@B5t5
Επειδή δεν νομίζω να κάτσεις με τη Ρομ του xda πάνω από δύο μέρες , θα σου πρότεινα να βάλεις τη Ρομ του νίκελ από global source ..
Θα τη βρεις σ'αυτο το νήμα .. [XTRV-8.3.1 & ARΩMA] Beta2 από Global Source.
Τέλος πάντων, θα κατεβάσω την ελληνική rom, και βλέπουμε. Φαντάζομαι ότι μπορώ να ενεργοποιήσω την αγγλικη γλώσσα στα μενού των διάφορων εφαρμογών όμως, σωστά;
Αγγλικα έχεις πάντα. Δεν είναι χαλιά η rom. Για άλλο λόγο στο αναφέρει ο @gkalen. Το φόρουμ φεύγει σιγά σιγά από βάση την China/EU και θα βασίζεται στην global.
OK, θα δοκιμάσω μέσ στο ΣΚ την ελληνική rom και βλέπουμε. Βλέπω παίρνει και ενημερώσεις (φαντάζομαι όμως όχι αυτόματα, και θα χάνω τα δεδομένα κάθε φορά), αλλά ίσως να γει και με android 8.0 στο μέλλον, οπότε θα εείναι και future-proof
Για να καταλάβεις ακόμα και εγώ που βάζω την εβδομαδιαία ελληνική dev arΩma (με αγγλικά αν θέλεις αλλά και ελληνικά από Έλληνες όχι από το Google translate) ακολουθώ την εξής διαδικασία.
Κάνω ένα backup από το TWRP έτσι για το κακό το μάτι μια και δεν μου έχει χρειαστεί ακόμα.
Χρειάζομαι
1 min για να κάνω από το TWRP Wipe (Dalvik/ART Cache και Cache)
1 min για να διαλέξω Ελληνικά ή Αγγλικά, προσαρμοσμένη ή όχι εγκατάσταση, Root ή όχι (Super User ή Magisk), Dolby Atmos ή όχι, ΙΜΕ ή SwiftKey πληκτρολόγιο, Miui ή Nova Launcher, Google camera ή όχι, Dpi οθόνης, Gps Fix Region Stock ή Ευρώπη
1 min αν διαβάσω τι διορθώσεις έγιναν, τι προστέθηκε ή τι θα προστεθεί στο μέλλον
3 min να περαστεί η Rom
4 min να γίνει επανεκκίνηση
και μόλις βάλεις τα pin το τηλέφωνο είναι ακριβώς όπως το άφησες (δεν έχεις χάσει τίποτα παρά μόνο 1+1+1+3+4=10 min από τη ζωή σου).
Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον!
Θα βάλω την ελληνική rom, ειδικά αφού είναι τόσο εύκολη όσο λέτε.
Με βάση και το παραπάνω ποστ, έχει και nova launcher, που με βολεύει, γιατί έχω το nova launcher prime και μου αρέσει, οπότε θα το συνδυάσω και στο νέο μου κινητό!!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον!
Θα βάλω την ελληνική rom, ειδικά αφού είναι τόσο εύκολη όσο λέτε.
Με βάση και το παραπάνω ποστ, έχει και nova launcher, που με βολεύει, γιατί έχω το nova launcher prime και μου αρέσει, οπότε θα το συνδυάσω και στο νέο μου κινητό!!!
Αν έχεις τον Nova Launcher Prime (όπως τον έχω και εγώ) ΔΕΝ θα επιλέγεις να εγκατασταθεί ο nova launcher μέσα από την Aroma (θα το αφήνεις στην προεπιλεγμένη επιλογή να μπαίνει ο default MIUI launcher), καθώς θα έχεις ήδη εγκατεστημένη την πληρωμένη έκδοση και θα την έχεις κάνει και προεπιλεγμένο launcher μέσα από το MIUI. Διαφορετικά μπορεί να έχεις θεματάκια (να μην αναγνωρίζει ότι τον έχεις αγοράσει).
Έβαλα την ελληνική ρομ, αλλά έχω κάποια θέματα:
1) Κάθε φορά που βγάζω μια φωτογραφία με τη google camera, το application της google camera σταματάει να λειτουργεί και κλείνει μόνο του. Η xiaomi camera λειτουργεί σωστά
2) Το adaway είναι εγκατεστημένο, αλλά...δεν κόβει καμία διαφήμιση. Δοκίμασα να το απεγκαταστήσω, και να βάλω το adfree, τα ίδια. Το magisk είναι ενεργοποιημένο, διότι λειτουργεί σωστά το root explorer για παράδειγμα, άρα όντως είμαι root
3) Δοκίμασα κάποιες κλήσεις μέσω skype, και η ποιότητα δεν ήταν καλη. Αυτό δεν ξέρω πόσο έγκυρο είναι, ίσως απλά να φταίει η σύνδεση στο skype
Δοκίμασα να μπω ξανά στο twrp, και να κάνω clear cache+ Dalvik Cache", καμία αλλαγή.
@B5t5
Να βάλεις πάλι την 8.3.8 αλλά την απλή xtrv , όχι την aroma ..
Για να δουλέψουν οι εφαρμογές που αναφέρεις χρειάζεται να κάνεις και ροοτ , να προτιμήσεις το supersu.zip