Διαφήμιση

Ανακοίνωση Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader)

• Οδηγός
    • Xiaomi
    • Ο/H nikoloulopalex έγραψε:

ευχαριστω πολυ για την γρηγορη ανταποκριση,η ερωτηση μου αφορα κυριως αν απο την κινεζικη εκδοση μπορω με επισημο τροπο(Mi pc suite) να παω απο κινεζικη ρομ dev σε global stable?
      Αν έχεις επίσημη ROM, μπορείς να περάσεις όποια επίσημη ROM θέλεις.
      Ακόμη μπορείς να κατεβάσεις γρήγορα μόνος σου μία Global και να την κάνεις Flash Από την αναβάθμιση της MIUI.
      Aλλά να ξέρεις πως όταν αλλάζεις κατηγορία ROM (Developer - Stable - Global) θα πρέπει να προηγείται Factory Reset πρώτα.

Από το Mi-PC Suite μπορείς να κάνεις το ίδιο και να κάνεις Flash μια Fastboot ROM με Download Mode, και θα είναι το τηλέφωνο σα να έκανε Factory Reset. :D
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Χαιρετώ την κοινότητα και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά.

Καταλαβαίνω ότι οι ερωτήσεις εδώ κατά 90% έχουν απαντηθεί αλλού, αλλά με τόσους οδηγούς και τόσες παραπομπές είναι λογικό να χάνεται κανείς! Όσο περισσότερο ψάχνω τόσο περισσότερο μπερδεύομαι, αφού ανακαλύπτω και άλλες διαφορετικές μεθόδους...

Έχω ξετινάξει το forum τις τελευταίες 10 μέρες, μιας και παρήγγειλα και είναι καθ' οδόν το Mi4C με official CN ROM (το ζήτησα).

Έχω τεράστια εμπειρία από θέματα υπολογιστών, από την εποχή του DOS (για να μη πω από την εποχή των τρυπημένων καρτών)! και αρκετή από το android.

Δυστυχώς οι περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες εδώ είναι για το Redmi pro3 (που είναι η σημαία της xiaomi). Για το Mi4C από αυτά που κατάλαβα, ένας "καλός" οδηγός είναι ο ακόλουθος:

1) Τσεκάρω αν είναι κλειδωμένος ο bootloader (Mέθοδος @lallasgr)
      2) Με το PCSuite φορτώνω την τελευταία ΒΕΤΑ official αγγλο/κινέζικη ΡΟΜ
      3) με το UnlockOfficialTool ξεκλειδώνω τον bootloader (έχω κάνει αίτηση και πήρα o.k.)
      4) Στη συνέχεια φορτώνω την ελληνική GTV_Rom (developer) με το ΜiFlash (Μέθοδος @caeser για RedMi Pro 3 όμως)
      Μπορώ με την ίδια μέθοδο να φορτώσω και την stable?

Καλά όλα αυτά, αλλά που στον κόρακα είναι το TWRP? Δεν χρειάζεται?
    • Καλώς ήρθες @YannisE,

1.Ok
      2. Αν έρθει με official (Stable) φλασάρεις την Developer με τον Updater..
      3. Ok
      3a. Εγκατάσταση TWRP από εδώ => TWRP 3.0.x by mic για Xiaomi συσκευές.
      4. Οκ

Ναι εννοείται ότι στο βήμα 4 μπορείς να βάλεις Stable..
    • Διαφήμιση
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H nikoloulopalex έγραψε:

ευχαριστω πολυ για την γρηγορη ανταποκριση,η ερωτηση μου αφορα κυριως αν απο την κινεζικη εκδοση μπορω με επισημο τροπο(Mi pc suite) να παω απο κινεζικη ρομ dev σε global stable?
      Αν έχεις επίσημη ROM, μπορείς να περάσεις όποια επίσημη ROM θέλεις.Ακόμη μπορείς να κατεβάσεις γρήγορα μόνος σου μία Global και να την κάνεις Flash Από την αναβάθμιση της MIUI.
      Aλλά να ξέρεις πως όταν αλλάζεις κατηγορία ROM (Developer - Stable - Global) θα πρέπει να προηγείται Factory Reset πρώτα.

Από το Mi-PC Suite μπορείς να κάνεις το ίδιο και να κάνεις Flash μια Fastboot ROM με Download Mode, και θα είναι το τηλέφωνο σα να έκανε Factory Reset. :D
      απο MiPC suite δεν νομιζω οτι μπορεις να βαλεις Official Global ROM βαζει μονο Officail China stable ή Devoloper, το καλυτερο εινια να την βαλεις με MiFlash
    • Καλησπερα. Εκανα βημα βημα τον οδηγο και με εβγαλε update την rom του μαγαζιου που ειχα αγορασει το xiaomi redmi note 3. Εγινε κανονικα το update της rom και πλεον playstore και χαρτες δε δουλευουν οπως και οι υπηρεσιες google play. Επισης εχουν εγκατασταθει πολλες κινεζικες εφαρμογες λογω της rom λογικα.

Ξαναεκανα τον οδηγο για να βαλω stable η dev rom . Κανω κανονικα τα παντα αλλα στο ΜΙ στον υπολογιστη οταν συνδεω το κινητο για να επιλεξω rom δε μου βγαζει το παραθυρο για να επιλεξω. Τι μπορει να φταιει?
      Εχω μπει σε καμερα mode πριν το recovery mode εχω κανει debugging μεσω usb και δεν εμφανιζεται το παραθυρο.
      Ευχαριστω εκ των προτερων.
      rom που εχω αυτη τη στιγμη ειναι MIUI 7.5 / Stable 7.5.1.0 LHNCNDE)
    • κατι δεν καταλαβαινω καλα μαλλον, η συσκευη μου που εχει μια αγγλοκινεζικη ρομ , υπαρχει πουθενα οδηγος-βημα-βημα να του βαλω ελληνικα ; πολυ ζορικα μας γινανε τα xiaomi
    • Ο/H lallasgr έγραψε:

Display Spoiler

Καλησπέρα σε όλη την παρέα

Σε αυτόν εδώ τον οδηγό θα δούμε τον ευκολότερο τρόπο και ακίνδυνο να περνάμε στο κινητό μας official rom ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader. Ακόμα και αν φοράει Unofficial ή custom rom έχει αναφερθεί ότι δουλεύει χωρίς προβλήματα. Τέλος λοιπόν το edl mode και το άγχος για το αν έχουμε κάνει όλα τα βήματα σωστά ή όχι ενός σχετικά πολύπλοκου οδηγού όπως έχουμε δει μέχρι τώρα. Ακολουθώντας μερικά εύκολα και απλά βήματα πλέον θα μπορούμε να περάσουμε στα κινητά μας μια official rom είτε stable είτε developer και να χαρούμε τα κινητά μας ακριβώς όπως πρέπει!

Ξεκινάμε:

1) Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε έιναι να κατεβάσουμε την τελευταία έκδοση του Mi PC Suite που είναι διαθέσιμη και να την εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή/λάπτοπ που διαθέτουμε

Mi PC Suite τελευταία έκδοση

2) Αφού εγκαταστήσουμε το Mi PC Suite συνδέουμε το κινητό στον υπολογιστή και πάμε στο κινητό και ενεργοποιούμε το USB Debugging από τα developer options. Πως το κάνουμε αυτό? Απλά ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες:

α) Go to Settings -- About Phone --> Touch 7 times on "MIUI version" to Enable Developer Options.

β) Now go to Settings - Additional Settings - Developer Options --> USB debugging. Enable USB Debugging and

Connect to PC.

Αν στην οθόνη του κινητού σου πετάξει ένα μήνυμα για να δώσεις δικαιώματα τότε τίκαρε το κουτάκι που γράφει Always allow from this computer (κάτι τέτοιο) και μετά το οκ (Τσέκαρε το παρακάτω spoiler) Σε οποιαδήποτε φάση και να δούμε αυτό το μήνυμα τικάρουμε το κουτάκι και πατάμε ΟΚ.

3) Αφού ενεργοποιήσουμε σωστά και το USB Debugging αποσυνδέουμε το κινητό από τον υπολογιστή και πάμε να βάλουμε το κινητό σε recovery mode για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Για να το πετύχουμε αυτό ακολουθούμε τα βήματα που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα:

Βρίσκουμε τον φάκελο Tools, μπαίνουμε μέσα και πατάμε την εφαρμογή Updater για να ανοίξει. Αφού ανοίξει πατάμε πάνω δεξιά τις τρεις τελίτσες και τέλος επιλέγουμε το Reboot to Recovery mode

4) Το κινητό θα κάνει επανεκκίνηση και θα μπει σε Recovery Mode

5) Τρέχουμε (ανοίγουμε) τώρα στον υπολογιστή το Mi PC Suite

6) Συνδέουμε το κινητό στον υπολογιστή με το καλώδιο USB και περιμένουμε να εμφανιστεί στο Mi PC Suite η εικόνα που φαίνεται παρακάτω:

Στην περίπτωση που βγάζει έρρορ και δεν σας πετάει μήνυμα για να κάνετε αναβάθμιση κάνουμε τα παρακάτω:

Display Spoiler
      Πηγαίνουμε στο Device Manager και τσεκάρουμε πως έχει αναγνωριστεί το κινητό. Αν το βλέπει ως adb με ένα θαυμαστικό επάνω τότε κάνουμε δεξί κλικ επάνω του και επιλέγουμε Update Driver. Περιμένουμε λίγο μέχρι να αναγνωριστεί σωστά και να αλλάξει το adb σε Xiaomi Composite MDB Infterface και πατάμε πάλι retry για να εμφανιστεί το Update

Στην αρχή θα εμφανιστεί μόνο η Stable και περιμένοντας λίγα δευτερόλεπτα θα δούμε να εμφανίζεται και η Beta έκδοση όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

7) Τώρα επιλέγουμε όποια από τις δύο θέλουμε να εγκαταστήσουμε και πατάμε επάνω στο Flash device όπως ακριβώς φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Στην περίπτωση που θέλετε να ξεκλειδώσετε τον bootloader για να περάσετε την Ελληνική ρομ ή κάποια άλλη custom rom τότε θα πρέπει να επιλέξετε την Beta rom που είναι και η developer rom

8) Τώρα καθόμαστε πίσω και αναμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ανοίξει το κινητό μας στην Official rom που επιλέξαμε και να το χαρούμε χωρίς προβλήματα.

Καλά φλασαρίσματα και καλή επιτυχία σε όλους

Καλημέρα παιδιά! Ακολούθησα κι εγώ με τη σειρά τον οδηγό, αλλά όταν σύνδεσα το κινητό μου βγάζει αυτό το μήνυμα. Ελέγχω το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής, πατάω για ενημέρωση και μου εμφανίζει αυτό.Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ
      Images
      • Χωρίς τίτλο.png

519,49 kB, 1.280×800, viewed 127 times
      • Χωρίς τίτλο.jpg

212,95 kB, 1.280×800, viewed 136 times
    • Διαφήμιση
    • lallasgr ηρθε με multilanguage unofficial απ'οτι θυμάμαι που είχαμε συζητήσει σε άλλο thread. Το έβαλα να κάνει update και θα ξανακάνω τη διαδικασία για να μου βγάλει την επιλογή της stable ή thw dev rom. Αυτή τη στιγμή είμαι στο 52%. Θα σας ενημερώσω για την πορεία που θα έχει η διαδικασία, μιας κι επέλεξα τον "δρόμο χωρίς επιστροφή" στην παλιά rom! χαχαχα :D
    • Αφού τελειώσει το update κατεβάζεις την recovery official dev rom (.zip) από το σάιτ της Xiaomi και την περνάς στο κινητό και μέσω του updater μετά θα το πάρει μιά χαρά. Εχτες έκανα ακριβώς την ίδια διαδικασία σε συνφορουμιτη και πηγαν όλα καλά. Μετά ξεκλειδωμα και τέλος Ελληνική. :)

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Σου είναι εύκολο να με βοηθήσεις από πού να την κατεβάσω; Έχω χαθεί μέσα στα πολλά thread... Ήδη κατεβάζω ένα αρχείο zip με το όνομα "kenzo_images_6.5.12_20160419.0000.19_5.1_cn_953619e080.tgz"... Επίσης προτού περάσω την recovery official dev rom πρέπει να ξεκλειδώσω πρώτα τον bootloader ή θα ξεκλειδωθεί αφού την περάσω και πριν περάσω την ελληνική;
    • Διαφήμιση
    • Sorry για τη δευτερη ερωτηση αλλά έχω ζαλιστέι, μου την έχεις ήδη απαντήσει!!! :)