Διαφήμιση

Κλείδωσα τον Bootloader;

• Κλείδωσα τον Bootloader;

Είχα βάλει μια Developer MIUI 8 πριν 2-3 εβδομάδες (δεν θυμάμαι ποια). Τώρα πήγα να βάλω την Stable-V8.0.2.0.zip και κάτι πήγε στραβά. Μου έβγαζε "update.zip is corrupted". Έκανα wipe τα πάντα (μάλλον λάθος μου)!!

Τελικά κατέληξα να βάλω μία rom με fastboot (cancro_global_images_V7.5.1.0.MXDMIDE_20160523.0000.23_6.0_global_05f0b7ad2f) Αυτή. Έχω κάνει ότι να 'ναι προφανώς.

Έκανα τον έλεγχο και είδα πως έχω κλειδωμένο bootloader. Ήταν κλειδωμένο από πριν ή τώρα το κλείδωσα; Ποιον ή ποιους οδηγούς πρέπει να ακολουθήσω για να εγκαταστήσω την stable miui 8; Έχω μπερδευτεί πολύ.

Ευχαριστώ
    • Θα πας στο υποφόρουμ της συσκευής σου, θα πατησεις στους οδηγους κι εει θα διαλέξεις αυτους με το θεμα που σε ενδιαφερει.

Even dead i will fight.
    • @Parisg για ποιά συσκευή μιλάς? Δηλώνεις και Mi4 και Redmi 3s.
      Ωστόσο το άτοπο είναι ότι έβαλες "cancro" rom (που είναι για το Mi4) αλλά ότι κλείδωσε ο bootloader (ο οποίος κλειδώνει μόνο στο Redmi 3s...)
      Πληροφοριακα το "update.zip is corrupted" βγαίνει συνήθως όταν η ρομ δεν έχει κατέβει σωστά (είναι δηλαδή κατεστραμμένο το αρχείο)
    • Διαφήμιση
    • Στο Mi4 αναφέρομαι.

@osalonikios Δεν κατάλαβα που θα βρω τον οδηγό. Μπορείς να μου δώσεις Link?

Edit: Δεν βρίσκω οδηγό για το πρόβλημα μου. Δεν μπορώ να κανω αιτηση για unlock γιατί από το en.miui.com/unlock/ όταν πατάω Unlock Now με πάει στην σελίδα του Download MiUnlock και όχι στην σελίδα για την αίτηση.
    • Ο/H Parisg έγραψε:

Στο Mi4 αναφέρομαι.

Edit: Δεν βρίσκω οδηγό για το πρόβλημα μου. Δεν μπορώ να κανω αιτηση για unlock γιατί από το en.miui.com/unlock/ όταν πατάω Unlock Now με πάει στην σελίδα του Download MiUnlock και όχι στην σελίδα για την αίτηση.

Εάν αναφέρεσαι στο Mi4, τότε ΔΕΝ έχεις κλειδωμένο bootloader! Το γνωρίζω ότι ο έλεγχος σου έδειξε αυτό:

ωστόσο ΔΕΝ ισχύει στο Mi4.
      Δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά αίτηση. Δοκίμασε να φλασάρεις ότι θέλεις και δεν θα έχεις πρόβλημα με τον Bootloader. :D
    • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H Parisg έγραψε:

Στο Mi4 αναφέρομαι.

Εάν αναφέρεσαι στο Mi4, τότε ΔΕΝ έχεις κλειδωμένο bootloader! Το γνωρίζω ότι ο έλεγχος σου έδειξε αυτό:

ωστόσο ΔΕΝ ισχύει στο Mi4.
      Δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά αίτηση. Δοκίμασε να φλασάρεις ότι θέλεις και δεν θα έχεις πρόβλημα με τον Bootloader. :D
      Πάλι όμως μου βγάζει update.zip is corrupted, ενώ ξανακατέβασα την rom. Και το κακό είναι πως πριν φτάσω στο σημείο να μου το πει αυτό κάνω Wipe Cache και User Data, όποτε για να το ξανανοίξω θέλει πάλι setup..!

Edit: Δοκίμασα και με άλλη ROM, τίποτα!
    • Ο/H Parisg έγραψε:

Πάλι όμως μου βγάζει update.zip is corrupted, ενώ ξανακατέβασα την rom. Και το κακό είναι πως πριν φτάσω στο σημείο να μου το πει αυτό κάνω Wipe Cache και User Data, όποτε για να το ξανανοίξω θέλει πάλι setup..!
      Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνεις...
      Δοκίμασε με Mi Flash να βάλεις την ελληνική fastboot (είναι V7) και μετά να αναβαθμίσεις πάλι με την τελευταία ελληνική (αυτή που θέλεις ...την Stable V8)
      Αφου πήρε την Global με fastboot, γιατί να μην πάρει την Ελληνική fastboot?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H Parisg έγραψε:

Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνεις...Δοκίμασε με Mi Flash να βάλεις την ελληνική fastboot (είναι V7) και μετά να αναβαθμίσεις πάλι με την τελευταία ελληνική (αυτή που θέλεις ...την Stable V8)
      Αφου πήρε την Global με fastboot, γιατί να μην πάρει την Ελληνική fastboot?
      Ούτε εγώ ξέρω τι κάνω. Πριν δω το μήνυμα σου, έβαλα με fastboot την κινέζικη developer Μήπως βοηθήσει, αλλά τίποτα. Την Ελληνική fastboot που την βρίσκω;

Την rom την αποθηκεύω χύμα στην μνήμη ως update.. Μήπως πρέπει να την βάλω σε κάποιον φάκελο;

Edit: Την βρήκα, έχει σημασία αν θα βάλω stable ή developer;
    • Ο/H Parisg έγραψε:

..........
      Edit: Την βρήκα, έχει σημασία αν θα βάλω stable ή developer;
      Όχι δεν έχει. Αλλά, διάλεξε μια απο τις δύο, ανάλογα τη ROM που θα βάλεις στο τέλος (developer ή stable).
    • Ο/H Parisg έγραψε:

Ούτε εγώ ξέρω τι κάνω. Πριν δω το μήνυμα σου, έβαλα με fastboot την κινέζικη developer Μήπως βοηθήσει, αλλά τίποτα. Την Ελληνική fastboot που την βρίσκω;
      Την rom την αποθηκεύω χύμα στην μνήμη ως update.. Μήπως πρέπει να την βάλω σε κάποιον φάκελο;
      Την Ελληνική fastboot θα την βρεις ΕΔΩ.

Θα κατεβάσεις την πρώτη στην σειρά (αφού όπως είπες θέλεις να είναι stable), που λέει: Mi-3W & Mi-4 => cancro_images_Stable-V7.2.8.0_twrp_GR.tgz (Stable + TWRP Recovery) (Ελληνική FastBoot)

Με την χρήση του MiFlash θα φλασάρεις την Ελληνική fastboot στο κινητό σου (φαντάζομαι ότι γνωρίζεις το τρόπο, αφου είπες ότι ήδη φλάσαρες Global fastboot).
      Αν τυχόν δεν γνωρίζεις ή θέλεις να σιγουρευτείς ότι το κάνεις σωστά, ρίξε μια ματιά στον εξαιρετικό οδηγό του @lallasgr ΕΔΩ ή δες το video ΕΔΩ για το πως κάνουμε flash μια fastboot rom με τη χρήση του MiFlash.

Μετά θα κατεβάσεις την τελευταία Ελληνική Stable rom, από ΕΔΩ θα την βάλεις ΧΥΜΑ μέσα στη συσκευή σου (οχι σε φάκελο και ΔΕΝ θα την κάνεις αποσυμπίεση, όπως την fastboot.)

Θα μπεις στο TWRP (που θα έχει εγκατασταθεί αυτόματα στη συσκευή σου, μετά το flash τη Ελληνικής), θα κάνεις ένα απλό factory reset και αμέσως μετά θα κάνεις εγκατάσταση την Ελληνική Stable που θα έχεις βάλει ήδη μέσα στο κινητό σου.
      Επειδή όπως καταλαβαίνεις αυτή είναι ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, δεν θα μείνει απολύτως τιποτα στο κινητό σου, γι'αυτό κράτα back up εάν έχεις δεδομένα στη συσκευή σου.

• Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου να γράψεις τόσο αναλυτικά. Τα έκανα όλα αυτά και τώρα φλασάρω την stable .8.0.2.0.

Και μόλις έγινε η εγκατάσταση.

Κάτι πρέπει να έπαιζε με το mi recovery πριν, τώρα με το twrp, έγινε μια χαρά η δουλειά.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Parisg έγραψε:

Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου να γράψεις τόσο αναλυτικά. Τα έκανα όλα αυτά και τώρα φλασάρω την stable .8.0.2.0.
      Και μόλις έγινε η εγκατάσταση.
      Κάτι πρέπει να έπαιζε με το mi recovery πριν, τώρα με το twrp, έγινε μια χαρά η δουλειά.
      Είδες που τελικά δεν ήταν κλειδωμένος ο bootlaoder? ΜΠΡΑΒΟ σου που το "καθάρισες" τόσο σύντομα!
      ENJOY το τηλέφωνό σου τώρα! :thumbsup: