Διαφήμιση

Εγκατάσταση custom rom

• Εγκατάσταση custom rom

Καλησπέρα, θέλω να δοκιμάσω στο xiaomi μου το cyanogenmod. Σκέφτομαι να βάλω το 13 με marshmallow μιας και ειναι η πιο stable αυτη τη στιγμη με τον συγκεκριμενο kernel που εχω στο link. Τι λετε ; εχετε καποια αλλη εναλλακτικη καλυτερη απο αυτα ;

[ROM][OFFICIAL][kenzo][6.0.1] CyanogenMod 13… | Xiaomi Redmi Note 3

[KERNEL][26-12][Radon Kenzo V3.4][STABLE][CM… | Xiaomi Redmi Note 3

Απλα εχω καποιες αποριες πρωτα :

1. Για να ξεκλειδωσω τον bootloader βρηκα ενα link αλλα στο reason τι θα ηταν καλο να γραψω ; ποσες μερες παιρνει περιπου ;

2. Για να εγκαταστησω το TWRP αν μπορει καποιος να με καθοδηγησει.

3. Εφοσον παρω backup το MIUI απτο TWRP αν κατι παει στραβα με την εγκατασταση του kernel ας πουμε και του cyanogen απλα κανω restore ; Εφοσον ομως κανω restore απο το backup που πηρα δεν θα ξανακλειδωθει ο bootloader αρα αν παει και εκει κατι στραβα την πατησα ; Δηλαδη αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι εφοσον κανεις unlock μενει unlocked ; η μετα απο καποιο restore που θα κανω επαναφερεται παλι ;

4. Αυτο ειναι μια πολυ γενικη ερωτηση διοτι εχω παρα πολυ καιρο να ασχοληθω με το αθλημα...πρακτικα αν γινει hard brick διορθωνεται ; η υπαρχουν περιπτωσεις που παει πισω στο service ; ειδα διαφορα στο forum (testpoint method η edl) το ρωταω αυτο διοτι ειχα ακουσει απο ενα γνωστο μου που πηγε να βαλει cyanogen κατι εγινε και η μπαταρια και εδειχνε -2% και δεν εμπαινε ουτε στο recovery ( σαφως υπαρχει ρισκο το ξερω)

• Σκέφτεσαι να κάνεις όλη αυτή την διαδικασία και έχει φόβο μην μπρικάρει;χαχαχα
      1.. τον λόγο που θες πραγματικα... να βάλεις custom rom
      2. υπάρχουν οδηγοί στην υπογραφή μου- flash την Ελληνική ρομ///\
      3. βάλε πρωτα μια Ελληνική - πάρε backup και μετά την άλλη..
      Θες συγκεκριμένο twrp για official rom...
      4. ΌΛΑ επαναφέρονται ή σχεδόν όλα...
      Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου και έχεις όρεξη.

Βάλε και το σωστό κινητό στο προφίλ σου γτ βλέπω να το κάνεις mediatek αυτό που χεις... :D

• το kenzo εχω. κοιτα τον λογο τωρα...τι να σου πω xD ειχα δοκιμασει παλια cyanogen σε αλλη συσκευη και μαρεσε. γιατι πρεπει ομως να βαλω αλλη rom πρωτα ; δεν γινεται κατευθειαν με την global stable ; σορρυ απλα μπερδευτηκα.
    • Διαφήμιση
    • Γίνεται....
      Το restore που θα κάνει να δω αν κάτι πάει στραβά...

Η official rom θέλει συγκεκριμένο twrp για να ειναι οκ.

• Αυτην εδω πρεπει να βαλω δηλαδη ;

Αλλα οπως και ναχει πριν κανω το οτιδηποτε πρεπει να κανω αιτηση να ξεκλειδωσω τον bootloader σωστα ; αν ναι στο reason της αιτησης τι λες να γραψω ; σε ρωταω γιατι αποτι μου ειπες πρεπει να περασω αλλη rom για να το ξεκλειδωσω. γιαυτο μπερδευτηκα.
    • Να βάλεις μία marshmallow...
      Τον λόγο για την αίτηση στον είπα πιο πανω... custom rom

• τωρα μπερδευτηκα ακομα περισσοτερο. :P παμε απτην αρχη λιγο...το κινητο καταρχας ειχε unofficial rom και του περασα απο fastboot την global stable. Οποτε εγω τωρα ποιο ειναι το πρωτο βημα που πρεπει να κανω ; να κανω αιτηση για ξεκλειδωθει ο bootloader ; γιατι μου ειπες οτι θελει developer rom για να δουλεψει το ξεκλειδωμα, δεν το καταλαβαινω αυτο το πραγμα....σορρυ
    • Διαφήμιση
    • Ο/H dergongr έγραψε:

γιατι μου ειπες οτι θελει developer rom για να δουλεψει το ξεκλειδωμα
      Στο είπα?
      Έχεις λίγες πιθανότητες με την mi stable να ξεκλειδώσεις ,...
      κάνε αίτηση
      προσπαθησε να ξεκλειδώσεις όταν πάρεις την άδεια
      αν δεν... βάζεις developer μέσω updater.

• ωραια λοιπον ! εκανα αιτηση τωρα περιμενω... Οποτε ΑΝ ξεκλειδωθει περναω TWRP ; γιατι κατι μου ειπες πριν οτι θελει ειδικο TWRP για την global stable οποτε μου φαινεται οτι αναγκαστικα θα περασω την developer αν ξεκλειδωθει... σωστα ; χιλια συγνωμη για το πρηξιμο φιλε μου αλλα πραγματικα δεν ηταν τοσο περιπλοκο το θεμα σε αλλες συσκευες που ειχα -.- και για να βαλω την developer δεν χρειαζεται ξεκλειδωτο bootloader αν καταλαβα καλα ε; :P
    • Κάνε αίτηση και θα το πας βήμα - βήμα..
      Το twrp που σου πα έχει να κάνει με τις official --- όλες τις official rom..
      Γι αυτό σου είπα θέλει Ελληνική για να πάρεις backup..
      Κάνε αίτηση .. πάρε απάντηση και θα τα πούμε σιγά σιγα.

• Σε ευχαριστω πολυ :) εκανα μολις το verify του αριθμου μου και η αιτηση εφυγε. ποσες μερες θελει συνηθως ; αν απορριφθει η αιτηση στο λενε ; ( εκνευριστικη ειναι βεβαια αυτη η διαδικασια...οι περισσοτερες εταιρειες το κανουν επι τοπου -.- )
    • Διαφήμιση
    • Από 5 λεπτα μέχρι 10 μέρες .. Συνήθως 1-2 μέρες