Διαφήμιση

Redmi 3 Pro New

• Redmi 3 Pro New

Καλησπέρα σας,
      Επειδή ζήλεψα την παρέα σας είπα και εγώ να πάρω ένα Xiaomi και 2 μέρες που το έχω ,αρχίζω να καταλαβαίνω την αγάπη σας για αυτά .
      Το κινητό είναι εργαλείο από όλες τις απόψεις και αξίζει τα λεφτά του μέχρι τελευταίο σεντς .
      Τώρα στο θέμα μας .
      Το κινητό ήρθε με ελληνικά μέσα . Έκανα έλεγχο την ρομ και το αποτέλεσμα είναι σε όλα false .

Από ότι κατάλαβα πηγαίνω κατευθείαν στον οδηγό
      Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader)

Εχω 2 αποριούλες . Αν περάσω την official stable της Xiaomi κάνει κανονικά updates.Έχει μέσα ελληνικό πληκτρολόγιο , charset για ιστοσελίδες και ελληνικά apps ή θα τα βγάζει κινέζικά ? Το περιβάλον στα αγγλικά δεν με χαλάει . Ηδη στα αγγλικά το έχω.

Επίσης αν περάσω την stable μετά μπορώ να περάσω την beta για να βάλω την ελληνική rom όταν θα πάρω κωδικό ξεκλειδώματος ή να βάλω κατευθείαν την beta .
      Τελική σκέψη είναι να αναμένω να βγεί stable mui8 ελληνική rom και από κει και πέρα μόνο updates την ελληνική και δεν ξανασχολούμαι θέλω να πιστευω . Επίσης η ελληνικές rom κάνουν αυτόματα update ή έρχομαι ελέγχω στο forum , κατεβάζω και εγκαθιστώ χειροκίνητα κάθε φορά ?Σβήνονται όλα από το κινητό σε κάθε update ? Με το mui8 παιρνάμε και σε marshmellow ή αυτό είναι αλλή ιστορία ?

Αυτά ...
      Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
      να είστε καλά ....
    • Καλώς ήρθες στην παρέα μας :thumbsup:

Έχω το απλό και όντως είναι "τούμπανο", πόσο μάλλον το Pro :D

Είσαι σε όλα σωστός, με αυτόν τον οδηγό μπορείς να βάλεις την official china stable ή developer, συνήθως βγάζει και τις δύο και επιλέγεις πια θέλεις :)
      Και οι δύο έχουν ΟΤΑ updates, έχουν μόνο Αγγλικά-Κινέζικα και δεν έχουν Google Play store το οποίο υπάρχει οδηγός να το βάλεις μόνος σου :)
      Δεν θα έχεις ελληνικά μενού στην συσκευή, στο πληκτρολόγιο δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, θα μπορείς να βάλεις ελληνικά. ---> αφού βάλεις το Google play store

Τώρα τελευταία έχουν ξεκλειδώσει συσκευές και με την official stable, οπότε αν βάλεις stable μπορείς να δοκιμάσεις, αν δεν ξεκλειδώσει βάζεις developer και ξεκλειδώνεις.
      Σωστή η σκέψη για αναμονή της MIUI 8 ;)

Σε απλό update δεν χάνεις τίποτα, χάνεις μόνο αν πας από stable σε developer επειδή χρειάζεται factory reset.
      Οι ελληνικές δεν έχουν ΟΤΑ updates, γίνεται χειροκίνητα :)

Για marshmallow δεν είναι ακόμα σίγουρο :/

Και πάλι καλώς ήρθες :thumbsup:

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην NasDriver: Προσθήκη σημείωσης ---> αφού βάλεις το Google play store ().

• Καλωσήρθες φίλε μου και μεγειά τη συσκευή!

Για το Redmi 3 (και απλό αλλά και Pro) δεν υπάρχει ακόμα Global Rom που σημαίνει οτι δεν υπάρχει επίσημη Rom η οποία να έχει Google Apps. Άρα προς το παρόν οι κινέζικες roms είναι..."τέρμα" κινέζικες!! Άρα ούτε ελληνικά πληκτρολόγικα, και αρκετές κινέζικες εφαρμογές μέσα.

Προς το παρόν,για τη συσκευή σου, είναι μονόδρομος το ξεκλείδωμα και η ελληνική rom. Όταν βγει η επίσημη global stable, τότε θα μπορείς να έχεις μια rom με google apps και ΟΤΑ updates αλλά χωρίς ελληνικά στο μενού(που όπως λες δε σε ενδιαφέρει). Μέχρι τότε σου προτείνω να κάνεις το ξεκλείδωμα και να δοκιμάσεις την ελληνική rom. Και απο εκεί και πέρα βλέπεις!

Καλό θα ήταν να κάνεις το οδηγό που αναφέρεις, για να το φέρεις σε factory κατάσταση για να είναι δυνατόν το ξεκλείδωμα αρχικά και να φύγει η (σίγουρα)προβληματική rom που φοράς τώρα. Βέβαια σε factory κατάσταση δεν θα έχεις play store με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ρίξε μια ματιά και σε άλλα θέματα που εξηγούν 2-3 πράγματα για τις roms και τη συσκευή σου.
      Ότι άλλο θέλεις εδώ είμαστε.
      Καλή διαμονή!
    • Διαφήμιση
    • Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας .
      Οταν λετε στο official εχει κινεζιες ,ειναι φουλ σε κινεζικα apps που δεν καθαριζουν;
      Αν ειναι ετσι παιρναω την beta official ,περιμενω κωδικο ξεκλειδωματος και περναω την ελληνικη κατευθειαν .
      Ενας λογος που πηρα το κινητο ειναι που δεν εχει βλακειες apps απο τις εταιρειες(πχ samsung).
      Η τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα θα περιμενω τον κωδικο ξεκλειδωματος και θα παω κατευθειαν στην ελληνικη .Να μην ξανακατεβαζω apps κτλ.
      Ως τοτε θα παραμεινω οπως εχει αυτη .υπομονη 2 βδομαδουλες
    • Έχει κινέζικες εφαρμογές της Xiaomi ναι που είναι πολύ χρήσιμες για Κίνα, αλλά άχρηστες για εμάς. Η πλειοψηφία τους δηλαδή για να τα λέμε σωστά.
      Δεν βγαίνουν αυτές καθώς είναι εφαρμογές του συστήματος.

Οπότε ναι, καλύτερα να βάλεις μια και καλή την ελληνική.

Δε θα σου κάνει 2 βδομάδες, λιγότερο απο βδομάδα θα σου κάνει. Υπολογίζω 5-6 εργάσιμες μέρες.
    • ωραια , το απογευμα που θα παω στο μαγαζι θα κανω την διαδικασια ξεκλειδωματος.
    • παει και αυτο , έστειλα αίτημα για unlock code και αναμένω .

Να ρωτήσω και κάτι άλλο τώρα που γυρνάει .
      Από ότι έχω καταλάβει η τρέχον έκδοση για redmi3pro είναι αυτή
      xiaomi-miui-hellas-5.1_ido_Stable-V7.3.2.0.zip

Ψιλοζαλίστηκα διαβάζοντας στο φορουμ 2 μέρες τώρα αλλά θέλω να επιβεβαιώσω κάτι .
      Η παραπάνω έκδοση που αναφέρω υπολείπεται σε κάτι στο redmi3pro σε σχέση με την official κινέζικη πάνω στα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου ?(πχ fingerprint , camera , gps , baterry ) ?
      Ή απλώς είναι η official κινέζικη βάζοντας χέρι στις γλώσσες , apps ?
    • Διαφήμιση
    • Αυτή είναι η τελευταία STABLE. Υπάρχει και η τελευταία DEVELOPER. Για τις διαφορές βλέπε ΕΔΩ (θα βρείς και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα).

Για να τις ξεχωρίζεις εύκολα, οι developer είναι ημερομηνίες, δηλαδή 6.5.26 (η τελευταία developer δλδ) είναι 2016.05.26 ενώ οι Stable εκδόσεις δεν ακοουθούν κάποια ημερομηνία αλλά παίρνουν το όνομα τους απο τις εκδόσεις (έκδοση 7.0.0, επόμενη 7.0.1 κ.ο.κ).

Και όπως λες η ελληνική βασίζεται πάνω στην κινέζικη official με "μαγείρεμα" στα apps και στις γλώσσες. Άρα δεν υπολείπεται τίποτα της κινέζικης επίσημης εκδόσης. :thumbsup:
    • Ναι φυσικά!! Το έχω δοκιμάσει δηλαδή παρόλο που δεν την έχω τη συσκευή. Χρειάστηκε να ξεκλειδώσω 3 Redmi 3 Pro μέχρι τώρα (και άλλα 2 είναι στο δρόμο) και πέρασα την ελληνική Stable Rom και δούλευε άψογα το fingerprint.
      Έχετε συναντήσει πρόβλημα; Αν είναι να το κάνουμε report στην ομάδα! :D
    • Καλημέρα παιδια .
      Μια παρενθεση για την κινεζορομ που έχω .
      Πάω σε οποιοδήποτε app info για clear cache/clear data αλλα τα κουμπιά δεν ενεργοποιούνται ποτέ για να τα πατήσεις . Και όλες οι τιμές τις εφαρμογής είναι κολλημένες στο computing... !
      Επίσης στο app store κατεβάζει την εφαρμογή και μένει στο installing...!
      Το έκανα factory reset και πάλι τα ίδια .
      Κατέβασα και το cache cleaner και κάτι παρόμοια και κολάνε ένα σημείο .

Μου την έδωσε .!!! Μέχρι το βράδυ θα περάσω την Beta της xiaomi με το Mi PC και αναμένω κωδικό ξεκλειδώματος για greek stable .
    • Διαφήμιση
    • τελικα μετά από πολλές προσπάθειες με το mipc δεν μπορεί το κινητό να πάρει official .μου βγάζει μήνυμα λάθους
      ROM package's signature cannot verified.
      Θα δοκίμασε σκ αν έχω χρόνο τον άλλο τρόπο

Ελληνικός οδηγός Flash Rom/Unbrick από Unofficial σε Official για το Redmi 3/Pro (Ido)

Κρίμα , είχα πάρει φόρα αλλά ή xiaomi μου την έκοψε .