Τέλος καλό, με παρατράγουδα βέβαια...
Όλα καλά, ξεκινάω φλασάρισμα με το MiFlash, ο χρόνος περνάει, τα δευτερόλεπτα περνάνε... σε κάποια φάση μου βγάζει "pause" και συγχρόνως μου πετάει μνμ στο PC ότι ψάχνει για drivers. Περιμένω με τα κατάλληλα καντήλια μέσα στο μυαλό μου, ανοίγει το κινητό και βλέπω το Android να φορτώνει ( για κανένα δεκάλεπτο). Τελικά το κινητό κανονικότατα με Global Dev ΜΜ .... και το MiFlash ακόμα μετράει δευτερόλεπτα, ενώ το έχω ξεσυνδέσει....
Τελικά το κατάφερα.... μπρικάρισμα και ξαναπέρασα τώρα την fastboot από την αρχή.
Δοκίμασα να περάσω το twrp recovery μέσω fastboot, ΄το πέρασα, μπήκε recovery στο 1ο reboot και μου ζητούσε password
Μετά πάτησα Allow modifications.... restart.... και κόλλημα Mi Logo για κανένα 10 λεπτο....
Οπότε ξανά από την αρχή ελπίζοντας αυτή τη φορά να το καταφέρω
Εδώ είναι το περίεργο Γιώργο, ότι ο bootloader δεν κλείδωσε. Πριν από κάθε βήμα έκανα τσεκ και ήταν ξεκλείδωτος. Τώρα θα δοκιμάσω για 2η φορά ελπίζοντας σε καλύτερη τύχη.
Και πριν σε άλλον.. άνοιξε κανονικά με κλειδωμένο....
Ότι να ναι δηλαδή...
Σε λίγο δοκιμ'αζω..
Εν τω μεταξύ και η δεύτερη φορά έπεσε στο κενό.
Πάλι μετά την εγκατάσταση του twrp, με το που μπαίνει στο ρεκοβερι ζητάει password ....πάτησα άκυρο και Keep Read Only. Reboot, αυτή τη φορά το κινητό ανοίγει κανονικά αλλά όταν προσπαθώ με Volume Up + Power να μπω..... δεν! Βγάζει την οθόνη με μαύρο φόντο, και κινητό με συνδεμένο καλώδιο usb.... μάλλον θα το αφήσω με Global Dev προς το παρόν, γιατί αλλιώς το βλέπω να αφήνει σημάδι στον τοίχο
( Έχω και τον μικρό να γκρινιάζει συνέχεια στο μισό μέτρο...βγάζει δόντια.... που να κάνεις δουλειά έτσι)
Λογικά με το Marshmallow update κάνει κρυπτογράφηση το data partition και δεν έχει πρόσβαση το TWRP, γι' αυτό ζητάει κωδικό. Πρέπει να κάνεις Format Data για να φύγει η κρυπτογράφηση (όχι από το μενού advanced wipe, δεν δουλεύει με κρυπτογραφημένο partition). Τα παραπάνω ισχύουν για το Xiaomi Max που είχε Marsmallow εξαρχής, φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει πλέον και με το Redmi note 3 pro.