Διαφήμιση

[XTRV-7.2.9] H νέα έκδοση​ της Ελληνικής MIUI V8 ROM. (τελευτ. ενημέρωση 16/2 14:00)​

• Ολοκληρώθηκε
    • ROM
    • Poll
    • Xiaomi
    • Miui Dev
    • Όλα καλά μετά το fix σε redmi pro.. Είχα θέμα με παλιότερες rom με την περιστροφή στη κάμερα, γυρνούσε όπου να 'ναι.. Με μια γρήγορη ματιά δεν βλέπω να υπάρχει πλέον.. Θα ελέγξω αύριο το ραδιόφωνο αν λειτουργεί σωστά, γιατί μου έκανε βλακείες τις προηγούμενες μέρες.. (γυρνούσε στο 87,5 από μόνο του..)
      :Patrick2: :Patrick:
    • @bzanios
      Ρυθμίσεις/Πρόσθετες ρυθμίσεις/Επιλογές για προγραμματιστές/ ... τσεκαρε την επιλογή "κατάσταση γρηγορης εκκίνησης" ή "fastboot mode" και θα είσαι κομπλέ , μία χαρά δουλεύει η επιλογή ..
    • Διαφήμιση
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H Mardis έγραψε:

Καλησπέρα. Δεν μπορώ να περάσω την rom στο Xiaomi redmi pro ούτε μέσω της αναβάθμισης, ούτε απευθείας από το recovery. Γράφει succeed αλλά όταν πάω να δω ποια version έχω είναι η προηγούμενη 7.1.19. Ξέρει κανείς κάτι;
      Η ROM είναι η 7.2.9 αλλά προφανώς ίσως έχει γίνει λάθος στην version του build.prop
      Όπως και να έχει, θα μαζέψουμε όλα τα προβλήματα και αύριο θα σας δώσουμε Fix όπου χρειάζεται. :D

=============== Φεβ 11th 2017, 12:48am ===============

Ο/H ktsak έγραψε:

Σε Mi Note Pro, μετά την εγκατάσταση της 7.2.9 χάθηκε το TWRP ......
      H συσκευή δουλεύει πλέον σε 7, αλλα TWRP .... πλέον ΥΟΚ !!!
      Μπορείς να κάνεις Flash το TWRP Recovery μέσω εντολής της FastBoot.
      Αλλά καλό είναι να περιμένεις να δούμε αν θα χρειαστεί νέο TWRP Recovery για τις Nougat. :D
      Το επιβεβαιωνω και εγω...επισης επειδη νομιζα οτι ηταν δικο μου θεμα προσπαθησα να περασω fastboot rom και να παω για clean , αλλα ουτε αυτο γινεται.βγαζει σφαλμα το mi flash , critical partition flashing is not allowed.

Μολις ειδα το fix ....θα τεσταρω και θα σας πω
    • Ο/H tilos4523 έγραψε:

βγαζει σφαλμα το mi flash , critical partition flashing is not allowed.
      Αν βλέπεις αυτό το μήνυμα αυτό σημαίνει πως έχει κλειδώσει ο Bootloader και θα πρέπει να κάνεις πάλι το unlock της συσκευής σου.
      Αν δεν γίνει το unlock δεν θα μπορέσεις να κάνεις τίποτα, και ούτε Recovery δεν θα μπορέσεις να φλασάρεις. ;)
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Ο/H nikosef έγραψε:

Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H teoxoli έγραψε:

Καλησπερα μολις έβαλα την τελευταία xtrv 7.2.9 σε rn2 και οταν ανοιξε το κινητο μου βγαζει συνεχει το μυνημα "Δυστυχως η διαδικασια android.proces εχει σταματησει και μου το βγαζει σφαλμα. δεν με αφηνει να κανω τιποτα γιατι παταω ακυρωση και μετα μου το ξαναβγαζει κατευθειαν. μπορει καποιος να βοηθησει?
      Για να σου βγάζει αυτό το μήνυμα σημαίνει πως είτε είχες πολλή παλιά Version στην συσκευή σου, ή πήγες από Stable ROM σε Developer χωρίς να κάνεις πρώτα Factory Reset.Η λύση στο πρόβλημά σου είναι είτε να γυρίσεις πίσω στην παλιά σου ROM, ή να κάνεις Factory Reset από το Recovery και αμέσως μετά flash εκ νέου την 7.2.9 ROM, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να ξαναστήσεις την συσκευή σου από την αρχή. :D

=============== Φεβ 11th 2017, 6:47pm ===============
      Ας δοκιμάσει κάποιος κάτοχος του Mi Note PRO που έβαλε Nougat ROM, να κάνει Flash το νέο TWRP Recovery που ετοιμάσαμε => [XTRV-7.2.9] H νέα έκδοση της Ελληνικής MIUI V8 ROM. (τελευτ. ενημέρωση 11/2 16:58) ώστε αν είναι οκ, να το ενσωματώσουμε σε νέα ROM που θα μοιράσουμε στους κατόχους της συσκευής.
      Ευχαριστούμε πολύ miuiArt. Δυστυχώς είμαι εκτός σπιτιού και θα κάνω την δοκιμή για το Mi Note Pro το βραδυ. Ελπίζω να λειτουργήσει. Ετσι κι'αλλιώς για καθε πρόβλημα υπάρχει μια λύση εδω μέσα.

Ο/H kexas έγραψε:

Ο/H MIUI_ART έγραψε:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

Πριν από λίγο φτιάξαμε νέο Recovery για το Mi-Note PRO με ανανεωμένο kernel συμβατό με Nougat.

Δοκιμάστε να το κάνετε flash από Fastboot mode με το γνωστό τρόπο με χρήση της εντολής fastboot flash recovery twrp7.img ,

και αμέσως μετά δώστε fastboot boot twrp7.img .

Αν δεν κάνει reboot στο Twrp με την εντολή fastboot boot , απλά κάνετε Reboot στο Recovery κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα Power & Volume UP.
      τελεια δουλεψε μια χαρα αυτο το twrp μπραβο..
      τελεια δουλεψε μια χαρα αυτο το twrp μπραβο. Μπράβο ρε παιδιά. Τέτοια υποστήριξη πουεθενά. Το twrp δουλέυει άψογα σε Nougat για το Mi Note Pro
    • Ο/H nikosef έγραψε:

τελεια δουλεψε μια χαρα αυτο το twrp μπραβο. Μπράβο ρε παιδιά. Τέτοια υποστήριξη πουεθενά. Το twrp δουλέυει άψογα σε Nougat για το Mi Note Pro
      Είχαμε δώσει τα Recoveries που φτιάξαμε και στο Xiaomi.eu, για να μην έχουν και εκεί προβλήματα, και μάλιστα τα πρόσθεσαν στην λίστα με τα Downloads. :thumbsup:
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H tilos4523 έγραψε:

Αν βλέπεις αυτό το μήνυμα αυτό σημαίνει πως έχει κλειδώσει ο Bootloader και θα πρέπει να κάνεις πάλι το unlock της συσκευής σου.Αν δεν γίνει το unlock δεν θα μπορέσεις να κάνεις τίποτα, και ούτε Recovery δεν θα μπορέσεις να φλασάρεις. ;)
      Δεν ξερω κατα ποσο ειναι αληθεια αυτο. Εγω οπως εχω γραψει σε προηγουμενα ποστ με την λανθασμενη-απευθειας εγκατασταση της καινουργιας ρομ χωρις να κανω factory reset κλειδωσα τον bootloader και επαιρνα το ιδιο ακριβως σφαλμα κατα την εκτελεση των commands στο cmd.

Προσπαθησα με διαφορους τροπους να το ξεκλειδωσω και τιποτα. Χρησημοποιησα το mi unlock tool και μου ελεγε οτι η συσκευη μου δεν υποστηριζεται. Οποτε ακολουθησα τον οδηγο με την αιτηση ξεκλειδωματος και ολη μερα δεν ειχα ενημερωση.

Τελικα οταν ανεβηκε η New Fixed, την κατεβασα και πηρα απο μεσα το twrp.img, το περασα στο κινητο και ετρεξα το flashify (θα το βρητε στο Play Store). Aπο εκει επελεξα install recovery/choose file και απο την λιστα εφαρμογων το ES file explorer καθως ο explorer του κινητου και του Flashify δεν εβλεπαν το αρχειο twrp.img. η εγκατασταση ολοκληρωθηκε επιτηχως και επελαξα reboot to recovery και ανοιξε η twrp 3.0.0 κανονικα. Εκανα install την καινουργια "new fixed" ρομ και το κινητο αρχισε παλι να δουλευει κανονικα.
      απο εκει και περα εκανα factory reset (μιας και το χρειαζοταν) και ξανα περασα καπακι την "new fixed". Το κινητο τωρα ειναι σφαιρα. Ουτε lag εχει ουτε η μπαταρια φευγει αερας....(ειχα παει σε μια εκθεση για 3 ωρες και γυρισα σπιτι με 10% μπαταρια ενω ειχα φυγει με 76%).

Το συμπερασμα ειναι οτι περασα twrp με κλειδωμενο bootloader!
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H tilos4523 έγραψε:

Αν βλέπεις αυτό το μήνυμα αυτό σημαίνει πως έχει κλειδώσει ο Bootloader και θα πρέπει να κάνεις πάλι το unlock της συσκευής σου.Αν δεν γίνει το unlock δεν θα μπορέσεις να κάνεις τίποτα, και ούτε Recovery δεν θα μπορέσεις να φλασάρεις. ;)
      Ακου τι παιχτηκε και αν μπορεις τα φωτα σου γιατι σπαω το κεφαλι μου...
      Για να μην στα πολυλογω brick-αρα τη συσκευη!!την ξεμπρικαρα , και παμε τωρα
      1)mi flash και fastboot rom
      2) official dev 6.12.22
      3)unlock (το τσεκαρα και με adb)
      4)flash twrp
      5)flash απο twrp xtrv 6.12.22

τωρα που εκανα ελεγχο ειναι παλι locked!!!!
      Προσπαθω unlock αλλα λεει couldnt verify device!!!

Στο μεταξυ αν παω να βαλω την 7.9.2 θα την παρει !!!
    • Ο/H Nikoc Matsamas έγραψε:

Όχι το συμπέρασμα είναι ότι ούτε εσύ (πόσο μάλλον εμείς) δεν είσαι σίγουρος για το τι έκανες. Καταρχήν δεν παίζει custom recovery με κλειδωμένο bootloader σε Xiaomi συσκευή. Δεν υπάρχει αυτό, δεν θα σε αφήσει ο bootloader να φλασάρεις. Επίσης TWRP χωρίς σωστό kernel πάλι δεν θα παίξει.

Το γεγονός ότι το Mi Unlock σου έβγαζε ότι η συσκευή σου δεν υποστηρίζεται και ότι δέχτηκε να κάνεις αίτηση ξεκλειδώματος επιβεβαιώνει ότι το account δεν είχε άδεια ξεκλειδώματος (ή είχε κάποτε και έγινε revoke η άδεια στο μεταξύ, το έχουμε δει και αυτό). Για την ιστορία σωστά δεν είχες ενημέρωση όλη μέρα, οι άδειες ξεκλειδώματος παίρνουν 2-3 ημέρες για να τις δουν μέχρι 10 ημέρες maximum.

Εγώ θα σου πρότεινα να μπεις σε fastboot και να κάνεις τον έλεγχο για τον bootloader αν είναι κλειδωμένος ή όχι. Αν είναι ξεκλείδωτος, άστον έτσι για την ώρα. Όταν όμως έρθει η ώρα να ξαναφλασάρεις ROM να τον ξανά-ελέγξεις πριν κάνεις το πρώτο boot και αν έχει κλειδώσει, να ξεκλειδώσεις με επίσημο τρόπο. Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι μόνο με τον επίσημο τρόπο θα πρέπει να ξεκλειδώνονται οι BL, διαφορετικά μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν.
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Ο/H Nikoc Matsamas έγραψε:

Όχι το συμπέρασμα είναι ότι ούτε εσύ (πόσο μάλλον εμείς) δεν είσαι σίγουρος για το τι έκανες. Καταρχήν δεν παίζει custom recovery με κλειδωμένο bootloader σε Xiaomi συσκευή. Δεν υπάρχει αυτό, δεν θα σε αφήσει ο bootloader να φλασάρεις. Επίσης TWRP χωρίς σωστό kernel πάλι δεν θα παίξει.
      Το γεγονός ότι το Mi Unlock σου έβγαζε ότι η συσκευή σου δεν υποστηρίζεται και ότι δέχτηκε να κάνεις αίτηση ξεκλειδώματος επιβεβαιώνει ότι το account δεν είχε άδεια ξεκλειδώματος (ή είχε κάποτε και έγινε revoke η άδεια στο μεταξύ, το έχουμε δει και αυτό). Για την ιστορία σωστά δεν είχες ενημέρωση όλη μέρα, οι άδειες ξεκλειδώματος παίρνουν 2-3 ημέρες για να τις δουν μέχρι 10 ημέρες maximum.

Εγώ θα σου πρότεινα να μπεις σε fastboot και να κάνεις τον έλεγχο για τον bootloader αν είναι κλειδωμένος ή όχι. Αν είναι ξεκλείδωτος, άστον έτσι για την ώρα. Όταν όμως έρθει η ώρα να ξαναφλασάρεις ROM να τον ξανά-ελέγξεις πριν κάνεις το πρώτο boot και αν έχει κλειδώσει, να ξεκλειδώσεις με επίσημο τρόπο. Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι μόνο με τον επίσημο τρόπο θα πρέπει να ξεκλειδώνονται οι BL, διαφορετικά μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν.

Ο/H tilos4523 έγραψε:

Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H tilos4523 έγραψε:

Ακου τι παιχτηκε και αν μπορεις τα φωτα σου γιατι σπαω το κεφαλι μου...Για να μην στα πολυλογω brick-αρα τη συσκευη!!την ξεμπρικαρα , και παμε τωρα
      2) official dev 6.12.22
      4)flash twrp

τσεκαρε μια αυτο...γιατι κατι παιζει ομως...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H tilos4523 έγραψε:

Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H tilos4523 έγραψε:

Ακου τι παιχτηκε και αν μπορεις τα φωτα σου γιατι σπαω το κεφαλι μου...Για να μην στα πολυλογω brick-αρα τη συσκευη!!την ξεμπρικαρα , και παμε τωρα
      2) official dev 6.12.22
      4)flash twrp

Και ορθώς κλείδωσε ο BL, το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω αν ξεκλειδώνει στην XTRV αλλά για να το έχουν γράψει τα παιδιά στην πρώτη σελίδα θεωρώ ότι θα γίνεται. Find device έχεις ανοιχτό ?