Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 4 (Nikel) για πρώτη φορά.

• Οδηγός
    • ROM
    • RedMi Note 4
    • MIUI V8

Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες

• Ο/H demitris έγραψε:

Επειδή προχώρησα και έκανα διάφορα από τότε θα πω σε ποια φάση είμαι τώρα. Πέρασα fastboot rom...εγκατέστησα την ελληνική 8.0.9.0 αλλά δεν έβλεπε τις sim. Έβαλα πάλι fastboot, δουλευει και τώρα που πέρασα την 8.1.6.0 έχει κολλήσει στην οθόνη boot....

και κάτι που έκανα λάθος μάλλον την πρώτη φορά με το sp_flash_tool... Ξετικάρα μονάχα το preloader...ολα τα άλλα τα αντικατέστησα...

Τώρα λειτουργεί με αυτή τη rom miui 8 global 6.12.29/beta την οποία έβαλα με sp flash tool. Δεν θα έπρεπε με την διαδικασία του πρώτου ποστ να περάσω οποία rom θέλω;

=============== Ιαν 3rd 2017, 3:47am ===============
      Έχουν τεντώσει τα νεύρα....

Δεν μπορώ να περάσω stable με τίποτα.. Περνάω china_dev και global_dev με fastboot αλλά μέχρι εκεί...

Τι να πω? να ευθύνεται για όλα το γεγονός ότι έκανα unlock με unofficial?

Μπορεί να γίνει κάτι τώρα?

Ποια stable δεν μπορείς να περάσεις δεν μας εξηγείς όμως. Εγώ κατάλαβα μόνο ότι έκανες unlock bootloader (με unofficial rom μέσα, δεν έχει σημασία βασικά, αφού ξεκλείδωσε, ξεκλείδωσε) πέρασες TWRP, πέρασες 2 ελληνικές εκ των οποίων η πρώτη δεν έβλεπε τις SIM και η 2η δεν έκανε καν boot. Από εκεί και πέρα σωστά στο sp_flash έκανες uncheck το preloader, αυτό συνιστούν όλοι οι οδηγοί. Η ερώτησή μου είναι πριν περάσεις τις ελληνικές έκανες τα 3 wipe (data, cache και dalvik cache) από το TWRP recovery ?
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Ποια stable δεν μπορείς να περάσεις δεν μας εξηγείς όμως. Εγώ κατάλαβα μόνο ότι έκανες unlock bootloader (με unofficial rom μέσα, δεν έχει σημασία βασικά, αφού ξεκλείδωσε, ξεκλείδωσε) πέρασες TWRP, πέρασες 2 ελληνικές εκ των οποίων η πρώτη δεν έβλεπε τις SIM και η 2η δεν έκανε καν boot. Από εκεί και πέρα σωστά στο sp_flash έκανες uncheck το preloader, αυτό συνιστούν όλοι οι οδηγοί. Η ερώτησή μου είναι πριν περάσεις τις ελληνικές έκανες τα 3 wipe (data, cache και dalvik cache) από το TWRP recovery ?
      Καλημέρα...έχεις δίκιο τρέχω αλλά ήταν και περασμένη ώρα και τα νεύρα σπασμένα.

Το κινητό ηρθε από geekbuying με την 8.0.5.0 (unofficial). Το ξεκλείδωσα και προσπάθησα να βάλω την ελληνική 8.1.6.0 χωρίς επιτυχία. Πέρασα με sp_flash_tool την global_dev και μετά την ελληνική 8.0.9.0 αλλά δεν έβλεπε τις sim.
      Και τώρα είμαι συνέχεια σε ένα κύκλο. Περνάω με sp_flash_tool είτε china_den είτε global_dev (6.12.29 και στις 2 περιπτώσεις), δουλεύει και όταν προσπαθώ να περάσω stable (ελληνικές 8.0.9.0 / 8.1.6.0) είτε με flash την 8.1.2.0 ( από miui.com) δεν κάνει boot. Πάντα κάνω τα 3 wipe (data, cache και dalvik cache) και ενίοτε όταν μου βγάζει σφάλμα σε αυτά έχω κάνει και format data.

Φαντάζομαι κατά την διάρκεια όλων αυτών που δοκιμάζω είτε κάτι χάνω είτε κάτι έχω κάνει που επηρεάζει την διαδικασία.
    • Ο/H demitris έγραψε:

Ο/H BanditGR έγραψε:

Καλημέρα...έχεις δίκιο τρέχω αλλά ήταν και περασμένη ώρα και τα νεύρα σπασμένα.
      Το κινητό ηρθε από geekbuying με την 8.0.5.0 (unofficial). Το ξεκλείδωσα και προσπάθησα να βάλω την ελληνική 8.1.6.0 χωρίς επιτυχία. Πέρασα με sp_flash_tool την global_dev και μετά την ελληνική 8.0.9.0 αλλά δεν έβλεπε τις sim.
      Και τώρα είμαι συνέχεια σε ένα κύκλο. Περνάω με sp_flash_tool είτε china_den είτε global_dev (6.12.29 και στις 2 περιπτώσεις), δουλεύει και όταν προσπαθώ να περάσω stable (ελληνικές 8.0.9.0 / 8.1.6.0) είτε με flash την 8.1.2.0 ( από miui.com) δεν κάνει boot. Πάντα κάνω τα 3 wipe (data, cache και dalvik cache) και ενίοτε όταν μου βγάζει σφάλμα σε αυτά έχω κάνει και format data.

Φαντάζομαι κατά την διάρκεια όλων αυτών που δοκιμάζω είτε κάτι χάνω είτε κάτι έχω κάνει που επηρεάζει την διαδικασία.

Είναι σίγουρα μια πιθανότητα. Εγώ θα σου έλεγα να κρατήσεις για την ώρα την Global dev που δουλεύει σωστά και αν δεν κάνω λάθος έχει πλέον και ελληνικά. Αργότερα όταν βγει κάποιο update, δοκιμάζεις πάλι (με ψυχραιμία) τις ελληνικές.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Είναι σίγουρα μια πιθανότητα. Εγώ θα σου έλεγα να κρατήσεις για την ώρα την Global dev που δουλεύει σωστά και αν δεν κάνω λάθος έχει πλέον και ελληνικά. Αργότερα όταν βγει κάποιο update, δοκιμάζεις πάλι (με ψυχραιμία) τις ελληνικές.
      Εκεί κατέληξα και εγώ αν και δεν με ικανοποιεί σαν λύση...Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ για πιο λόγο μπορώ να βάλω μονάχα dev_rom....
    • Ο/H demitris έγραψε:

Ο/H BanditGR έγραψε:

Εκεί κατέληξα και εγώ αν και δεν με ικανοποιεί σαν λύση...Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ για πιο λόγο μπορώ να βάλω μονάχα dev_rom....
      Μισό, μέσω του sp_flash δεν μπορείς να περάσεις Global Stable πχ την nikel_global_images_V8.1.2.0.MBFMIDI_20161118.0000.00_6.0_global_29673a36a6 που είναι και η τελευταία ? Δεν είναι ανάγκη να περάσεις τις XRTV/GTV.
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Μισό, μέσω του sp_flash δεν μπορείς να περάσεις Global Stable πχ την nikel_global_images_V8.1.2.0.MBFMIDI_20161118.0000.00_6.0_global_29673a36a6 που είναι και η τελευταία ? Δεν είναι ανάγκη να περάσεις τις XRTV/GTV.
      Το δοκίμασα....όταν κάνω αντικατάσταση όλων αρχείων (πλην του preloader) τότε δεν ξεκινάει το κινητό. Όταν αντικατέστησα μονάχα τα boot-system έβγαζε σφάλματα του τύπου "οι υπηρεσίες google δεν ανταποκρίνονται"...
    • Ο/H demitris έγραψε:

Το δοκίμασα....όταν κάνω αντικατάσταση όλων αρχείων (πλην του preloader) τότε δεν ξεκινάει το κινητό. Όταν αντικατέστησα μονάχα τα boot-system έβγαζε σφάλματα του τύπου "οι υπηρεσίες google δεν ανταποκρίνονται"...
      Λοιπόν μπορείς να δοκιμάσεις το εξής:

1) Πέρνα TWRP μέσω fastboot. Μπες σε αυτό και κάνε τα 3 wipes (data, cache, dalvik-cache). ΜΕΤΑ πέρνα μέσω sp_flash την Global Stable. Δες αν ανοίξει.

Αν δεν παίξει το 1).

2) Πέρνα κανονικά την Global dev ROM μέσω sp_flash. Κατέβασε τη recovery (ΟΧΙ fastboot) ROM, Global stable από εδώ και πέτα τη μέσα στο τηλέφωνο, στον αποθηκευτικό χώρο (ή στην SD card αν έχεις). Μέσα από την εφαρμογή του updater του κινητού, πάνω δεξιά στις 3 τελίτσες επέλεξε επιλογή πακέτου αναβάθμισης (choose update package) και εντόπισε και πάτησε το αρχείο αυτό. Δες αν θα κάνει update.
    • Διαφήμιση
    • Παιδια καλημερα , καλη χρονια σε ολους με υγεια πανω απ ολα

εμενα το 17 με βρηκε να ξαναπροσπαθω να βαλω καινουργια ρομ στο κινητο μου

μια ερωτηση θα ηθελα να κανω δοκιμασα να περασω την recovery twr cofface, αλλα στην γραμη εντολων δεν αναγνωριζει την
      recovery
      καποια ιδεα?

σας ευχαριστω πολυ
    • Τι εννοείς; Έχει το ίδιο όνομα με αυτο που δίνεις;
      Προσοχή στην κατάληξη... img

• παραθετω την φωτογραφια με τον φακελο adb και την recovery που εβαλα στον φακελο

θα πρεπει να το μετονομασω σε recovery img?
      Images
      • IMG_20170104_113327.jpg

38,24 kB, 314×235, viewed 127 times
    • Διαφήμιση
    • Αν στην εντολή δίνεις recovery.img τότε θα την μετονομάσεις σε "recovery"