Η ερώτησή σου έχει 2 σκέλη.Ο/H redSparrow έγραψε:
Αλλά με τις kenzo rom, ξέρεις τι παίζει; μπορώ να περάσω όποια θέλω και μετά να περάσω κάτι έξτρα και θα είμαι οκ;
Απλά δεν έχω ξεκινησει διαδικασία ακόμα (ξεκλείδωμα bootloader κλπ), γιατί αν δε βρω roms, να είναι συμβατές και 100% λειτουργικές, δεν υπάρχει για μένα λόγος να προχωρήσω ....
Στο πρώτο (αν με οποιαδήποτε custom rom για kenzo θα είσαι εντάξει, με την προσθήκη κάποιων έξτρα, στο kate) η γενική απάντηση είναι όχι. Θα πρέπει η rom που θα διαλέξεις να το αναφέρει αυτό (και ακόμη καλύτερα θα πρέπει να διαβάσεις μαρτυρίες αυτών που το έκαναν και τους δούλεψε) χωρίς να σημαίνει ότι τα πράγματα θα δουλέψουν με τον ίδιο τρόπο σε σένα.
Στο δεύτερο σκέλος (non miui custom rom 100% συμβατή) επίσης η γενική απάντηση είναι όχι. To να περάσεις σε μια τέτοια rom είναι λύση αν θες να δεις πχ. πως είναι το nougat (android 7) στη συσκευή σου ή πώς πάει με καθαρόαιμο android (aosp) ΑΛΛΑ θα πρέπει να λάβεις υπόψην ότι θα υπάρχουν πράγματα, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά, που δεν θα δουλεύουν όπως πρέπει. πχ. να κρασάρει η κάμερα ή να χρειάζεται ειδική εγκατάσταση οδηγού να δουλέψει το ξεκλείδωμα με αποτύπωμα κλπ. και γι αυτά τα πράγματα (εαν σε ενδιαφέρουν να δουλεύουν) θα πρέπει να κάνεις έξτρα ενέργειες ή να βρεις workaround.
Δεν έχουν ΟΛΕΣ οι custom rom τα ΙΔΙΑ προβλήματα, έτσι θα πρέπει να κάνεις την προσωπική σου έρευνα, να καταλήξεις στη -συμβατή- rom που θες και να ενημερωθείς από το θέμα που έχει ανοίξει για την παρουσίασή της ο δημιουργός της.
ΥΓ. ΑΝ το βασικό σου πρόβλημα στο miui είναι ο launcher, μπορείς να τον αντικαταστήσεις με όποιον σου αρέσει, διατηρώντας όμως σαν βάση ένα λειτουργικό 100% συμβατό με τη συσκευή σου