Διαφήμιση

xiaomi redmi note 4

• Ο/H leotzian έγραψε:

καλύπτει ο τροποποιημένος,
      Αφαιρούμε κάποιες εφαρμογές από μέσα για να μπορεί να δουλέψει με το sp flash..
      Δεν σου χρειάζονται αυτές οι εφαρμογές..

• Ο/H leotzian έγραψε:

Νά ξαναρωτήσω κάτι ο το stock cust.img είναι περίπου 400ΜΒ το τροποποιημένο είναι 15ΜΒ τί περιέχει μέσα, μεγάλη διαφορά χώρου δεν χρειάζεται τόσο μεγάλος? καλύπτει ο τροποποιημένος, δεν ξέρω αν είναι αφελείς οι ερωτήσεις μου
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων
      To /cust partition γενικότερα περιέχει πληροφορίες για το region/γλώσσα καθώς και συγκεκριμένες εφαρμογές που εγκαθίστανται στο κινητό ανάλογα με το region, κατά την πρώτη εκκίνηση στο MIUI (ή σε factory reset). Όσα περισσότερα τα regions που περιέχονται, προφανώς τόσο μεγαλύτερο θα είναι, καθώς πολλές εφαρμογές επαναλαμβάνονται, είναι δηλαδή γραμμένες σε κάθε regional folder, αν πας και δεις τη δομή του partition και τα περιεχόμενά του θα σου λυθούν οι απορίες. Όπως σωστά επισημαίνει ο Γιώργος, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εφαρμογών είναι κινέζικο bloatware που δεν σου χρειάζεται.
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Ο/H leotzian έγραψε:

Νά ξαναρωτήσω κάτι ο το stock cust.img είναι περίπου 400ΜΒ το τροποποιημένο είναι 15ΜΒ τί περιέχει μέσα, μεγάλη διαφορά χώρου δεν χρειάζεται τόσο μεγάλος? καλύπτει ο τροποποιημένος, δεν ξέρω αν είναι αφελείς οι ερωτήσεις μου
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων
      To /cust partition γενικότερα περιέχει πληροφορίες για το region/γλώσσα καθώς και συγκεκριμένες εφαρμογές που εγκαθίστανται στο κινητό ανάλογα με το region, κατά την πρώτη εκκίνηση στο MIUI (ή σε factory reset). Όσα περισσότερα τα regions που περιέχονται, προφανώς τόσο μεγαλύτερο θα είναι, καθώς πολλές εφαρμογές επαναλαμβάνονται, είναι δηλαδή γραμμένες σε κάθε regional folder, αν πας και δεις τη δομή του partition και τα περιεχόμενά του θα σου λυθούν οι απορίες. Όπως σωστά επισημαίνει ο Γιώργος, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εφαρμογών είναι κινέζικο bloatware που δεν σου χρειάζεται.
      Τελικά κατάλαβα τί παίζει ανοιξα και τα 2 cust.img και ειδα τί γίνεται.
      Τώρα μιά που βρήκαμε παπά που λένε ( το αλλο δεν το λέω ) να ρωτήσω πάλι κάτι γενικά, κατάλαβα τί παίζει με τα xiaomi, περιμένοντας το ok για το unlock 4 η μέρα είναι τώρα, αποφάσισα να περάσω τήν Global dev ( γράφετε οτι εχει Ελληνική γλώσσα ), γιά την XTRV γράφετε παραπάνω για αναβαθμίσεις τι γίνεται, τώρα για την dev οταν υπάρχουν αναβαθμίσεις θα τίς βλέπω στο updater της συσκευής και θα μπορώ να αναβαθμίζω ετσι, η θα μπορώ ετσι να βάλω κάποια global stable? επειδή θα το κάνω root και θα περάσω xposed επειδή αυτά κάνουν install στο system θα σβήνονται και θα πρέπει να τα ξαναεγκαθιστώ?
      Και το τελευταίο θα μπορέσω ολες μου τίς εφαρμογές user με τα data μου που εχω με το Titanium να τίς κάνω restore στο Note? δεν ξέρω αν το note εχει dalvik η art cache.
      Σας ευχαριστώ και πάλι ελπίζω να μην σας ξαναζαλίσω....

=============== Φεβ 22nd 2017, 5:03pm ===============
      Tελικά παραλαμβάνω αύριο το πρωί αλλά τελικά το εψαξα και πρέπει να εχει OFFICIAL Global Dev 6.12.15 θα περάσω μέσω του updater την Global Dev 7.2.16 μέχρι νά μου ερθει το ΟΚ για ξεκλείδωμα BL για να περάσω TWRP και root και θα μείνω με αυτήν πρός το παρόν εφ οσον θα εχει Ελληνικά. Κάνω κάπου λάθος?
      Images
      • greek_rom.jpg

153,87 kB, 1.065×1.894, viewed 115 times
    • Διαφήμιση
    • Αν βάλεις επίσημη Global Dev (ή Stable) θα παίρνεις νομίζω ειδοποιήσεις για OTA αλλά σε rooted συσκευή δεν θα μπορείς να τις περάσεις. Root και OTA δεν πάνε μαζί, υπάρχει βέβαια ένα trick αν έχεις το ZXC TWRP που διαθέτει επιλογή "Preserve OTA updates" αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο δουλεύει σωστά. Αν βάλεις την XTRV θα σου περάσει root πρόσβαση με την εγκατάσταση αλλά αναβαθμίσεις θα πρέπει να κάνεις χειροκίνητα όποτε βγαίνουν, παρακολουθώντας εδώ τα μηνύματα στο αντίστοιχο forum. Το xposed framework σαφώς και θα το χάνεις κατά τη διαδικασία εγκατάστασης μιας νέας ROM, όπως σωστά αναφέρεις, εγκαθίσταται στο /system partition και εφόσον αυτό αλλάζει είναι λογικό να χάνεται το framework. Μικρό το κακό μιας και μπορείς να το ξαναπεράσεις. Το Titanium Backup δουλεύει μια χαρά στο MIUI, αν και θα ακούσεις πολλές απόψεις επί του θέματος. Σε εμένα πάντως δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν προσπαθείς να επαναφέρεις εφαρμογές συστήματος αυτούσιες.

Τέλος όχι δεν κάνεις λάθος στην διαδικασία αναβάθμισης της ROM, εφόσον σου έρθει όντως με επίσημη Global Dev. Εγώ θα σου πρότεινα πάντως να εξετάσεις σοβαρά το θέμα αναβάθμισης μελλοντικά στην XTRV, είναι πολύ πιο ελαφριά από εφαρμογές και το κυριότερο έχουν "ξυριστεί" από αυτή εφαρμογές του τύπου msa, analytics που μοιράζουν τα στοιχεία της συσκευής σου και κάποια προσωπικά δεδομένα με τους κινέζους.

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην NasDriver: Διαγραφή παραθέσεων ().

• Τελικά θα σε ακούσω και θά βάλω την XTRV την εχω ηδη κατεβάσει,( ποιά προτείνεις την stable η την beta 7.2.16)?Θα δώ τί θα γίνει με το ΟΚ για το ξεκλείδωμα του BL, εχω κατεβάσει xposed και ολα τα συναφή ευχαριστώ απαντες καί ειδικά εσένα εξεραιτικό forum καί αν θελήσω τίποτε αλλο θα ενημερώσω σχεδόν ολες μου οι απορίες εχουν λυθεί ( επεσε καί πολύ διάβασμα εδω μέσα).

=============== Φεβ 22nd 2017, 6:35pm ===============
      Θέλω να βάλω μια κάρτα μόνο για Data και μία για μόνο γιά ομιλία ( γι αυτό πήρα και το 64GB ) εχει σχέση σε ποιά απο τίς 2 υποδοχές θα μπεί η data και ποιά η ομιλία, από το site της infoquest λέι οτι η data πηγάινει στην primary χωρίς να λέι ποιά από τις 2 θέσεις είναι, και σε ενα ξένο site με τα specs του Note 4 λέι οτι και οι 2 υποδοχές υποστηρίζουν 4G ποιό είναι το σωστό?

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην NasDriver: Διαγραφή παραθέσεων ().

• Θεωρητικά και οι 2 υποδοχές πρέπει να υποστηρίζουν 4G ναι. Στην πράξη σίγουρα υποστηρίζει η 1η SIM (η 1η υποδοχή για SIM είναι αυτή που βρίσκεται πιο "μέσα" στο τηλέφωνο, δηλαδή όχι η υβριδική που μπορεί να μπει και SD Card αντί για SIM) για την 2η δεν μπορώ να σου πω με 100% βεβαιότητα τι ισχύει, μιας και δεν έχω 2η SIM.
    • A ρε leotzian!!! Kανονικά και οι 2 υποστηρίζουν 4g
      Ευγνωμοσύνη.(Ένα φιλοσοφημένο σκουλήκι)
    • Διαφήμιση
    • πλεον εχω αυτο ,μετα απο ολα τα βηματα και μετα απο ολα αυτα που εκανα ,ειναι σωστη η rom ?
      Images
      • 16930719_1305044249580344_1320494725_o.png

148,13 kB, 1.080×1.920, viewed 156 times
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Θεωρητικά και οι 2 υποδοχές πρέπει να υποστηρίζουν 4G ναι. Στην πράξη σίγουρα υποστηρίζει η 1η SIM (η 1η υποδοχή για SIM είναι αυτή που βρίσκεται πιο "μέσα" στο τηλέφωνο, δηλαδή όχι η υβριδική που μπορεί να μπει και SD Card αντί για SIM) για την 2η δεν μπορώ να σου πω με 100% βεβαιότητα τι ισχύει, μιας και δεν έχω 2η SIM.
      Τελικά το παρέλαβα είχε τελικά την Global Dev, μόλις το σύνδεσα με το Wifi εβαλε την 7.2.16 τελευταία Global Dev ολα καλά τσέκαρα bootloader είναι locked, τρέχωντας το ΜΙ Unlock μου λει "Your Device isn't supported by MI Unlock" εχω κάνει την αίτηση 5η μέρα είναι σήμερα, εχω κατεβάσει την XTRV Ελληνική Dev και την Stable το TWRP, το xposed αλλά δεν εγκαθιστώ τίποτε πουθενά διότι θα σβηστούνε ολα με την υπόποιπη διαδικασία. Οπότε περιμένω δεν ξέρω πόσο θά δούμε.
      Τελικά ποία προτείνεις στην XTRV stable h Beta?
    • Διαφήμιση