όταν μπήκα σε fastboot, έδωσα την εντολή fastboot flash recovery recovery.img
      (Το recovery.img είναι η ελληνική έκδοση twrp του Μιχάλη)
      Μετά την εντολή αυτή, δεν έκανε επανεκκίνηση μόνο του, αλλά του έκανα εγώ, πατώντας το volume up και μπήκε στην twrp με το φοβερό πορτοκάλι χρώμα!!
      Μετά, έκανα install την ελληνική stable 7.2.7 και όλα καλά!!

Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην Bodai: Image Resize ().

• Έχεις δίκιο nikos_v, δεν είχα δει ότι υπάρχει η τελευταία έκδοση twrp στα ελληνικά για το Redmi 3 από τον michael. Η παραπάνω διαδικασία που περιέγραψα είναι περιττή. Μετά από λίγο ψάξιμο, βρήκα το post του Μιχάλη εδώ: TWRP 3.0.x by mic για Xiaomi συσκευές, όπου περιγράφει αναλυτικά όλη την διαδικασία.

Μια ερώτηση, πως έβαλες την τελευταία stable; Έβαλες πρώτα επίσημη κινέζικη dev και μετά μέσω twrp απλά install την ελληνική stable, χωρίς να χρειάζεται καθαρισμός cache/factory reset;
    • Διαφήμιση
    • @dtsilog Εγώ έκανα factory reset και μετά που έκανε επανεκκίνηση, ξεκίνησα τη διαδικασία με το adb, εγκατέστησα το ελληνικό twrp και μετά την ελληνική stable μέσα από το twrp.
    • Factory reset έκανα μέσα από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου, καθώς φοβόμουν μην μου κολλήσει πάλι στο παλιό twrp (3.0.0-r2)
    • Ευχαριστώ @nikos_v, μήπως είναι δυνατόν όταν θέλουμε να πρωτοβάλουμε stable (ελληνική), εφόσον είναι unlocked η συσκευή μας, να βάλουμε πρώτα την official fastboot κινέζικη stable με miflash και μετά με τον παρόντα οδηγό την ελληνικη stable μέσω twrp;

Μόλις εγκατεστησα το twrp 3.0.2-0 by mic.
      Images
      • Screenshot_2016-04-25-12-14-46.png

52,76 kB, 450×800, viewed 102 times
    • Διαφήμιση
    • Ο/H dtsilog έγραψε:

μήπως είναι δυνατόν όταν θέλουμε να πρωτοβάλουμε stable (ελληνική), εφόσον είναι unlocked η συσκευή μας, να βάλουμε πρώτα την official fastboot κινέζικη stable με miflash και μετά με τον παρόντα οδηγό την ελληνικη stable μέσω twrp;
      Δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό. Καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος από τα παιδιά εδώ μέσα..... Εμένα με έχουν σώσει πολλές φορές!! :thumbsup: