Καλησπέρα,έχω μια ερώτηση επειδή δεν είμαι σίγουρος. Είμαι με 8.3.15 ελληνική dev rom και θέλω να μεταβώ στην τελευταία stable ελληνικη (9.5.2.0).Εκτός από factory reset (δλδ τα 3 wipe - cache,dalvik cache, data) θέλω να σβήσω και το internal storage για να καθαρίσει εντελώς το κινητό.Σε αυτή τη περίπτωση κάνοντας δλδ wipe και το internal storage, αν περάσω την νέα rom σε ενα usb stick θα μπορέσω να την περάσω μέσω otg από το recovery ή θέλει άλλη διαδικασία;
Γενική Συζήτηση για το Mi-5S Capricorn
- Mi-5S/Plus
-
-
@billg
Είναι η μια λύση.
Η άλλη είναι να συνδέσεις το τηλέφωνο σου όταν είσαι σε twrp στον υπολογιστή σου και να περάσεις εκ νέου την rom στη μνήμη του και να φλασαρεις.
Βάλε οδηγούς, αν δεν το έχεις κάνει
Αυτοματοποιημένη εγκατάσταση drivers για κινητά Xiaomi σε όλα τα Windows x64 & x86
και πρόσεξε τις οδηγίες εγκατάστασης της rom που θέλεις να περάσεις. -
Ευχαριστώ για την απάντηση, τους έχω τους οδηγούς εγκατεστημένους εδώ και καιρό...
-
Καλημέρα!
@billg
Η λύση που σου είπε ο Απόστολος είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Θα πρότεινα να δείς εάν συνδέεσαι με το PC από TWRP πρίν κάνεις οτιδήποτε. Τσέκαρε δηλαδή την επικοινωνία πρώτα και μετά ξεκίνα.
Η άλλη λύση είναι : Κάνεις τα 3 wipes, περνάς κανονικά την rom και αφού έχεις τελειώσει την εγκατάσταση κάνεις και το wipe της internal storage.
Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Demaκεια μέθοδο (@'demakhs') η οποία λέει Format Data παντού και πάντα για να κοιμάσαι ήσυχος.Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
@pavlidisc
Μάλλον θα ακολουθήσω την άλλη λύση που πρότεινες (3 wipe - εγκατασταση rom - wipe internal storage), μου φαίνεται η πιο γρήγορη και εύκολη.
Η τελευταία λύση που ανέφερες (format data) πληροφοριακά, κάνει πιο βαθύ καθαρισμό από το factory reset + wipe internal storage;
Ευχαριστώ! -
Ο/H billg έγραψε:
Η τελευταία λύση που ανέφερες (format data) πληροφοριακά, κάνει πιο βαθύ καθαρισμό από το factory reset + wipe internal storage;
Το format διαμορφώνει.
Το format το κάνουμε (συνήθως) την πρώτη φορά που εγκαθιστούμε το TWRP ή όταν αλλάζουμε TWRP. Αλλιώς μπορεί να μην μας κάνει mount το data ή να μην μας περνάει σωστά την rom.
Επίσης, είναι η έσχατη λύση όταν έχουμε άλυτα προβλήματα...είναι δηλαδή ένα βήμα πριν το φλασάρισμα με fastboot rom.
Εφόσον έχει ίδιο TWRP, δεν αλλάζεις έκδοση Android, δεν αλλάζεις έκδοση MIUI, δεν είχες προβλήματα λειτουργίας μέχρι τώρα, για μένα δεν χρειάζεται να κάνεις Format Data.Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Κατάλαβα, είναι για πιο τραβηγμένες περιπτώσεις.Ευχαριστώ..
-
-
... ή ότι απλά οι κάτοχοι δεν είναι γκρινιάρηδες!!!
Δεν εννοώ εμένα... εγώ postάρω αρκετά. Στους υπόλοιπους κατόχους αναφέρομαι. Χεχε!
Το μόνο μου παράπονο είναι ότι δεν μπορώ να βρω την 1-1,5 ώρα SOT που έχασα στον δρόμο... ψάχνω ψάχνω, αλλά πουθενά! Τρελό κρύψιμο!!!
from my Mi5sΗ Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
-
Έχουν αναφέρει πολλοί ότι με την dev ξαναβρήκε την ζωή της η μπαταρία. Αλλά εγώ... μια ζωή στραβόξυλο. Επιμένω Stable.
Εμένα μετά από πολύ ιδρώτα και σκάλισμα ρυθμίσεων κατάφερα να πιάσω 4 ώρες SOT σε 1,5 μέρα (official stable). FB και Messenger Light εννοείται. Έκλεισα και πολλές ανανεώσεις παρασκηνίου. Δεν μου λείπει κάτι, όλα δουλεύουν όπως πριν. Το κλείσιμο κάποιον ρυθμίσεων δεν επηρέασε την λειτουργία του τηλεφώνου δηλαδή. Αλλά πριν το σκαλισω είχα ... 3 ώρες και αυτές με το ζόρι!!!!
Το 5ωρο στις 2 ημέρες που είχα με 8.5.4 το βλέπω άπιαστο πάντως.
from my Mi5sΗ Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Ο/H pavlidisc έγραψε:
Το μόνο μου παράπονο είναι ότι δεν μπορώ να βρω την 1-1,5 ώρα SOT που έχασα στον δρόμο... ψάχνω ψάχνω, αλλά πουθενά! Τρελό κρύψιμο!!!
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0