Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Flash την Ελληνική ROM στο Mi PAD 2 (Πρώτη φορά)

• Οδηγός
    • Ενημερώθηκε
    • Mi-PAD 2
    • Ο/H billphone έγραψε:

Ο/H kbrutz έγραψε:

Καλησπερα και πάλι....

Έχω βάλει κανονικά drivers εν τέλει, adb devices ολα καλα!

Μπαίνω σε Fastboot mode και κολλάει εκεί,δίνω fastboot oem unlock δεν εμφανίζει το μήνυμα στο tablet για να επιλέξω yes και να πάει παρακάτω !

Any ideas ?
      Αλλαγή καλωδίου ή αλλαγή θύρας usb να δοκίμαζες μήπως και...
      ΟΚ θα κάνω μια δοκιμή αλλά νομίζω ότι και χειροκίνητα που δοκίμασα με power btn +volume ,πάλι κόλλησε στην αρχική οθόνη του bootloader mode.
    • Καλησπέρα παιδιά μπορεί να υπάρξει ένα βιντεάκι στον οδηγό; Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ εμάς τους πιο αρχάριους.

Σας ευχαριστώ.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H gas83 έγραψε:

USB Debbuging και OEM Unlock τα έχεις enabled έτσι;
      έχω κάνει αλλάγη καλωδίου και σε άλλο PC ακολουθώ την διαδικασία, αλλά πάλι κολλάεισ το FASTBOOT MODE

=============== Απρ 6th 2017, 9:51am ===============
      any other ideas ????

Έχω ξενερώσει...θα γίνει τπτ ή έφαγα φόλα ?

pls help ........
    • Ο/H kbrutz έγραψε:

έχω κάνει αλλάγη καλωδίου και σε άλλο PC ακολουθώ την διαδικασία, αλλά πάλι κολλάεισ το FASTBOOT MODE

pls help ........
      @kbrutz, έψαξες στα θέματα για το πρόβλημά σου με το Mipad2 στο φόρουμ;
      Για κοίτα και εδώ

Ο/H billphone έγραψε:

Μια βοήθεια παρακαλώ:
      Γιατί κατά την διάρκεια ξεκλειδώματος του bootloader και ενώ έχω δώσει την εντολή fastboot oem unlock δεν αποκρίνεται η συσκευή αλλά μένει στο fastboot;

Ο/H billphone έγραψε:

Λοιπόν αφού έκανα εγκατάσταση τα προγράμματα της intel τελικά προχώρησε το fastboot

Ο/H billphone έγραψε:

Τελικά όλα καλά, τα κατάφερα και όλα δουλεύουν.
      Νομίζω πάντως ότι για να δουλέψει ο οδηγός του MIUI_ART θα πρέπει όχι απλώς να κατεβάσει κάποιος τα αρχεία της Intel αλλά και να τα εγκαταστήσει. Και επίσης θα πρέπει να έχει όχι την International Rom που βάζουν τα κινεζομάγαζα αλλά την Αγγλοκινέζικη. Με αυτές τις 2 αλλαγές δούλεψε στην περίπτωσή μου τουλάχιστον
      Τα έχεις κάνει αυτά;
    • Ο/H billphone έγραψε:

Ο/H kbrutz έγραψε:

pls help ........
      @kbrutz, έψαξες στα θέματα για το πρόβλημά σου με το Mipad2 στο φόρουμ;Για κοίτα και εδώ

Ο/H billphone έγραψε:

Μια βοήθεια παρακαλώ:
      Γιατί κατά την διάρκεια ξεκλειδώματος του bootloader και ενώ έχω δώσει την εντολή fastboot oem unlock δεν αποκρίνεται η συσκευή αλλά μένει στο fastboot;

Ο/H billphone έγραψε:

Λοιπόν αφού έκανα εγκατάσταση τα προγράμματα της intel τελικά προχώρησε το fastboot

Ο/H billphone έγραψε:

Τελικά όλα καλά, τα κατάφερα και όλα δουλεύουν.
      Νομίζω πάντως ότι για να δουλέψει ο οδηγός του MIUI_ART θα πρέπει όχι απλώς να κατεβάσει κάποιος τα αρχεία της Intel αλλά και να τα εγκαταστήσει. Και επίσης θα πρέπει να έχει όχι την International Rom που βάζουν τα κινεζομάγαζα αλλά την Αγγλοκινέζικη. Με αυτές τις 2 αλλαγές δούλεψε στην περίπτωσή μου τουλάχιστον
      Τα έχεις κάνει αυτά;
      Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις billphone!
      Σχετικά με τα αρχεία της Intel τα είχα βάλει αλλά δεν έγινε κάτι διαφορετικό.Θα τα ξαναδοκιμάσω από την αρχή.

Στο κομμάτι της ROM εννοείς ότι θα πρέπει πρώτα να περάσω μια Αγγλοκινέζικη και μετά την ελληνική από το forym ?
    • Ο/H kbrutz έγραψε:

Στο κομμάτι της ROM εννοείς ότι θα πρέπει πρώτα να περάσω μια Αγγλοκινέζικη και μετά την ελληνική από το forym ?
      Ναι βέβαια, εννοείται. Με τι ROM προσπαθείς εσύ;
    • Διαφήμιση
    • Με απόσταση ενός μήνα απουσίας, να συνεχίσω τον "πόνο" μου σχετικά με το Mi pad 2.
      Μετά από πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες με όσες ελληνικές rom πέρασα (οι οποίες γινόταν "επιτυχώς", αλλά πάντα παρέμεναν 2 άλυτα προβλήματα: δεν λειτουργούσε το wifi και μόλις έκλεινα το tablet η μπαταρία ξελιγωνόταν σε ελάχιστες ώρες), αποφάσισα να ακολουθήσω έναν οδηγό μετατροπής σε windows.

Όπερ και εγένετο, εγκαταστάθηκαν "με επιτυχία" τα win, αλλά τα 2 θέματα που είχα παρέμειναν αξεπέραστα: no wifi, και τρελό battery drain.

Εδώ και 2 βδομάδες το pad είναι "νεκρό". Είτε το συνδέσω στο PC είτε στο ρεύμα, δεν έχει καμία απόκριση.
      Θα ήθελα να ξαναδοκιμάσω τα βήματα που δίνει ο diamantius, αλλά πώς;

Καμιά ιδέα; (πέραν του να το στείλω ανακύκλωση συσκευών ή να το δώσω στα ανιψάκια μου για παιχνίδι).
    • Καλησπερα, τέλος καλό όλα καλά !
      Επιβεβαιωνω ότι αυτό που αναφέρει ο bill phone ισχύει και στην ππερίπτωση μου...
      Intel drivers + αγγλοκινεζικη stable και όλα ρολόι μετά!

Thnx guys
    • Ο/H diamantius έγραψε:

Επειδή ταλαιπωρήθηκα πολύ χθες, οφείλω να παραθέσω εδώ την ορθή διαδικασία, η οποία διαφοροποιείται λιγάκι σε σχέση με τον original οδηγό της πρώτης σελίδας:
      1. Περνάμε official dev rom. Ακολούθησα αυτόν τον οδηγό για να το κάνω και δούλεψε άψογα πάνω από 10 φορές (no comments please...).
      2. Ενεργοποιούμε developer options πατώντας πολλές φορές πάνω στο MIUI version, και μετά ενεργοποιούμε Allow OEM unlock και USB debugging. Περιμένουμε το pop up στο tablet μας σχετικά με την άδεια σύνδεσης με τον υπολογιστή και πατάμε OK.
      3. Επιβεβαιώνουμε ότι είναι ορατό από τον υπολογιστή με την εντολή adb devices, όπως λέει ο οδηγός.
      4. Δεν ξεχνάμε: Αντιγράφουμε στην εσωτερική μνήμη του tablet την τελευταία GTV latte ROM από εδώ.
      5. Δίνουμε εντολή adb reboot bootloader. Η συσκευή θα επανεκκινήσει σε Fastboot.
      6. Δίνουμε fastboot oem unlock και επιλέγουμε 'Yes' στην οθόνη του tablet.
      7. Δίνουμε fastboot flash recovery twrp_mipad2.img
      8. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ FORMAT DATA ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
      9. Δίνουμε fastboot oem reboot recovery (και όχι fastboot reboot)
      10. Το tablet θα βγάλει πιθανότατα Boot error 03. Το αγνοούμε και πατάμε Volume Up, οπότε θα μπει σε TWRP recovery. Υπάρχει πιθανότητα να μην έχει κάνει mount σωστά τα partitions και να μην βλέπουμε το internal storage. Αν είναι έτσι, κάνουμε reboot system και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (allow oem unlock, usb debugging, accept, copy GTV ROM στην εσωτερική μνήμη, adb reboot bootloader κτλ).
      11. Κάνουμε install το GTV από το TWRP με clear cache/dalvik πριν και μετά το flash.
      12. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κάνουμε τώρα boot σε system, θα ξεσκιστεί στα crashes και στα errors όταν ανοίξει (this process has stopped working κτλ). Αν γίνει, συνδέουμε πάλι το usb και δίνουμε adb reboot bootloader.
      13. Αν είμαστε ακόμα σε TWRP, κάνουμε απευθείας reboot σε bootloader.
      14. Μόλις η συσκευή μπει σε fastboot, δίνουμε fastboot format data. Μετά, fastboot reboot.
      15. Περιμένουμε. Μετά από 3-4 αγωνιώδη λεπτά boot, η συσκευή ανοίγει με την GTV χωρίς προβλήματα και είναι έτοιμη για χρήση. Το playstore δουλεύει κανονικά από την αρχή.
      νομιζω αυτο πρεπει να μπει πρωτο post, το αλλο μου φαγε 3 ωρες απο τη ζωη μου :)
    • Έλα ρε τι είναι 3 ώρες?

Πόσες χάλια ταινίες είδες? :lol: :lol: :lol:

Αν δουλεύει σε όλους να μπει και σε διαφορετικό τόπικ. Εννοείται
      Απλά πρέπει να ακούσουμε τις απόψεις σας
    • Διαφήμιση
    • Παιδια κατάφερα και το φερα μέχρι εδώ που βλέπετε στην φωτογραφία.

Τι κάνω τώρα για να φορτώσω την ελληνική ρομ;
      Images
      • IMG_20170714_120317[1].jpg

595,33 kB, 2.160×3.840, viewed 92 times