Διαφήμιση

επιλογη smartphone

• Το cloud είναι κάτι ... "μαγικό". Άμεσος συγχρονισμός επαφών, εφαρμογών, φωτογραφιών, σημειώσεων...κλπ...ένα πλήρες backup δηλαδή της συσκευής σου στο σύννεφο. Σε οτιδήποτε και αν συμβεί, από ένα απλό "φορματ" μέχρι αλλαγή συσκευής, συνδέεσαι στο mi-account και τσουπ...σε πολύ λίγο και χωρίς να κανεις τίποτε άλλο από το να περιμένεις...ερχεται η παλιά σου συσκευή με τις ρυθμίσεις της και μπαίνει μέσα στη καινούρια! Απλά αναντικατάστατη για μένα λειτουργία. Την χρησιμοποιούσα συνεχώς στο iPhone και ήταν μια τεράστια και ευχάριστη έκπληξη που την είδα και στην xiaomi.
      Συν ότι υπάρχει και η εύρεση συσκευής, με την οποία ανά πάσα στιγμή μπορείς να βρεις που βρίσκεται η συσκευή σου (και όχι μόνο...)
      Εάν δεν γνωρίζεις την υπηρεσία σε συμβουλεύω να μάθεις γι αυτήν γιατί ειναι πολύ σημαντική.

ΥΓ Δεν την έχω τεστάρει ακόμα στη xiaomi, ότι ξέρω το ξέρω από την αντίστοιχη του IOS, αλλά φαίνεται να δουλεύει σωστά.

ΥΓ ποσο εχει το mi5 και λες ότι θες αλλά 300 για να πιάσει τα "επώνυμα"; το s7 έχει 550€ (του οποίου η κάμερα ειναι από άλλο πλανήτη ε...)

From Lumia 640
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • εγω εδω βλεπω οτι ξεκιναει απο 729 και φτανει μεχρι τα 829 ευρο με 32 gb rom.
      Samsung Galaxy S7 edge | S7 - Kotsovolos.gr

poy to mi5 pro me 500 euro χοντρικα το λεω το ποσο εχει 128 gb rom.

αρα εχει διαφορα.αν οχι 300,250 σιγουρα.

και 50 ευρω να ειχε η διαφορα δεν παυει να ειναι διαφορα.
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Το cloud είναι κάτι ... "μαγικό". Άμεσος συγχρονισμός επαφών, εφαρμογών, φωτογραφιών, σημειώσεων...κλπ...ένα πλήρες backup δηλαδή της συσκευής σου στο σύννεφο.
      αυτο δεν ειναι επικινδυνο ομως για τα δεδομενα μας απο θεμα υποκλοπων εννοω και δεν το λεω για την xiaomi συγκεκριμενα αλλα για ολα τα cloud.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H blackm76 έγραψε:

αυτο δεν ειναι επικινδυνο ομως για τα δεδομενα μας απο θεμα υποκλοπων εννοω και δεν το λεω για την xiaomi συγκεκριμενα αλλα για ολα τα cloud.
      Θεωρητικά ναι, όπως επίσης και όταν είναι στη συσκευή σου. Όπως επίσης και όταν κάνεις install ένα πρόγραμμα ή ένα παιχνίδι και ζητάει να βλέπει τα πάντα στο κινητό σου.
    • Καλημέρα σε όλους. :)
      Το mi5 ειναι στην κατηγορία του s7 (και όχι του edje). Το s7 έχει τιμή skroutz 550€ περίπου. Το edje πάει στα 650 αλλά απιμενω ότι ειναι άλλη κατηγορία...πιο premium οποτε δεν πρέπει να το βάζουμε στην σύγκριση. Και φυσικά μιλάμε για αγορά από skroutz ε...;-)

Όσο για το επικίνδυνο του clouding....εφόσον έχεις smartphone και ειδικά android είσαι ξεβράκωτος ΠΑΝΤΟΥ. Δεν σε σώζει τίποτε...το mi-cloud ειμαι απλή οδοντόκρεμα μπροστά σατην ζημια που μπορουν να σου καμουν "βασικές" εφαρμογές του android που χρησιμοποιείς καθημερινά. Εάν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις smartphon, βγάζεις το βρακί σου και το απολαμβάνεις...:-)
      From Lumia 640
    • Καλημέρα.

Και στην κατηγορία του s7 να είναι είπαμε δεν αλλάζουμε xiaomi γιατί μοιάζει το miui με ios της Apple.

Τώρα για το cloud εντάξει.... Βγάζω το βρακι μου...... Χαχαχα
    • Άρα λοιπόν καλά κάνω εγώ που αποθηκευω τα αρχεία μου σε έναν εξωτερικό σκληρό για να μην έχω πρόβλημα ξεβρακωματος. Αλλά έτσι όπως το εθεσες φίλε μου, μου δημιουργήθηκε μια καινούρια απορία,
      Δηλαδή όσοι έχουν iPhone KAI ios δεν έχουν πρόβλημα ξεβρακωματος; αυτοί είναι οι εξαίρεση; εγώ πιστεύω πως όλα παρακολουθουνται και δεν γλιτώνει κάνεις.
    • Διαφήμιση
    • ΟΛΟΙ έχουν. ΟΛΟΙ.
      Απλά το android επειδή είναι ανοιχτού κώδικα (και ξεκλειδωνουμε και bootloader) είναι πολύ πολύ πολύ πιο εκτεθειμένο. Η κρυπτογραφιση του IOS ειναι στο 95-98% ενώ του android ειναι κάτω από 10%. Οποτε καταλαβαίνεις....Η google τώρα ξύπνησε και ζητάει από τους προγραμματιστές αναγκαστικά κρυπτογράφηση αλλά μέχρι να φτάσει η υλοποίηση έχει ακόμα δρόμο...

Το πλέον ασφαλές θεωρείται το blackberry αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

Το γεγονός είναι ένα : Με μια συσκευη που είναι συνέχεια online μην περιμένεις να μπορείς να ασφαλίσεις πράγματα...εισαι εκτεθειμένος. Στο android υπάρχει το απόλυτο ξεβράκωμα...στο IOS ειναι ΣΑΦΩΣ καλύτερα τα πράγματα. Όλα εξαρτώνται από το ποσο εμπιστεύεσαι την εταιρία σου να κρατήσει αρχεία. Ποιον εμπιστεύεσαι να κρατήσει τα ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα; την Apple; ή την Google; ή την xiaomi...;;;; Αυτό ειναι το Α και το Ω.

From Lumia 640
    • το Mi Cloud είναι επικίνδυνο για τους ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

Ο/H blackm76 έγραψε:

Επειδή ακόμα δεν έχει συμβεί κάτι που να έχει γίνει γνωστό και να εμπλέκεται το "σύννεφο" και φυσικά να ζημιωθεί ο χρήστης, θα έλεγα ότι μέχρι τώρα παραμένει ασφαλές για το χρήστη!
      "ΔΥΣΤΥΧΩΣ" όμως, όπως αποδείχτηκε μόλις πριν λίγο καιρό , είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ για το κλέφτη! Για όποιον δεν το γνωρίζει, υπήρξε 100% αληθινό περιστατικό, όπου κλέφτης Xiaomi συσκευής, όχι μόνο εντοπίστηκε γεωγραφικά, αλλά λόγω του Mi-Cloud εκτέθηκε ολοκληρωτικά στο "θύμα", αφού το θύμα, μέσω του λογαριασμού του στο Mi-Account, μπόρεσε να δει φωτογραφίες του κλέφτη, της οικογένειάς του, το κατάλογο επαφών του και πολλά άλλα προσωπικά στοιχεία του δράστη και φυσικά να πάει στην αστυνομία...!
      Και όλα αυτά επειδή ο κλέφτης, ναι μεν έκλεψε το την Xiaomi συσκευή, έσβησε το Google λογαριασμό που είχε στο τηλέφωνο, αλλά δεν μπόρεσε να σβήσει το Mi-Account το οποίο συνέχιζε να συγχρονίζει την δραστηριότητα του (νέου) κατόχου-ΚΛΕΦΤΗ και έτσι εκτέθηκε ανεπανόρθωτα!!
      Έτσι πέρα από τις θεωρίες και τα φανταστικά σενάρια, έχουμε ένα ακόμα σύστημα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, που αποδεδειγμένα πλέον λειτουργεί υπέρ μας και όχι εναντίον μας!
    • Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να χάσεις ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που δεν νομίζω ότι το cloud account πρέπει να μας ανησυχεί. Συμφωνώ 100% ότι ειναι προς όφελος μας και αυξάνει την ασφάλεια παρα την μειώνει. Ξαναλέω ότι στο IOS το χρησιμοποιούσα ανελλιπώς (αναντικατάστατη υπηρεσία) και είμαι πολύ χαρούμενος που έχει και η xiaomi.
      Από κει και πέρα εξαρτάται από κάθε εταιρία το ποσο σοβαρά μπορεί να προστατέψει τα προσωπικά αρχεία των πελατών της. Φαντάζομαι ότι την προσφατη ιστορία της Apple με το FBI την γνωρίζετε όλοι :)

Edit:
      Αγγλικά ξέρεις; εάν ναι, δες τι μπορείς να κάνεις σε ένα android απο μακρυα. Εάν μπρεις στα ενδότερα της "πειρατιας" θα δεις ότι μπορεί να στο κάνει κάποιος στην συσκευη σου χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.

androidlost.com/

6 Ways to Find Your Lost Phone or Tablet

Θέλω να πω ότι...το cloud account ειναιτο τελευταίο πράγμα που πρέπει να σε φοβίζει. Ήρθε να να αυξήσει την ασφάλεια και πίστεψε με ότι ΤΟ ΚΑΝΕΙ με επιτυχία (φαίνεται και στο παράδειγμα που έδωσε ο φίλος πιο πάνω)

From Lumia 640
    • Ερώτηση: Στην Apple εάν ενεργοποιούσες το find my phone (υπηρεσία του icloud) τότε η συσκευη ταυτιζόταν με τον λογαριασμό και δεν δούλευε με απλή αλλαγή icloud ID. Που σημαίνει ότι το κλεμμένο iPhone που είχε ενεργοποιημένη την υπηρεσία "find my phone" ήταν παντελώς άχρηστο και φυσικά εντοπίσιμο από τον νόμιμο κάτοχο!
      Στην xiaomi τι γίνεται; ισχύει κάτι παρόμοιο;
      ΥΓ εάν ξεφεύγω από το θέμα ας με μεταφέρει κάπου αλλού ο mod
      From Lumia 640
    • Διαφήμιση
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Ερώτηση: Στην Apple εάν ενεργοποιούσες το find my phone (υπηρεσία του icloud) τότε η συσκευη ταυτιζόταν με τον λογαριασμό και δεν δούλευε με απλή αλλαγή icloud ID. Που σημαίνει ότι το κλεμμένο iPhone που είχε ενεργοποιημένη την υπηρεσία "find my phone" ήταν παντελώς άχρηστο και φυσικά εντοπίσιμο από τον νόμιμο κάτοχο!
      Στην xiaomi τι γίνεται; ισχύει κάτι παρόμοιο;
      ΥΓ εάν ξεφεύγω από το θέμα ας με μεταφέρει κάπου αλλού ο mod
      From Lumia 640

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα Xiaomi, εάν έχεις ενεργοποιήσει την "εύρεση συσκευής". Μπορεί να ΦΟΡΜΑΡΕΙΣ εντελώς το κινητό, να του περάσεις νέα, διαφορετική ρομ, αλλά όταν ανοίξει θα σου βγάλει μια οθόνη, σαν αυτή από κάτω:

Θα πρέπει να δώσεις το κωδικό σου, να μπεις στο account σου και μετά, αφού ΜΟΝΟ εσύ ο ίδιος το απενεργοποιήσεις, μπορείς να προσθέσεις εάν θέλεις άλλο λογαριασμό ή απλά να το αφήσεις "κενό" για τον πιθανό νέο κάτοχο της συσκευής...