Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • Application
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI
    • Ρε αδερφέ αν ήσουν λίγο πιο παλιός στο thread θα ξερες ότι δεν έχω προβλημα να ξεχωρίσω τις διάφορες σε λεπτομέρια. :) Ίσα ίσα που από τη πρώτη στιγμή σου έλεγα ότι το hht στις νυχτερινές δεν μειώνει τη λεπτομέρια. Και η αυτόματη ενίσχυση που γραφεις είναι το ίδιο με το hht. Απλά το ανοίγει μόνο του. Άρα από πάντα δεν έχανε σε λεπτομέρια στις νυχτερινές. ;)

Όσον αφορά το hdr+, νιωθω ότι δεν με διαβαζεις. Δεν χρειάζεται crop σε σκιά όταν ήδη σου έχω γράψει ότι στις σκιές βοηθάει... αλλα λέω ότι βοηθάει λίγο γιατί δεν είναι όλη η φωτογραφία έτσι. Στο φως μάλιστα χάνει κιόλας αν και σίγουρα όχι όσο κερδίζει στις σκιές (πρώτα hht και μετά hdr+ )

Αλλά μην νομιζεις ότι είμαι hdr+ hater. Πραγματικά το έχω λιώσει. Δεν χρειάζεται να μου γράφεις τις αρετές του. Έχω γεμίσει xda, myphone και xiaomi-miui με συγκριτικα/ρυθμίσεις κλπ. Μέχρι και στην υπογραφή μου έχω βάλει οδηγό που χω γράψει για αυτό.

Παρεμπιπτόντως είναι λίγο υποτιμητικό γενικά το να θεωρείς ότι ο άλλος δεν ξέρει ούτε το τι κάνει η συμπίεση ούτε το πώς να συγκρίνει 2 φωτογραφίες. Σου έγραψα δεν χάνει σε λεπτομέρια το hht και ότι στις σκιές κερδίζει σε λεπτομέρια το hdr+ αλλά ότι αυτή η τεράστια αναμονή (προσωπικά για μένα) δεν αξίζει σε αυτές τις συνθήκες (δεν ειναι αρκετό το όφελος σε σχέση με την αναμονή και το ρισκό που έχεις να χάσεις τη στιγμή). Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για long exposure (ειδικά εκεί δεν δέχομαι να λες ότι δεν παιδευτηκες/έχασες χρόνο). Βέβαια σε πιο σκοτάδια αξίζει το hdr+.

Υπενθυμίζω ότι η συζήτηση ξεκίνησε πριν απο 2 μέρες όταν σου έλεγα οτι δεν χάνει σε λεπτομερια το hht αλλά απλά σε εξαπατά η ελλειψη θορύβου και sharpening.
      Αμα συμφώνησες έστω μετά από τοσα post ότι το HHT τελικά ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ λεπτομερία στις νυχτερινές, εγώ είμα χαρούμενος :lol: .
    • Αυτό η απάντηση κρύβει αρκετή "παθογένεια" που πραγματικά μπήκα σε δίλημμα για το αν έπρεπε να απαντήσω. Με "κατηγορείς" για τόσα πράγματα, που αν το καλό-σκεφθείς, τα έχεις κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό.

Καταρχήν μένω έκπληκτος ότι ο λόγος της συζήτησης 2 μέρες τώρα είναι τελικά γιατί προσπαθείς να με κάνεις να αποδεχθώ (γιατί αυτό ζητάς) ότι το hht δεν χάνει λεπτομέρεια. Νόμιζα ότι η συζήτηση γίνεται για να βρούμε τις καλύτερες κάμερες και τις καλύτερες ρυθμίσεις.
      Επίσης επειδή αναφέρεις εδώ και κάμποσα ποστ το παρελθόν σου και την δράση σου, πρέπει να πω ότι ούτε αναγκασμένος είμαι να γνωρίζω τι έχει κάνει ο καθένας, ούτε έχω την υποχρέωση να μάθω πριν μιλήσω. Αυτό μου έλειπε κάθε φορά να διαβάζω 2-3 forum με χιλιάδες post :P

Ας ξεκινήσω πρώτα απαντώντας αυτό που αφορά την ουσία του νήματος. Το hht μειώνει την λεπτομέρεια. Μπορεί όχι σε αυτή που σου έδειξα εγώ. Αλλά σε άλλες βάζει πολύ oil painting, το οποίο ακόμη και αν δεν καταστρέψει το texture της επιφάνειας, θα δημιουργήσει παραμόρφωση στις ακμές. Το οποίο και σημαίνει απώλεια λεπτομέρειας. Στην δικιά μου όπως είδες δεν μπήκε καθόλου oil effect. Και σίγουρα μία hht δεν μπορεί να συγκριθεί με την λεπτομέρεια της gcam.

Τώρα να σου πω για το άλλο που δεν αφορά την ουσία του νήματος, αλλά για το ότι σε υποτιμώ.
      Το να εξηγήσω στον άλλον πως δουλεύει η συμπίεση σε καθαρά τεχνικό επίπεδο δεν νομίζω ότι είναι υποτιμητικό. Πώς είναι δυνατόν εγώ να ξέρω τι γνωρίζεις εσύ περί συμπίεσης; Εκτός και αν θεωρείς ότι θα έπρεπε να το γνωρίζω. Και η οποιαδήποτε επίκληση έκανα στην πτυχιακή μου και στο προγραμματισμό, είναι για να δείξω ότι δεν τα διάβασα κάπου στο ιντερνετ και τα αναμεταδίδω. Απλά ότι έχω ασχοληθεί σε βάθος. Και αυτό το λέω γιατί είδα ότι αναφέρθηκες υποτιμητικά στην επίκληση αυτή, αλλά δεν είπα κάτι.

Επίσης μου λες ότι σε υποτιμώ επειδή σου είπα ότι δεν ξέρεις να συγκρίνεις 2 φωτογραφίες. Πότε το είπα αυτό; Εννοείς ότι είναι υποτιμητικό το να αναφέρουμε ανάμεσα σε 2 φωτογραφίες τις λεπτομέρειες που ο καθένας μας θεωρεί καλύτερες; Να παραθέτουμε crops με λεπτομέρειες που έχουμε εντοπίσει;

Ας το δούμε λίγο διαφορετικά το όλο θέμα. Το "Ρε αδερφέ, και πάλι αδερφέ και ξανά αδερφέ" που λες συνέχεια, δεν ξέρω αν στο έχουν ξαναπεί, αλλά δεν είναι και η πλέον ευγενική προσφώνηση. Ειδικά αν δεν είσαι στα αλήθεια αδερφός με κάποιον :)

Εδώ μπορείς να διαλέξεις το λόγο που το λες συνέχεια (αδερφέ - SLANG.gr):

"Προσφώνηση που χρησιμοποιείται σε πλείστες περιπτώσεις, απευθυνόμενη κυρίως σε πρόσωπα με τα οποία δε μας συνδέει καμία απολύτως συγγένεια.
      Εντοπίζεται σε περιπτώσεις όπως:
      1. η σπαστική περίπτωση: προσέγγιση παντελώς αγνώστου με σκοπό τη δημιουργία οικειότητας για να παρκάρει στη θέση μας μόλις φύγουμε
      2. περίπτωση «καρντάσια»: μεταξύ φίλων, ως επιβεβαίωση του ισχυρού δεσμού που έχουν θεμελιώσει τόνοι μπύρας και τριψήφιος αριθμός χαμένων εργατοωρών ανάλυσης της προηγούμενης αγωνιστικής
      3. περίπτωση «πως είπαμε το ονοματάκι σου;»: συνάντηση με παλαιό συμμαθητή που δε θυμόμαστε το όνομά του, και πρέπει να τον αποκαλέσουμε κάπως
      4. εμπλουτισμένη περίπτωση: συνοδευόμενο από το «βρε», που προσδίδει έναν τόνο ήπιας αγανάκτησης."

Νομίζω ότι είναι το 4, ειδικά αν υπολογίσουμε και το βρε; Πέφτω μέσα; :)

Ειδικά όταν αυτό το αδερφέ συνεχίζει με αγανακτισμένο υφάκι, του στυλ "μάθε πρώτα και μετά τα λέμε", τότε μιλάμε για πραγματική υποτίμηση που όπως είδες για λόγους ευγένειας και υγείας του νήματος δεν έθιξα.

Μετά λες σε υποτιμώ ότι δεν ξέρεις να συγκρίνεις εικόνες. Δηλαδή εσύ με τόσες υποδείξεις που μου κάνεις για την σύγκριση εικόνων είναι διαφορετικό πράγμα; Εγώ θεωρούσα ότι προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη. Άρα να το πάρω ότι με υποτιμούσες;

Πραγματικά σου προκαλεί αγανάκτηση το ότι κάποιος μπορεί να έχει διαφορετική άποψη από σένα και δεν την ασπάζεται, έτσι;
      Όπως και να έχει ο σκοπός που μπήκα στο forum δεν ήταν να "ξεβολέψω". Δεν νομίζω ότι έχω και τις ικανότητες και τις γνώσεις να το κάνω, ούτε είναι ο σκοπός μου. Ήταν να μάθω και να μοιραστώ. Για αυτό και κλείνω αυτήν παρένθεση εδώ και ας με συγχωρέσουν οι υπόλοιποι για την "αναστάτωση".

Μπορείς να απαντήσεις ότι θες (αυτό έλλειπε να σου πω τι θα κάνεις :) ), απλά μην με ρωτήσεις γιατί δεν πρόκειται να το συνεχίσω και να σου απαντήσω, σεβόμενος τους υπόλοιπους. Αν θες απάντηση σε κάτι στείλε μου pm.
      Ευχαριστώ.

ΥΓ. Αν "θίχτηκες" που είπα την stock σκουπίδι (με δόση υπερβολής πάντα όπως είπα) ή επειδή είπα ότι το redmi note 4 με gcam φθάνει (όσον αφορά το oil-effect) το note 3 με stock (της stable) ζητάω συγνώμη.
    • Ο/H Retro έγραψε:

Με τον αλγόριθμο jpeg έχω ασχοληθεί σε βάθος και προγραμματιστικά και υλοποίηση δικιά μου για πτυχιακή κτλ. Ο αλγόριθμος jpeg χωριζει την εικόνα σε blocks και τα αναλύει σε συχνοτητες. Όσο πιο μικρες συχνοτητες (μείωση λεπτομέρειας) φέρνει μείωση μεγέθους. 100%

Μπορείς να πεις πιο πολλές λεπτομέρειες για την ανάλυση των blocks σε συχνότητες. Τι συχνότητες εννοείς;
      Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.
    • Διαφήμιση
    • Ενα YouTube video, χίλιες λέξεις!!! :mrgreen:
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Εντάξει δεν έχω λόγια. Ψυχολογιση ακόμα και για το "αδερφέ" (το λεω και σε φίλους μου χωρίς διάθεση προσβολης και όντως δεν ξέρω το όνομα σου... πως να το ήξερα άλλωστε; ) ενώ καθε φορά απαντάμε σε ολόκληρο κατεβατο αναλύοντας πράγματα που κανένας δεν διαφώνησε.

Μίλησα για προσωπική προτίμηση, δεν διαφωνησα ποτέ ότι στις σκιές βοηθαει. Και η διαφορά μας είναι ότι έγραφα ξανά και ξανά το ίδιο περί hht, θορύβου που μπερδεύει το κόσμο ότι είναι λεπτομέρια κλπ. Δεν είναι κακό να μπερδεύεις το θόρυβο για λεπτομέρια, που τελικά όντως δεν το πρόσεξες χωρίς να σε μειώνει αυτό ως άνθρωπο. Σε κάνει όμως κουραστικό ως συνομιλητή όταν λες 2 μέρες το ίδιο παρά τα μηνύματα μου χωρίς να κάνεις συγκριση ή να υποδεικνύεις κάτι στον άλλο όταν σου έχει ήδη συμφωνήσει. Ακόμα και το hht δεν γνώριζες ότι είναι το ίδιο με την νυχτερινή ενίσχυση (που επίσης δεν είναι κακό, νέος xiaomi χρήστης είσαι). Είναι όμως ασχημο να σου το χω γράψει ήδη το τι κάνει αλλά να συνεχίζεις να το αναφέρεις ως επιχείρημα. Γενικά δεν είναι ωραίο να μην διαβάζεις τον αλλο. Και μην κατηγορείς τον άλλο για αναφορές στο παρελθόν οταν προηγουμένως έγραψες ως επιχείρημα ότι έχεις κάνει διπλωματική πανω σε αυτό.

Για λίγο νόμιζα ότι μπήκα σε διαφορετικό forum. Και αν σεβοσουν πραγματικα τους άλλους θα είχες προτιμήσει εξαρχής το pm και δεν θα κανες απλά storm out μετά από ολόκληρο σεντόνι.

Τεσπα, happy photographing.
    • Πάλι δεν καταλαβαίνω σε τι συχνότητες αναφέρεται. Κάποια στιγμή λέει συχνότητες ακτινοβολίας που δεν βλέπει το μάτι (και σκέφτομαι υπεριώδεις και βάλε) και μετά λέει ότι ο ουρανός έχει χαμηλές συχνότητες!!!!. Αν συμπίεζε τις υψηλές συχνότητες που δεν βλέπουμε αλλά ο αισθητήρας καταγράφει Ο.Κ. αλλά πάλι λέει ότι "ένα κείμενο" έχει υψηλές συχνότητες.
      Τελικά επανέρχομαι "Μπορείς να πεις πιο πολλές λεπτομέρειες για την ανάλυση των blocks σε συχνότητες. Τι συχνότητες εννοείς;"

=============== Φεβ 17th 2018, 12:46pm ===============
      ΑΚΥΡΟ.
      Έβγαλα άκρη με ένα άλλο YouTube video ένα εκατομμύριο λέξεις.
      Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.
    • Διαφήμιση
    • Εγώ σας τα είπα λαικά... αν μπορώ να έχω καλύτερο αποτέλεσμα με μικρότερο αρχείο τι με νοιάζει το μέγεθος του.? ε? Γιατί το μέγεθος να παίζει ρόλο το 2018. Θέλω να πώ πως δεν είναι μέτρο σύγκρισης ούτε εμφάνισης αδυναμιών. Είναι η δεν είναι καλή αφού έχει πεπερασμένη δυνατότητα( ο αισθητήρας) λόγω φυσικής ? Αυτό δεν μας ενδιαφέρει? Έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα που βλέπουμε ποτέ δεν είναι αυτό καθαυτό που πήρε ο αισθητήρας.

Νομίζω οτι αυτό λέει ο Ανδρέας απο την αρχή και όχι κάτι άλλο. Το hht όταν λειτουργεί γιατί μέχρι πρότεινος έκανε ότι ήθελε τουλάχιστον στο δικό μου βγάζει ένα ωραίο αποτέλεσμα την νύχτα.
    • Βασικά είναι και ο τρόπος που αφαιρεί το θόρυβο διαφορετικός. Όταν δεν εχει hht ειναι το κλασσικό noise reduction. Όταν όμως έχει hht τραβάει πολλαπλες φωτογραφίες και "εντοπίζει" τι ειναι θόρυβος. Οπότε ειναι πολύ πιο αποδοτικό. Αλλά επειδή δεν ειναι ο τομέας μου (ερασιτεχνική ειναι η όλη ενασχόλησή μου) λέω απλά αυτό που βλέπω. Ότι σε χαμηλό φωτισμό το hht δεν χάνει σε λεπτομέρια.

Τη μέρα βέβαια υπάρχει περισσότερη λεπτομέρια και εκεί ναι προτιμάς να το χεις κλειστό. Αλλά από iso 1600 (άντε 2000) και πάνω το hht μόνο καλό κάνει.
    • Πιστεύω όσο το ψάχνουμε και πιο πολύ, όσο ακούμε και βλέπουμε διάφορες απόψεις (και θα δούμε στην πορεία αν θα διαφοροποιηθώ) εξασκούμε και το μυαλό μας αλλά κυρίως το μάτι μας
      • άλλος βλέπει βασιζόμενος και στη θεωρία
      • άλλος βλέπει εμπειρικά έχοντας και ένα υπόβαθρο δοκιμών
      Αν ξεπεράσουμε τις τυχών μικρές παρεξηγήσεις και όλοι έχουμε να ωφεληθούμε

OffTopic
      Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφέρω την έλλειψη του @foxy4270 που θα έδινε μια άλλη πινελιά στο oil effect του νήματος
    • Ο/H demakhs έγραψε:

Ενα YouTube video, χίλιες λέξεις!!! :mrgreen:
      Μία εικόνα χίλιες λέξεις, ένα video είναι εκατομμύριο :P :D

Ο/H ANDREAS54 έγραψε:

Πιστεύω όσο το ψάχνουμε και πιο πολύ, όσο ακούμε και βλέπουμε διάφορες απόψεις (και θα δούμε στην πορεία αν θα διαφοροποιηθώ) εξασκούμε και το μυαλό μας αλλά κυρίως το μάτι μας
      • άλλος βλέπει βασιζόμενος και στη θεωρία
      • άλλος βλέπει εμπειρικά έχοντας και ένα υπόβαθρο δοκιμών
      Αν ξεπεράσουμε τις τυχών μικρές παρεξηγήσεις και όλοι έχουμε να ωφεληθούμε

OffTopic
      Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφέρω την έλλειψη του @foxy4270 που θα έδινε μια άλλη πινελιά στο oil effect του νήματος
      Αντρέα χαίρομαι που βρήκες καλύτερο βίντεο, με γλίτωσες από λίγο κόπο
      Αυτός ο foxy4270 ποιος είναι; Μου ήρθε email ότι έχει κανει add στα favorites του flickr μία εικόνα μου από αυτές που ανέβασα.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Retro έγραψε:

Αυτός ο foxy4270 ποιος είναι; Μου ήρθε email ότι έχει κανει add στα favorites του flickr μία εικόνα μου από αυτές που ανέβασα.
      Post 1502 για να πάρεις μια κεντρική ιδέα πριν μπεις και εσύ στο Πάνθεον των Χειροκίνητων ρυθμίσεων και συγκρίσεων καμερών.