Θα εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή που διαβάζει τα χαρακτηριστικά της συσκευής τύπου Spec Device, CPU-Z, AIDA64 ή το DevCheck που για εμένα είναι από τα κορυφαία.Ο/H lazostat έγραψε:
Οποτε εχει και χαμηλο επεξεργαστη ή εχει το snapdragon 625; Πως θα το δω;
Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 4/4x (Mido)
-
-
Ο επεξεργαστής δεν αλλάζει , τον 625 έχουν και τα δύο.
-
Ο/H lazostat έγραψε:
Τωρα εβαλα και την 9.5.11. Εντωμεταξυ ενω μου λεει οτι δεν εχει αλλες ενημερωσεις, κατι πατησα και εκανε ξανα ενημερωση.. Περιεργο.. Τωρα βεβαια θελη φορτιση πρωτα για να περασει την ενημερωση, μετα θα δω τι μπορει να ειναι..
Το μονο που δε μου αρεσει ειναι οι πολλες προεγκατεστημενες εφαρμογες που εχει. Ποιες μπορω να σβησω με ασφαλεια;
Το μονο αρνητικο ειναι οτι το screen protector που ηρθε δε ταιριαζει καλα.. Αφηνει κενα αριστερα και δεξια της οθονης και ειναι αρκετα σπαστικο!
Σε ότι αφορά τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, το 99% είναι εγκατεστημένες ως εφαρμογές συστήματος (πχ κάποιες εφαρμογές της Google που μπορεί να μην χρησιμοποιείς), τουτέστην ΔΕΝ μπορείς να τις σβήσεις χωρίς πρόσβαση διαχειριστή (root access) ή έστω μέσω TWRP, custom recovery δηλαδή. Για να συμβούν αυτά θα πρέπει απαραιτήτως να ξεκλειδωθεί ο bootloader. -
Ο/H BanditGR έγραψε:
Ο/H lazostat έγραψε:
Τωρα εβαλα και την 9.5.11. Εντωμεταξυ ενω μου λεει οτι δεν εχει αλλες ενημερωσεις, κατι πατησα και εκανε ξανα ενημερωση.. Περιεργο.. Τωρα βεβαια θελη φορτιση πρωτα για να περασει την ενημερωση, μετα θα δω τι μπορει να ειναι..
Το μονο που δε μου αρεσει ειναι οι πολλες προεγκατεστημενες εφαρμογες που εχει. Ποιες μπορω να σβησω με ασφαλεια;
Το μονο αρνητικο ειναι οτι το screen protector που ηρθε δε ταιριαζει καλα.. Αφηνει κενα αριστερα και δεξια της οθονης και ειναι αρκετα σπαστικο!
Σε ότι αφορά τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, το 99% είναι εγκατεστημένες ως εφαρμογές συστήματος (πχ κάποιες εφαρμογές της Google που μπορεί να μην χρησιμοποιείς), τουτέστην ΔΕΝ μπορείς να τις σβήσεις χωρίς πρόσβαση διαχειριστή (root access) ή έστω μέσω TWRP, custom recovery δηλαδή. Για να συμβούν αυτά θα πρέπει απαραιτήτως να ξεκλειδωθεί ο bootloader.
Υπαρχει ρυθιμση doze; Αυτο με την εξυπνη αδρανεια, να το ενεργοποιησω; -
Ο/H lazostat έγραψε:
Ποιες εφαρμογες να κανω απενεργοποιηση για εξοικονομηση μπαταριας;
Τις περισσότερες (από τις μαμίσιες εφαρμογές) δεν μπορείς να τις απενεργοποιήσεις, αλλά και να μπορούσες, δεν θα έβλεπες ιδιαίτερη διαφορά στην μπαταρία.
Τα analytics πως τα σβηνω;
Είναι εφαρμογή συστήματος. Χωρίς πρόσβαση root δεν τα σβήνεις.
Καποιες αλλες ρυθμισεις για εφαρμογες στο παρασκηνιο; Δεν τα παω καλα με το MIUI..
Το MIUI έχει μια ρύθμιση για εξοικονόμηση μπαταρίας όταν αυτή πέφτει κάτω από κάποιο ποσοστό που περιορίζει τις εφαρμογές παρασκηνίου, απενεργοποιεί συγχρονισμούς και animation συστήματος αλλά σε γενικές γραμμές δεν κάνει και πολλά. Θα έλεγα μάλιστα ότι κάποιες φορές κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
Αν ψάχνεις για εξοικονόμηση μπαταρίας, ψάχνεις στο λάθος μέρος. Το Android από μόνο του δεν έχει γενικά πρόβλημα. Τα προβλήματα μπαταρίας προκαλούνται συνήθως (αλλά όχι πάντα) από εφαρμογές του χρήστη, καθώς και από τα Google Services τα οποία όμως χρειάζεσαι αν θες να δουλεύει σωστά οποιαδήποτε εφαρμογή της Google. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για την μπαταρία που καταναλώνουν, πέρα από το να περιορίσεις τα wakelocks (διαδικασία εξαιρετικά επίπονη καθώς προϋποθέτει ΚΑΙ αυτό ξεκλείδωτο κινητό με επιπλέον πράγματα εγκατεστημένα). Απλά ζεις με αυτό. Γενικά το mido δεν έχει ιδιαίτερο θέμα με την μπαταρία. Snapdragon είναι και μάλιστα όχι από τους ιδιαίτερα ισχυρούς για να καταναλώνουν μεγάλα ποσά ενέργειας.
Υπαρχει ρυθιμση doze; Αυτο με την εξυπνη αδρανεια, να το ενεργοποιησω;
Το doze είναι ενεργοποιημένο αυτόματα εδώ και κάποιες ROM. Την έξυπνη αδράνεια να σου πω την αλήθεια δεν την θυμάμαι.
-
Καλησπέρα στη κοινότητα, αν και κάτοχος xiaomi redmi note 4 θα ήθελα άμα γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει στο εξής. Έχοντας κάνει unlock bootload,root κλπ στο note 4 μου ζήτησε ένας φίλος μου να του κάνω το ίδιο και στο δικό του κινητό επειδή δε γνωρίζει αλλά δεν είναι xiaomi. Έχει το huawei p smart και θέλει να του κάνω root αλλά πρέπει να ξεκλειδώσω το bootload, άμα γνωρίζει κάποιος και μπορεί να με βοηθήσει ας μου απαντήσει εδώ ή σε προσωπικό μυνημα.
(Για ακρίβεια έχω κατεβάσει adb αλλά δε κάνει bootload και κάπου διάβασα όπου πρέπει να κάνω μέσα απτό κινητό disable bootload function αλλά δε το βρήκα στις ρυθμίσεις..)
Ευχαριστώ. -
Αν δεν κάνω λάθος είχα διαβάσει ότι η Huawei σταμάτησε να δίνει το δικαίωμα ξεκλειδωματος.
-
-
Περίμενε να σε ενημερώσει κάποιος που ξέρει περισσότερα...
-
Ο/H jimmakoz έγραψε:
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση άρα αυτομάτως δεν γίνεται να γίνει root πλέον να φανταστώ..
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
εμενα με ηρθε η 9,6,1,0
-
Αυτη την εβδομαδα ειδα στο κινητο μου, Redmi note 4Χ, βγηκε Update (STABLE) απο την ΧΙΑΟΜΙ.
MIUI Global 9.6 Stable 9.6.1.0 (NCFMIFD)
Mπήκα σήμερα στη σελίδα της. Σιγά σιγα εμφανιζει μερικά updates για διαφορα μοντέλα.
MIUI ROM for Redmi Note 4X - MIUI Downloads - Xiaomi MIUI Official Forum
Είδα μονο την Developer version. Φαινεται, ειτε δεν εχουν πλήρως ετοιμη ακομη τη σελίδα (το πιθανοτερο, ελπιζω) είτε τα έχουν κρυμμένα μερικά STABLE ROM.
Αυτο που ειδα στη version Developer δε με ενθουσίασε
Version: 8.7.12 (MIUI10)
miui_HMNote4XGlobal_8.7.12_44631b1f8c_7.0.zip
Δηλαδή έμεινε στη version android 7.
Aναρωτιέμαι αν θα μείνουν εκει ή θα βαλουν επιτέλους τη version android 8.1
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-