Διαφήμιση

[XTRV-7.2.16/17] H νέα έκδοση​ της Ελληνικής MIUI V8 ROM. (τελευτ. ενημέρωση 19/2 13:48)​

• Ολοκληρώθηκε
    • ROM
    • Poll
    • Xiaomi
    • Miui Dev
    • @MIUI_ART απο TWRP τι εννοεις πληρες? Βοοτ? Ρικαβερι? Συστεμ? Ντατα? ι ολα μαζι?

Ερωτηση 2 αν παρω αυτο το μπακαπ και το φορτωσω μετα δεν θα δημιουργησει προβλημα αφου ειχε παρθει και περιεχει πληροφοριες σε προηγουμενη εκδοση android?

Εχω παρει ηδη backup apo settings->additional settings->backup & Reset->Local backups-> Και system kai apps

Σε ευχαριστω
    • Σε Redmi Note 3 (hennessy) , περάστηκε η ROM με factory reset και υστερα wipes. Επαναφορά ρυθμίσεων κλπ έγινε από mi cloud. Τεσσερις μέρες τώρα , δουλεύουν όλα απροβλημάτιστα (WiFi, data, GPS, blue-tooth,camera ) . Αυτό που αναφέρουν οι προηγούμενοι με το μηνυμα sim not activated ύστερα επό επανεκκίνηση της συσκευής , μου το εμφανίζει και σε μενα στις τελευταίες 2 ROM. Δεν του έδωσα σημασία διότι είχα κανονικό σήμα και όποτε πατούσα πάνω στο μηνυμα, αυτό εξαφανιζόταν.
      Η αυτονομία και η διαχείριση της μπαταρίας παραμένουν σταθερά εξαιρετικές. Με data ανοιχτά όλη μέρα, blue-tooth 4 ώρες και GPS 2-2,5 ώρες , με πάει από 100% στο 35 % σε 12 ώρες. Με πιο ήρεμη χρήση (χωρίς GPS και λίγο fb), βγαζει 2 μέρες άνετα.
      Σε αυτό το μοντέλο συσκευής , οι τελευταίες 3 Rom είναι τελείως απροβλιμάτιστες χωρίς ξεκάρφωτες επανεκκινήσεις ή force closures.
      Μπράβο σε όλους τους devs και σας ευχαριστώ για όλα
    • Διαφήμιση
    • Ο/H thanag7 έγραψε:

@MIUI_ART απο TWRP τι εννοεις πληρες? Βοοτ? Ρικαβερι? Συστεμ? Ντατα? ι ολα μαζι?

Ερωτηση 2 αν παρω αυτο το μπακαπ και το φορτωσω μετα δεν θα δημιουργησει προβλημα αφου ειχε παρθει και περιεχει πληροφοριες σε προηγουμενη εκδοση android?

Εχω παρει ηδη backup apo settings->additional settings->backup & Reset->Local backups-> Και system kai apps

Σε ευχαριστω
      Το backup από το TWRP είναι ουσιαστικά ένα Πλήρες Backup της συσκευής σου μαζί με την ROM που έχεις τώρα.
      Το παίρνεις ως μέτρο ασφαλείας αν σε περίπτωση δεν σου αρέσει η Nougat ή έχεις προβλήματα κατά το Flash, και θέλεις εύκολα να γυρίσεις την συσκευή σου πίσω στην παλιά ROM όπως αυτή ήταν στημένη πριν από το FLash της Nougat. :D
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • ακριβως φίλε @maikmaik αυτά εξυπακουωνται αν και εγώ ξεκλειδωσα σε win 10 32bit. Χάρηκα που βοήθησα σε κάτι
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H thanag7 έγραψε:

@MIUI_ART απο TWRP τι εννοεις πληρες? Βοοτ? Ρικαβερι? Συστεμ? Ντατα? ι ολα μαζι?

Σε ευχαριστω
      Το backup από το TWRP είναι ουσιαστικά ένα Πλήρες Backup της συσκευής σου μαζί με την ROM που έχεις τώρα.Το παίρνεις ως μέτρο ασφαλείας αν σε περίπτωση δεν σου αρέσει η Nougat ή έχεις προβλήματα κατά το Flash, και θέλεις εύκολα να γυρίσεις την συσκευή σου πίσω στην παλιά ROM όπως αυτή ήταν στημένη πριν από το FLash της Nougat. :D
      Ωραια σε ευχαριστω. Και ποιο απο ολα τικαρω οταν παιρνω Backup apo TWRP?

Boot?
      Recovery?
      System?
      Data?
    • Ο/H thanag7 έγραψε:

Ωραια σε ευχαριστω. Και ποιο απο ολα τικαρω οταν παιρνω Backup apo TWRP?
      Boot?
      Recovery?
      System?
      Data?
      Boot, system, data. Μπορείς και τα άλλα, αλλά δεν είναι απαραίτητα (εκτός από το partition της Nvram αν υπάρχει και σου δίνει το TWRP τη δυνατότητα να το πάρεις backup, καλό είναι να το έχεις). Κάτι που πρέπει να ειπωθεί για το Nandroid είναι ότι ΔΕΝ παίρνει firmware backup. Δεν είναι δηλαδή δεν μας άρεσε μια ROM, κάνουμε restore το Nandroid και είμαστε στην παλιά έτσι απλά. Αυτό μπορεί να δουλέψει, μπορεί και όχι, εξαρτάται από ποια ROM πάμε σε ποια, μπορεί να δουλέψει και να έχουμε προβλήματα μέσα στο λειτουργικό (χαμένο σήμα/SIM, IMEI, κάμερες και ήχος να μη δουλεύει σωστά και δεν ξέρω και εγώ τι). Μια ROM όταν φλασάρεται, επηρεάζει και partition τα οποία είναι απροσπέλαστα. Η σωστή διαδικασία είναι φλασάρουμε πρώτα την παλιά ROM με τα απαραίτητα wipes (και αν χρειάζεται και το recovery αυτής, αν δεν το έχει μέσα η ίδια ή ήταν διαφορετικής έκδοσης από αυτό που έχουμε τώρα), ελέγχουμε bootloader εκ νέου (αν μιλάμε για μετάβαση από το ένα λειτουργικό στο άλλο) και στο τέλος, αφού έχουν πάει όλα καλά κάνουμε restore το Nandroid.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H thanag7 έγραψε:

Κατι τελευταιο. Το data περιλαμβανει φωτογραφιες μουσικη και βιντεο?
      Εφόσον τα έχεις στον εσωτερικό αποθηκευτικό χωρό (και όχι σε κάποια SD Card) ναι. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα mount μέσα στο /data (και συγκεκριμένα είναι το /data/media/0 συνήθως).

Δεν ισχύει.

Έχει δίκιο Γιώργος, το τσέκαρα, το Nandroid κάνει ignore το /data/media.
    • Καλησπέρα! Μόλις εγκαταστάθηκε σε RN2 και Mi Pad 2 .Προς το παρόν όλα καλώς...Για μπαταρία και ο,τιδηποτε περίεργο θα ενημερώσω.Ευχαριστιες!

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    • @thanag7
      Το data , δεν περιλαμβάνει φωτο , μουσική , βίντεο , αυτά είναι στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής .
      Στο nandroid δεν γίνεται backup και ο αποθηκευτικός χώρος .
      Συνήθως όπως σου είπε και ο @MIUI_ART , τικαρουμε όλες τις επιλογές .
      Το nandroid backup θα επαναφέρει την συσκευή σου με τις εφαρμογές , ρυθμίσεις , λογαριασμούς , τα πάντα όλα όπως τα είχες την στιγμή που πήρες backup , πλην του αποθηκευτικού χώρου βέβαια , μην περιμένεις ότι θα σου επαναφέρει και φωτο , βίντεο , μουσική , τα οποία έχεις σβήσει από τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο.
      Το nandroid backup θα είναι λειτουργικό 100% , εφόσον το έχουμε πάρει και το επαναφέρουμε με το ίδιο twrp , δεν μπορουμε να επαναφερουμε nandroid backup που έγινε από άλλη version twrp .
      Υπάρχουν βεβαια κάποια "κολπακια" που μπορεί να γίνουν στους φακέλους των backup .... Δεν μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή.
      Το nandroid backup επίσης θα είναι λειτουργικό 100% όταν το επαναφέρουμε στην ίδια android version , δεν είναι 100% λειτουργικό όταν προσπαθούμε να επαναφέρουμε backup σε παλιότερη android version ..
      Δηλαδή αν είμαστε σε NG , δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει σωστά ένα backup που έχουμε πάρει από ΜΜ ή LP ..
      Για downgrade σε android version η καλύτερη μέθοδος είναι το flash tool.
    • Διαφήμιση
    • Καλησπέρα πριν από 2 εβδομάδες έγινα κάτοχος 2 συσκευών xiaomi Mi Max 16 gb 2 gb ram και Note 4 16/2gb απο κίνα (τα έφερα ο ίδιος και μάλιστα πολυυυ φτηνά 50$ έκαστος Έψαχνα να βρω κάποιον να μου βάλει Ελληνική Rom άλλα κάνεις δεν αναλάμβανε και αποφάσισα να το κάνω μονός με την βοήθεια του Forum το οποίο μου έδωσε πολύτιμη βοήθεια όλες οι οδηγίες είναι απίστευτα κατανοητές συγχαρητήρια για την δουλειά σας και ευχαριστώ πολυ.. Τα κατάφερα τέλεια στο Note έβαλα την global με flash tool.. και στο Mi Max xtrv - 7.2.17 με recovery Το Note 4 δουλεύει αψοχα, Στο Mi Max έχω ένα μικρό πρόβλημα με το play store όταν πάω να κατεβάσω μια εφαρμογή μου βγάζει αναμονή wi-fi και μένει εκεί τώρα αν πάω στις εφαρμογές στο play store και κάνω καθαρισμό cache και απεγκατάσταση ενημερώσεων και μπω ξανά στο play store μπορώ να κατεβάσω μια εφαρμογή και μετά ξανά το ίδιο αν θέλω άλλη Θα ήθελα την βοήθεια σας να λύσω το πρόβλημα

Ευχαριστω