Διαφήμιση

Xiaomi Redmi Note 3 Pro (ξαφνικός θάνατος);

• Ο/H chat1978 έγραψε:

Του πήρε λίγο περισσότερο χρόνο αλλά κατέληξε σε διαφορειτκό λάθος

Source Code

1. [180.20 COM8]:[COM8]:start flash.
      2. [182.25 COM8]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status!
      3. [184.78 COM8]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status!
      4. [187.33 COM8]:try to reset status.
      5. [189.37 COM8]:Switch mode back
      6. [189.37 COM8]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status!
      7. [191.91 COM8]:try to reset status.
      8. [193.95 COM8]:Switch mode back
      9. [193.95 COM8]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status!
      10. [196.49 COM8]:try to reset status.
      11. [198.53 COM8]:Switch mode back
      12. [198.53 COM8]:cannot receive hello packet
      Προβολή όλων
      Από τον τοπικό admin χρήστη, έκανα πρώτα runas.
      κανε ενα restart στο pc (χωρις το κινητο συνδεδεμενο φυσικα). σιγουρεψου οτι και ο φακελος που του εχεις δειξει δεν εχει "spaces" στο ονομα του.
    • @chat1978
      ?( ?( Έχεις το kenzo ή το Kate?
      You may think you can fly - but you better not try
    • [/quote]
      @chat1978 Έχεις το kenzo ή το Kate?

Kenzo. Έμαθα και την διαφορά σήμερα.
      Kenzo η αρχική έκδοση. Kate η international

Λοιπόν, ευχαριστώ τον Bodai που μπήκε σε τσατ να με βοηθήσει.

Ουσιαστικά μου είπε να τρέξω το flash_all.bat απευθείας.
      Η πρώτη εντολή που κάνει ουσιαστικά query την συσκευή δεν κάνει τίποτα. Κοίταξα τον task manager και το process του fastboot καθόταν ακίνητο σε όλα (cpu+io) και λίγο η μνήμη έπαιζε.
      Μετά κάναμε rem τις εντολές που κάνουμε query και πήγαμε απευθείας σε αυτή που κάνει flash η οποία όμως έχει την ίδια συμπεριφορά στο process.

Εγώ θεωρώ ότι έχει πρόβλημα hardware και ο bodai προς εκεί σκέφτεται. Ανάφερε ότι συμπεριφέρεται σαν μισοκαμμένο modem.
      Κάπου εδώ το σταματήσαμε. Περιμένω και απάντηση από το banggood αλλά δεν έχω ελπίδες γιατί σε ένα άλλο προιόν έκαναν τις πάπιες.

Ευχαριστώ και πάλι όλους και αν κάποιος έχει καμιά φανταστική ιδέα τα λέμε αύριο

Καληνύχτα Ελλάδα!
    • Διαφήμιση
    • αν εισαι στις 180 μερες του paypal δεν νομιζω να εχεις προβλημα, επισης εχεις και δωρεαν μεταφορικα απο το paypal στο να το στειλεις πισω ;)
    • OffTopic

Ο/H iakoboss7 έγραψε:

αν εισαι στις 180 μερες του paypal δεν νομιζω να εχεις προβλημα, επισης εχεις και δωρεαν μεταφορικα απο το paypal στο να το στειλεις πισω ;)
      Να σου πω μια πρόσφατη ιστορία που είχα.

Πριν 3 μήνες έφτασε ελατωματική από banggood μια συσκευή των 10 ευρώ. Το banggood έκανε την πάπια και το paypal μου ζήτησε στο dispute tracking number επιστροφής, όσο δηλαδή κόστίζε το αντικείμενο.
      Τους έστειλα ένα μαιλ αλλά το paypal για πρώτη φορά δεν μου απάντησε καν.

Γενικά έχει αλλάξει η πολιτική του dispute. Εγώ από τότε θεωρώ τα λεφτά σε πολύ μεγαλύτερο ρίσκο. Παλαιότερα τα είχαν επιστρέψει γρήγορα ενώ έκαναν και το dispute υπερ μου, χωρίς επιστροφές και τα σχετικά για πιο μεγάλη παραγγελία (50ευρώ)
    • Φιλε chat, στο ειπα και στο αλλο forum και θα σου το ξαναπω.

Αφου εχεις κανει τοση μεγαλη προσπαθεια (και πραγματικα σε χαιρομαι που το παλευεις και τα παιδια που σε βοηθανε-for science), κανε ενα κοπο και φτιαξε ενα bootable στικακι/usb δισκο, με το WintoUSB με Windows 7X64.

Επανελαβε τη διαδικασια απο αυτο.

Τα Windows 10 δεν τα εμπιστευομαι για αυτες τις δουλειες.
    • Απ ότι βλέπω λύση δεν βρήκε στο πρόβλημα σου. Αν θέλεις αύριο πρωί να κάνουμε μία δοκιμή μαζί...έχω κάτι στο μυαλό μου..
      Όσο για το καλώδιο δεν έχει σχέση με τα χρώματα.....

• Διαφήμιση
    • Καλημέρα

Ο/H psolord έγραψε:

Φιλε chat, στο ειπα και στο αλλο forum και θα σου το ξαναπω.

Αφου εχεις κανει τοση μεγαλη προσπαθεια (και πραγματικα σε χαιρομαι που το παλευεις και τα παιδια που σε βοηθανε-for science), κανε ενα κοπο και φτιαξε ενα bootable στικακι/usb δισκο, με το WintoUSB με Windows 7X64.

Επανελαβε τη διαδικασια απο αυτο.

Τα Windows 10 δεν τα εμπιστευομαι για αυτες τις δουλειες.
      Κοίτα μπορώ να κάνω και αυτό. Ακολουθώ τις οδηγίες και ενώ τρέχει κάνω εγκατάσταση αυτά που χρειάζεται;
      Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα κάνει διαφορά.
      Αλλά οκ, θα το προσπαθήσω

Ο/H geoanto555 έγραψε:

Απ ότι βλέπω λύση δεν βρήκε στο πρόβλημα σου. Αν θέλεις αύριο πρωί να κάνουμε μία δοκιμή μαζί...έχω κάτι στο μυαλό μου..
      Όσο για το καλώδιο δεν έχει σχέση με τα χρώματα.....
      Ευχαρίστως. Σου έστειλα μήνυμα.
    • Απλα διαλεγεις το iso που θες και κανεις εγκατασταση στο εξωτερικο μεσο.

Μετα κανεις boot απο το εξωτερικο μεσο και κανει εγκατασταση κανονικα.

Αφου τελειωσει, προχωρας στα εδνοτερα με το κινητο.

Δε λεω οτι θα πετυχει, αλλα στα τοσα που εχεις κανει αυτο θα ειναι πταισμα! :P
    • Βάζω το κινητό και ούτε καν το βλέπει πια το λειτουργικό. Κάπου εδώ εγώ θα σταματήσω καθώς από την εμπειρία μου με υπολογιστές το πράγμα φαινόταν πεθαμένο.
      Ο κύρια αιτία που το πιστεύω αυτό είναι ο τρόπος που έγινε, έτσι ξαφνικά. Non-rooted λειτουργικό πήγε και τα ξέκανε όλα; Κατεμέ αυτό φωνάζει hardware.

Απλά η ανάγκη λόγω συγκηρίας, η περιέργεια να μάθω περισσότερα και η απίστευτη διάθεση όλων να βοηθήσουν με έκανε να το κυνηγήσω.

Όμως από την Παρασκευή έχει φύγει σχεδόν ένα ολόκληρο ΣΚ και κάπου εδώ πιστεύω παραδίνομαι.

Επίσης να προσθέσω ότι αυτή η ιδέα της αποσπώμενης μπαταρίας ποτέ δεν μου έκατσε καλά. Ειλικρινά πιστεύω ότι αν μπορούσα να αποσυνδέσω το power, όλα θα ήταν ξεκάθαρα από την πρώτη μέρα. Ναι είναι πρόβλημα όταν πάνε τα πράγματα στραβά, αλλά οποιαδήποτε λογική moding αλλά και γενικά android περιλαμβάνει αυτό τον κίνδυνο, περισσότερο από τα λοιπά λειτουργικά. Επαυξάνοντας με αυτό που μου έτυχε, θεωρώ την μη αποσπώμενη μπαταρία την μεγαλύτερη κουταμάρα ever, και αν δεν κάνω λάθος, έχουμε την αγαπημένη εταιρία όλων που την εισήγαγε.

Να ευχαριστήσω θερμά όλους για την βοήθεια σας αυτό το διήμερο. Γενικά οι οδηγοί είναι πλήρεις και σαφείς. Αν υπάρχει εμπιστοσύνη στο τι κάνει ο χρήστης τότε είναι εμφανές ότι είναι στραβό. Βέβαια κάποια πράγματα μαθαίνεις όταν κάποιος σου δείχνει ή σκαλίζεις περισσότερο. Πχ εγώ επαλήθευσα ότι το flash app είναι ένα χαζό front end, και ότι όλη η δουλειά είναι στο bat.

Ειδικές ευχαριστίες όμως στον geoanto555 και στον Bodai και τα teamviewer sessions.
      Υποθέτω αρκετοί εδώ είστε τεχνικοί κινητών;

Τα επόμενα μου βήματα είναι να αντικαταστήσω την συσκευή.

Επειδή 26 Οκτωβρίου πρέπει να ταξιδέψω χρειάζομαι γρήγορα εναλλακτική. Το πρόβλημα μου εντοπίζεται στα παρακάτω σημεία
      • Παρόλο που κάποιες παραγγελίες έρχονται σε 12 μέρες, δεν μπορώ να ρισκάρω παραγγελία από Κίνα με 17 μέρες.
      • Να το στείλω εγγύηση πίσω και να περιμένω άλλη συσκευή θέλει πολύ χρόνο. Το banggood δεν έχει απαντήσει από Παρασκευή βράδυ.
      • Το redmi note 3 pro είναι φαντανστικό εκτός από δύο θέματα. Την μη αποσπώμενη μπαταρία και το μεταλλικό κάλυμα που δεν μου αρέσει καθόλου στην αφή. Ζήτω το πλαστικό. Επίσης υπάρχει το θέμα με την 800Mhz συχνότητα. Αν θα ξανάπερνα, θα ήθελα την international έκδοση, νομίζω kate.
      • Δεν υπάρχει αντίστοιχο κινητό στα λεφτά του. Νομίζω ούτε κοντά δεν πλησιάζουν ακόμα και στα 50 ευρώ εύρος
      • Να πάρω ξανά συσκευή που αποδεδειγμένα μου έσκασε στην μάπα; Ιστορικά ξέρω ότι η μορφή της γκατεμιάς που με δέρνει, η δεύτερη συσκευή θα μου βγεί καλή. Βλέπεις η πρώτη απόπειρα σε κάτι ωραία πρέπει να μου βγει από την μύτη.
      • Ο μόνος αντίλογος είναι να πάρω ένα k3 note ξανά από το οποιο ήμουν πιο ευχαριστημένος από το redmi, αν εξαιρέσεις το θέμα rom και την αντιπαθή vibeui. Παρεπιπτόντως το κινητό μου, το έχω δώσει στην γυναίκα μου με flashed mioui 8 και εκτός από κάτι θεματάκια πάει μια χαρά.

Συνεπώς έχω τις παρακάτω επιλογές.
      Μένω με το nokia 625 και την απαράδεκτη περιορισμένη εμπειρία των windows phone. Τουλάχιστον θα δουλεύει το gps.
      1. Καβατζώνω πίσω το πρώην κινητό μου lenovo k3 note και αυτή επιστρέφει στην προηγούμεν μπακατατέλα που είχε. Δεν πολύ θέλω γιατί θα έχουμε μόνο ένα σοβαρό κινητό στο ταξίδι και το gps έιναι σημαντικό. Στην μπακατέλα της δεν δουλεύει. Σε αυτή την περίπτωση περιμένω να δω τι θα κάνει το banggood αλλά πιστεύω θα τραβήξει κανένα τρίμηνο η ιστορία.
      2. Βρήκα rn3p από amazon.de αλλά και εδω στο eglobalcentral (Xiaomi Redmi Note 3 Pro Dual Sim 32GB 4G LTE SIM FREE/ UNLOCKED - Silver) αλλά κανένα δεν είναι international. Τα λοιπά κινεζομάγαζα δεν έχουν διαθεσιμότητα στις ευρω-αποθήκες τους. Το eglobalcentral δεν το γνωρίζω αλλά έχει paypal.
      Αν πάρω καινούργιο και λειτουργήσει η εγγύση, το πολύ πολύ θα έχουμε δύο ή το μεταπουλάω εδώ. Ήδη συνολικά για την συσκευή μου έχω δώσει 250 ευρώ ήδη μαζί με το τελωνείο.
      Αν περιμένω εγγύηση, τότε ταξίδι χαλάει και άγνωστο το πότε θα έχω συσκευή. Δεν μου έχει τύχει ποτέ να χρειαστώ εγγύηση.

Η δεύτερη λύση με το ασημένο από eglobalcentral μοιάζει με την καλύτερη επιλογή. Με 160 ευρώ θεωρητικά λύνω το πρόβλημα μου γρήγορα. Δυστυχώς το σκούρο έχει 180. Τους έχω στείλει ένα μαιλ να μου απαντήσουν σε κάποια πράγματα.

Αν υπάρχει άλλη λύση, παρακαλώ να μου πείτε.
    • Αν και θα ήθελα να κάνεις μία δοκιμή και σε άλλο pc.... η απόφαση είναι δική σου..
      Επίσης ..σόρρυ για το πρωι... Ξέρω ότι έχεις και συ το ζόρι σου...
      Οτι χρειαστείς θα είμαστε εδώ...

• Διαφήμιση
    • Ο/H geoanto555 έγραψε:

Αν και θα ήθελα να κάνεις μία δοκιμή και σε άλλο pc.... η απόφαση είναι δική σου..
      Επίσης ..σόρρυ για το πρωι... Ξέρω ότι έχεις και συ το ζόρι σου...
      Οτι χρειαστείς θα είμαστε εδώ...
      Καλέ τι λές; Με βοήθαγες. Απλά υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι.
      Και εγώ μηχανικός λογισμικού είμαι, και συχνά είμαι σε αντίστοιχη θέση.

Όπως και να έχει, όλα τα άλλα μηχανάκια είναι windows 10 και το ένα είναι της δουλειάς που δεν παίζει να κάνω αυτά τα κόλπα.

Από περιέργεια, σας έχουν τύχει περιπτώσεις σαν και αυτή που τίποτα δεν δουλεύει, το βάζεις σε άλλο μηχάνημα και ξαφνικά όλα φτιάχνονται;
      Εγώ πάντως δεν ξέρω αν θα εμπιστευόμουν κινητό που έκανε αυτά. Φαντάσου τώρα να είσαι σε ξένη χώρα και να εξαρτάσαι από το κινητό και να αυτοκτονήσει ξανά έτσι! Θα κάνουμε team viewer με 13 ώρες διαφορά; :)

Ειλικρινά σε ευχαριστώ πάντως. Τώρα με καίει τι να κάνω. Πως να λύσω το θέμα, χρειάζομαι συσκευή.