Διαφήμιση

Redmi Note 3 Pro - Κάπως έτσι πήγα σε CM

• Ο/H NasDriver έγραψε:

Νομίζω ότι μία κατάληξη σε συγκριτικό με τα υπέρ της CM και τα κατά έναντι της MIUI θα ήταν μία ιδανική εξέλιξη αυτού του θέματος :D
      Εγώ δεν είμαι κατάλληλος :D
      Redmi Note 3 Pro
      Lineage OS 14.1.20170503-NIGHTLY
    • Ο/H ovelikios έγραψε:

δεν έχω εντοπίσει κάτι που να μου τη σπάει ή που να μου φαίνεται ακατανόητα δυσλειτουργικό ή πολύπλοκο. Η καθημερινή χρήση είναι απροβλημάτιστη.
      Αυτό είναι που θα ενδιαφέρει τους πιο πολλούς χρήστες...η καθημερινή χρήση και όχι το συνεχές flash ;)
    • Ο/H ovelikios έγραψε:

Πλήρες συγκριτικό δεν μπορώ να κάνω αφού είχα διάφορες εκδόσεις MIUI (7.3, 7.5, 8.0.1.0 και ενδιάμεσες, άλλοτε stable και άλλοτε dev, ακόμα και του gkalen) για δύο μήνες, αλλά ουσιαστικά δεν δούλεψε ποτέ το τηλέφωνο «ήσυχο» για αρκετές μέρες ώστε να βγάλω συμπέρασμα από καθημερινή χρήση. Συνεχώς έπρεπε κάτι να διορθώνω, κάτι να φλασάρω, κάτι να σετάρω.

Τη CM 13 την έχω σχεδόν μία εβδομάδα και ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα. Από τη μέχρι τώρα χρήση φαίνονται όλα να δουλεύουν σωστά, δεν χρειάστηκε να επανεγκαταστήσω/φλασάρω τίποτα, δεν έχω εντοπίσει κάτι που να μου τη σπάει ή που να μου φαίνεται ακατανόητα δυσλειτουργικό ή πολύπλοκο. Η καθημερινή χρήση είναι απροβλημάτιστη.
      ποσες SOT σε βγαζει? και περιπου τι χρηση?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Ο/H ovelikios έγραψε:

δεν έχω εντοπίσει κάτι που να μου τη σπάει ή που να μου φαίνεται ακατανόητα δυσλειτουργικό ή πολύπλοκο. Η καθημερινή χρήση είναι απροβλημάτιστη.
      Αυτό είναι που θα ενδιαφέρει τους πιο πολλούς χρήστες...η καθημερινή χρήση και όχι το συνεχές flash ;)

Σωστά μιλάς. Όπως είπα, μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί τίποτα πέραν της μίας ώρας σεταρίσματος σύμφωνα με τις προσωπικές μου προτιμήσεις, και το occassional fine tuning που και που.

Η μπαταρία βγάζει άνετα τη μέρα, τη νύχτα και τη μισή επόμενη μέρα. Αλλά και εκεί δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη αφού φορτίζω σε ακανόνιστα διαστήματα μέσα στην ημέρα, όπως επίσης και κατά την πλοήγηση στο αυτοκίνητο.

Στα παιχνίδια δεν έχω πρόβλημα (ούτε με τη MIUI είχα), εκεί το κινητό πετάει, σκίζει.

Το antutu βγάζει σκορ 75.000 και κάτι ψιλά (αν αυτό σημαίνει κάτι).

Στη CM προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ την αυτόματη εναλλαγή προφίλ ανάλογα με το πού βρίσκεσαι. Έχω σετάρει ώστε μόλις μπαίνω σπίτι να απενεργοποιούνται data και GPS, μόλις βγαίνω να ενεργοποιούνται, μόλις φτάνω στο γραφείο να μπαίνει σε silent/vibration mode κλπ.

Εκτιμώ επίσης πάρα πολύ το ότι δεν χρειάζεται να βουτήξει κανείς στα settings για να επιτρέψει απλές λειτουργίες. Έχω γίνει κουραστικός με το ξυπνητήρι, αλλά είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα.

Η CM δεν έχει το eye candy του MIUI, αλλά είμαι πια πολύ μεγάλος για να εντυπωσιάζομαι από γραφικά στο μενού, εφέ νερού στο data consumption screen, κλπ. Δεν με ενδιαφέρει η όμορφη απεικόνιση των στατιστικών της μπαταρίας. Ο μόνος λόγος που έμπαινα σε αυτό το μενού ήταν για να δώσω no restrictions σε κάποια εφαρμογή που το MIUI αποφάσιζε να τη σκοτώσει επειδή έτσι ήθελε.

Το άλλο που μου την έσπαγε στο MIUΙ ήταν ότι φαινομενικά άσχετα πράγματα επηρέαζαν το ένα το άλλο. Για παράδειγμα, κάθε φορά που έκανε αυτόματο backup στην SD (το είχα ορίσει εβδομαδιαίο) έκαναν logout όλες οι εφαρμογές social media. Μια φορά την εβδομάδα έπρεπε να ξαναμπαίνω. ΟΚ, απενεργοποιείς το backup και δεν ξανασυμβαίνει. Αλλά αν θέλω ΚΑΙ backup ΚΑI να μην κάνει logout?

Αυτό συνδέεται και με το ότι δεν ήθελα να κάνω backup στους servers της Xiaomi τις εφαρμογές, τα data μου, τα contacts, τα μηνύματα, τις εικόνες μου κλπ. Δεν εμπιστεύομαι σε μια κινεζική εταιρεία, που δεν δεσμεύεται από καμία συμφωνία και νόμο εμπιστευτικότητας, τα δεδομένα του κινητού μου. Αφού λοιπόν απέρριψα τo backup στους servers της, έπρεπε να απενεργοποιήσω και το τοπικό backup? Κάποιος θα πει «ας κάνεις login μια φορά την εβδομάδα, τι θα πάθεις;» Ε, δεν σκέφτομαι έτσι. Θέλω κάτι να δουλεύει.

Τα υπόλοιπα τα έχω πει πολλές φορές (και σε βαθμό παρεξηγήσεως) σε άλλα θρεντ. Θα επανέλθω όσο περνάει ο καιρός με νέες πληροφορίες, ειδικά όσο γίνονται όλο και πιο stable οι εκδόσεις της CM.
      Redmi Note 3 Pro
    • @iakoboss7
      H εντύπωσή μου είναι ότι η διάρκεια της μπαταρίας είναι παρόμοια, ή ελαφρώς χειρότερη από ότι στο MIUI 7. Αλλά δεν έχω καμία αξιόπιστη μέτρηση. Η χρήση τυπική με άνοιγμα 20-30 apps την ημέρα (συνήθως όχι παιχνίδια) και πάντα ανοιχτό είτε WiFi είτε data.

@sprkrt
      Έχω δύο (χωρίς εμφανείς διαφορές)
      13.0-20160902-UNOFFICIAL-kenzo
      και την τελευταια release από εδώ CyanogenMod Downloads
      Redmi Note 3 Pro
    • Ο/H ovelikios έγραψε:

Ο/H NasDriver έγραψε:

Ο/H ovelikios έγραψε:

.
      Το άλλο που μου την έσπαγε στο MIUΙ ήταν ότι φαινομενικά άσχετα πράγματα επηρέαζαν το ένα το άλλο. Για παράδειγμα, κάθε φορά που έκανε αυτόματο backup στην SD (το είχα ορίσει εβδομαδιαίο) έκαναν logout όλες οι εφαρμογές social media. Μια φορά την εβδομάδα έπρεπε να ξαναμπαίνω. ΟΚ, απενεργοποιείς το backup και δεν ξανασυμβαίνει. Αλλά αν θέλω ΚΑΙ backup ΚΑI να μην κάνει logout?

Για τα όλα παραπάνω δεν έχω τεχνική γνώμη αλλα σε αυτο θα συμφωνήσω 100% , είναι μεγάλη τραγωδία ΚΑΘΕ φορά που παίρνεις back up να χρειάζεται login , ειδικά στο εταιρίκο μου mail που θέλει και έγκριση πραγματικά, έχει καταντησει αηδία...
    • Διαφήμιση
    • CM report, όπως είχα υποσχεθεί.

Τρία μόνο πράγματα έχω ανακαλύψει ότι πάνε στραβά
      - Τρεις στις δέκα φορές μετά από επιστροφή από flight mode δεν αναγνωρίζει τη SIM. Επανέρχεται με επανεκκίνηση.
      - Σχεδόν σε κάθε επανεκκίνηση κρασάρει το Theme Chooser (δεν το καλώ/ανοίγω, απλώς βγαίνει το σχετικό μήνυμα, πατώ ΟΚ και φεύγει)
      - Στα ακουστικά Samsung που έχω, τα πλήκτρα Vol+ και Vol - πάνε στο επόμενο ή προηγούμενο τραγούδι αντίστοιχα και δεν ελέγχουν τον ήχο. Σπαστικούλι.

Όλα τα άλλα δουλεύουν όπως πρέπει και όπως έχω συνηθίσει από όλα τα προηγούμενα Android. Ειδικά οι εφαρμογές που χρησιμοποιώ καθημερινά (Spotify, Google Fit, ξυπνητήρι, Google Inbox) και που στο MIUI δυσλειτουργούσαν (τα έχουμε ξαναπεί πώς) εδώ τρέχουν άψογα.

Υπόψη πως η rom είναι unofficial και όχι stable ακόμα.
      Redmi Note 3 Pro
    • μιας και συζηταγαμε ποσο ασφαλης μπορεις να εισαι απο εναν Κινεζο κατασκευαστη...

Xiaomi Can Silently Install Any App On Your Android Phone Using A Backdoor
    • Κάτι άλλο αρνητικό:

Δεν αναγνωρίζει OTG συσκευές και δεν έχω καταφέρει ακόμα να το κάνω να τις αναγνωρίσει.

Με TWRP τις βλέπει κανονικά, μεταφέρει δεδομένα, όλα καλά. Σε κανονική χρήση όμως δεν φαίνεται καθόλου. Αν υπάρχει λύση δεν την έχω βρει.
      Redmi Note 3 Pro
    • Διαφήμιση
    • Καλησπέρα
      έχω θέμα με το ξυπνητήρι, όταν απενεργοποιω την συσκευή δεν ανοίγει για να χτυπήσει το ξυπνητήρι, επίσης όταν το ανοίγω δεν μου διαβάζει τις sim απευθείας.. πρέπει να κάνω επανεκκίνηση, καμια ιδέα;