Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Γενική συζήτηση για το Redmi Note 4 (Nikel)

• Μπα οχι γιατι το κανει παντα στο πρωτο 4-5% το drain μετα τη φορτιση (ανοιχτη συσκευη) αλλα μετα στρωνει. Ενταξει το χω δει και σε αλλες μπαταριες (πχ ενα g2 που ειχα) αλλα δεν ξερω αν αξιζει το κοπο να καταπονησω τοσο τη μπαταρια και να την ριξω στο 0%. Ισως οταν βρω χρονο να περασω twrp και ρουταρω (I know απαραδεκτος :P ) να κατεβασω κανενα προγραμμα calibration μπαταριας και να κανω κατι παρομοιο με αυτο που λες αλλα στο 9%. Ή πιστευεις οτι μονο με 0% μπορει να διορθωθει;
    • Ο/H Dasop έγραψε:

Ο/H Themis Kontzialis έγραψε:

Καπου ειχα διαβασει σε αυτο το thread νομιζω ενα θεματακι που εχω και γω, οτι οταν φοραω ακουστικα και κανω κληση ο συνομιλητης ακουει παρασιτα. Με το που βγαλω τα ακουστικα ολα οκ. Εχουμε βρει καμια λυση παιδια? Νομιζω καποιος ειχε γραψει οτι εχει να κανει με της Cosmote το hd voice. Ειναι πολυ εκνευριστικο
      δυστυχως δεν είναι το hd voice...Τουλάχιστον όχι στο δικό μου!
      Δοκίμασα και σε 2g και σε 3g καμία διαφορά...
      Παρατήρησα ότι το κάνει μόνο όταν δεν έχω καλό σημα...
      Επίσης στο σπίτι που έχω και τέλειο σήμα(λέμε τωρα) κάνει το ίδιο ακριβώς...
      Όντως οταν δεν έχεις και τόσο καλό σήμα το κάνει. Απλά σε ξένο φόρουμ πολύ γνωστό δεν έχω δει να αναφέρεται κάτι τέτοιο γιαυτό υπέθεσα μην έχει να κάνει με Cosmote
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Μπα οχι γιατι το κανει παντα στο πρωτο 4-5% το drain μετα τη φορτιση (ανοιχτη συσκευη) αλλα μετα στρωνει. Ενταξει το χω δει και σε αλλες μπαταριες (πχ ενα g2 που ειχα) αλλα δεν ξερω αν αξιζει το κοπο να καταπονησω τοσο τη μπαταρια και να την ριξω στο 0%. Ισως οταν βρω χρονο να περασω twrp και ρουταρω (I know απαραδεκτος :P ) να κατεβασω κανενα προγραμμα calibration μπαταριας και να κανω κατι παρομοιο με αυτο που λες αλλα στο 9%. Ή πιστευεις οτι μονο με 0% μπορει να διορθωθει;
      Τα calibration προγράμματα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απάτη και δεν κάνουν τίποτα το ουσιώδες (και όχι ΔΕΝ είναι ουσιώδες το να σβήσεις το batterystats αρχείο). Η μπαταρία μετά από τις πρώτες 2-3 φορτίσεις γίνεται μόνη της calibrate, άντε σε εξαιρετικές περιπτώσεις που για κάποιο λόγο το OS δεν υπολογίζει σωστά το ποσοστό από τα voltage να χρειαστεί η χειροκίνητη διαδικασία που αναφέρω και μην ανησυχείς μια φορά να σβήσει το τηλέφωνο δεν τρέχει τίποτα, συνήθως έχει μέσα 3V όταν συμβαίνει αυτό και η επικίνδυνη περιοχή ξεκινάει από τα 2.8-2.6V και κάτω. Δεν είναι λύση πανάκεια και μπορεί και να μην βοηθήσει τελικά αλλά είναι ότι πιο κοντά σε σωστό "calibration" μπορεί να υπάρξει.
    • Διαφήμιση
    • Καλα θα του κανω ενα κλασσικο "καλιμπραρισμα" με φορτιση κλειστο απο 9 ως 100% (οκ χωρις app) και αν δεν κανει τιποτα βλεπω. Σε μενα ειναι και εκνευριστικο γιατι συνηθως φορτιζω μεχρι 80-90 (που φορτιζει και γρηγορα και δεν ταλαιπωρει μπαταρια). Οποτε το να χανω με το καλημερα 5% ειναι προβλημα
    • Δεν παθαίνει τίποτα η μπαταρία όταν φορτίζεται. Είναι σαν να λειτουργεί κανονικά και όταν φορτιστεί πλήρως το κύκλωμα φόρτισης διακόπτεται από μόνο του. Υπάρχουν προστατευτικά κυκλώματα και στο τηλέφωνο και στην μπαταρία. Το 80-90% είναι άλλος ένας μύθος για να γελάει ο κόσμος, όχι εγώ λέω για να μας κρατήσουν για πάντα να τις φορτίζουμε μέχρι το 70% και γενικά να μην κάνουμε τίποτε άλλο από το να ασχολούμαστε κάθε μέρα με την μπαταρία του κινητού. Ναι υπάρχει δόση αλήθειας ότι με τον 40-80 rule θα σου κρατήσει μια μπαταρία λίγους μήνες παραπάνω στην καλύτερη, όταν όμως θα έχει ήδη αρχίσει να φτάνει στο τέλος της ζωής της (η Li-Ion μπαταρίες αρχίζουν να πεθαίνουν με το που θα βγουν από το εργοστάσιο), δεν χρειάζεται stress γύρω από αυτά τα πράγματα.
    • Ρε παιδιά ξέρει κανείς τι γίνεται τελικά με τις rom? Καινούριες developer beta έδωσε το oficial site, stable ota update θα μας δώσουν τελικά η θα μείνουμε στην 8.1.4.0 ? Δε μπορώ να καταλάβω τον τρόπο λειτουργείας τους και κάθε πότε ανεβάζουν update stable. Έως τώρα αν και είμαι καινούριος στην παρέα των xiaomi. Περισσότερες είναι αυτές που έχουν πάρει πίσω.
    • Συνήθως πρώτα πεθαίνει το τηλέφωνο σαν συσκευή και μετά η μπαταρία.
      Στα τόσα τηλέφωνα που άλλαξα μονο 1 το είχα ξεζουμίσει σε σημείο να το έχω στην πρίζα 24/7 κι αυτό δεν είχε μπαταρία λιθίου.

Even dead i will fight.
    • Διαφήμιση
    • Καλα ειναι και θεμα βολικοτητας. Δηλαδη θα το βαλω ενα 20λεπτακι θα φορτισει λιγο και συνεχιζω τη μερα. Αλλα θελω να φορτισει οσο μπορει σε αυτο το 20λεπτο και οχι να χανω 4-5% ετσι τσαμπα.

Τεσπα δεν εχει και πολλους κυκλους φορτισης καινουργιο ειναι. Ισως στρωσει μετα απο μερικες φορτισεις.

Οσον αφορα την ιδανικη φορτιση δεν το κυνηγαω κιολας. Αλλα οταν φτανει 90 οπως ειναι λογικο αργει, δεν αξιζει να το αφηνω παραπανω. Ακομη για παιξε φορτισεις 0-100% τακτικα και σε ενα χρονο θα χει χασει αισθητα η μπαταρια. Εχει νοημα λοιπον, απλα οχι για να αγχωνεσαι. Αν το δεις 20% βαλτο στη μπριζα, κριμα ειναι.
    • Ο/H leonidasts έγραψε:

Ρε παιδιά ξέρει κανείς τι γίνεται τελικά με τις rom? Καινούριες developer beta έδωσε το oficial site, stable ota update θα μας δώσουν τελικά η θα μείνουμε στην 8.1.4.0 ? Δε μπορώ να καταλάβω τον τρόπο λειτουργείας τους και κάθε πότε ανεβάζουν update stable. Έως τώρα αν και είμαι καινούριος στην παρέα των xiaomi. Περισσότερες είναι αυτές που έχουν πάρει πίσω.
      Μόνο η Xiaomi το ξέρει αυτό. Πάντως η σημερινή 7.2.9 έχει firmware update μέσα. Νέο μόντεμ πάλι version P66 (από το P62 που είχε η προηγούμενη και το P50 που έχει η global stable).
    • Ο/H Gpat έγραψε:

Καλημέρα σε όλους.
      Χρειάστηκα μια κάμερα ενδοσκοπική.
      Πήρα μια τυπική από ebay.
      Θέλει OTG
      Εγκατέστησα εφαρμογή, βλέπω μαύρο....
      Ανεβάζω settings μπας και έχω κάτι στραβό...
      Γνώμες?
      Εγώ χρησιμοποιώ μια τέτοια κάμερα από το Cellrizon με την ίδια εφαρμογή (CameraFi) και λειτουργεί. Κάνε πρώτα μερικές δοκιμές (βάλε - βγάλε κάμερα, άνοιξε - κλείσε εφαρμογή) γιατί κι εμένα άρχισε να δουλεύει μετά από μερικές προσπάθειες. Από τότε που ξεκίνησε είναι εντάξει.
      Poco F2 Pro 6/128
    • Επειδη με τη μπαταρια μου κανει και μενα τα ιδα ακριβως, εχω παρατηρησει οτι αν παει 100 και μετα δε το βγαλεις αλλα το αφησεις καμία ωρα δε το κάνει. Για παραδειγμα εαν το αφησω όλη νύχτα και το βγάλω το πρωί δεν έχω κανένα θέμα απο 100 στα 90. Αν βιάζομαι και στο 99 ή 100 π.χ το βγάλω αδειάζει γρήγορα μέχρι το 90. Είναι σαν το κινητό να μην κρατάει σωστά τα mah, δηλαδή με τη φόρτιση που μολις φτάσει 100 το βγάζεις αμέσως είναι σαν να είναι πλασματικά τα 10% της μπαταρίας, ενώ αν το αφήσεις αρκετή ώρα μολις φτάσει τα 100 έρχεται στα ίσια του. Δοκίμασε το αν θές να δούμε αν στο κάνει.

Ο/H Antretng έγραψε:

Και κατι ακομα που θελω να ρωτησω. Το πρωτο 4-5% μετα τη φορτιση το χανει αερα (πχ το πρωτο 1% το χανει σε 1 λεπτο οθονης, το επομενο μετα απο εξτρα 2 λεπτα οθονης κοκ) και μετα στρωνει (εχοντας 15-16 λεπτα οθονης συνολικα σε 5% χρηση, ενω μετα χανει 1% για καθε εξτρα 5 λεπτα οθονης)). Αυτο ισχυει ειτε το φορτισω μεχρι 92% ειτε το παω και φουλ 100%. Ειναι φυσιολογικο;

Εχει τυχει να το δω και σε κανα 2 αλλες συσκευες αλλα αλλα πχ στο rn3pro δεν ειχα τετοιο θεμα.
    • Διαφήμιση
    • Καπως ετσι μου ηταν ενα g2 το οποιο βεβαια και 2 ετων ηταν και φοραγα και custom kernel. Οποτε δεν μου κανε εντυπωση. Σημερα θα δοκιμασω αυτο που προτεινε ο @BanditGR μονο που θα το κανω απο 9-100% και οχι 0-100. Νταξ και αν δεν φτιαξει clein, δεν θα σκασουμε. Αφου το κανει και σε σενα παιζει ετσι να ναι στημμενη η μπαταρια.