Νέος στη Xiaomi; Διάβασε εδώ πριν ρωτήσεις.
- Οδηγός
- Xiaomi
-
-
Καλημερα σας και καλως σας βρηκα, διαβασα τον οδηγο πολυ κατατοπιστικος απλα μπερδευτηκα σε κατι.. λετε οτι στην Global δεν εχει ελληνικα... Τα κινητα που κυκλοφορουν μεσω επισημου διανομεα εδω Global δεν ειναι? Εκανα το τσεκ στο δικο μου και γραφει οτι ειναι Official international...
Βασικα το προβλημα μου ειναι οι εφαρμογες της Xiaomi που αντικατασταθηκαν απο την Google στο Mi10T Pro... ενω στο Mi8 που ειχα ολα ηταν αψογα και ειχα και το call recording... Οποτε θα θεσω την ερωτηση ελπιζοντας πως καποιος εχει τη καλη διαθεση να μου απαντησει γιατι μπορει να ρωταω κατι "χαζο"...
Το Mi10T Pro τρεχει αυτη την εκδοση MIUI V12.1.2.0.RJDEUXM. Θελοντας να εχω πισω οτι εβλεπα στο Mi8 βρηκα οτι πρεπει να του περασω την xiaomi.eu (η Ελληνικη ΧΤRV ειναι κατι αντιστοιχο βασισμενη σε MIUI)? Αν ναι, και εφοσον ξεκλειδωσω τον bootloader αυτο γινεται με fastboot η/και recovery? Χρειαζεται αναγκαστικα εγκατασταση και του TWRP?
(αν υπαρχει καποιος δοκιμασμενος οδηγος εδω και ειναι ευκολο να μου υποδειχτει, ευχαριστω)
Ευχαριστω προκαταβολικα!!! -
Το 99% των συσκευών πλέον είναι με official global rom or official Global EU (EEA) rom, οπότε σε αυτό το κομμάτι είσαι καλυμένος
Δυστυχώς η xiaomi πλέον ακολουθεί τους κανονισμούς ασφαλείας της Google και από τις global rom έχει αφαιρέσει της δικές της εφαρμογές και έχει βάλει αυτές της google
Για να έχεις της εφαρμογές της xiaomi πρέπει να βάλεις custom rom βασισμένη σε MIUI και αυτές συνήθως είναι από china rom.
Οπότε θες ξεκλείδωμα bootloader > εγκατάσταση TWRP > εγκατάσταση custom rom βασισμένη σε china rom -
Ο/H NasDriver έγραψε:
Το 99% των συσκευών πλέον είναι με official global rom or official Global EU (EEA) rom, οπότε σε αυτό το κομμάτι είσαι καλυμένος
Δυστυχώς η xiaomi πλέον ακολουθεί τους κανονισμούς ασφαλείας της Google και από τις global rom έχει αφαιρέσει της δικές της εφαρμογές και έχει βάλει αυτές της google
Για να έχεις της εφαρμογές της xiaomi πρέπει να βάλεις custom rom βασισμένη σε MIUI και αυτές συνήθως είναι από china rom.
Οπότε θες ξεκλείδωμα bootloader > εγκατάσταση TWRP > εγκατάσταση custom rom βασισμένη σε china rom
-
Ναι, είναι προϋπόθεση
Με twrp μόνο custom recovery rom μπορείς να βάλεις
TWRP συμβατό με τη συσκευή σου
Οι custom rom δεν έχουν variant...κάνουν όλες όσες είναι Mi 10T Pro
Βασική προϋπόθεση για custom rom, δεν ξανά κλειδώνεις bootloader όσο είσαι σε custom...αν καποια στιγμή θες να γυρίσεις πίσω σε official....fastboot rom ανάλογη με το variant της συσκευής σου και κλειδώνεις bootloader, αν θες φυσικά -
Ο/H NasDriver έγραψε:
Ναι, είναι προϋπόθεση
Με twrp μόνο custom recovery rom μπορείς να βάλεις
TWRP συμβατό με τη συσκευή σου
Οι custom rom δεν έχουν variant...κάνουν όλες όσες είναι Mi 10T Pro
Βασική προϋπόθεση για custom rom, δεν ξανά κλειδώνεις bootloader όσο είσαι σε custom...αν καποια στιγμή θες να γυρίσεις πίσω σε official....fastboot rom ανάλογη με το variant της συσκευής σου και κλειδώνεις bootloader, αν θες φυσικά
Υ.Γ. fastboot official αν περαστει κανει overwrite και το TWRP?
Ευχαριστω και παλι!!! -
Δε κλειδώνεις με custom rom, κολλάει αν το κάνεις και θέλει ξεκλείδωμα εκ νέου...
Σωστά. Η ελληνική xtrv υποστηρίζει ΟΤΑ. -
-
Απο οτι βλεπω για εμενα ειναι αυτη xiaomi.eu_multi_HMK30SUltra_MI10T_V12.1.1.0.RJDCNXM_v12-11.zip (ως recovery με TWRP)... ενω αν καταλαβα σωστα fastboot ειναι αρχεια και roms με extension img, σωστα?
Σε μια τετοια rom ουσιαστικα OTA δεν υπαρχει, τα system apps παρολα αυτα ενημερωνονται οπως πριν με την official η μονο οταν περνιεται νεα ρομ?
Αν ξερει καποιος το twrp_apollo_MI10T-PRO_3.5.1.A10-20-03-2021_d-bl-2.img λογικα ειναι οκ και λειτουργει για το δικο μου?
Και τελος... βαζοντας με fastboot την Official rom και κλειδωνοντας ξανα τον bootloader το τηλεφωνο γινεται οπως ηταν? (stock?)
Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αν και εχω ψαξει αρκετα το forum αλλα δεν βρηκα "σιγουρες" απαντησεις στα ερωτηματα μου και δισταζω λιγακι καθως η πρωτη φορα!..
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Υ.Γ> κατα τη διαδικασια bootloader unlock σβηνονται ολα οποτε πρεπει να εχω backup απο πριν? -
-
-
Ο/H kozi1980 έγραψε:
Καλησπέρα στην ομάδα. Καινούριος στο xiaomi με mi 10t pro και προσπαθώ να το ξεκλειδώσω αλλά έχω κολλήσει στο mi unlock και μου γράφει couldn't unlock. Το verifying device είναι οκ. Στο unlocking μου βγάζει σφάλμα όπως θα δείτε και στην φώτο. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
Αν δεν έχεις την πιο πρόσφατη κατέβασέ την από εκεί ή σε αυτό το link >> miflash_unlock-en-5.5.224.24.zip
Αν σου κάνει τα ίδια δοκίμασε μία προηγούμενη Version....
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες
-
Παρόμοια νήματα