Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 4/4x (Mido)

• Ο/H turbomiui έγραψε:

Ο/H amavroudis έγραψε:

Περνωντας του supersu ναι, όλα καλά θα είναι. Χωρίς αυτό θα έχεις τούβλο, μη δοκιμάσεις να bootαρεις.
      Δεν σε κατάλαβα.1) Αυτό που περιέγραψα θα δουλέψει?
      2) Σε ποια περίπτωση θα υπάρξει πρόβλημα?
      Θα δουλέψει με αυτό που λέτε με τον φίλο @amavroudis , αλλά να έχεις υπόψιν σου ότι σε κάθε αναβάθμιση θα χάνεις και twrp και SuperSu, για εμένα η καλύτερη λύση είναι πέρασμα μετά το ξεκλείδωμα , twrp και στην συνέχεια xtrv aroma και τροποποιημένη εγκατάσταση που θα εμπεριέχει και το SuperSu.
    • καλημερα χτες κατα τυτχη ειδα το χρονομετρο να τρεχει και να εχει 350 ωρες περιπου γραμμενες και να συνεχιζει υπαρχει περιπτωση αυτο να εριχνε την μπαταρια γιατι επεφτε πολυ γρηγορα?Επισης ειχε καμια δεκαρια αποτελεσματα χρονομετρισης χωρις να τα εχω βαλει εγω .
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Manolis_Mar έγραψε:

Ο/H kyriakos8 έγραψε:

Ελλάδα το ένα μαγαζί είναι το 8cores στο Νέο Κόσμο και το άλλο το Citismarket στην Μεταμόρφωση.
      Καλησπέρα παίδες. Εγώ αγόρασα για την γυναίκα το εν λόγο κινητό απο to 8cores και δεν βλέπω την 800αρα. Είναι σίγουρα απο κίνα πάντως.
      Είναι οκ το τηλέφωνο, έχετε μείνει ευχαριστημένοι? Στις πληροφορίες τηλεφώνου στο μοντέλο γράφει note 4 ή note 4x?

=============== Φεβ 12th 2018, 10:19am ===============

Ο/H ANDREAS54 έγραψε:

Ο/H mrzoid έγραψε:

Εγώ αγόρασα το 4x 4-64 snapdragon πριν από μερικές μέρες στα 184 απο uniphone. Στην Άρτα βρίσκεται νομίζω. Δεν έχω πρόβλημα με το 4g, λειτουργεί κανονικά στη Χίο..... Κινέζικο είναι, ήρθε με αντάπτορα. Έγραφε και στο κουτί 4x, κινεζικο σφραγισμένο.
      Ο @8@nos δεν είπε ότι δεν πιάνει 4G, απλά ότι δεν έχει την μπάντα Β20 που είναι στα 800 Μz, έχει τις άλλες μπάντες όπως βλέπεις στο πινακάκι που παρέθεσε.Η μπάντα Β20 ήταν μέχρι πρότινος στη TV και απελευθερώθηκε με την ψηφιακή TV. Έχοντας την μικρότερη συχνότητα από όλες τις μπάντες έχει το μεγαλύτερο μήκος κύματος που κάνει τα Η/Μ κύματα να έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια, να περνούν πιο εύκολα εμπόδια άρα να είναι πιο αποτελεσματικά. Λόγω αυτού του λόγου όλες οι εταιρείες άρχισαν να τα συμπεριλαμβάνουν στο Φάσμα τους ξεκινώντας από επαρχία που η Μπάντα Β20 πλεονεκτεί.
      Ευχαριστώ για την ολοκληρωμένη απάντηση. Σαν χρήστης του note 4x είσαι ικανοποιημένος? Στο model number σου γράφει 4 ή 4Χ? Ρωτάω γιατί έχω δει διάφορα βίντεο που το unboxaran και σε κάποια έγραφε 4Χ και σε άλλα 4, αν είναι να πλήρωσω +30 τουλάχιστον να ναι το σωστό.
    • Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 4/4x (Mido)

Το δικό μου γράφει 4 (σκέτο) και το έχω περίπου ένα μήνα και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο διαχωρισμός Χ/χωρίς Χ δεν είναι καθοριστικός. Υπάρχουν μοντέλα και με την ίδια ονομασία και σε κινητα με snapdragon (mido) και σε κινητά με mediatek (nikel).
      Επίσης πολλά κινητά που έγραφαν 4Χ μετά από αναβάθμιση rom, γύρισαν σε 4 σκέτο.

Αυτό που έχει σημασία είναι ο επεξεργαστής (προτιμάμε snapdragon) και αν μας ενδιαφέρει η μπάντα B20 (4G σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει σήμα 4G) να είναι Global Version με την κόκκινη ταμπελίτσα στο κουτί.

• Ο/H makis1024 έγραψε:

Ο/H turbomiui έγραψε:

Ο/H amavroudis έγραψε:

Περνωντας του supersu ναι, όλα καλά θα είναι. Χωρίς αυτό θα έχεις τούβλο, μη δοκιμάσεις να bootαρεις.
      Δεν σε κατάλαβα.1) Αυτό που περιέγραψα θα δουλέψει?2) Σε ποια περίπτωση θα υπάρξει πρόβλημα?
      Θα δουλέψει με αυτό που λέτε με τον φίλο @amavroudis , αλλά να έχεις υπόψιν σου ότι σε κάθε αναβάθμιση θα χάνεις και twrp και SuperSu, για εμένα η καλύτερη λύση είναι πέρασμα μετά το ξεκλείδωμα , twrp και στην συνέχεια xtrv aroma και τροποποιημένη εγκατάσταση που θα εμπεριέχει και το SuperSu.
      Ναι πιθανότατα κάποια στιγμή θα φλασάρω την ελληνική custom.
      Προς το παρόν το αφήνω με τη global ροοταρισμένο και βλέπω.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H fog έγραψε:

Επίσης πολλά κινητά που έγραφαν 4Χ μετά από αναβάθμιση rom, γύρισαν σε 4 σκέτο.
      Αυτό που έχει σημασία είναι ο επεξεργαστής (προτιμάμε snapdragon) και αν μας ενδιαφέρει η μπάντα B20 (4G σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει σήμα 4G) να είναι Global Version με την κόκκινη ταμπελίτσα στο κουτί.
      Επίσης πολλά κινητά που έγραφαν 4 μετά από αναβάθμιση Rom (XTRV), γύρισαν σε 4X.

Και όπως θα έχετε καταλάβει η μπάντα Β20 είναι θέμα hardware και όχι θέμα shoftware (Rom).
      Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.
    • Το mido, όπως και κάθε κινητό, μπορεί να βρεθεί σε κατάσταση hard brick (να μη δίνει σημεία ζωής ή να δίνει ελάχιστα) με flash λάθους rom (rom για άλλο κινητό). Τουλάχιστον αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος.
    • Ο/H papsr6 έγραψε:

Παιδια να ρωτησω κατι τους γνωστες.
      Σε ποια περιπτωση το mido μπορει να γινει hard brick?
      Σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο μείνεις με προβληματική εγκατάσταση που δεν κάνει boot στο MIUI (συνήθως επίσημης ROM), δεν έχεις ξεκλειδώσει bootloader και ακόμα και μετά τη χρήση του Mi Unlock (και ενώ διαθέτεις ενεργή άδεια ξεκλειδώματος), εξακολουθεί το εργαλείο να μην μπορεί να σου ξεκλειδώσει τον bootloader στη ROM που έχει μέσα. Αυτό πλέον δύσκολα γίνεται, μιας και οι καινούργιες ROM, ακόμα και οι Global Stable (φαίνεται να) ξεκλειδώνουν σχετικά άνετα. Ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος όταν πρωτοβγήκε η συσκευή και ερχόταν σε κάποιους με ανεπίσημη/πειραγμένη ROM, με το δεδομένο ότι η Xiaomi στα νέα της κινητά έχει κλειδώσει το EDL mode και μάλιστα στο Oreo έχουν τριπλοκλειδωθεί τα πάντα, υπάρχει δηλαδή πρόβλημα και με το SE Linux policy. Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένουμε εδώ στους χρήστες να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να εξασφαλίσουν ότι η συσκευή που θα παραλάβουν, θα διαθέτει επίσημη ROM, πράγμα όχι πάντα σίγουρο, ειδικά αν η αγορά γίνεται από το εξωτερικό.

Σε περίπτωση λοιπόν hard brick, όπως αυτή που περιγράψαμε, μοναδική διέξοδος είναι το άνοιγμα πλάτης και η χρήση test points στην πλακέτα ώστε να σου γυρίσει η συσκευή σε EDL mode, ώστε να μπορέσεις να περάσεις μια επίσημη fastboot ROM (μέσω Mi Flash tool) σε πρώτη φάση και από εκεί και πέρα να κάνεις ότι άλλο είναι να κάνεις (ή μένεις και με αυτή).

=============== Φεβ 12th 2018, 5:42pm ===============

Ο/H fog έγραψε:

Το mido, όπως και κάθε κινητό, μπορεί να βρεθεί σε κατάσταση hard brick (να μη δίνει σημεία ζωής ή να δίνει ελάχιστα) με flash λάθους rom (rom για άλλο κινητό). Τουλάχιστον αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος.
      Ειρήνη μου, αυτό μπορεί να συμβεί ΜΟΝΟ με φλασάρισμα λάθους ανεπίσημης ROM και θα τολμούσα μάλιστα να πω, ROM που ΔΕΝ είναι βασισμένη σε MIUI sources. Όλες οι υπόλοιπες, πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία φλασαρίσματος μέσω TWRP έχουν στο script εγκατάστασης μια γραμμή που ελέγχει το μοντέλο της συσκευής. Αν η κλήση αυτή και πιο συγκεκριμένα η κλήση στο ro.product.device του build.prop του boot image του recovery δεν επιστρέψει 'midο' η διαδικασία δεν προχωράει. Πρόκειται για δικλείδα ασφαλείας και τέτοιες δικλείδες υπάρχουν σε όλα τα script εγκατάστασης, όλων των ROM που σέβονται τον εαυτό τους. Μόνη περίπτωση να μην λειτουργήσει ούτε αυτή η δικλείδα είναι "πειραγμένο" script εγκατάστασης από το οποίο να λείπει ο έλεγχος της συσκευής, είτε ROM με sources που ΔΕΝ προορίζονται για mido, ανεξάρτητα τι λέει το script εγκατάστασης. Την περίπτωση να έχει φλασαριστεί λάθος TWRP δεν την εξετάζω καν, καθώς 9 στις 10 δεν θα φλασάρεται απλά λόγω μεγέθους ή και να φλασαριστεί δεν θα κάνει boot ή δεν θα δουλεύει όπως πρέπει (λάθος drivers).

Ομοίως είναι εξαιρετικά δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να συμβεί σε φλασάρισμα επίσημης ROM σε όλα τα κινητά της Xiaomi με SnapDragon SoC. Ο μόνος τρόπος να φλασαριστούν με επίσημη ROM αυτές οι συσκευές είναι το Mi Flash (είτε μέσω fastboot, είτε μέσω EDL mode). Εκεί λοιπόν πάλι υπάρχει ο έλεγχος του μοντέλου της συσκευής, είτε στο batch αρχείο που τρέχει, είτε στο sh script που καλεί το εργαλείο. Πρέπει να μπει "χέρι" για να αφαιρεθεί αυτός ο έλεγχος. Στα MTK υπάρχει η εξαίρεση του sp flash που δεν κοιτάει τίποτα και απλά φλασάρει χύμα δεδομένα, αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δεν το χρησιμοποιεί η Xiaomi, παρόλα τα καλά που έχει (ανά περιπτώσεις) και αυτή η μέθοδος.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Ο/H papsr6 έγραψε:

Παιδια να ρωτησω κατι τους γνωστες.
      Σε ποια περιπτωση το mido μπορει να γινει hard brick?
      Σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο μείνεις με προβληματική εγκατάσταση που δεν κάνει boot στο MIUI (συνήθως επίσημης ROM), δεν έχεις ξεκλειδώσει bootloader και ακόμα και μετά τη χρήση του Mi Unlock (και ενώ διαθέτεις ενεργή άδεια ξεκλειδώματος), εξακολουθεί το εργαλείο να μην μπορεί να σου ξεκλειδώσει τον bootloader στη ROM που έχει μέσα. Αυτό πλέον δύσκολα γίνεται, μιας και οι καινούργιες ROM, ακόμα και οι Global Stable (φαίνεται να) ξεκλειδώνουν σχετικά άνετα. Ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος όταν πρωτοβγήκε η συσκευή και ερχόταν σε κάποιους με ανεπίσημη/πειραγμένη ROM, με το δεδομένο ότι η Xiaomi στα νέα της κινητά έχει κλειδώσει το EDL mode και μάλιστα στο Oreo έχουν τριπλοκλειδωθεί τα πάντα, υπάρχει δηλαδή πρόβλημα και με το SE Linux policy. Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένουμε εδώ στους χρήστες να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να εξασφαλίσουν ότι η συσκευή που θα παραλάβουν, θα διαθέτει επίσημη ROM, πράγμα όχι πάντα σίγουρο, ειδικά αν η αγορά γίνεται από το εξωτερικό.
      Σε περίπτωση λοιπόν hard brick, όπως αυτή που περιγράψαμε, μοναδική διέξοδος είναι το άνοιγμα πλάτης και η χρήση test points στην πλακέτα ώστε να σου γυρίσει η συσκευή σε EDL mode, ώστε να μπορέσεις να περάσεις μια επίσημη fastboot ROM (μέσω Mi Flash tool) σε πρώτη φάση και από εκεί και πέρα να κάνεις ότι άλλο είναι να κάνεις (ή μένεις και με αυτή).

Ευχαριστω για τις πληροφοριες αλλα δεν ειδα κατι συγκεκριμενο.
      Το λεω αυτο γιατι προερχομαι απο ενα moto x 2014 που μου brickαρισε απο downgrade και μετα update ota.
      Αυτος ηταν ο μονος τροπος να το brickαρεις εντελως και ηταν γνωστο.
      Εγω ξεχαστηκα και δεχτηκα το update και φυσικα σημερα ειναι νεκρο.
      Εδω τωρα δεν ακουσα καποια συγκεκριμενη περιπτωση εκτος βεβαια λαθος εγκατασταση δηλαδη λαθος ρομ που ειναι απολυτως λογικο.
      Για να το κανο πιο καθαρο.
      Υπαρχουν καποιες μαρτυριες hard brick απο χρηστες με καποια αιτιολογια?