Σαφώς και δεν θα έπρεπε αλλά καλώς ή κακώς έτσι δουλεύει η βελτιστοποίηση μνήμης του MIUI. Το MIUI optimizations δηλαδή στα developer settings δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να τρέχει ένα monitoring service που ονομάζεται Whetstone. Αυτό παρακολουθεί το είδος και τον αριθμό των apps που είναι φορτωμένα στη μνήμη και αν κάτι δεν του αρέσει (ειδικά αν επιλέξεις να φορτώσεις ένα system app του MIUI, όπως πχ τα μηνήματα SMS ή τον dialer), σκοτώνει με το έτσι θέλω ουσιαστικά, το δικό σου app, το οποίο εν συνεχεία πρέπει να φορτωθεί εκ νέου. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή των developers, η εν λόγω επιθετικότατη διαχείριση μνήμης. Η απενεργοποίηση των MIUI optimizations βελτιώνει μεν την κατάσταση, αλλά επειδή οι βιβλιοθήκες του Whetstone (στο /system/lib και στο /system/lib64) χρησιμοποιούνται και από άλλα πράγματα που "σπάνε" αν τις διαγράψεις, δεν γλιτώνεις από δαύτο σχεδόν ποτέ. Προτείνεται λοιπόν να αφήνεις αυτές τις ρυθμίσεις στις προεπιλεγμένες τιμές τους και να "κλειδώνεις" στην μνήμη όσα apps θέλεις να μην κλείνουν (βασικά και πάλι θα κλείνουν, απλούστατα πολύ πιο σπάνια και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις), εκτός αν έχεις κάποιο πρόβλημα.Ο/H Gregorypeg1000 έγραψε:
Καλησπέρα. Έχω περάσει την ROM σε NOTE 4X 3gb ram και παρόλο που πάει πολύ καλά έχω παρατηρήσει ότι σκοτώνει σχετικά γρήγορα τις εφαρμογές στη μνήμη. Δηλαδή για 3GB ram τηλέφωνο πιστεύω πως δεν θα πρεπε. Ερχόμενος απο nexus 4 με 2gb ram μου φαίνεται πολύ περίεργο γιατί κράταγε στη μνήμη τουλάχιστον 6 εφαρμογές και το note 4x στις 3-4 αρχίζει και σκοτώνει. Σε ποια επιλογή προτείνετε να βρίσκεται το memory optimization και miui optimization στα developer settings?
[XTRV-7.5.4] H νέα έκδοση της Ελληνικής MIUI V8 ROM. (τελευτ. ενημέρωση 6/5 17:40)
- Ολοκληρώθηκε
- ROM
- Poll
- Xiaomi
- Miui Dev
-
-
-
-
-
Ο/H eliasdel έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά και εγω σε kenzo με τον καινούργιο twrp δεν την φορτωνει και μου βγάζει error
-
Αυτο το twrp εχω
-
-
Updater process ended with error :7
-
-
Και όμως εχω το 3.1.0.3 και την ρομ που μου έστειλαν στο mail
-
-
Επειδη γίνεται μεγάλη συζήτηση για την έκδοση της TWRP, μου συνέβει το εξής: Φλασαρω από fastboot την 3.1.0. Περνάω την τελευταία lollipop 6.12.22 και μου αντικαθιστά την twrp με την 3.0.2. Από εκεί περνάω nougat και ταυτόχρονα μου εγκαθιστά την 3.0.3 twrp. Βέβαια τα πάντα έγιναν καλά χωρίς προβλήματα. Δε τολμαω να ξαναβάλω την 3.1.0, γιατί μία φορά που το έκανα, χάθηκε τελείως η recovery, black screen, και φτου από την αρχή chinese rom, stock recovery κ.ο.κ. Έτσι ο,τι κανω, το κάνω μέσα από την 3.0.3 και όλα γίνονται μία χαρά.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες