Περιμενω απαντηση απ το λογιστη μου , οταν εχω νεα θα σας πω.Κατι αλλο που σκεφτομαι ειναι αν πρεπει να εχει κανεις ενεργοποιημενες τις εξωκοινοτικες συναλλαγες.Α ρε Αλεξι που μας εμπλεξες...
Γενική συζήτηση περί καταστημάτων και παραγγελιών από εξωτερικό
-
-
Ο/H billfot έγραψε:
Α ρε Αλεξι που μας εμπλεξες...
Ο Αλεξης ειναι Υπουργος Ελλάδας.
Even dead i will fight. -
Το ξέρω αυτό με τις ενδοκοινότικές συναλλαγές. Ευτυχώς η δική μου επιχειρηματική δραστηριότητα έχει σχέση με παροχή γνώσης.
-
Απλα εδω αν χρειαζεται θα ειναι εξωκοινοτικη εμπορικης δραστηριοτητας.Ειδωμεν.
-
Μέχρι 100 ευρώ απόδειξη περνά κ ως τιμολόγιο αρκεί να μην είναι εμπορεύσιμη για την επιχείρηση σου η αγορά που έκανες.
Απο εκεί κ πέρα το τελωνείο δεν κόβει τιμολόγια,δεν πουλάει κάτι.Εκτελωνίζει αγαθά.Αρα μονη επιλογή να βάλεις το χαρτί του τελωνείου στα έξοδα.Εξιδεικευμένη περίπτωση,κανείς δεν θα σου πει 100% έγκυρη απάντηση.Αν ρωτήσεις εφορία θα σου πουν δεν μπορείς για να σε ξεφορτωθουν.Αρα το βάζεις κ βλέπεις σε έλεγχο.Βέβαια αν θεωρείται πρόστιμο/ποινή δεν περνά στα έξοδα.
Περα απο αυτό το tv box μου απο gearbest μπηκε χτες Ελλάδα κ σήμερα είναι ΚΔ αεροδρομίου.Η οδηγία μάλλον είναι σταματαμε κινητα.. -
Καλημέρες σε όλους, είχα κάνει παραγγελία από το to2c στις 8 Δεκεμβρίου το δέμα άφαντο και το tracking number κολλημένο ότι απλά είναι στην Σιγκαπούρη, αυτό κράτησε μέχρι προχθές.
Μετά από dispute που έκανα στο paypall και αφού αυτό "ερεύνησε" την υπόθεση για περισσότερο από 2 εβδομάδες αποφάνθηκε υπέρ μου και μου έγινε refund όλο το ποσό.
Δεν έχει αλλάξει τίποτα ακόμη στο status του tracking.
Πρώτη φορά που μου συμβαίνει ... αλλά για όλα υπάρχει η πρώτη φορά.
Αν ήταν μόνο αυτή η παραγγελία που θα είχα ως δείγμα θα έμπαινα στην διαδικασία να σκεφτώ αγορά από εδώ, αλλά 5-6 ακόμη παραγγελιές που έκανα σε αυτό το διάστημα ήρθαν το πολύ σε 2 εβδομάδες.
Πράγμα που επιβεβαιώνει το ότι είναι λίγο λαχείο που θα κάτσει η στραβή. -
κάποια στιγμή θα ξεκολλήσει και το tracking και θα τσιμπήσεις και το δέμα...Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
Μιλησα με το λογιστη μου.Κατα πασα πιθανοτητα γινεται. Δε χρειαζεται καμμια ενεργοποιηση κωδικου για εξωκοινοτικες σΥναλλαγες. Με το χαρτι αγορας και την αξια του απ το καταστημα και το χαρτι του τελωνειου που θα αναγραφεται το ΦΠΑ μαζι, κανενας φορολογικος εγλεγχος στην επιχειρηση σου δε θα σου πει ," οχι το εκανες παρατυπα και το περασες στα εξοδα".
Αν δε, καταφερεις και βαλεις και το αφμ στο χαρτι του τελωνειου (αυτο δεν ξερω πως μπορει να ζητηθει) τοτε εισαι κυριος.Αν ξερει καποιος , ας μας πει. -
Παιδιά είναι λογικό; ένα μήνα στο τελωνείο;
-
εξαρτάται τι είχε μέσα το πακέτο!!Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
Ο/H makis1024 έγραψε:
Παιδιά είναι λογικό; ένα μήνα στο τελωνείο;
-
Δηλαδή εάν δεν πάρω, δεν θα το στείλουν; με τα έξοδα διασάφησης, όπως τα ονομάζουν;
EDIT:
@dnomikos, μίλησα μόλις με υπάλληλο του τελωνείου στο Ελ. Βενιζέλος με την γραμματεία συγκεκριμένα.
Μου είπε ότι το τελωνείο δεν διαθέτει αποθήκη, αλλά μόλις το κράτησαν, του έκοψαν το κουστούμι και το επέστρεψαν στα ελτά. Έκει βρίσκεται σε αποθήκη και περιμένει για να το πάρει ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ και να μου το στείλει.
Το τελωνείο δεν διαθέτει αποθήκη, αυτό κρατάω εγώ.
Τηλ. 2103542122
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες
-
Παρόμοια νήματα