Γεια σας παιδια, χθες εκει που σερφαρα σε διαφορες ιστοσελιδες μου πεταξε μια περιεργη σελιδα και δε ξερω αν πρεπει να ανησυχησω μιας και δε βλεπω κατι περιεργο στη συμπεριφορα του κινητου. Ειμαι με ελληνικη stable 7.3.2.0 και browser δεν εχω βαλει καποιον εξτρα, αυτο που εχει το miui δηλαδη. Εκει λοιπον που κοιταζα ενα site, στη κατω μερια της οθονης ειχε βγαλει μια εικονα και καλα αν θελω να εγκαταστησω ενα παιχνιδι απο το google play και καλα. Ετσι οπως ηταν η εικονιτσα αυτη ειχε και ενα Χ πανω δεξια ωστε να την κλεισω. Μολις ομως πατησα το Χ αυτο μου πεταξε μια αλλη σελιδα η οποια ανεφερε οτι η συσκευη redmi note εντοπιστηκαν 4 ιοι που σχετιζονται με τη δημοσιευση προσωπικων μου στοιχειων κωδικους facebook κλπ κλπ και και απο κατω ειχε και ειχε ξεκινησει μια αντιστροφη μετρηση απο 5 λεπτα. Δε θυμαμαι τι αλλο ελεγε αν μου ζηταγε να δωσω το τηλεφωνο μου η οτιδηποτε αλλο μιας και μολις το ειδα πατησα το Χ στη σελιδα αυτη και την εκλεισα. Βγηκα μετα τελειως απο τον browser και το τεσταρα λιγακι το κινητο να δω αν ανταποκρινεται σωστα, εφαρμογες καμερα κλπ. Ολα καλα. Μετα εκλεισα το wifi, εκανα καθαρισμο μεσα απο τον browser ολο το ιστορικο, οπως και τα αλλα πεδια για φορμα κωδικο προσβασεις κλπ τα σβησα. Μετα ανοιξα και το security που ηταν ενσωματωμενο στην ελληνικη ΡΟΜ και εκανα ενα καθαρισμο και απο εκει. Μολις τελειωσε ο καθαρισμος εχει επιλογη και για virus scan. Το κανα και αυτο με το AVL σαν βαση ιων που ειχε επιλεγμενο δε βρηκε κατι. Αν και τελειωσε πολυ γρηγορα το scan (τοσο γρηγορα κανει?) και αν ειδα καλα απλα τσεκαρε τις 7 (ολες κι ολες) εφαρμογες που εχω στο κινητο. Μετα επελεξα να κανει ενα scanarisma και με την αλλη βαση ιων, δε θυμαμαι πως λεγεται... oυτε με αυτη βρηκε κατι. Το ξαναγυρισα στην AVL που ηταν η προεπιλογη και εκανα και εκανα μια επανεκινηση στο κινητο.
Μπορω να κανω κατι αλλο για να σιγουρευτω οτι δεν κολησε κατι το κινητο? Δεν εχω εγκαταστησει καποιο antivirus στο κινητο ουτε αλλον browser. Στον υπολογιστη δουλευω τον mozilla μιας και μου αρεσει η επιλογη adblock που μπορει να σε γλιτωσει απο ανεπιθυμητες σελιδες και ενδεχομενο virus αλλα ακομα και στο θεμα ταχυτητας ιντερνετ να μη σου τρωνε οι περιτες σελιδες. Δε ξερω αν υπαρχει κατι αντιστοιχο στον "μαμα" browser η καλυτερα να του βαλω καποιον αλλον πχ chrome για το σερφαρισμα μου...
Καθε γνωμη ευπροσδεκτη!
Μπορω να κανω κατι αλλο για να σιγουρευτω οτι δεν κολησε κατι το κινητο? Δεν εχω εγκαταστησει καποιο antivirus στο κινητο ουτε αλλον browser. Στον υπολογιστη δουλευω τον mozilla μιας και μου αρεσει η επιλογη adblock που μπορει να σε γλιτωσει απο ανεπιθυμητες σελιδες και ενδεχομενο virus αλλα ακομα και στο θεμα ταχυτητας ιντερνετ να μη σου τρωνε οι περιτες σελιδες. Δε ξερω αν υπαρχει κατι αντιστοιχο στον "μαμα" browser η καλυτερα να του βαλω καποιον αλλον πχ chrome για το σερφαρισμα μου...
Καθε γνωμη ευπροσδεκτη!