[XTRV/GTV-6.10.20] H νέα έκδοση της Ελληνικής MIUI V8 ROM. (τελευτ. ενημέρωση 4/11 14:57)
- Ολοκληρώθηκε
- ROM
- Poll
- Xiaomi
- Miui Dev
-
-
-
-
Ο/H papaflessas έγραψε:
καλησπερα παιδια επειδή βαζω stable rom και οχι dev
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την dev για το redmi note 3 pro το marshmallow πως τα παει σε αυτο το κινητο ?
Από την πρώτη μέρα που πήρα το κινητό, πέρασα την xiaomi-miui-hellas-5.1_kenzo_V8_GTV-6.7.28 (Android 5.1.1)
Ήταν η ελληνική BETA που έπαιζε εκείνη την εβδομάδα.
Αρχικά είπα να μείνω λίγες μέρες με αυτήν, για να διαμορφώσω μια πρώτη άποψη για το MIUI, μιας και ήταν η πρώτη μου επαφή με αυτό.
Να έχω δηλαδή ένα μέτρο σύγκρισης για ότι άλλο πέρναγα στο μέλλον...
Μετά βγήκε η MM και ήθελα πολύ να την βάλω αλλά είδα ότι υπήρχαν κάποια αρχικά θέματα που έπρεπε να λυθούν.
Είπα λοιπόν να περιμένω λίγο ακόμα. Τελικά πέρασα την xiaomi-miui-hellas-6.0_kenzo_V8_GTV-6.10.13 (Android 6.0.1)
Γενικά στο κινητό μου έχω ΠΑΡΑ πολλές εφαρμογές με το καλημέρα!
Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή, πέρα από τις 150 περίπου του συστήματος, έχω εγκατεστημένες άλλες 300! (και λίγες είναι)
Αυτό δεν είναι κάτι νέο. Πάντα έτσι φορτωμένο στα Apps είναι το κινητό μου.
Η κατανάλωση που είχα με την προηγούμενη ROM ήταν Normal για ένα σύγχρονο κινητό.
Δεν έμενα ποτέ από μπαταρία μέσα στη μέρα! Και κράταγε και λίγες ακόμα ώρες, πέρα του 24ωρου.
Ας πούμε ότι πλησίαζε το πολύ την 1.5 μέρα. Την οποία όμως δεν έφτασα ποτέ, ανεξαρτήτως του εάν το χρησιμοποιούσα πολύ ή λίγο.
Αυτό γιατί μπορεί στην πολύ χρήση να μη μάσαγε αλλά αν μεσολαβούσαν πολλές ώρες αναμονής, υπήρχε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ πτώση της μπαταρίας...
Ενδεικτικά, όσες φορές το είχα ελέγξει, κατανάλωνε περίπου 13% στο 6ωρο, στην αναμονή,
με ανοιχτά ΠΑΝΤΑ (όλο το 24ωρο) τα: WiFi, Bluetooth (λόγω χρήσης MiBand V1.0) και δίκτυο 2G (χωρίς DATA)!
Με την ΜΜ τώρα τα πράγματα ουσιαστικά παρέμειναν ως είχαν όσων αφορά την κατανάλωση στις ώρες χρήσης, (με ανοιχτή οθόνη).
Αλλά η κατανάλωση όταν το κινητό βρίσκεται σε αναμονή έχει μειωθεί δραματικά προς το καλύτερο!
Η διαχείριση ενέργειας στο Android 6 είναι πραγματικά εξαιρετική! Τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα χρήσης.
Το κινητό μου βγάζει πλέων το λιγότερο μία ολόκληρη παραπάνω μέρα με την ίδια χρήση σε σχέση με πριν!!!
Και μιλάμε, πέρα από τα παραπάνω που αναφέρω, ότι έχω επιτρέψει μεταξύ άλλων σε εφαρμογές όπως:
Gmail (με αυτόματο συγχρονισμό όλη μέρα), What's App, Viber και LifeReminders να ανοίγουν μόνες τους...
Επίσης, δεν έχω κάνει ποτέ μέχρι τώρα χρήση κάποιας εφαρμογής διαχείρισης ενέργειας. Ούτε καν της μαμίσιας!
Να και μερικά Snapshots... (στην πρώτη φώτο είναι που με την προηγούμενη ROM σε αντίστοιχη φάση μου έπεφτε 13% σε 6 ώρες, ενώ τώρα μόλις 1%)
Να πω βέβαια ότι μέσα στο χρόνο χρήσης υπήρξαν ελάχιστες μικρές κλήσεις, ενώ δεν έτυχε να τρέξω κάποιο παιχνίδι.
Σε κάθε περίπτωση όμως, οι 8 ώρες και 43 λεπτά χρήσης σε 2.5 μέρες, είναι νομίζω εντυπωσιακές...
Ουσιαστικά δύο προβλήματα αντιμετωπίζω. Το ένα είναι το γνωστό θέμα με τα Widgets, (το οποίο όμως από ότι λένε τα παιδιά εδώ έχει διορθωθεί στην GTV-6.10.20)
και το άλλο είναι η άρνηση της εφαρμογής ES File Explorer/Manager PROES File Explorer/Manager PRO να αποκτήσει δικαιώματα Root!
Το περίεργο είναι ότι το κινητό είναι κανονικά Root και μάλιστα με όποιες εφαρμογές έχω που κάνουν χρήση των δικαιωμάτων να λειτουργούν χωρίς πρόβλημα.
Όταν όμως πάω να επιλέξω την αντίστοιχη πρόσβαση στο ES, τρώω πόρτα! (το μήνυμα αυτό, κανονικά βγαίνει όταν η συσκευή δεν είναι Root)
Το έχει συναντήσει κανείς σας αυτό; Δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ μέχρι τώρα κάποιο πρόβλημα με τον ES.
Επισημαίνω ότι αυτή τι στιγμή έχω την GTV-6.10.13 και όχι την 6.10.20 αυτού του θέματος. Απλά μιας και γράφω εδώ είπα να αναφέρω το πρόβλημα.
Ο/H mparaxir έγραψε:
Ένα άλλο θέμα κολαει υπερβολικά το πληκτρολόγιο SwiftKey
Δοκίμασε αν θέλεις να κάνεις απεγκατάσταση της BETA έκδοσης του SwiftKey και βάλε την Stable.
Νομίζω γενικότερα θα ήταν καλύτερο να βάζουν τα παιδιά την Stable έκδοση στις ελληνικές ROM...Με το βλέμμα στη Marinaleda... -
λοιπον να αναφερω προβληματα στο ρυζακι οσο αφορα την beta εκδοση που εβαλα μετα απο factory reset υστερα απο τρεις περιπου ημερες παρατηρησα οτι εγινε το κινητο ποιο αργο,στην μουσικη δεν ξερω για ποιο λογο επαιζε τρια τραγουδια και μετα σταματαγε ξαφνικα.
το πληκτρολογιο switkey κολαει απελπιστικα,σημερα απο μονο και για πρωτη φορα στα χρονικα που εχω το ρυζακι εκανε δυο φορες επανεκινηση και αδυνατουσε να μπει κανονικα στο κινητο.
εκανα restore σε gtv παλι καλα ειχα κρατησει back up,οποτε για το ρυζακι δεν την συνιστω -
-
-
Την εχω περασει σε redmi note 3 pro (kenzo) και οποια νεα εφαρμογη και να εγκαταστησω και μου ζητα δικαιωματα, πχ read contacts, read sms, ΔΕΝ με αφηνει να κανω αποδοχη το αιτημα της εφαρμογης, παρα μονο το "deny" μπορεις να πατησεις!
Και μετα απλα δεν ανοιγει η εφαρμογη. -
Ο/H ntel0s έγραψε:
Ή σκέψη και φιλοσοφία της XTRV θα είναι όπως ή GTV και θα προστεθούν το κερνελ , το 3way power menu , τα tweaks και διαφορές αλλαγές στο θέμα από την THUNDER ..
Έχουμε πολύ καιρό ακόμα για να φτάσουμε σε τελική ρομ XTRV , οι δοκιμές που θα γίνονται από σας και από μάς θα μας δώσουν το τελικό αποτέλεσμα , αναμένεται επίσης ν'αλλαξουμε τα sources αλλά κι αυτό θέλει το χρόνο του ...
Υπομονή λίγο ακόμα , έχετε προς το παρόν ρομς για να βαζετε , δεν σας αφήνουμε έτσι όπως βλέπετε , και ή THUNDER υπάρχει και ή GTV επίσης , όταν φτάσουμε εκεί που θέλουμε τότε θα υπάρχει μόνο ή XTRV ..
Θα κάνω κάποιες αλλαγές στο δικό μου κομμάτι της ρομ στο επόμενο update , θα το συζητήσουμε λίγο και με τα παιδιά για να δούμε που θα καταλήξουμε ..
Θέλουμε τα feedback σας γι'αυτο ξεκίνησε ή κυκλοφορία των πρώτων beta1 , μόνο έτσι θα προχωρήσουμε καλύτερα .. -
Ο/H PHILIMON έγραψε:
Ο/H papaflessas έγραψε:
καλησπερα παιδια επειδή βαζω stable rom και οχι dev
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την dev για το redmi note 3 pro το marshmallow πως τα παει σε αυτο το κινητο ?
......
......
......
Το έχει συναντήσει κανείς σας αυτό; Δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ μέχρι τώρα κάποιο πρόβλημα με τον ES.
Επισημαίνω ότι αυτή τι στιγμή έχω την GTV-6.10.13 και όχι την 6.10.20 αυτού του θέματος. Απλά μιας και γράφω εδώ είπα να αναφέρω το πρόβλημα.
Ο/H mparaxir έγραψε:
Ένα άλλο θέμα κολαει υπερβολικά το πληκτρολόγιο SwiftKey
Δοκίμασε αν θέλεις να κάνεις απεγκατάσταση της BETA έκδοσης του SwiftKey και βάλε την Stable.
Νομίζω γενικότερα θα ήταν καλύτερο να βάζουν τα παιδιά την Stable έκδοση στις ελληνικές ROM...
καλημερα και στην 6.10.13 και τωρα που εχω και την 6.10.20 φορεμενη εχω αποκτησει πρισβαση root σε ολες τις εφαρμογές και του es file μεσω του supersu, αν θέλεις για σιγουρια να αποκτησουν προσβαση root οι εφαρμογές επελεξε στον supersu στην επιλογη "χορήγησε" στην κατηγορία ρυθμίσεις /προεπιλεγμενη πρόσβαση,
δηλαδη θα δινει πρόσβαση root αυτόματα σε καθε εφαρμογή που ζητάει, γιατι στο χειροκίνητο μου αργουσε και εμενα να βγαλει την ειδοποίηση και της εδινε άρνηση root
εφοσων παρουν πρόσβαση root οι εφαρμογες που θες μετα το γυρνάς στην επιλογη " προετρεψε" ωστε για λογους ασφαλείας να μην παρει root στο μελον κάποια αλλη εφαρμογή που δεν επιθυμείς
Στάλθηκε από το MI MAX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
OffTopicΠροσοχή στις παραθέσεις από Tapatalk
-
Στο Μι4ι συνεχίζει να μην δουλεύει το automated tasks ακόμα και με factory reset. Νομίζω είναι θέμα της GTV γιατί στο en.miui.com δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα με την Global 6.10.20.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα