Διαφήμιση

Ελληνικός οδηγός αναβάθμισης από Android 5.1.1 σε Marshmallow 6.0.0 για το Redmi Note 3 Pro (Kenzo)

• Οδηγός
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI V8
    • μήπως έκανες φορματ τη δεύτερη συσκευή και τώρα σου έχει μείνει μόνο η μια?? :mrgreen:
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Παιδια καλησπερα.Πηγα να κανα αναβαθμιση απο 5.1.1(τελευταια ελληνικη stable) σε 6.0.0 με τον παραπανω οδηγο(χωρις να εχω sdcard) και καπου εκανα λαθος και το κινητο πρεπει να εχει brickαρει(hardbrickαρει γιατι δεν μπαινει σε recovery μονο σε fastboot)

Αυτο που εκανα ηταν :Εκτελεσα τις εντολες στο adb με το τελευταιο ver του adb(δεν κολλησε πουθενα η διαδικασια) αλλα στο τελος που επελεξα reboot system μου εβγαλε "no system detected" οτι δεν ειχε εγκατεστημενη rom.Εκανα reboot αλλα δεν ξεκινησε οποτε ξαναμπηκα σε recovery.
      Δοκιμασα να κανω restore ενα backup που εφτιαξα με το twrp αλλα δεν το βγαζει στο restore.
      Οποτε ειπα να περασα την 5.1.1 παλι(αυτη που ειχα και πριν) μεσω το recovery απο την αρχη.
      Πριν την περασω τσεκαρα εαν ειχε κλειδωσει ο bootloader(ειχε κλειδωσει και τον ξεκλειδωσα)
      Περασα την 5.1.1 εκανα reboot χωρις να κανω install το supersu αλλα το κινητο εχει bootloop(πεταει το mi, σβηνει η οθονη ξαναπεταει το mi)
      Τωρα δεν μπαινει σε revocery αλλα μονο σε fastboot και ξανατσεκαρα τον bootloader και εχει κλειδωσει.
      Τι πρεπει να κανω;
      Εαν μπορει να βοηθησει καποιος θα ειμαι ευγνώμων.
    • Ο/H touristasGR έγραψε:

Τωρα δεν μπαινει σε revocery αλλα μονο σε fastboot και ξανατσεκαρα τον bootloader και εχει κλειδωσει.
      Τι πρεπει να κανω;
      Τρέχεις πάλι το mi unlock tool για να ξεκλειδώσεις, reboot και θα ανοίξει κανονικά
    • Διαφήμιση

hardbrickαρει γιατι δεν μπαινει
      Αν είχε πάθει κάτι τέτοιο θα το χες καταλάβει....

• Το εκανα και δουλεψε, ανοιγει κανονικα πλεον.Ομως κανει random reboots και μετα απο καθε reboot ειναι σαν να κανει boot για πρωτη φορα(σημα mi με λευκη μπαρα στο κατω μερος της οθονης)
      Το εκλεισα και δοκιμασα να μπω σε recovery.Μπηκε κανονικα.Να ξαναφλασαρω την rom?

Edit:Τελικα εφτιαξα τα random reboots κανοντας wipe και ξαναφλας την rom.Ωστοσο δεν αναγνωριζει την sim που μπαινει στην θεση 2(εκει που βαζουμε ειτε sim ή sdcard) αλλα μονο την αλλη.

Edit 2:Ολα καλα βρηκα γιατι δεν εβλεπε το twrp το backup που ειχα φτιαξει και το επανεφερα.Πλεον δουλευουν ολα κανονικα.

Το εκανα και δουλεψε, ανοιγει κανονικα πλεον.Ομως κανει random reboots και μετα απο καθε reboot ειναι σαν να κανει boot για πρωτη φορα(σημα mi με λευκη μπαρα στο κατω μερος της οθονης)
      Το εκλεισα και δοκιμασα να μπω σε recovery.Μπηκε κανονικα.Να ξαναφλασαρω την rom?

Εγώ προσωπικά θα ξανά φλασάριζα μήπως κάτι πήγε στραβά !

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H takisfrag έγραψε:

Παιδιά το backup από TWRP είναι όχι απλά βασικό αλλά νομίζω υποχρεωτικό πριν κάνουμε το οτιδήποτε για να έχουμε ασφάλεια.

Στάλθηκε από το MI 3W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο/H geoanto555 έγραψε:

Ο/H takisfrag έγραψε:

είναι όχι απλά βασικό αλλά νομίζω υποχρεωτικό
      Αυτά θα τα δουν στο μέλλον αν χάσουν κανα imei και τρέχουν και δεν φτάνουν..
      Επειδή έχω περασμένες πάρα πολλές εφαρμογές και προφανώς ένα Backup από TWRP (NANDroid Backup) θα βγει αρκετά μεγάλο...
      Μήπως υπάρχει κάποιος αξιόπιστος τρόπος να πάρω Backup τουλάχιστον το IMEI που με ενδιαφέρει;

Επίσης, επειδή έχω δει σε κάποια σχόλια ότι δεν προτείνεται το κατέβασμα Rom από το κινητό, αφού μπορεί να είναι corrupted!
      Επειδή υπάρχουν περιπτώσεις που το PC δεν είναι προσβάσιμο, δεν είναι αρκετός ένας έλεγχος π.χ. του md5 που δίνετε στις Rom?
      Υπάρχει δηλαδή περίπτωση το md5 να είναι σωστό και ταυτόχρονα το αρχείο να είναι με οποιονδήποτε τρόπο corrupted? :/
      Προσωπικά χρησιμοποιώ το υπερπλήρες και δωρεάν Hash Droid για τον έλεγχο αυτών που κατεβάζω από το κινητό μου.
      Με το βλέμμα στη Marinaleda...
    • Διαφήμιση

Το εκανα και δουλεψε, ανοιγει κανονικα πλεον.Ομως κανει random reboots και μετα απο καθε reboot ειναι σαν να κανει boot για πρωτη φορα(σημα mi με λευκη μπαρα στο κατω μερος της οθονης)

Edit:Τελικα εφτιαξα τα random reboots κανοντας wipe και ξαναφλας την rom.Ωστοσο δεν αναγνωριζει την sim που μπαινει στην θεση 2(εκει που βαζουμε ειτε sim ή sdcard) αλλα μονο την αλλη.
      στην θέση σου θα καρατσεκάριζα ότι η rom κατέβηκε σωστά.
    • Ο/H PHILIMON έγραψε:

Μήπως υπάρχει κάποιος αξιόπιστος τρόπος να πάρω Backup τουλάχιστον το IMEI που με ενδιαφέρει;
      Μπες στο twrp και επέλεξε το efs...
      Βασικά αν το θέμα σου είναι οι εφαρμογές επέλεξε τα πάντα πλην το data
      Φυσικά το backup θα μπει στον υπολογιστή γιατί πιθανότατα να χρειαστέι format data το κινητό.

• Ο/H xnikos έγραψε:

Ο/H touristasGR έγραψε:

Τι εννοεις οτι κατεβηκε σωστα; Να ξανακατεβασω καινουργιο zip της rom;
      Το zip που περασα το ειχα ηδη στον υπολογιστη μου απο τοτε που βγηκε.Το ιδιο zip ειχα βαλει και τοτε και δουλευε κανονικα.
    • Ο/H lallasgr έγραψε:

Λογικά ναι, δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά δεν είναι και 100% σίγουρο! Προτείνω να πάρεις δύο καλά bakcup.

1) Ένα Nandroid

2) Και ένα Τοπικό αντίγραφο με όλες τις ρυθμίσεις και εφαρμογές

3) Κάνεις install την ρομ ως Update με wipe μόνο cache/dalvik

4) Τσεκάρεις 100% για bootloader γιατί κατά 102% θα κλειδώσει

5) Αν έχεις θέματα και προβλήματα τότε κάνεις καθαρή εγκατάσταση και επαναφέρεις το τοπικό αντίγραφο.

6) Το Nandroid το παίρνεις μόνο για την περίπτωση που καταστραφούν όλα! :P

Ο/H xnikos έγραψε:

έτσι ακριβώς το σκεφτόμουν κι εγώ,
      θα το δοκιμάσω,
      ευχαριστώ και πάλι :)
      λοιπόν έτσι απλά πέρασα από 5.1 σε 6.0(την τελευταία),χωρίς wipe data,internal κτλ
      προσοχή, απ' ευθείας σε fastboot μετά το install για ξεκλείδωμα με το MiUnlock,
      και τα backup αυτονόητα κι ας μην χρειαστούν.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H geoanto555 έγραψε:

Ο/H PHILIMON έγραψε:

Μπες στο twrp και επέλεξε το efs...Βασικά αν το θέμα σου είναι οι εφαρμογές επέλεξε τα πάντα πλην το data
      Φυσικά το backup θα μπει στον υπολογιστή γιατί πιθανότατα να χρειαστέι format data το κινητό.
      Ευχαριστώ, το έκανα.
      Πήρα Backup ΜΟΝΟ το EFS που ήταν 3MB.

Από κει και πέρα βέβαια, αν το NANDroid αποτελεί τον μόνο ΑΣΦΑΛΗ τρόπο για Downgrade (π.χ. από MM που είναι καινούργια και έχει κάποια θέματα),
      μάλλον αξίζει να υπάρχει ένα κάπου στο σκληρό μου για παν ενδεχόμενο... (13GB βγαίνουν όλα, μαζί με τα DATA)

Ο/H touristasGR έγραψε:

Ο/H xnikos έγραψε:

Τι εννοεις οτι κατεβηκε σωστα; Να ξανακατεβασω καινουργιο zip της rom;Το zip που περασα το ειχα ηδη στον υπολογιστη μου απο τοτε που βγηκε.Το ιδιο zip ειχα βαλει και τοτε και δουλευε κανονικα.
      Πρόβλημα με corrupted file μπορεί να προέλθει ακόμα κι από κακή αντιγραφή, από PC στο κινητό και αντίστροφα, (πράγμα πολύ σπάνιο βέβαια).
      Επανέρχομαι λοιπόν σε αυτό που γράφω πιο πάνω. Ένας απλός έλεγχος του md5 κατ' ευθείαν από το κινητό, δεν αρκεί για να αποκλείσει κανείς την περίπτωση μια Rom να μην είναι σωστή;
      Με το βλέμμα στη Marinaleda...