Διαφήμιση

Redmi Note 3 Pro Camera συζήτηση

• Δοκίμασε να βγάλεις κάτι με χρώματα και φωτισμό

Ένα λουλούδι ή έστω ένα σεντόνι χρωματιστό με και χωρίς HDR.
      Αν δεν φαίνεται η διαφορά τότε μάλλον είναι θέμα της Ρομ
    • Κανονικα θα επρεπε ειτε στις σκιες να εχεις περισσοτερο φως (κοιτα δεξια στο γραφειο που δεν εχει καμια διαφορα) ειτε να χει καψει λιγοτερο τα φωτεινα (βλεπε τον ουρανο). Αμα δεν φαινεται εδω διαφορα τοτε δεν κανει πουθενα διαφορα.

Αλλα σε χρωματα γιατι; Για να δουμε αν εχει το κλασσικο color cast του hdr? Οκ θα τραβηξω για να μας φυγει η απορια αλλα αυτο ειναι απλα "παρενεργεια" του hdr και οχι η "δουλεια" του. Εσας σας κανει διαφορα στις σκιες ή/και στα φωτεινα μερη μιας φωτογραφιας; Αν ειναι ετσι στημενη η καμερα δεν με πειραζει απλα θελω να δω αν εχει γινει καποιος λαθος κατα την εγκατασταση ή να σταματησω να το ψαχνω.

Υ.Γ. Με google camera το hdr κανει τεραστια διαφορα αλλα δυστυχως ειναι πολυ εντονο οποτε και unusable. Βεβαια τη νυχτα φωτιζει πολυ τη φωτογραφια (2-3 στοπ) χωρις να ανεβαζει το θορυβο και εκει ισως και να εχει χρησιμοτητα. Ειδικα στη μπροστινη που ειναι πιο ευκολο να μη βγει κουνημενη.
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Αλλα σε χρωματα γιατι; Για να δουμε αν εχει το κλασσικο color cast του hdr? Οκ θα τραβηξω για να μας φυγει η απορια αλλα αυτο ειναι απλα "παρενεργεια" του hdr και οχι η "δουλεια" του
      Αν διαβάσεις άρθρα για το πως χρησιμοποιείτε το HDR θα δεις ότι κάνει για τοπία, άνθρωπους με ηλιοφάνεια και σκοτεινά μέρη αλλά με κάποιο υπάρχον φως.

Αν το μέρος είναι πολύ σκοτεινό (με πολύ contrast) το hdr στην ουσία δεν θα κάνει διαφορά, αντιθέτως θα σου τα κάνει χειρότερα. Επίσης δεν το χρησιμοποιούμε σε φωτογραφίες με κίνηση.

Για να δεις όμως τις αντιθέσεις και να φτάσει την πιο σωστή εικονική πραγματικότητα η φωτογραφία θα πρέπει να δεις πιο ρεαλιστικά χρώματα. Γι`αυτό σου είπα βγάλε κάτι με χρώμα να δούμε αν λειτουργεί ή όχι.
    • Διαφήμιση
    • Παιδια υστερα απο πολυ διαβασμα στο θεμα αν καταλαβα για το κινητο αν θες raw (dng) και speed shutter το Freedcam κανει δουλεια ?
      δεν το εχω το κινητο τωρα διοτι το εδωσα για να παρω το kate λογω μπαντας 20
    • Ο/H CHRISOSPANOS έγραψε:

Παιδια υστερα απο πολυ διαβασμα στο θεμα αν καταλαβα για το κινητο αν θες raw (dng) και speed shutter το Freedcam κανει δουλεια ?
      δεν το εχω το κινητο τωρα διοτι το εδωσα για να παρω το kate λογω μπαντας 20
      Σωστα. Οπως επισης και bacon camera.

Παντως που την δουλεψα λιγο μια χαρα ειναι η καμεριτσα για τα λεφτα του κινητου. Ταχυτατη στο νεταρισμα, σχετικα ευστοχο metering με σωστο exposure τις περισσοτερες φορες... δεν χρειαζεται πολυ σκεψη, κλικ και βγηκε (ακριβως οτι χρειαζεσαι απο τη καμερα κινητου για candid shots). Ειδικα η μπροστινη δεν υστερει απο αλλα ιδιων χρηματων κινητα που χω πιασει. Αυτο που μου κανει ομως εντυπωση ειναι το πως εχουν στησει το hht. Εχει αδικαιολογητα παραπανω θορυβο αφου χωρις καθολου κοπο στο photoshop/lightroom την φερνεις σε πολυ καλυτερα επιπεδα (δεν μιλαω καν για τεχνικες επιλεκτικου nr αλλα για ενα απλο συνολικο nr). Ανετα θα μπορουσαν να το βελτιωσουν σε καποιο update (δεν ξερω βεβαια αν θα το κανουν βεβαια). Παραμενει βεβαια η προτιμηση μου εναντι της default μιας και εχει πολυ καλυτερη αναλογια λεπτομεριας/θορυβου.

=============== Ιαν 8th 2017, 1:14pm ===============

Ο/H mixaliscy έγραψε:

Αν διαβάσεις άρθρα για το πως χρησιμοποιείτε το HDR θα δεις ότι κάνει για τοπία, άνθρωπους με ηλιοφάνεια και σκοτεινά μέρη αλλά με κάποιο υπάρχον φως.
      Αν το μέρος είναι πολύ σκοτεινό (με πολύ contrast) το hdr στην ουσία δεν θα κάνει διαφορά, αντιθέτως θα σου τα κάνει χειρότερα. Επίσης δεν το χρησιμοποιούμε σε φωτογραφίες με κίνηση.

Για να δεις όμως τις αντιθέσεις και να φτάσει την πιο σωστή εικονική πραγματικότητα η φωτογραφία θα πρέπει να δεις πιο ρεαλιστικά χρώματα. Γι`αυτό σου είπα βγάλε κάτι με χρώμα να δούμε αν λειτουργεί ή όχι.
      Με τις φωτογραφικες μου αλλα και με καποια αλλα κινητα που χω παιξει (lg g2, p9 lite, nexus 5x) μια χαρα εχω δει διαφορα σε αυτο το τεστ. Το hdr παιρνει 3 φωτογραφιες διαφορετικων exposures και "κρατα" τη λεπτομερια στις σκιες απο το "φωτεινοτερο" exposure και τη λεπτομερια στα φωτεινα απο το "σκοτεινοτερο" exposure. Το οτι δεν θελουμε κινηση ειναι προφανες. Ενα καλο παραδειγμα ειναι αυτο

Στη τελικη αυτο το κανεις και μονος σου αν θες. Τραβας 3 φωτογραφιες πχ -0.3, 0 και +0.3 exposure και στο lightroom τις ενωνεις. Οποτε και τωρα αν το κανω με το κινητο, να τραβηξω 3 φωτογραφιες και μετα να τις ενωσω μπορω να σου δειξω τι κανονικα θα περιμεναμε. Επισης αν χρησιμοποιησω 3rd party camera app κανει ακριβως αυτο που λεω αλλα δυστυχως με πολυ color cast.
    • Ο/H CHRISOSPANOS έγραψε:

συμφωνω αλλα το παν για μενα ειναι το raw αν θελω κατι ποιο ιδιεταιρο
      Εχεις δικιο αλλα εκει πλεον πεφτεις στο υποκειμενικο κομματι. Θα δοκιμασω και raw αλλα προσωπικα για κινητο δεν με βολευει μιας και οταν αξιζει να επεξεργαστω raw συνηθως ειναι καποια "καλη" φωτογραφια (πχ τοπια) οπου δεν με πιεζει ο χρονος (προλαβαινω να βγαλω φωτογραφικη). Πιο πολυ απο περιεργεια για να δω κατα ποσο αξιζει το nr του app.
    • Διαφήμιση
    • Ξέρω τι κάνει το Hdr

Μάλιστα νομίζω ότι έχω διαβάσει και το άρθρο που έβαλες τη φωτογραφία :D

Αν δεν σου κάνει πουθενά απολύτως τίποτα τότε δες μήπως είναι θέμα της Ρομ

Αν σε βοηθά το δικό μας Note3Pro με HDR και χωρίς

• OffTopic
      @osalonikios τα δικά σού που είναι;;; :P
      You may think you can fly - but you better not try
    • mixaliscy αμα δεις στις hdr εχει καει λιγοτερο το αντικειμενο που ειναι εξω απο τη βιτρινα. Ναι εχουν διαφορετικα χρωματα αλλα ειναι εμφανης και η βελτιωση του dynamic range (αν και απο οτι βλεπω ειναι και καπως χαμηλοτερο το exposure οποτε ισως επαιξε και αυτο το ρολο του). Παντως εγω σε καμια φωτογραφια δεν εχω δει βελτιωση του dynamic range. Βεβαια δεν ειναι οτι εχω τραβηξει και απειρες :P . Μπορει απλα να ετυχε. Θα το δω εν καιρω αν ειναι θεμα της ρομ.

Σημερα βεβαια συνειδητοποιησα ενα αλλο καπως πιο ενοχλητικο προβλημα. Οταν τραβαω βιντεο καταγραφει περισσοτερο ψηφιακο θορυβο απο οτι εχω συνηθισει. Σας ανεβαζω και 2 samples εντος σπιτιου (οπου προφανως δεν παιζει αερας κλπ). Ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα ή οντως εχω καποια θεμα; Πατηστε εδω για να τα δειτε.

Προσοχη ακουγεται η ασχημοφωναρα μου. Οταν το βαλετε να εχετε μακρυα καρδιακους και παιδια. :P
    • Διαφήμιση