Διαφήμιση

Καινούριος σε xiaomi! Βοήθεια!

• Μπραβο βρε "Λαζαρε"!
      Εφοσον σου λεει οτι ειναι ξεκλειδωτο,αυτο θα ισχυει.
      Καλο ειναι να ανεβασεις ενα screenshot απο "Σχετικα με τη συσκευη" καθως και απο το αποτελεσμα του cmd απο τον υπολογοστη,για να μη γινει μπερδεμα...Αν και δεν υπαρχει αμφιβολια.
    • Ναι, αν ξεκλειδώθηκε με official τρόπο είναι φυσιολογικό :)

Μπορείς να βάλεις την Ελληνική πλέον άφοβα.
    • Βλέπω ότι έχει διαφορετικές. GTV, XTRV, THUNDER... ποια περνάω και πως;

Απ' ότι διάβασα η XTRV είναι η πιο καινούρια από τις GTV & THUNDER.
      Αν όντως ισχύει αυτό, ποια προτείνετε να περάσω; Ξέρω ότι η developer ίσως έχει θεματάκια αλλά προσφέρουν και οι δύο εκδόσεις (stable & developer) τα ίδια; Δλδ root κ.τ.λ;
    • Διαφήμιση
    • Παιδιά βοήθεια!
      Ακολούθησα τον οδηγό που βρίσκεται που βρίσκεται ΕΔΩ.
      Έκανε το κινητό boot σε TWRP αλλά όταν πάω να κάνω wipe σε dalvik art cahce, cache και data, μόλις κάνω swipe to wipe μου βγάζει σφάλματα και failed.

Τι κάνω τώρα;;; :(

• Ευχαριστώωωωωωω @heisenberg :D

=============== Δεκ 3rd 2016, 2:35pm ===============
      Παιδιά σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σας!
      @NasDriver @Nikos5150 @heisenberg κατάφερα και πέρασα με επιτυχία στην XTRV Developer και είναι ΤΕ-ΛΕΙ-Α!!!

Έχω κάποιες τελευταίες απορίες αν μπορείτε να με βοηθήσετε :)

1)Το μόνο που δεν έκανα στην όλη διαδικασία, ήταν το nandroid backup που μου πρότεινε ο Νίκος, γιατί δεν ήξερα πως να το κάνω. Θα έχω θέμα μελλοντικά;

2) Είδα ότι η ROM έχει προεγκατεστημένο το SuperSU v2.78-SR1. Την συγκεκριμένη μπορώ να την αναβαθμίσω κι εγώ από κάποιο .apk π.χ. σε SR5 ή να την κάνω Pro έκδοση ή θα έχω πρόβλημα; Επίσης αναβαθμίζεται και μέσω playstore αυτή;

3) Μπορώ να εγκαταστήσω το BusyBox ή δεν χρειάζεται; Στο S4 που είχα root το ήθελε, γι' αυτό ρωτάω.

4) Το κινητό έχει βάλει να γίνονται αυτόματα updates στο MIUI. Να το απενεργοποιήσω ή δεν παίζει ρόλο;

5) Κάθε νέα αναβάθμιση από εδώ και στο εξής, θα γίνεται μέσω του updater στο MIUI (θα επιλέγω απλά το νέο .zip και θα το περνάει) ή είναι άλλη διαδικασία;

6) Μπορώ να εγκαταστήσω Xposed Installer και αν ναι, ποια έκδοση είναι η σωστή για το κινητό μου;

7) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Από το παλιό μου κινητό (Samsung S4 Mini) θα μεταφέρω μέσω google τις επαφές μου, (για videos, photos δεν με ενδιαφέρει γιατί τα έχω σε sdcard που θα πάει αμέσως στο νέο κινητό). Υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφέρω τα SMS και κυρίως τις Σημειώσεις μου; Αν γνωρίζετε κάποιον τρόπο ή οδηγό θα με βοηθούσε πολύ γιατί δεν θέλω να τα χάσω.

Ξέρω ότι οι ερωτήσεις είναι πολλές και συγνώμη, αλλά δεν θέλω να μείνω με τις απορίες και θέλω να εξαλείψω κάθε πιθανότητα να κάνω κάτι λάθος!
      Επίσης αν έχετε να μου δώσετε καμία συμβουλή, τι πρέπει να προσέξω κ.τ.λ.

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τη βοήθεια σας! :D
    • Διαφήμιση
    • 1. Το android backup μπορείς να το κάνεις όποτε θέλεις, δεν έχεις πρόβλημα εάν δεν κάνεις αλλά καλό είναι να έχεις ένα.
      2. Το update τους supersu έρχεται μαζί με το update της ρομ, καλό θα είναι να βγάλεις την αυτόματη αναβάθμιση του supersu από το play store, για το θέμα του Pro δεν το ξέρω :/
      3. Δεν νομίζω να το χρειάζεσαι, αν κα ιδεν ξέρω τι κάνει.
      4. Δεν παίζει ρόλο :)
      5. Ακριβώς έτσι, κατεβάζεις την ρομ στο κινητό ή στον pc (αν είναι στο pc την περνάς στο κινητό χύμα χωρίς unzip) πας αναβάθμιση > 3 τελίτσες πάνω δεξιά > επιλογή πακέτου αναβάθμισης > επιλέγεις την ρομ > αναβάθμιση
      6. Δεν το χρησιμοποιώ
      7. Δες αν μπορείς να τα συγχρονίσεις με το google account ώστε να κατέβουν αυτόματα μετά
    • Τα sms τραβα τα με την εφαρμογη sms backup and restore απο playstore, περνα το αρχειο xml του backup στην sd κι απο κει το σηκωνεις στο νεο κινητο. Το ιδιο μπορεις να κανεις και με το call log. Τις επαφες σου ειτε με συχρονισμο στο google ειτε τις τραβας σαν ενα αρχειο .vcf με την στοκ εφαρμογη "επαφες" του samsung (εξαγωγη σε εξωτερικη μνημη) και με τον ιδιο τροπο τις εισαγεις στην νεα συσκευη. Τις σημειωσεις σου δε μπορεις να τις παρεις γιατι προκειται για δεδομενα της στοκ εφαρμογης της samsung ( απο οτι καταλαβα μιλας για αυτη την εφαρμογη) . Μια απλη λυση ειναι να κανεις copy paste τα περιεχομενα των σημειωσεων, να τα βαλεις σε αρχειο του word κι απο κει να τις βαλεις στην στοκ εφαρμογη του νεου κινητου.
      Για ποιον λογο θελεις exposed framework στο xiaomi? Στα samsung ναι χρειαζεται για wanam κλπ αλλα με το miui που ειναι αρκετα παραμετροποιησιμο δε βλεπω το λογο εκτος αν θελεις καποιο εξεζητημενο module. Εγω πχ ηθελα να βαλω επειδη ηθελα το youtubeaway για να κοψω τις διαφημισεις του youtube αλλα τελικα βρηκα καλυτερη λυση χωρις xpose.
      Και βασικα οσο μπορεις αποφυγε το, το χρησιμοποιουσα απο τοτε που βγηκε αλλα θεωρω οτι οσο "ελαφρυτερη" εχεις τη συσκευη σου τοσο το καλυτερο.

Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Παιδιά έχω 2 θεματάκια με που με έχουν προβληματίσει.

1) Η κάρτα SD που έχω βάλει στο τηλέφωνο δεν έχει full write permissions. Θυμάμαι ότι υπήρχε ένα fix για το KitKat αλλά τώρα στο Marshmallow δεν βλέπω να δουλεύει. Διάβασα ότι πρέπει να ενεργοποιήσω μέσα από τις από τις ρυθμίσεις εφαρμογών το "Documents" και τότε θα δουλέψει. Όντως κάτι ψιλοέγινε αλλά υπάρχουν διάφορα προγράμματα που δούλευαν πριν στο KK και τώρα όχι. Είχα ένα πρόγραμμα για να μεταφέρω αρχεία από και προς το κινητό μέσω WiFi από τον browser μου και τώρα μόλις επιλέξω την κάρτα μου εμφανίζει ότι δεν είναι writable. Πως μπορώ να ξεκλειδώσω την κάρτα ώστε να έχω full permissions;

2) Ένα άλλο που είδα και με προβλημάτισε είναι ότι έκανα ένα reboot το κινητό και όταν ξεκίνησε έλειπαν κάποιες εφαρμογές που είχε προεγκατεστημένες με την ROM!!! Είναι εφαρμογές που βρίσκονταν στην δεύτερη καρτέλα και μια από αυτές που λείπει από μέσα, είναι και η MIUIHellas της κοινότητας μαζί με άλλες 3-4 που υπήρχαν εκεί αλλά δεν θυμάμαι ποιες είναι με ανησυχεί αν ήταν σημαντικές. Τι είναι πάλι αυτό; Bug; Έψαξα αν υπάρχει στις εφαρμογές αλλά ούτε εκεί τίποτα. Γνωρίζετε να μου πείτε ποιες είναι οι εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες η ROM και βρίσκονται στην δεύτερη καρτέλα για να ξέρω τι έχω χάσει; Τι συμβαίνει με αυτό; :(
    • Για την κάρτα μήπως πρέπει να την κάνεις ένα format μέσα από το κινητό πρώτα ? (μην ξεχάσεις να πάρεις τα αρχεία πρώτα)

Για τις εφαρμογές θα πρέπει να το δουν οι @MIUI_ART, @dnomikos και @gkalen
    • Διαφήμιση
    • Την έκανα format @NasDriver αλλά και πάλι τίποτα. Δείχνει ότι δεν έχει writable persmissions. Μπορώ να το αλλάξω πειράζοντας αρχεία με τον root explorer όπως στο KitKat ή μήπως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να το κάνει αυτόματα;
      Επίσης ποιες είναι οι προεγκατεστημένες εφαρμογές που έρχονται με την ROM; Θέλω να δω τι έχασα...

Ευχαριστώ!