Διαφήμιση

7.2.24 EU ROM - ENCRYPTION [SOLVED]

Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες

• 7.2.24 EU ROM - ENCRYPTION [SOLVED]

Έχω το MI MIX και έβαλα την 7.2.24 EU ROM

Ενεργοποίησα την κρυπτογράφηση από εδώ:

Settings > Additional settings > Privacy > Encrypt device using Lock screen password"

Όταν έκανα επανεκκίνηση, έβγαλε για λίγα δευτερόλεπτα μια οθόνη να βάλω το password, αλλά πριν προλάβω να το βάλω, προχώρησε σε μια άλλη οθόνη που γράφει:

"
    Thank you
    Thank you for helping make MIUI better!

Username:
    Password:
    [Validate]
    "

Και δεν μπορώ να προχωρήσω παρακάτω.

Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι αυτής της έκδοσης ROM γιατί δεν είχα δοκιμάσει να ενεργοποιήσω την κρυπτογράφηση στις προηγούμενες εκδόσεις ROM.

Καμιά ιδέα τι είναι αυτό που ζητάει ?
  • Ο/H nikos153 έγραψε:

.....
    .....

Για κωδικό βάλε τα νούμερα του πληκτρολογίου που αντιστοιχούν στο μοτίβο που έβαλες για να το κλειδώσεις.

Σου προτείνω να απενεργοποιήσεις το encryption σε αυτό το πανάκριβο κινητό. Υπάρχει κάποιο περίεργο bug με το encryption στο MIUI 8 σε όλα τα κινητά. Είναι μη σου τύχει αλλά αν σου τύχει, δεν επανέρχεται με τίποτα και θα πρέπει να επιστρέψει πίσω για αλλαγή emmc.
  • Ο/H dnomikos έγραψε:

Ο/H nikos153 έγραψε:

.....
    .....

Για κωδικό βάλε τα νούμερα του πληκτρολογίου που αντιστοιχούν στο μοτίβο που έβαλες για να το κλειδώσεις.
    Σου προτείνω να απενεργοποιήσεις το encryption σε αυτό το πανάκριβο κινητό. Υπάρχει κάποιο περίεργο bug με το encryption στο MIUI 8 σε όλα τα κινητά. Είναι μη σου τύχει αλλά αν σου τύχει, δεν επανέρχεται με τίποτα και θα πρέπει να επιστρέψει πίσω για αλλαγή emmc.

Όχι, βγάζει πρώτα να βάλεις τον κωδικό που έχεις (αυτό που έχεις στο screen lock), είτε PIN είτε σχήμα (εγώ είχα PIN) και μετά από 2" βγάζει αμέσως τη δεύτερη οθόνη που έγραψα, όπου ζητάει κάποιο Username και Password.
    (btw, στο TWRP έμπαινε κανονικά, έβαζα το PIN και έκανε mount τα data)

Αυτό το Username και Password ίσως να αφορά MI Account (το οποίο εγώ δεν έχω εισάγει στη συσκευή), αλλά και να έχεις βάλει στη συσκευή και να το εισάγεις, απ' ότι διάβασα κάπου δεν προχωράει.

Αν σε αυτά τα 2" προλάβεις να βάλεις το password του screen lock, δεν βγάζει αυτή την οθόνη με το Username και Password, και προχωράει κανονικά στην εκκίνηση του συστήματος.

Απ' ότι διάβασα όλο αυτό οφείλεται σε bug του MIUI που υπάρχει εδώ και καιρό και δεν έχει διορθωθεί. Ο μόνος τρόπος για να μην ζητάει αυτό το Username/Password είναι να μην έχεις κλειδωμένη με PIN τη SIM (να μην ζητάει PIN για να λειτουργήσει η SIM).

Τελικά με τα πολλά κατάφερα σε αυτά τα 2" να πατάω το PIN και να μπαίνω κανονικά στο σύστημα. Αλλά απενεργοποίησα για την ώρα την κρυπτογράφηση γιατί αν καταλαβαίνω καλά πάει μαζί με την ενεργοποίηση του PIN στο screen lock, το οποίο δεν με βολεύει γιατί ανοίγω την οθόνη δεκάδες φορές τη μέρα και δεν θέλω να πατάω PIN.

Δεν βρίσκω να έχει το Automatic Unlock μέσω Trusted Places όπου το screen lock απενεργοποιείται όταν βρίσκεσαι σε συγκεκριμένα μέρη.
    Αυτό νομίζω υπάρχει από το Android 6, και παρότι υποτίθεται ότι το MIUI της συσκευής μου βασίζεται στο 6.0.1, δεν βλέπω να το έχει (έχει μόνο το bluetooth, δεν φαίνεται να έχει το on-body detection, το trusted places, το trusted face, και το trusted voice)

Btw, το adb shell getprop ro.crypto.state συνεχίζει και επιστρέφει "encrypted" παρότι την έχω απενεργοποιήσει.
  • Διαφήμιση
  • Ο/H nikos153 έγραψε:

......
    ......
    Btw, το adb shell getprop ro.crypto.state συνεχίζει και επιστρέφει "encrypted" παρότι την έχω απενεργοποιήσει.
    Καλό θα είναι στην πρώτη ευκαιρία να κάνεις καθαρή εγκατάσταση με όλα τα σχετικά... και ιδιαίτερα format /data.
  • @nikos153 για την πληροφόρηση σου εγω που έστησα ενα Mi Mix και του έκανα format /data πριν να μπει η ελληνική rom ο κάτοχος του δεν με ξανα-ενόχλησε εδω και 10 μέρες..
  • Ο/H Bodai έγραψε:

@nikos153 για την πληροφόρηση σου εγω που έστησα ενα Mi Mix και του έκανα format /data πριν να μπει η ελληνική rom ο κάτοχος του δεν με ξανα-ενόχλησε εδω και 10 μέρες..
    Παρότι έχω το Titanium, είναι λίγο ταλαιπωρία τα clean installs, θέλουν κάμποση ώρα για πλήρεις ρυθμίσεις :)

Εννοείς πέρασες την ελληνική ενώ πριν είχε άλλη ROM ? Αν πηγαίνεις σε άλλη ROM, υπάρχει άλλη επιλογή από καθαρή εγκατάσταση με wipe ?

Εμένα στην αρχή είχε κάποια vendor rom, πέρασα την fastboot κινέζικη dev μέσω mi flash, μετά TWRP και EU ROM 7.2.16, είχε κάποιο πρόβλημα το Google Play Services, κατέληξα σε factory reset (της 7.2.16), και χθες με dirty flash την EU ROM 7.2.24 (flash μόνο τη ρομ και το supersu).

Γενικά μου δουλεύει καλά.

Η συσκευή είναι σβέλτη, μόνο λίγο στα benchmark δεν πάει πολύ καλά.

Στo antutu benchmark βλέπω ότι είναι στον πάτο των συσκευών που έχουν Snapdragon 820/821

Εμένα πιάνει 125k και όλες οι συσκευές από την θέση 27 και πάνω πιάνουν παραπάνω από αυτό
    Ranking - AnTuTu Benchmark - Know Your Android Better

(και δεν νομίζω να υπάρχει καμία άλλη συσκευή με 6GB RAM)
  • Ο/H nikos153 έγραψε:

Εννοείς πέρασες την ελληνική ενώ πριν είχε άλλη ROM ? Αν πηγαίνεις σε άλλη ROM, υπάρχει άλλη επιλογή από καθαρή εγκατάσταση με wipe ?
    Στην δική μου περίπτωση είχε hard brick η συσκευή και απαιτήθηκε Deep Flash Cable. Αν κάνεις απλό update/upgrade δεν χρειάζεται τίποτα άλλο απο απλό φλασάρισμα μέσω του TWRP
  • Διαφήμιση
  • Ο/H Bodai έγραψε:

Στην δική μου περίπτωση είχε hard brick η συσκευή και απαιτήθηκε Deep Flash Cable. Αν κάνεις απλό update/upgrade δεν χρειάζεται τίποτα άλλο απο απλό φλασάρισμα μέσω του TWRP
    Πως γίνεται το hard brick ?

=============== Φεβ 27th 2017, 10:28pm ===============
    Άσχετο, το antutu benchmark φαίνεται ασταθές, έχει μεγάλες αποκλίσεις, τώρα το έτρεξα διαδοχικά δυο φορές και μου έβγαλε 141k και 153k αντίστοιχα
  • Ο/H nikos153 έγραψε:

Παρότι έχω το Titanium, είναι λίγο ταλαιπωρία τα clean installs, θέλουν κάμποση ώρα για πλήρεις ρυθμίσεις :) ......
    Στο πρότεινα μόνο και μόνο για να εξαφανιστεί ότι αναφορά έχει σχέση με το encryption που είχες κάνει...Το θεωρώ πολύ επικίνδυνο έστω και να υπάρχει σαν αναφορά το encrypt.
  • Ο/H nikos153 έγραψε:

Άσχετο, το antutu benchmark φαίνεται ασταθές, έχει μεγάλες αποκλίσεις, τώρα το έτρεξα διαδοχικά δυο φορές και μου έβγαλε 141k και 153k αντίστοιχα
    Ετσι γίνεται σε όλες τις συσκευές και είναι φυσιολογικό .... :D
    Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
    Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Ο/H dnomikos έγραψε:

Στο πρότεινα μόνο και μόνο για να εξαφανιστεί ότι αναφορά έχει σχέση με το encryption που είχες κάνει...Το θεωρώ πολύ επικίνδυνο έστω και να υπάρχει σαν αναφορά το encrypt.

Στην επόμενη έκδοση, θα κάνω μια καθαρή εγκατάσταση

Επειδή δεν κατάλαβα πως ακριβώς λειτουργεί η κρυπτογράφησή στο MIUI, όταν την ενεργοποίησα φάνηκε να το κάνει γρήγορα
    (το ίδιο και όταν την απενεργοποίησα)
    Είναι δυνατόν να κρυπτογραφεί 256GB τόσο γρήγορα ?
    Είναι Full Disk Encryption ή File Based που υποστηρίζει το Android 7?

Ανεξαρτήτως πως κάνει την κρυπτογράφηση, για να απαντάει ότι είναι encypted, να υποθέσω ότι παραμένει σε κάποια κατάσταση encyrpted χωρίς όμως να ζητάει το password ?
  • Διαφήμιση
  • Ο/H nikos153 έγραψε:

Ο/H dnomikos έγραψε:

Στην επόμενη έκδοση, θα κάνω μια καθαρή εγκατάσταση

Επειδή δεν κατάλαβα πως ακριβώς λειτουργεί η κρυπτογράφησή στο MIUI, όταν την ενεργοποίησα φάνηκε να το κάνει γρήγορα
    (το ίδιο και όταν την απενεργοποίησα)
    Είναι δυνατόν να κρυπτογραφεί 256GB τόσο γρήγορα ?
    Είναι Full Disk Encryption ή File Based που υποστηρίζει το Android 7?

Ανεξαρτήτως πως κάνει την κρυπτογράφηση, για να απαντάει ότι είναι encypted, να υποθέσω ότι παραμένει σε κάποια κατάσταση encyrpted χωρίς όμως να ζητάει το password ?
    Η κρυπτογράφηση αλλάζει την standard (φυσιολογική δήλωση) του /data partition (hardware encryption) έτσι ώστε αυτό να μην αναγνωρίζεται από κανένα μηχάνημα ανάγνωσης emmc αλλά και από εξωτερικά box για κινητά τηλέφωνα παρά μόνο με τον μοναδικό αλγόριθμο που παράγει το ίδιο το λειτουργικό και κρυπτογραφεί ταυτόχρονα ότι είναι ήδη γραμμένο μέσα σε αυτή και όχι τον κενό χώρο. Εκεί υπάρχει και το bug και υπάρχει περίπτωση να καταστρέψει τον αλγόριθμο στο MIUI 8 και μετά το ίδιο το κινητό δεν μπορεί να δει την emmc για να την κάνει έστω format (data partition) και να το σώσεις έστω και άδειο από δεδομένα. Αν δεν έκανε hardware encryption, το πολύ πολύ με ένα format /data, θα είχες τουλάχιστον το κινητό πάλι λειτουργικό.

Κάποιο flag λοιπόν έχει παραμείνει ενεργό και το θεωρεί κρυπτογραφημένο και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο..ειδικά σε ένα πανάκριβο κινητό σκέτο διαμάντι (προσωπική άποψη περι ομορφιάς :D )