Μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς του Έλληνες τόσο βλάκες που δεν μπορεί να είναι πιο έξυπνοι από τους ξένους και τους κολοσσούς!!! Τέλος πάντων δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα χωρίς να έχουμε στα χέρια μας μια επίσημη ανακοίνωση! Όπως γράφει και ο τίτλος Φήμες είναι. Μπορεί να είναι και μούφα!!!!Ο/H derveni έγραψε:
@lallasgr Δεν πρόκειται να το διευκρίνηση κανείς, και να σου το πω πιο απλά δηλαδή μόνο στην Ελλάδα βρέθηκε ο μάγκας που τουμπαρε τους Κινέζους, και οι Ευρωπαίοι και οι μεγάλοι κολοσσοί κοιμούνται. Ελα ρε παιδιά ας είμαστε σοβαροί.
[Φήμες] Η Xiaomi σχεδιάζει την επίσημη είσοδό της στην ελληνική αγορά.
-
-
@lallasgr Θέλω να ξανά δεις αυτά που γράφω περί πατέντας και άδειας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει.
-
-
Μωρέ τα έχω διαβάσει και από αυτά που γράφεις και συ και άλλοι. Δεν τα αμφισβητώ όλα αυτά! Ούτε αμφισβητώ κάτι από αυτά που λες όπως και να χει! Απλά λέω για να υπάρχει καπνός κάπου θα υπάρχει και φωτιά!! Τώρα αν είναι τόσο ανακριβής η ανακοίνωση του blog δική του ζημιά θα κάνει και μόνο!!
-
@derveni
Απο ότι καταλαβαίνω έχεις άμεση επαγγελματική ενασχόληση με το θέμα γιαυτό θέλω να σου κάνω μια ολίγον off-topic ερώτηση.
Ο όρος αποκλειστικος αντιπρόσωπος ισχύει ακομα νομικά? Δηλαδή μπορεί να με εμποδίσει κάποιος να κάνω παράλληλη εισαγωγή ενός προϊόντος? Είχα την εντύπωση ότι λόγω Ε.Ε και ανταγωνισμού πλέον υπάρχουν μόνο επίσημοι και όχι αποκλειστικοι αντιπρόσωποι. -
Ο/H geomos έγραψε:
@derveni
Απο ότι καταλαβαίνω έχεις άμεση επαγγελματική ενασχόληση με το θέμα γιαυτό θέλω να σου κάνω μια ολίγον off-topic ερώτηση.
Ο όρος αποκλειστικος αντιπρόσωπος ισχύει ακομα νομικά? Δηλαδή μπορεί να με εμποδίσει κάποιος να κάνω παράλληλη εισαγωγή ενός προϊόντος? Είχα την εντύπωση ότι λόγω Ε.Ε και ανταγωνισμού πλέον υπάρχουν μόνο επίσημοι και όχι αποκλειστικοι αντιπρόσωποι.
Μπορείς όμως να έχεις συνεργείο της Mercedes αφού έχεις περάσει την βασική εκπαίδευση στα συνεργεία της εταιρίας και έχεις την ανάλογή πιστοποίηση και τεχνογνωσία.
Άλλο παράδειγμα έχουμε κατά καιρούς δει από την cosmote π.χ. η των Κωτσόβολο να πουλάνε κινητά η laptop σε προϊόντα που δεν έχουν επίσημη εκπροσώπηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτά για συγκεκριμένα κομμάτια.
Επομένως όταν μιλούμε για επίσημη εκπροσώπηση είναι και όλοι η γκάμα που έχει πίσω συν το servise εξ ολοκλήρου, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν γνωρίζω ακριβώς κάτω από ποιο νομικό πλαίσιο θα κινηθεί αν και λογικά θα πάει στην παρά εισαγωγή γιατί είπαμε ότι για να έρθει επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάποιος εκτός αυτής πρέπει να έχει πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση που σημαίνει γραφειοκρατεία στης Βρυξέλλες και λεφτά πολλά λεφτά.
Προσωπική άποψη είναι ένα τρικ διαφημίσεις με το στήσιμο του μαγαζιού και την δωρεάν πελατεία που έχει εδώ το forum.
Δεν θα μπω στον κόπο να αναλύσω ΑΝ λέω ΑΝ έρχεται στην Ελλάδα αλλά και αν αποφασίσει ποτέ η μαμά xiaomi να έρθει Ευρώπη θα γίνει μέσω Γενικής αντιπροσωπείας με όλη την γκάμα και κάλυψη των προϊόντων της και σίγουρα με δικό της δίκτυο, και φυσικά δεν θα ξεκινήσει από την Ελλάδα γιατί η αγοραστικής αξία είναι μηδαμινή._ -
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!!
-
-
-
Ο/H lallasgr έγραψε:
Μωρέ τα έχω διαβάσει και από αυτά που γράφεις και συ και άλλοι. Δεν τα αμφισβητώ όλα αυτά! Ούτε αμφισβητώ κάτι από αυτά που λες όπως και να χει! Απλά λέω για να υπάρχει καπνός κάπου θα υπάρχει και φωτιά!! Τώρα αν είναι τόσο ανακριβής η ανακοίνωση του blog δική του ζημιά θα κάνει και μόνο!!
Ο/H geomos έγραψε:
@derveni
Ο όρος αποκλειστικος αντιπρόσωπος ισχύει ακομα νομικά? Δηλαδή μπορεί να με εμποδίσει κάποιος να κάνω παράλληλη εισαγωγή ενός προϊόντος? Είχα την εντύπωση ότι λόγω Ε.Ε και ανταγωνισμού πλέον υπάρχουν μόνο επίσημοι και όχι αποκλειστικοι αντιπρόσωποι.
Ο/H chrispre913 έγραψε:
Τα ίδια ερωτήματα που έχω θέσει και εγώ, βάζει το techvalue.gr/infoquest-xiaomi-greece-16319/
Πιθανών κάποιος με διαβάζει γιατί θέτει τους ίδιους προβληματισμούς με εμένα (έχω υπογραμμίσει με κόκκινο αυτά που και εγώ έχω επισημάνει μπορείτε να τα δείτε στο νήμα).
-
Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας λοιπόν! Δεν έχω λόγο να μπούμε πάλι σε θεωρητικές κουβέντες.
-
Παραεισαγωγές κάνουν όλοι από Κινεζομάγαζα και όχι επίσημα από την ίδια την Xiaomi. Κανείς τους δε, δεν πουλάει τις συσκευές σφραγισμένες όπως απαιτώ εγώ ως απλός καταναλωτής στις αγορές μου.
Όποιος έχει λίγο χρήμα παραπάνω, στήνει μια εταιρία (αν δεν έχει ήδη) και φέρνει ένα χ αριθμό κινητών σε τιμές "χοντρικής". Και φυσικά μέσα σε αυτά ειναι και refurbished κινητά και ΦΥΣΙΚΑ αυτό ΔΕΝ είναι "επίσημη είσοδος" στην Ελληνική αγορά. Έχει "ψωμί" η δουλειά και μεγάλο πελατολόγιο με "δωρεάν" υποστήριξη από το δικό μας φόρουμ και ....εις υγείαν των κορόιδων που ξενυχτάνε πάνω στο teamviewer κλπ για να βοηθήσουν κόσμο και γενικά όλων των κορόιδων που αφιερώνουν πολύτιμο προσωπικό χρόνο για να φέρουν το xiaomi-miui.gr σε μια από τις καλύτερες θέσεις παγκοσμίως . Κανείς τους δε εδώ στην Ελλάδα, όταν τους παίρνεις τηλέφωνο και ζητιανεύεις πχ όχι σαν απλός καταναλωτής αλλά σαν Co-Admin του xiaomi-miui.gr, δεν μπαίνει στον κόπο να πουλήσει (όχι να χαρίσει) έστω και μια συσκευή σε κάποια καλύτερη "υποφερτή τιμή" για να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε τη γκάμα διαθέσιμων συσκευών και να κάνουμε την δουλειά μας καλύτερα. Γιατί διαφορετικά, τουλάχιστον εγώ και δόξα τῷ Θεῷ, δεν έχω ανάγκη από άλλα κινητά για να κάνω το ζητιάνο από το τηλέφωνο.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0