Διαφήμιση

"to root or not to root?"

• "to root or not to root?"

Ο/H makis1024 έγραψε:

@larrydura, με την καθαρή εγκατάσταση γλυτώνεις το factory reset, δεύτερον έχεις το twrp σαν recovery, τρίτον έχεις την ίδια βάση με εμάς τους υπόλοιπους που σε τυχόν σου πρόβλημα θα έχεις την ανάλογη υποστήριξη, τέταρτον θα έχεις και μια πλήρως ελληνική μεταφρασμένη miui, πέμπτον θα έχεις nandroit backup που συμαίνει ότι ανα πάσα στιγμή θα μπορείς να ξαναγυρίσεις στην στιγμή που το πήρες, κ. α σε έπεισα για την ελληνική gtv;
      Υ. Γ και εγώ δουλεύω την αγγλική γλώσσα στην miui, αλλά στην Ελληνική gtv dev τα έχω όλα σε ένα.
      Δεν βλέπω τον λόγο να μην κάνεις την μετάβαση τώρα, αντιθέτως μόνο ελαττώματα βλέπω στο να μεταθέτεις την καθαρή εγκατάσταση για μετά.
      @pechr και @caeser πως το βλέπεται εσείς;

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
      Εχεις δικιο σε οσα ειπες ναι.. και για το recovery και για τα υπολιπα.. απλα σε περιπτωση που γινει καμια στραβη απο λαθος δικο μου θα μεινχω χωρις τηλεφωνο μεχρι να χω χρονο να το επαναφερω.. δεν ειναι οτι βαριεμαι η οτι δεν θελω.. αντιθετως θα θελα πολυ να βαλω την ελληνικη με καθαρη εγκατασταση και να χω ολα τα υπολιπα.. απλα αυτη τη στιγμη το μονο που με κανει να βιαστω ειναι το root.. να χω τουλαχιστον ρουτ μεχρι να βαλω την ελληνικη ρομ..
      λες να ρισκαρω να κανω καθαρη εγκατασταση? αυτο που φοβαμαι ειναι οτι τα ποστ που εχω δει με ατομα που δεν τα καταφεραν ειναι αμετριτα ( απο λαθοι δικα τους βεβαια ) αλλα οπως και να χει δεν θα θελα να μεινω με ενα τουβλακι τωρα που δεν εχω ουτε χρονο να ασχοληθω :D
    • @larrydura σχετικά με το root... δεν κατάφερα ποτέ να καταλάβω τι το χρειάζεται ο μέσος χρήστης..
      Δεν καταλαβα ποτέ τι το χρειάζεται το root;;
      Διαβάζω πολλες αναρτήσεις που το ζητούν επίμονα αλλα γιατί;;
      Αν δεν εισαι developer ώστε να πειράζεις συστημικά αρχεία τότε θεωρώ ότι σου είναι άχρηστο.
      Αν θέλεις να πειράξεις ενα αρχείο του συστήματος μπορεις ενω εισαι σε TWRP να το μεταφέρεις στο internal storage, να το επεξεργαστείς μέσα απο το miui πλεόν και μετά πάλι μετακίνηση στο system ενω εισαι σε TWRP και καθαρισες...
      Με αυτόν τον τρόπο έχεις δώσει στο κινητό σου την ασφάλεια τον να μην επεμβαίνουν άγνωστες εφαρμογες στο σύστημα του κινητου σου.
      Αυτό σου παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια...
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Ο/H pechr έγραψε:

@larrydura σχετικά με το root... δεν κατάφερα ποτέ να καταλάβω τι το χρειάζεται ο μέσος χρήστης..
      Αν δεν εισαι developer ώστε να πειράζεις συστημικά αρχεία τότε θεωρώ ότι σου είναι άχρηστο.
      Αν θέλεις να πειράξεις ενα αρχείο του συστήματος μπορεις ενω εισαι σε TWRP να το μεταφέρεις στο internal storage, να το επεξεργαστείς μέσα απο το miui πλεόν και μετά πάλι μετακίνηση στο system ενω εισαι σε TWRP και καθαρισες...
      Με αυτόν τον τρόπο έχεις δώσει στο κινητό σου την ασφάλεια τον να μην επεμβαίνουν άγνωστες εφαρμογες στο σύστημα του κινητου σου.
      Μόνο για adaway app είναι σημαντικό το root και ας μην το χρειάζεσαι αλλού.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H kosmasdel έγραψε:

Μόνο για adaway app είναι σημαντικό το root και ας μην το χρειάζεσαι αλλού.
      αν οντως το χρειαζεται για αυτό παω πασο..
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Ο/H pechr έγραψε:

@larrydura σχετικά με το root... δεν κατάφερα ποτέ να καταλάβω τι το χρειάζεται ο μέσος χρήστης..
      Δεν ειμαι απλος χρηστης.. πριν 1 χρονο ημουν (σχεδον) Developer και tester .. εκανα πορτ της CM roms gia ta mtk6582 , evriska tropous gia root, και αλλα πολλα..δεν θελω να το παιξω γνωστης τα χω ξεχασει τα περισσοτερα τα χω παρατησει εδω και 1 χρονο και το Miui ειναι κατι καινουριο για μενα που δεν ξερω τι να πρωτοκοιταξω..
      οσο για το root.
      Πιστευω ξερεις και ο ιδιος ποσες ειναι η εφαρμογες που δεν τρεχουν χωρις αυτο..
      και για καποιον περιεργο λογο στην rom που ειμαι τωρα θελω δικαιοματα root για να περναω αρχεια απο την εσωτερικη μνημη στην καρτα SD
      και για να μην χριαζεται καθε φορα να συνδεω το Pc για να περναω τα αρχεια που θελω.. το root Θα ηταν χρησιμο..
    • Ο/H larrydura έγραψε:

και για καποιον περιεργο λογο στην rom που ειμαι τωρα θελω δικαιοματα root για να περναω αρχεια απο την εσωτερικη μνημη στην καρτα SD
      και για να μην χριαζεται καθε φορα να συνδεω το Pc για να περναω τα αρχεια που θελω.. το root Θα ηταν χρησιμο..
      @larrydura τι πιστεύεις ότι είναι το root;;
      Δεν στο ρωτάω επειδή δεν ξέρω τι είναι..στο ρωτάω για να καταλάβω πως το αντιλαμβάνεσαι;;
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Ο/H pechr έγραψε:

Ο/H larrydura έγραψε:

@larrydura τι πιστεύεις ότι είναι το root;;Δεν στο ρωτάω επειδή δεν ξέρω τι είναι..στο ρωτάω για να καταλάβω πως το αντιλαμβάνεσαι;;
      το root σου δεινει πληρη ελενχο του τηλεφωνου σου, δινεις δικαιοματα ασφαλιας εκει που θελεις, επιλεγεις ο ιδιος το τι θες να κανεις/πειραξεις στο συστημα του τηλεφωνου σου, για τον καθε χρηστη ειναι χρησιμο για κατι διαφορετικο.. δεν χριαζεται ουτε να πηγαινουμε κοντρα για το τι ειναι το ρουτ και τι δεν ειναι, ουτε να καθομαστε να εξηγουμε ο ενας στον αλλον. εγω μια βοηθεια ζητησα γιατι πιστευα οτι εσεις ξερετε και μπορειτε να βοηθησετε.. αν θελεις να βοηθησεις φιλε μου καντο.. αν δεν θελεις να βοηθησεις δεν χριαζεται να περνεις τοσο αρνιτικα τα πραγμματα. δικη σου επιλογη ειναι δεν μπορω να σου πω κατι εγω
    • Διαφήμιση
    • Ο/H larrydura έγραψε:

εν χριαζεται ουτε να πηγαινουμε κοντρα για το τι ειναι το ρουτ και τι δεν ειναι, ουτε να καθομαστε να εξηγουμε ο ενας στον αλλον. εγω μια βοηθεια ζητησα γιατι πιστευα οτι εσεις ξερετε και μπορειτε να βοηθησετε.. αν θελεις να βοηθησεις φιλε μου καντο.. αν δεν θελεις να βοηθησεις δεν χριαζεται να περνεις τοσο αρνιτικα τα πραγμματα. δικη σου επιλογη ειναι δεν μπορω να σου πω κατι εγω
      OffTopic

Νομίζω ότι παρεξηγησες τις προθέσεις μου.
      Εγώ νομιζα ότι τόση ώρα συζητουσαμε ... Αν νομίζεις τόση ώρα ότι πηγαίνουμε κόντρα ο ένας τον άλλον... τότε πραγματικά επεσες εξω.
      Πίστευα ότι βρήκα την ευκαιρία να συζητήσω με εναν developer και να πούμε και 5-6 πληροφορίες παραπανω... μιας που εγω δεν είμαι και δεν έχω σφαιρική εικόνα του root όπως έχεις εσύ που έχεις ασχοληθεί με developing
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Ο/H pechr έγραψε:

Ο/H larrydura έγραψε:

εν χριαζεται ουτε να πηγαινουμε κοντρα για το τι ειναι το ρουτ και τι δεν ειναι, ουτε να καθομαστε να εξηγουμε ο ενας στον αλλον. εγω μια βοηθεια ζητησα γιατι πιστευα οτι εσεις ξερετε και μπορειτε να βοηθησετε.. αν θελεις να βοηθησεις φιλε μου καντο.. αν δεν θελεις να βοηθησεις δεν χριαζεται να περνεις τοσο αρνιτικα τα πραγμματα. δικη σου επιλογη ειναι δεν μπορω να σου πω κατι εγω
      OffTopic
      Νομίζω ότι παρεξηγησες τις προθέσεις μου.
      Εγώ νομιζα ότι τόση ώρα συζητουσαμε ... Αν νομίζεις τόση ώρα ότι πηγαίνουμε κόντρα ο ένας τον άλλον... τότε πραγματικά επεσες εξω.
      Πίστευα ότι βρήκα την ευκαιρία να συζητήσω με εναν developer και να πούμε και 5-6 πληροφορίες παραπανω... μιας που εγω δεν είμαι και δεν έχω σφαιρική εικόνα του root όπως έχεις εσύ που έχεις ασχοληθεί με developing

αμα σε παρεξηγησα εγω συγγνωμη τοτε, απλα επειδη απο Miui δεν εχω ιδεα και δεν ειχε χριαστει ποτε να μπω σε fastboot rom για να περασω αλλη ρομ κτλπ εχω αρχησει και ρωταω ολο τον κοσμο στο φορουμ και οι μονες απαντησεις που εχω παρει ειναι " γιατι το θες?" και " κανε φλασ την ελληνικη" και οταν ρωταω με τι οδηγο να το κανω ολοι εξαφανιζονται η μου απαντανε αρνητικα.. δεν εχω κατι πρωσοπικο μαζι σου .
      εγω με τους τροπους που ηξερα ηταν flash το supersu απο recovery.. αλλιως εκανα read back to boot.img στο sp flash tools , απλα με το συγκεκριμενο λογισμικο ( Miui ) δεν ετυχε να ασχοληθω ποτε μου και για αυτο ρωταω εσας στο φορουμ μπας και παρω μια ιδεα και ξερω τι μου γινεται..
      σε λιγο θα ξεκινησω την διαδικασια για να φλασαρω την ελληνικη ρομ με τον οδηγο του caeser
      αν χριαστω κατι και κολλησω θα μπορεσω να σου στειλω μηνυμα να δουμε μαζι τα λαθοι που θα κανω? ( που μακαρι να μην κανω )
      αμα θελησεις να ρωτησεις κατι σχετιμα με το developing εγω δεν εχω κανενα προβλημα.. σε οσα ξερω και θυμαμαι θα απαντησω..
      οσο για πριν που ρωτησες τι ειναι το ρουτ απλα νομιζα οτι ηταν ειρωνικη η ερωτηση γιατι πραγμματικα με οσους εχω προσπαθησει να επικηνονησω για να δω τι παιζει με το miui μου απαντανε λες και τους εβρισα..
      συγγνωμη αν σε παρεξηγησα παντως
    • Ο/H pechr έγραψε:

Εγώ που δεν είμαι developer και δεν είμαι ούτε καν μεσος χρήστης, αλλά λίγο καλύτερος από τους άσχετους και θέλω όμως να τρέχω όλες αυτές τις εφαρμογές που ειναι στο screenshot μου, πως θα τις τρέχω χωρίς root; ...ε;

“The only freedom you truly have is in your mind, so use it.”
    • Ο/H anorman08 έγραψε:

Εγώ που δεν είμαι developer και δεν είμαι ούτε καν μεσος χρήστης, αλλά λίγο καλύτερος από τους άσχετους και θέλω όμως να τρέχω όλες αυτές τις εφαρμογές που ειναι στο screenshot μου, πως θα τις τρέχω χωρίς root; ...ε;
      θα σου πω την προσωπική μου άποψη για κάθε μία εφαρμογή που έχεις παραθέσει στο screenshot
      advanced battery calibration>> δες εδώ πως μπορείς να το κάνεις χωρίς να είσαι root ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ROOT ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ

battery monitor widget δεν χρειάζεται επειδή έχει ενδειξη ΗΔΗ μπαταρίας με ποσοστο στο κινητο
      Flashify περιττό υπαρχουν ηδη 3 οδηγοί φλασαρισματος
      kernel adiutor τι μπορεί να το χρειάζεται κάποιος που δεν είναι developer μονο ζημια μπορεις να πάθεις αν πειραζεις CPU κ.α. ;; Δεν σου φτάνει 2.2GHz 8 cores ;;
      Quick boot περιττό επειδή μπορείς να λειτουργείς με τους συνδυασμούς πλήκτρων για την εισοδο σου σε αλλα modes
      Shortcut Master περιττό όλα ειναι απλωμένα στην επιφανεια εργασείας και αν το θες για να μπαίνεις στο engineer με συντομευση μπορείς απλα να πληκτρολογησεις τον κωδικο και να μπεις.
      ES explorer χμμ εδώ θα σου πω ότι εχει πολλες δυνατοτητες όπως το να βλέπεις το md5 αλλα και πάλι δεν χρειαζεσαι να εισαι root για να δουλεψει
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Διαφήμιση