Διαφήμιση

Brickarismένο Mi4

• Brickarismένο Mi4

Λοιπόν ανοίγω νέο θέμα γιατί κάτι πήγε πολύ στραβά.

Σήμερα όντας στην παραλιά είχα αφημένο αρκετές ώρες το κινητό στην τσάντα (μακριά απο υγρασία και ήλιο). Όταν αποφάσισα να το δώ συνειδητοποίησα οτι είναι νεκρό. Ούτε φόρτιση απο power bank ούτε ledάκια ούτε άνοιγμα ούτε τίποτα.

Γυρνώντας σπίτι με το μανίσιο φορτιστή δεν έδειχνε σημεία ζωής. Στο pc κατάφερα πατώντας up/down/lock να το δεί σαν σκληρό οπότε πήρα backup φωτογραφίες κτλ (ευτυχώς).
      Κατόπιν είδα οτι μπόρεσα να το κάνω να φανεί στο miflash μπαίνοντας σε fastboot. Έτσι αφού το είχα ήδη έτοιμο με drivers κτλ έβαλα σαν rom την cancro_images_V7.2.8.0_twrp_GR και μέσω miflash με flashall η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το άφησα αρκετή ώρα να κάνει ότι είναι κάνει, το backlight άνοιξε και το λαμπάκι της φόρτισης πήρε μπρός. Παρόλα αυτά φαίνεται να έχει σκαλώσει σε μια περίεργη κατάσταση. Τα home buttons ανάβουν και η δόνηση δουλεύει όταν τα πατάω. Μου δίνει την εντύπωση οτι λειτουργεί κανονικά (με swipe πάνω μπορώ να πατήσω και να ακούσω κάποια μπλίπ μπλιπ στην οθόνη) αλλα μέχρι εκεί.

Δοκίμασα να μπώ σε twrp. Πατώντας εκει που υπολόγιζα οτι θα έπρεπε να είναι τα κουμπιά του twrp βλέπω οτι δονείται κάτι που με κάνει να πιστεύω οτι το twrp υπάρχει αλλα δε φαίνεται.

Με τα πολλά σκέφτηκα μήπως κάτι πήγε στραβά στη διαδικασία και ξαναέκανα flash με την ίδια rom απλά έτρεξα το miflash σαν administrator (που δεν θυμόμουν να το είχα κάνει πρίν)

Υπο κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να πάρει κάποιο χρόνο για να γίνει το setup του android κτλ. Παρόλα αυτά αν και τελειώνει η διαδικασία μέσω miflash επιτυχημένα, το κινητό μπαίνει σε αυτό το μπλιμπλικοmode με αναμμένα τα Home buttons και δόνηση μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, κάτι που με κάνει να πιστεύω οτι δεν γίνεται τίποτα ουσιαστικό με το flashάρισμα.

Με πατημένο το power button απλά κάνει ένα cycle στο backlight και ξαναμπαίνει στο mode της δόνησης.

Έχει κάποιος κάποια πρόταση να το σώσω; Τείνω να πιστεύω οτι απλά τα έπαιξε η οθόνη αλλα το όλο ιστορικό μου δείχνει οτι κάτι άλλο πήγε στραβά στο δρόμο.
      Any ideas για το τι να κάνω μετά; Δυστυχώς δεν είμαι και σπίτι ώστε να μπορέσω να ανοίξω και να κάνω αυτό το hard reset που είδα σε κάποιον οδηγό με τις ενώσεις. Αλλα και εκείνο είναι για πλήρες brick. Εμένα έχει σημεία ζωής. Οποιαδήποτε ιδέα θα εκτιμηθεί.

Πρίν το σκάλωμα είχα 7.5.2 stable Greek Rom που ενίοτε έκανε restart απο μόνη της. Mi4w.
    • Όταν Βάζεις την συσκευή σε FastBoot Mode η οθόνη δείχνει το γνωστό λαγουδάκι ?

FastBoot Mode με συνδυασμό πλήκτρων Volume Down & Power....
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Όταν Βάζεις την συσκευή σε FastBoot Mode η οθόνη δείχνει το γνωστό λαγουδάκι ?

FastBoot Mode με συνδυασμό πλήκτρων Volume Down & Power....
      Όχι η οθόνη δεν έχει δείξει το παραμικρό απο τη στιγμή που τα "ήπιε".
      Πρίν απο αυτό δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Να πέθανε ξαφνικά;
      Μόνο το backlight φαίνεται να λειτουργεί σε διάφορες φάσεις.
      Τώρα πήγα να μπώ σε fastboot και ακούστηκε ο ήχος του screenshot.. :\

Αυτό που σκέφτηκα τώρα. Είναι fastboot ή cancro_images_V7.2.8.0_twrp_GR ή θυμάμαι οτι νάναι;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H klainmaingr έγραψε:

Αυτό που σκέφτηκα τώρα. Είναι fastboot ή cancro_images_V7.2.8.0_twrp_GR ή θυμάμαι οτι νάναι;
      Ναι είναι...

Κάνε μία δοκιμή, και άσε την συσκευή σου σβηστή για τουλάχιστον 24 ώρες σε ρύζι, γιατί αυτά που περιγράφεις είναι σα να έχει πάρει υγρασία η συσκευή σου. ;)

• Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H klainmaingr έγραψε:

Ναι είναι...
      Κάνε μία δοκιμή, και άσε την συσκευή σου σβηστή για τουλάχιστον 24 ώρες σε ρύζι, γιατί αυτά που περιγράφεις είναι σα να έχει πάρει υγρασία η συσκευή σου. ;)
      Οκ μόλις την έβαλα. Δυστυχώς δεν κλείνει. Με το power πατημένο απλά κάνει κάτι σαν mini power cycle (αν κάνει κιόλας γιατί μιλάμε για 3-4 δευτερόλεπτα) και ξανανοίγει.

Το κοντινότερο σε υγρασία είναι κάτι σταγόνες που πέσανε χθές βράδυ απο ποτό και τις σκούπισα αμέσως. Απειροελάχιστα though. Λές να άργησε να το επηρεάσει και σήμερα να μου τα κάνει αυτά; Σε αυτή την περίπτωση αξίζει να το ανοίξω να καθαρίσω κάτι; Δεν έχω και κατσαβιδάκια κτλ εδώ ρε γμτ αλλα κάτι θα κάνω αν είναι να το σώσω. Αυτό που μου κάνει περισσότερη εντύπωση είναι οτι φαίνεται στο miflash και οτι μετά το φλασάρισμα είναι σα να μη συνέβη τίποτα.
    • Το ποτό δεν έχει μόνο οινόπνευμα & νερό, αλλά και μερικά άλλα στοιχεία, που όσο στεγνώνει η συσκευή γίνονται σαν κόλλα και είναι χειρότερο.

Ελπίζω το ρυζάκι να τραβήξει κάθε απόθεμα υγρασίας και να ανάψει κανονικά η οθόνη. :D

• Στις 13 ώρες πάντως κάνει ακριβώς τα ίδια. Σκέφτομαι μήπως λόγω υγρασίας έγινε ότι νάναι με το flash και ακόμα και να στρώσει δε θα το καταλάβω.

Να παλέψω ένα flashάρισμα εκ νέου ή υπομονή και επιμονή;
    • Διαφήμιση
    • Προσθέτω πληροφορίες μήπως και υπάρξει κάποια ιδέα.

Σε απλό mode φαίνεται σαν unknown usb ενώ σε (μάλλον) fastboot φαίνεται σαν android phone>Marshall London Bootloader Interface.

Στο miflash φαίνεται σαν device d996cc64 αν έχει κάποια σημασία. Drivers; Γι αυτό κάνει flash αλλα δεν κάνει; Είχα κανει unlock/flash σε ένα Redmi Note 3 Pro λίγες μέρες πρίν στο ίδιο pc. Παίζει να έχουν μείνει απομεινάρια απο αρχεία/drivers που έπρεπε να αντικαταστήσω για να φλασάρω το Mi4;

Στα adb devices δεν δείχνει το παραμικρό.

Πως βάζω τους σωστούς drivers; Είμαι στα χαμένα τώρα 2 μέρες χωρίς κινητό, ψάχνοντας καινούριο (προετοιμάζοντας το unlock για το redmi note 3 pro που λέω να πάρω για να το αντικαταστήσω) και προσπαθωντας να δώ αν φτιάχνεται αυτό το πράγμα που δημιούργησα ή αν είναι για πέταμα.
    • Οι 13 ώρες είναι λίγες για να μπορέσει το ρύζι να πάρει την υγρασία... συνήθως χρειάζονται 2-3 μέρες... Ωστόσο, η αιτία είναι η υγρασία ή απλά το υποθέτεις? Επίσης θα μπορούσες πιθανόν να επισπεύσεις την διαδικασία εάν έβγαζες το πίσω καπάκι (νομίζω στο δικό σου πρέπει να βγαίνει με βεντούζα από holder αυτοκινήτου για GPS ή κινητό. Δες στο youtube το τρόπο που βγαίνει). Επίσης και λίγο ηλιοθεραπεία πιθανόν να βοηθούσε στην εξάτμιση τυχόν υγρασίας...
      Από την περιγραφή σου όμως σκέφτομαι ότι θα μπορούσε το κινητό να μην έχει κάτι, αλλά να έχει η οθόνη (αφού στο PC το βλέπεις κ.λ.π. αλλά η οθόνη παραμένει στα σκοτάδια). Επίσης περίεργο είναι ότι σε fastboot mode δεν φαίνεται ο "Mitu-μηχανικός" (το "λαγουδάκι"), αλλά το MiFlash το βλέπει κανονικά...
      Ερώτηση: Όταν το MiFlash τελειώνει επιτυχημένα τη διαδικασία, η συσκευή κάνει απο μόνη της επανεκκίνηση και στην οθόνη δείχνει το λογότυπο "MI" και μετά από λίγο δείχνει το "MI" στη μέση της οθόνης και στο κάτω μέρος τη λέξη "Android" ενω την ίδια στιγμή "αναβοσβήνουν" τρεις τελίτσες... Στη δική σου συσκευή φαίνονται όλα αυτά μετά το φλασάρισμα?
    • Ακόμα στο ρύζι το έχω. Σχεδόν 1μιση μέρα κλείνω τώρα και φυσικά θα το αφήσω και άλλο (το καπάκι το έχω βγαλμένο αλλα δυστυχώς δεν έχω κατσαβίδια μαζί μου να βγάλω και μπαταρία κτλ). Την υγρασία την ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω οπότε είπα να το δοκιμάσω μιας και όπως αναφέρω είχαν πέσει μερικές σταγόνες ποτό την προηγούμενη μέρα οπότε ποτέ δε ξέρεις.

Το κινητό δεν δείχνει το παραμικρό. Μόνο το backlight ανοίγει. Δεν έχει δείξει ποτέ τίποτα απο τότε που φάνηκε να μπρίκαρε.

ΤΟ ιστορικό είναι ως εξής

Dead εντελώς δεν φόρτιζε δεν έδειχνε τίποτα κτλ. Ότι φορτιστή και να έβαζα ήταν σα να μη γίνεται τίποτα >
      Συνδέω στο pc >
      Μετά απο κάποια ώρα και πατώντας up/down/lock το βλέπει σαν δίσκο>
      Παίρνω backup>
      Συνειδητοποιώ οτι το βλέπει στο miflash (δε λειτουργούσε τίποτα στο κινητό ούτε λεντάκια ούτε backlight ούτε τίποτα)>
      Flash σε fastboot επιτυχημένα σύμφωνα με το miflash (δεν είδα αν οι drivers ήταν οκ)>
      Σκάλωμα στο τωρινό του state ζωής και θανάτου και με τους drivers στο state που αναφέρω παραπάνω. Το mi pc suite δε το βλέπει. Ανάβει και δονείται το home/back button, ακούγονται ήχοι αν πατήσω το volume button και τον screenshot συνδυασμό.

Η λογική θα έλεγε οθόνη, ΑΛΛΑ όταν το ξανακάνω flash μπαίνει κυριολεκτικά αμέσως (σε 5 δευτερόλεπτα) στο ίδιο mode. Σα να μη γίνεται δηλαδή ή σα να κάνει κακό flash (παρόλο που το miflash Λέει οτι έγινε επιτυχημένα).
      Γι αυτό λέω μήπως κάτι παίζει με drivers κτλ. Αν ήταν απλά χαλασμένη η οθόνη πιστεύω θα έπρεπε να κάνει όλο το flash/setup cycle και μετά να μπεί στο σκαλωμένο του να μη βλέπω τίποτα. Ακόμα ακόμα θα έπρεπε να το βλέπω στο mi pc suite και να μπορώ να κάνω navigate, μα δε το αναγνωρίζει. Επίσης θα έπρεπε να το βλέπω και σαν σκληρό.
    • Έχεις δοκιμάσει να φλασάρεις μια official fastboot rom εκτός από την Ελληνική? Για να μπαίνει fastboot και να είναι μαύρη η οθόνη είναι αρκετά πιθανόν κάτι να έχει πάθει η οθόνη και να μην μπορεί να δείξει σωστά ότι πρέπει!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H lallasgr έγραψε:

Έχεις δοκιμάσει να φλασάρεις μια official fastboot rom εκτός από την Ελληνική? Για να μπαίνει fastboot και να είναι μαύρη η οθόνη είναι αρκετά πιθανόν κάτι να έχει πάθει η οθόνη και να μην μπορεί να δείξει σωστά ότι πρέπει!

Όχι. Τώρα κατεβάζω να το δοκιμάσω και αυτό. Τα drivers και το πως φαίνεται στο miflash σου φαίνονται ΟΚ;
      Έχεις να προτείνεις κάποια safe fastboot(ότι και αν σημαίνει αυτό) :P

Μόλις μπήκα σπίτι επιτέλους μετά απο τόσες μέρες οπότε θα το ανοίξω να δώ και για άλατα κτλ.

Το κινητό αφέθηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μέσα στον ήλιο μέσα σε σακουλάκι με ρύζι για καμια ώρα και βάλε. Πιστεύω ότι υγρασία ήταν να βγάλει την έβγαλε (αν ήταν εξαρχής πρόβλημα αυτό)